PSV-doelwit Ji twijfelt: 'Sunderland komt wel uit in de Premier League'

Dinsdag, 21 juni 2011 om 08:52

PSV slaagde er niet in om Stijn Schaars, Dries Mertens en/of Kevin Strootman binnen te halen, maar hoopt meer succes te hebben bij Dong-Won Ji. Marcel Brands bevestigde vorige week de belangstelling voor de aanvaller van het Zuid-Koreaanse Chunnam Dragons, maar ook Sunderland is geïnteresseerd. Ji heeft nog geen beslissing gemaakt over zijn toekomst.

/

PSV heeft dankzij Ji-Sung Park en Young-Pyo Lee een goede naam in Zuid-Korea, maar de twintigjarige Ji ziet een Engels avontuur ook wel zitten. “Persoonlijk wil ik voor het hoogst mogelijke team spelen waar ik de meeste kans op speeltijd heb”, zei de aanvaller in de Koreaanse krant Yonhap News. In twee seizoenen tijd scoorde Ji elf keer voor Chunnam Dragons, maar in de Zuid-Koreaanse ploeg staat de teller op zes doelpunten na elf interlands.

“PSV is een geweldige club die vaak bovenaan in de competitie eindigt”, zei de twijfelende goaltjesdief. “Maar ik heb wel gehoord dat het niveau van de Nederlandse competitie niet meer is zoals het vroeger was. Sunderland heeft een team dat altijd verandert omdat het niet bij de top hoort. Maar die club komt wel uit in de Premier League.”Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door kroesje95)

Volgens mij heeft psv interesse in iedere speler op dit moment. Snap niet waarom ze zo geforceerd geld willen uitgeven?

21 juni 2011 om 08:59

Heel simpel als ze met deze selectie spelen. Dan komen ze niet eens in de buurt om de titel te winnen. Zag de laatste wedstrijd tegen Groningen. Zonder een Dsudzak en geen spits zijn ze nergens.

21 juni 2011 om 09:31

@lodeir0

Had je daar anders over gedacht als Toivonen die ene kans wel had gemaakt? Zo slecht speelde ze ook weer niet en zijn geen moment in gevaar gekomen tegen een Groningen dat ook nog ergens voor speelde.. Ze verzuimde alleen de kansen af te maken. PSV zonder Dsedzak is natuurlijk een stuk minder, maar tis nu niet dat de rest ineen keer niet meer kan voetballen..

21 juni 2011 om 09:32

@triples

En Groningen die 4x de lat en de paal had? Dan had het toch ook een hele andere stand geworden.

21 juni 2011 om 10:29

Ja en Ruiz met zijn panenka tegen Roda JC, so what? Zo kunnen we wel bezig blijven tot morgenvroeg! Laat het gaan jongens...

21 juni 2011 om 10:04

omdat zonder ibi psv al een stuk minder was, daarnaast viel reis ongelukkig uit en is het zonder dudzak weer heel slap. PSV moet investeren om nog een poging te kunnen wagen voor een CL plek ookal zie ik dat erg somber in met de huidige ontwikkelingen bij ajax en twente.

21 juni 2011 om 12:35

Iedere speler? Ji, Strootman, Mertens. Dat is het enige concrete op dit moment. Welke geruchten jij nog meer hebt gehoord weet ik niet. Dit is bij elkaar ongeveer 18 miljoen euro. Dat is de 14 van Dzsudzsak + een deel van hun bespaarde geld op speler salarissen. Rest kunnen ze stoppen in het gat in de begroting samen met de lening. En dan is er nog geen probleem!

Ji moet lekker voor PSV kiezen! Als Reis niet optijd fit wordt , dan speelt Ji elke week! PSV speelt daarnaast ook Europees voetbal en doet altijd mee om de titel! Daarnaast kan je na een paar jaar PSV alsnog de stap de Engeland maken!

21 juni 2011 om 09:26

Ja maar als hij zich bij Sunderland bewijst kan hij bij een echt mooie club in de Premier League terecht. Als hij zich bij PSV bewijst dan is de weg naar de top nog steeds lang. PSV is uiteraard een heel mooie club, maar met Sunderland sta je nu eenmaal op een mooier podium.

21 juni 2011 om 11:31

bij Sunderland mag je de ballen 15x van hoog uit de lucht plukken en dan heb je 0,3sec of er staat een of ander typetje Hangeland voor je neus. Zie hem daar geen potten breken als hij met zulke matige statistieken in eigen competitie voetbalt. Ik zou als ik hem was altijd eerst 2 jaar Psv doen. Speeltijd en bovenin, europees voetballen en wennen aan Europa. Engeland is wel een massive move om in 1x te doen.

Zo lijkt het alsof PSV weer naast een speler grijpt.

Voor die jongen zou het natuurlijk veel beter zijn om bij PSV een paar jaar te voetballen (wennen aan Europa en dergelijke), maar geld speelt ook een rol. Verder weet ik niet hoe goed hij is en of hij direct klaar zou zijn voor de PL.

21 juni 2011 om 10:46

ik ben het met je eens, maar als je waarschijnlijk ook regelmatig in de PL kunt spelen dan is dat natuurlijk ook niet slecht. Misschien is hij wel een topper en speelt hij zich meteen in de basis. In eindhoven zal dat niet moeilijk zijn aangezien hij de enige spits zou zijn.

Ik snap dat niet. Psv is toch een veel grotere club als Sunderland. Leuk heel het jaar onderaan in Engeland spelen. En na een jaar er weer uitvliegen. En dan gaat die roepen ik wil weg. Ga toch lekker naar Psv je speelt europees voetbal.

21 juni 2011 om 09:13

Is simpel, het gaat allemaal om geld en Sunderland kan hem een veel beter contract geven. Hij twijfelt tussen het snelle geld of zijn carrière.

21 juni 2011 om 09:28

Kijk, dat vind ik nu eens belachelijk. Hij zegt toch helemaal niks over geld, het gaat hem duidelijk om de keuze tussen een grote vis in een kleine vijver (psv) of een kleine vis in een grote vijver (sunderland). Niemand kan zeggen wat beter is, je kan alleen een persoonlijke voorkeur hebben. Maar het lijkt me wel duidelijk dat je sneller bij een grote vis in die grote vijver terecht kan als je laat zien dat je in die grote vijver kan presteren, ook al is dat dan bij een kleine vis.

21 juni 2011 om 13:50

PSV is in mijn ogen ook een grotere club maar Sunderland speelt wel in de Premier League, groter stadion, groter salaris. Bij PSV speel je wel weer Europa maar geen Champions league (op het moment), tevens deed Sunderland het niet zo slecht dit jaar zijn ze 10e geeindigt.

21 juni 2011 om 18:37

Onderaan? Leef jij hele dagen onder een steen? Ze zijn overtuigend tiende geworden en hebben een van de grootste supportersgroepen van Engeland en een prachtig stadion.

21 juni 2011 om 18:58

Nou onder een steen. Een paar jaar geleden speelde ze nog een niveau lager. Maar onder Keane zijn ze gekomen. En nu onder Steve Bruce hebben ze een goed jaar gehad. Niets meer niets minder.

Nou die keus is heel makkelijk. Kies voor Sunderland prachtige club en geweldige sfeer met gedreven supporters die meer dan alleen eindhovuh kunnen zingen en bovendien met geld! Je speelt wedstrijden tegen Man utd, Arsenal en Chelsea je verdient twee keer zoveel en kampioen wordt je in Nederland ook niet. Ajax en Twente hebben een veel betere selectie.. Psv moet het doen met een bijrol voor de plaatsen 3t/m6...

Stel je toekomst veilig en ga direct naar de Premier league. Stiekem is het natuurlijk al beklonken.. Veel succes bij Sunderland

21 juni 2011 om 09:26

Ik weet niet of hij, op de door jou aangegeven wijze, zijn toekomst veilig stelt....
Hoeveel potten kun je breken als je bij Sunderland in de spits staat tegen de grote jongens?
Bij PSV kan hij rijpen, Europees voetbal spelen en om de prijzen meedoen...
Ik weet wel waar je je beter in de kijker speelt. Gewoon de stap naar Nederland (psv) maken!

21 juni 2011 om 09:32

Darren Bent kon er toch 24 inknallen en een financiële klapper maken door zijn transfer naar Aston Villa. Danny Wellbeck voetbalde zich er op uitleenbasis in de nationale ploeg en mag terug naar Manchester United en Kevin Phillips werd er Europees topschutter. Dus ja, je kan wel potten breken bij Sunderland.

21 juni 2011 om 11:33

dat is wel helemaal waar maar dat zijn niet toevallig ook allemaal Engelsen. Die hebben een soort optie op speeltijd daar omdat er nou eenmaal niet zoveel van zijn en als je een halve hebt, is er altijd wel een topclub die voor de zekerheid maar de hoofdprijs betaald. Dat is niet te vergelijken met een Zuid Koreaan die moet settlen aan de andere kant van de wereld

21 juni 2011 om 11:45

Dat klopt wel, maar Zuid-koreanen (en Aziaten in het algemeen) hebben voor Engelse clubs anders wel een serieuze commerciële waarde, waarvoor ze ook gerust wat willen betalen. Ze gaan ook niet de hoofdprijs betalen voor die jongen, naar Engelse normen zal het wel een peulschil zijn, maar het risico waard.

21 juni 2011 om 12:17

We moeten het maar afwachten. Toch denk ik dat het voor hemzelf beter is om te rijpen/wennen in de Eredivisie. Een beetje zoals Park en Lee. Hij is nog maar 20, dus dat kan ie best twee jaar doen, alvorens een mooie stap te zetten naar een topploeg.

21 juni 2011 om 13:01

Eigenlijk discussieer ik ook niet over wat best is hoor. Voor zijn ontwikkeling is PSV beter, maar ik stel me gewoon in zijn plaats en dan word je als 20-jarige jongen nogal snel verblind door het vooruitzicht in de Premier League aan de slag te kunnen.

Nederland staat natuurlijk wel bekend als een goeie springplank naar het buitenland, en aangezien deze jongen nog maar 20 is zou ik dus in Nederland beginnen. Van daaruit kan hij makkelijker doorgroeien naar de buitenlandse top. Verder heeft hij in clubverband niet echt uit het oog springende statistieken, 11 goals in 2 seizoenen is te weinig eigenlijk voor een spits. Maar misschien is hij daardoor ook wat minder duur en dat is juist wat PSV zocht.
Ik ben benieuwd.

Spelen in de Pl is aantrekkelijker ook gezien het financiele plaatje, dus dan wist ik het wel.

Sorry hoor raza moet hierop reageren. Sunderland is een stabiele middenmoter en kan zeker meedoen om de europa plaatsen. Alleen ze hadden zo dip na de winterstop dat ze het zelf verpesten. En sunderland degradeert niet na 1 jaar hoor het is geen wolverhampton ofzo. Sunderland zit er al heel lang in dus niet zomaar praten voor je research hebt gedaan. Als ik deze speler was zou ik voor sunderland kiezen beste voorbeeld hierbij is welbeck van man u die heeft zich goed ontwikkeld onder bruce

21 juni 2011 om 09:26

Mee eens, hij zal ook vast wel kijken naar hoe het er bij Psv op het moment voorstaat. Want die vooruitzichten zijn niet zo mooi natuurlijk.
Als deze zomer een beetje tegenzit voor Psv, wat tot nu toe wel het geval is, dan moeten ze oppassen dat ze niet dezelfde kant opgaan als Feyenoord.
Met deze selectie zie ik ze in elk geval geen kampioen worden

Ik weet niet eens of deze speler wel een werkvergunning zou krijgen in Engeland. Moet hij niet 80% van de interlands van Zuid-korea hebben gespeeld in de laatste 2 jaar? Hij heeft er maar 11 gespeeld en dat lijkt mij nooit 80%. Of hij moet een uitzonderlijk talent zijn en dat lijkt mij niet het geval.

@triples

Geen moment in gevaar geweest. Haha twee ballen op de lat en een op
De paal. Maar psv heeft gewoon een slechte selectie op heg moment
en zeker versterkinv nodig.

Wat mij betreft is hij zeker welkom !

Maar ik denk dat ook deze poging tot geen goed akkoord komt.
Vind het een beetje jammer dat ze t transfergeld van Balasz reserveren voor spelers maar er dan zo
simpel mee omgaan. Voor mij gevoel word er te weinig druk achter gezet.

Persoonlijk weet ik te weinig van Sunderland om een eerlijk objectief beeld te vormen. Mijn vermoeden is echter dat hij in Engeland niet elke wedstrijd in de basis zal spelen, 'zelfs' bij een club als Sunderland die toch ook wel een brede selectie heeft volgens mij. In dat opzicht zou ik kiezen voor Psv. Ook als is het niveau inderdaad niet meer wat het geweest is, wat overigens voor de hele Nederlandse competitie geldt, is Nederland toch nog steeds een mooie springplank voor de rest van Europa. Kijk alleen al v. Wolfswinkel die nu naar de Portugese top gaat. Lastige keuze, maar ik zou voor PSV gaan. Bovendien is het toch ook leuk voor ons als voetbalsupporters? Een beetje nieuw bloed bij de clubs is toch altijd wel leuk om te zien vind ik.

21 juni 2011 om 13:53

Inderdaad, ik vind de transferperiodes meestal de leukste periode in het betaald voetbal omdat er dan nieuwe spelers komen (en oude weggaan wat weer minder is).

En qua springplank kan je ook een voorbeeld aan Suarez nemen, absolute topper in de Eredivisie en in Engeland is hij nu al de topper bij Liverpool. Als deze jongen zich hier bewijst kan hij zich zo in de kijker spelen bij de absolute top. Affelay ging ook naar Barca.

Het lijkt wel of niemand meer naar PSV wilt komen. Dat is toch wel raar, want het is heel bekend in Europa en toch raar, maar de meeste spelers kiezen dan toch voor het salaris boven de club.

21 juni 2011 om 11:22

Niet alleen kiezen deze spelers voor het salaris, ook omdat Psv geen Champions League speelt. Als ze dan toch voor de Nederlandse competitie gaan kiezen, dan kiezen ze liever voor FC Twente en Ajax.

21 juni 2011 om 15:45

Ja dat ook, maar Twente speel nog niet zeker Cl.

Maar ik doel meer op deze Koreaan en Sunderland, dat speelt niet eens Europees, maar daar zal de competitie en salaris hoger tellen en terecht, zou ik zelf ook kiezen.

Viel me alleen op dat het steeds vaker gebeurt.

Ja is natuurlijk een normale afweging die de beste man hier maakt. Sunderland speelt tegen clubs als Man U., Man city, Liverpool, Arsenal etc. PSV mag je opdraven tegen een VVV of Excelsior op zich niks mis mee, maar als je het vergelijkt met de PL is het natuurlijk niks. Hij kan PSV natuurlijk ook als tussenstop zien, om te kijken of hij dit niveau aankan en eventueel nog kan overstappen naar de PL. Sunderland is een mooie club en PSV ook maar ja PL of Europees voetbal, ben bang dat de meeste voor de PL zouden kiezen.

Ik moet wel lachen om al die gefrustreerde mensen die hier roepen dat PSV volgend jaar toch maar voor plaats 3 t/m 6 speelt en dat hij daarom maar voor Sunderland moet kiezen.

Waarom PSV nu al schrijven voor komend jaar? Psv, Ajax en Twente waren afgelopen seizoen gewoon van het zelfde niveau. Dat Ajax kampioen is geworden en Twente tweede betekent niet dat deze ploegen veel beter waren dan Psv. De top drie was namelijk gewoon heel matig. Dat Ajax uiteindelijk de meeste punten haalde wil niet zeggen dat zij ook veruit de beste waren. De verschillen waren gewoon heel klein. Als PSV twee a drie goede aankopen doet kunnen ze komend seizoen zomaar weer meedoen voor de titel.

Maar goed, kennelijk is het een trend om enkel nog maar negatief over PSV te praten. Hopelijk snoert PSV komend seizoen alle gefrustreerde mondjes.

21 juni 2011 om 11:26

Gefrustreerd? Waarom zouden niet-psvers gefrustreerd moeten zijn? Psv geeft al twee seizoenen achter elkaar het kampioenschap weg in de maanden februari-maart en wordt dan steeds derde. Psv wordt door de mensen beoordeeld zoals de selectie er momenteel uitziet. Dan hebben Ajax en FC Twente gewoon betere ploegen, dat is gewoon een feit. En je hebt het over twee a drie goede aankopen, maar Psv heeft niet zoveel geld om die goede aankopen te doen, het zal waarschijnlijk een treetje lager moeten gaan shoppen. Daarnaast is Dzsudszak vertrokken, toch wel de beste speler van Psv en staan er achterin nog steeds 4 zeer onzekere factoren en een labiele keeper. Ik ben benieuwd of de ''gefrustreerde'' mondjes genoerd kunnen worden!

21 juni 2011 om 11:43

@maxwell:

Dat PSV 10 miljoen euro heeft geboden voor Mertens en Strootman geeft aan dat er wel degelijk wat financiele mogelijkheden zijn. Met dat geld kun je, als je inventief shopt, wel degelijk grote versterkingen halen. Vergeet niet dat Dzsudszak zelf ook maar een miljoen heeft gekost. Brands is een man aan wie je het technische beleid wel mag overlaten.

En afgelopen seizoen hadden Ajax en Twente helemaal geen betere ploegen. Psv, ajax en twente waren alledrie van een behoorlijk matig niveau. Ajax werd kampioen, maar dat had net zogoed PSV of Twente kunnen zijn. Voor PSV was dit inderdaad het seizoen van de gemiste kansen en de pech. Want ik weet dat 'als' in de voetballerij niet telt, maar met Reis in de spits was PSV gewoon kampioen geworden.

Jij kan mij namelijk niet vertellen dat Ajax een glansrijke landskampioen is. Ajax is een verdiend kampioen, maar geen team dat de competitie met harde hand wist te leiden tijdens het seizoen. Het was een team dat met zwalkend en matig voetbal de eindstreep wist te halen.

PSV afschrijven lijkt me onverstandig. Met één of tweede goede aankopen kan het team zomaar kampioen worden volgend jaar. Vergeet niet dat PSV afgelopen jaar al heel dichtbij was.

21 juni 2011 om 11:53

Ik zeg dat Ajax en FC Twente NU betere ploegen hebben dan Psv. Jij begint weer over vorig seizoen, maar toen was Afellay er tot december bij en Dzsudzsak het hele seizoen. Die zijn nu weg. Je zegt dat er bij Psv wel degelijk geld zit, omdat ze 10 miljoen euro hebben geboden op twee spelers van FC Utrecht. Alle spelers die voor Psv echt interessant zijn in de Eredivisie kosten dit bijna per stuk. Mertens rond de 8, Strootman rond de 9, Aissadi rond de 6/7. Toornstra rond de 6/7, Tadic rond de 8. De clubs waar deze spelers onder contract staan hoeven ze helemaal niet kwijt, er zijn goede contracten afgesloten met deze spelers en Psv heeft simpelweg niet het grote geld om deze bedragen voor 1 speler neer te tellen. Dan kom je al snel in het buitenland terecht en de toppers daar zijn nog veel duurder.

Welke spelers zou jij graag bij Psv willen zien en hoe zie jij de basisopstelling van Psv waarmee ze dus meedoen om de plaatsen 1 en 2?

21 juni 2011 om 12:20

Aapiepsv, welkom in de wereld van de Ajacieden. Eigenlijk speel je 5 van de 7 jaar het beste voetbal en telkens wordt Ajax net geen kampioen, feit is gewoon dat net niet, helemaal niet betekent. Ook voor Psv, die vorig seizoen toch wel een heel matig elftal hadden. Geen uitzonderlijk talent naar mijn mening.

Ajax heeft met Stekelnburg, Verthongen, Eriksen in beginsel gewoon een prima as. Reken daarnaast dat Stekelenburg vorig seizoen geblesseerd raakte, er een trainerswissel plaatsvond en er twee gevestigde spelers vertrokken in persoon van Suarez en Emanuelson. Als je dan nog kampioen wordt dan is het dik en dik verdiend. Het is bovendien ook niet zo dat PSV op 1 doelpunt of punt na geen kampioen is geworden, ze haakten gewoon af. Op papier niet, maar in praktijk wist iedereen wel dat PSV weer te vroeg gepiekt heeft (namelijk voor de winterstop) en dat ze de laatste 5 rondes weer niet thuis gaven. Jammerlijk, maar er moet wel een hoop gebeuren wil PSV volgend seizoen deze tendens verbreken want zoals het er nu uitziet nemen FC Twente i.c.m Ajax gewoon het voortouw. En dient PSV een jaartje op de achtergrond te spelen.

Bovendien had PSV altijd wel een representatief elftal, goede financiën en uitzicht op goede spelers die wel wilden komen omdat er CL gespeeld werd. Maar nu is het echt helemaal niks meer, en dat is in een bepaald opzicht wel jammer.

Want nu win je niet eens een concurrentiestrijd met Sunderland om een tamelijk niemandalletje van een Koreaan. Dat is pijnlijk om te zien als Nederlander.

Met Sunderland zou Ji een grote fout maken. Want daar is de concurrentie voor de spitsposities zijn moordend. Laat staan basisspeler zijn. Hij is pas 20 jaar. Een grote carrière in Engeland kan altijd nog wel! Mits je jezelf profileert in een competitie als de Eredivisie. Ook in onze competitie kan je een grote speler worden, want een paar jaar geleden was het niveau echt niet beter dan nu. Het gaat erom of je er zelf alles aan wilt doen om tot de Wereldtop te behoren!

Voor iedereen die niet snapt waarom PSV op zoveel spelers kan bieden.
Ze hebben ieder jaar een tranferbudget van minimaal 10 miljoen gehad. Het feit dat ze nu overal bezuinigen om het tekort van 10 miljoen per jaar goed te maken betekend dus dat de begroting voor transfers hetzelfde blijft. Reken daar nog is de 14 miljoen van dzudzak bij die gedeeltelijk besteed kan worden, betekend dat psv nu gewoon voor rond de 15 a 20 miljoen te besteden heeft op de transfermarkt, terwijl de begroting dan nog gewoon passend is. Mits het akkoord met de gemeente doorgaat natuurlijk.

21 juni 2011 om 21:01

ja dat verklaard een hoop! tnks
ze moeten gewoon 10 miljoen besteden en de rest in het potje doen!

Ik snap dus niet dat PSV Hiddink niet belt en vraagt om Ji ff een advies te geven, dan heb je hem binnen maar zo iets simpels denken ze niet aan daar..............

Hij lijkt nu al de goeie keuzes te kunnen maken: meespelen om prijzen in eindhoven en europees voetbal ziet hij niet zo zitten.
Ik denk dat iedere spits graag tegen degradatie voetbalt en iedere week hoopt dat ie een keer tegen zo n lange bal van achteruit aan loopt.
Ik zou als ik psv was alweer snel passen.tis graag of niet.

We grijpen toch niet weer naast een speler hoop ik.
Zowel, denk ik dat Brands maar moet opstappen.
Ik hoop dat we volgend seizoen een goed team hebben, maar als we er telkens naast grijpen, komt het nooit goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chunnam Dragons


0 fans
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren