Anderlecht heeft moeite met hekkensluiter maar is wel lijstaanvoerder

Anderlecht mag zich sinds zaterdagavond de nieuwe koploper van de Belgische Jupiler Pro League noemen. De ploeg uit Brussel had de handen lange tijd meer dan vol aan rodelantaarndrager Charleroi, maar sleepte tegen negen tegenstanders uiteindelijk toch een overwinning uit het vuur. Subtopper Standard Luik vermorzelde Lierse SK en hield het pas na zeven treffers voor gezien.

Anderlecht – Charleroi 4-1
Anderlecht heeft met veel moeite geprofiteerd van de zege die nummer drie AA Gent vrijdag boekte op lijstaanvoerder Racing Genk. Hekkensluiter Charleroi kwam al binnen een kwartier op een verrassende 0-1 voorsprong. Voormalig Vitesse-middenvelder Onur Kaya rondde op aangeven van ex-SC Heerenveen-speler Hernan Losada een snelle counter van de gasten af. Na een half uur moest de nummer zestien van de Belgische competitie echter verder met een man minder, nadat Samuel Fabris rood kreeg.

Invaller Jonathan Legear deed vervolgens vlak na rust direct van zich spreken en hij gaf Tom De Sutter een niet te missen kans: 1-1. 25 minuten voor tijd moest ook Ederson met twee keer geel naar de kant bij Charleroi en met twee man meer slaagde Paars-Wit er wel in om te winnen. Zeven minuten later was het invaller Junior Kabananga die de 2-1 voor zijn rekening nam. Legear zorgde vervolgens voor de beslissing, Matias Suarez bepaalde de eindstand een minuut voor tijd op een geflatteerde 4-1.

Standard Luik – Lierse SK 7-0
Standard Luik heeft voor eigen publiek flink uitgehaald tegen laagvlieger Lierse SK. Al na dertien minuten opende Axel Witsel de score en kort voor rust scoorden de gastheren nog tweemaal. In een tijdsbestek van drie minuten brachten Luigi Pieroni en Gohi Bi Cyriac de stand op een comfortabele 3-0 voorsprong. In de tweede helft maakten wederom Witsel, Mehdi Carcela en nogmaals tweemaal Cyriac er 7-0 van. Zelfs een eretreffer was Lierse niet gegund, want Peter Kovacs miste nog een penalty.

Cercle Brugge – Germinal Beerschot 1-1
Middenmoter Cercle Brugge heeft gelijkgespeeld tegen de nummer dertien van de ranglijst, Germinal Beerschot. De thuisploeg was voor de pauze sterker en had een voorsprong verdiend, maar liet de kansen op de openingstreffer liggen. Faris Haroun liet na een uur zien hoe het wel moet en zette de gasten uit een corner op 0-1. Tien minuten voor tijd kreeg Cercle dankzij Frederik Boi toch nog loon naar werken: 1-1.

Westerlo – Eupen 1-1
Eupen heeft de goede serie van de afgelopen weken doorgezet. De promovendus verloor voor het laatst op 23 oktober en pakte in de laatste drie duels liefst zeven punten. De van FC Utrecht overgekomen spits Kevin Vandenbergh zette de gasten op bezoek bij het als tiende geklasseerde Westerlo na een half uur op voorsprong, een minuut nadat Adnan Mravac namens de thuisploeg een strafschop had gemist. Direct na rust zorgde Rachid Farssi voor de gelijkmaker en daar bleef het bij, zodat Eupen voor de vierde achtereenvolgende keer ongeslagen bleef.