Alderweireld: 'Ik dacht juist dat we nog over Auxerre heen zouden gaan'

Toby Alderweireld was blij met zijn gelijkmaker, maar baalde uiteraard van de nederlaag van Ahax woensdagavond tegen Auxerre (2-1). Vooral over de manier waarop de winnende treffer van de thuisploeg tot stand kwam, was de verdediger van de Amsterdammers slecht te spreken.

Steeven Langil scoorde in de 84e minuut uit een snellevrije trap, maar stond wel in buitenspelpositie. "Dat hadden wij slimmer moeten aanpakken", vertelde de jonge Belg aan het ANP. "Als wij gelijk voor die vrije trap waren gaan staan, had dat doelpunt nooit kunnen vallen. Doodzonde. Na die gelijkmaker van mij dacht ik juist dat we nog over Auxerre heen zouden gaan."

"Normaal mag dat niet van een Engelse scheidsrechter, dat weet ik uit eigen ervaring", vertelde ook Ajax-coach Martin Jol. "Dan krijg je zelfs een gele kaart vanwege het te snel nemen van een vrije trap. Het fluitje bleef echter uit. Heel jammer, want een punt was belangrijk geweest voor ons bij deze stand in onze poule."

Hoeveel punten pakt Ajax in de resterende twee duels?

1
2

Niet denken, maar doen. Achteraf gezien een onnodige nederlaag. Ajax heeft de prijs betaald voor een hele zwakke eerste helft. Een eerste helft zoals die 2 weken geleden in Kralingen ook op de mat werd gelegd. Ajax voetbalde niet en dat is niet des Amsterdams. Misschien dat dat voor sommige supporters nog wel meer pijn doet dan het resultaat zelf.

4 november 2010 om 08:07

Ajax speelt het hele seizoen zwakke eerste helften, om dan de 2e ineens een stuk beter te voetballen. Want eerlijk is eerlijk de 2e helft was er nog maar 1 ploeg die aanspraak mocht maken op de winst. De Fransen kwamen er niet meer aan te pas.

4 november 2010 om 10:46

Wat een arrogantie weer van Ajax om te denken dat varkentje wassen we wel effe. Het is geen de Graafschap ofzo. Grote kans dat dit nu einde oefening is in Europa.

4 november 2010 om 15:13

Ik zou het iets genuanceerder uitdrukken, maar Ajax was in de tweede helft inderdaad de bovenliggende partij. De mannen van Jol creëerden kansen en voetbalden stukken beter dan in de eerste helft. Je gaat je toch afvragen waar dat aan ligt. Als je zoveel eerste helften slecht speelt, zou dat dan niet gewoon een stuk onderschatting zijn? Ik neig daar sterk naar. Tuurlijk speelt in de tweede helft ook de fitheid van het elftal van de tegenstander mee, maar in 8 van de tien wedstrijden heeft Ajax het betere materiaal op het veld staan. Dat weten ze zelf ook en daar zit denk ik het probleem.

Ja erop en erover zo dacht ik ook. Maar jullie moeten het uivoeren, en liet de wensen over zeg.

Lachwekkende man die Jol... te snel nemen, haha. Een scheidsrechter hoeft helemaal niet te fluiten voor het nemen van een vrije schop. De regels zijn in heel Europa gelijk. Tja, als je als coach dit al niet weet, dan snap ik ook wel dat je eigen spelers dat niet weten.

4 november 2010 om 11:52

Als die scheidsrechters allemaal klagen dat het te snel gaat om goed waar te nemen, moet je zulk soort situaties ook niet gaan uitlokken. Anders had de grens gewoon gezien dat het buitenspel was geweest, en had de goal afgekeurd moeten worden.

Mod: Er staat Ahax... Ik vond dat Ajax goed weg kwam met die 1-1, het had bij rust al 3-0 moeten en kunnen zijn... Slechte pot van Ajax!

Toby Alderweireld speelde een wel erg matige wedstrijd. Net als het gehele team trouwens.
Veel te vaak in de duel s wist Toby Alderweireld niet wie en waar zijn tegenstander was, of sprong totaal niet mee bij een kop duel.
Wat een slappe hap van de Ajax speler s vergeleken met Werder Bremen tegen FC Twente vergeleken

In mijn ogen is dat het bekende stukje ervaring dat de ploeg ontbeert en probeert te corrigeren met het aantrekken van Ooijer. Zal hij dan toch gemist worden in dit soort duels? Ik ben geneigd te zeggen van wel. Is toch een duidelijke prater in het veld en weet de zaken goed neer te zetten.

Het grootste gedeelte van het falen van gister is volgens mij te wijten aan de hele zwakke wedstrijdmentaliteit waarmee de meesten het veld opkwamen. Slap in de duels, de simpelste dingen gingen fout, geen scherpte voorin. Het gros realiseerde zich niet hoe belangrijk het is om te overwinteren in de Cl. Heel veel geld wat ze eventueel mislopen en wat voor Ajax als club zo belangrijk is. Deze gebrekkige mentaliteit kwam al vaker boven dit seizoen en dat mag gewoon niet gebeuren. Schone taak voor ome Martin om dit er eens uit te krijgen.