wk2018
 

Honda moet met beide benen op de grond gebracht worden

Maandag, 1 november 2010 om 11:24 door Koni078

Keisuke Honda, we kennen hem allemaal van zijn periode bij VVV-Venlo, waarin hij schitterde tegen meerdere grote Eredivisie-clubs. Hij speelde PSV in z'n eentje helemaal van de mat, maakte een prachtige treffer van afstand tegen FC Utrecht en iedere vrije trap van hem was levensgevaarlijk. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat onder meer Ajax en PSV interesse hadden, maar ze vonden de prijs van tien miljoen veel te veel voor een met alle respect speler van VVV.

Toen kwam ineens CSKA Moskou om de hoek. Vermoedelijk kwam dat door Jelle Goes, in die tijd nog hoofdjeugdopleidingen van CSKA. Vele leden op Voetbalzone hadden afgeraden om naar CSKA te gaan omdat je daar 'in de vergetelheid raakt'. Maar Honda tekende voor vier jaar. Volgens de Russische media betaalde CSKA zes miljoen in termijnen aan VVV-Venlo.

Ik was heel erg benieuwd of hij het zou kunnen om mijn persoonlijke held Alan Dzagoev uit te de basis te spelen want ga daar maar aan staan. In korte tijd speler van VVV en dan doe je op een hoger niveau mee om de landstitel. Het bleek hem het toch gelukt te zijn. In de return tegen Sevilla mocht hij vanaf het startsignaal gaan beginnen. Woest dat ik was zorgde hij toch ervoor dat we doorgingen naar de kwartfinale via een vrije trap waarover je kan twijfelen of die keeper hem had moeten hebben of niet.

In zijn competitiedebuut liep het ook weer lekker. Hij scoorde in de negentigste minuut tegen Amkar Perm. Zijn goal was een intikker via een van richting veranderd schot van Tomas Necid. Zijn tweede goal volgde snel daarna. Zo dramatisch dat hij speelde scoorde hij tegen Anzhi uit eenzelfde soort vrije trap als tegen Sevilla. Maar wanneer de competitie steeds verder op weg was naar het einde begon ik me steeds meer te ergeren aan Honda.

Zo wervelend als hij speelde voor VVV, zo matig is hij bij CSKA. Hij is lui, arrogant en zijn schoten inclusief vrije trappen worden ook steeds slechter. Negen van de tien keer raakt hij de muur en dat is veel te veel voor iemand die een hele mooie trap heeft. Dat hebben we allemaal in Venlo kunnen zien.

Maar wat mij totaal niet aanstaat bij Honda is dat hij gewoon meerdere keren stilstaat. Dat kan echt niet als je fullprof bent en vorstelijk betaald wordt door een Russische topclub. Dan kun je op zijn minst een beetje inzet gaan tonen. Nee, in plaats daarvan wil meneertje binnenkort naar een Europese topclub. 'Is hij helemaal gek geworden?!', vroeg ik mezelf af.

Laat Honda God op zijn blote knieën danken dat hij voor CSKA mag voetballen. Een club dat prima voetbal speelt, onbekende spelers tot wereldvoetballers opleidt en meerdere prijzen heeft veroverd. Het kan me niet schelen wie dat hem duidelijk maakt als dat maar duidelijk gemaakt wordt. Ik zie niet in waarom hij ongelukkig moet zijn als hij iedere keer de voorkeur krijgt boven Alan Dzagoev. We hadden ook Ouwo Moussa Maazou gehad die ook zo lui voetbalde maar Honda is echt tien keer erger als Maazou. Maazou stond tenminste nooit stil.

Laat Honda maar een voorbeeld nemen aan Vagner Love. Die wilde dolgraag in Brazilië blijven en zat totaal niet te wachten op CSKA, maar toch toont hij tien keer zoveel inzet als dat Honda doet. Daar heb ik waardering voor. Als Honda zo graag weg wil dan mag dat hoor maar dan moet hij tot januari alles gaan geven wat hij in zijn mars heeft. Anders wordt het geen Real Madrid maar Yokohama F-Marinos voor hem.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 22 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door Manchest)

Tamelijk korte alinea's, maar het essentiële komt wel constant tot zijn recht. Kan me compleet in je mening vinden. Honda' spelgedrag kelderde constant. Ook zijn doelpunten waren enige vraagtekens bij mij. Nog nooit zo'n blunder gezien van de Sevilla doelman, die zal daar zijn levenlang berouw van hebben. Desalniettemin gaat niet om de manier hoe, maar dat het gebeurt. Laten we hopen op een ommekeer, want deze jongen barst van de potentie, zo bleek in de Nederlandse competitie!

7/10.

Sorry. Maar het stuk is zo rampzalig om te lezen, dat de inhoud me compleet ontgaat.

1 november 2010 om 13:54

Ok, jammer dat je er niet zo tevreden mee bent. Maar zou je dan kunnen vertellen wat er bij jou precies niet duidelijk is?

1 november 2010 om 14:26

Het probleem is dat van je zinsbouw niks klopt. Je gebruikt geen leestekens en de alinea's kloppen idem niet. Zo wordt het lezen heel vervelend ! Misschien als je dit verbeterd krijg je hogere waarderingen.

sorry begrijp niet waarom je zoveel tijd hebt genomen om zoeen Hoe moet ik het zeggen stuk te typen Het lijkt bijna of je een hekel hebt aan honda ben je misschien voor vvv ajax of psv dat je boos bent dat hij is vertrokken in iedergeval heel erg niet boeiend dit stuk

1 november 2010 om 15:23

Misschien zou je dan beter het artikel opnieuw moeten lezen voordat je een oordeel geeft. Ik ben inderdaad ook een Ajacied maar ben totaal niet boos dat hij naar mijn cluppie Cska vertrokken is. Waar ik wel boos om ben is dat hij het vertikt om inzet te tonen en meneertje via zijn zaakwaarnemer naar buiten brengt dat hij naar een Europese topclub wil.

Ik denk dat de slechte vorm van Honda te wijden is aan zijn goede spel op het WK van afgelopen zomer. Ik hoorde toen hij eenmaal voor Cska speelde alleen maar goede dingen voor hem, maar nu hij (als ik jou mag geloven) het minder doet hoor je totaal niets meer van hem en al die topclubs hoor je tegenwoordig ook niet zo heel er meer..

Maar nu het stuk. Je had 1 of meerdere oorzaken kunnen geven waarom Honda niet presteert. De frustratie dat hij niet goed speelt is heel erg duidelijk te lezen, maar ik mis nogmaals de oorzaken.
Je stuk vind ik niet slecht, maar het stuk had wel wat meer diepgang kunnen hebben.

1 november 2010 om 16:51

Ik sluit me aan bij Otiebtie qua beoordeling.

3 sterren.

Voordat ik ga beoordelen heb ik een vraag: ben jij van oorsprong Nederlander of kom je uit het buitenland? Ik zie namelijk door het hele stuk heen zinnen staan die grammaticaal (en dan vooral qua constructie) fout zijn. Wanneer je een buitenlander bent, wat me niet zou verbazen gezien je passie voor het Russische voetbal (je zou uit Rusland kunnen komen), laat ik dat buiten beschouwing en geef ik mijn beoordeling op basis van andere criteria

Ben je gewoon een Nederlander, dan verwacht ik wel dat je een stuk in elk geval met minder fouten dan dit kunt schrijven, want voor mij persoonlijk zorgt het ervoor dat het stuk niet lekker leest.

1 november 2010 om 18:34

Ik heb de dubbele nationaliteit maar heb meer een hart voor Rusland.

je hebt echt haat tegen honda in elk topic of ook maar iets dat over honda gaat heb je kritiek en laat je je haat merken.

Honda was bij vvv al een luie speler en cska had dus kunnen weten dat honda niet mee terug verdedigd. Daarnaast zijn honda's vrije trappen wel gevaarlijk maar scoort hij er niet vaak uit kijk maar in zijn periode bij vvv. Ik ben zelf supporter van vvv en vroeg me telkens weer af waarom hij ze steeds moest nemen.

Maar ja honda had bij vvv op het begin precies hetzelfde als nu bij cska op het begin ging het redelijk tot goed met honda toen had hij ook een inzinking(begin van de jupiler leugeau) en na een dipje bloeide hij helemaal op. Dus heb geduld met honda hij kan voetballen dat weet iedereen

je krijgt 3 punten

1 november 2010 om 18:43

Hoezo is het haat als ik vind dat hij nog niet klaar is voor een Europese topclub? Moet ik dan zijn hielen gaan likken of zo? Ik durf te wedden dat hij bij VVV bij een aanvallende actie iig nooit stil stond, wat hij dus wel doet bij Cska. Ook schoot hij zijn vrije trappen bij VVV niet 9 van de 10 keer op de muur. Je moet voor de lol eens een wedstrijdje Cska gaan kijken. Dan snap je denk ik wat me aan hem stoort. Ik snap dat Honda enorm populair is bij VVV en dat je niet graag kritiek op hem hoort maar ik wil leden zoals jij hiermee gewoon op de hoogte houden hoe die het nu doet. Haten en een kritische meningen zijn totaal verschillende dingen.

En wanneer je in een interview met VI meld dat je binnen 2011 naar Real Madrid wil dan kun je echt onmogelijk spreken van een dipje. Pure zelfoverschatting noem ik het. Hij vindt zichzelf te goed voor alles en dat stoort me aan hem.

Redelijk geschreven 3 sterren

Slecht stuk niet goed onderboud en volgens mij vindt je het gewoon irritant dat een cultheld zo als Dzagoev neit speelt

1 november 2010 om 19:33

Ik vond het wel een prima stuk, hij beargumenteerd toch waarom hij Dzagoev verkiest boven Honda?

Inhoud 5/5 + Vorm 3/5 : 2 = 4/5

Onzin. Slecht geschreven, dat hebben anderen al gezegd. En ik heb me nooit aan Honda geergerd zoals ik me aan C Ronaldo erger. Dit krijgt van mij een ster: als rapportcijfer een twee.

Sorry.

1 november 2010 om 21:57

Ik vind het best wel jammer dat jij mij nu 1 ster geeft voor een in mijn ogen drogreden. Dat jij je niet aan Honda ergert betekent niet gelijk dat het stuk niet deugt.

1 november 2010 om 22:01

Ik ben het niet met de inhoud eens.

Maar zo'n goed stuk is het niet. Daar hoef ik geen woorden aan vuil te maken, dat hebben anderen al uitgelegd (grammaticaal, leestekens, alinea's).

Het spijt me, maar ik geef sterren naar mijn mening, Meer kan ik er niet van maken.

3 november 2010 om 09:50

een beetje meer waardering mag ook wel?
ga ff ergens anders op mensen zeuren ofzo

ontopic: Ik vond het leuk stuk ) ik verloor Honda uit het oog toen hij naar Cska ging maar wel handig om dit zo te weten.

4 sterren

Overdrijven jullie niet een beetje, ik vond het echt geen rampzalig stuk en vond het sterker nog gewoon een lekker stuk om te lezen: het geeft duidelijk zijn visie over Honda weer en persoonlijk vind ik het erg bruikbare informatie voor een speler die ik eigelijk na zijn vertrek uit Nederland een beetje uit het oog ben verloren. (WK uiteraard uitgezonderd)
Natuurlijk grammaticaal kan het wat beter maar daar heb ik me niet dusdanig aan geërgerd, en na al die zelfde stukken over de 'mickey-mouse League' vond ik het een verademing om eens wat anders te lezen.

Om jullie dramatische cijfers enigzins te compenseren geef ik jou gewoon 5 sterren want hoe sommige met jou stuk omgaan vind ik gewoon belachelijk en niet eerlijk.

Verwissel het woord 'honda' elke keer met 'arshavin' en je weet hoe ik me voel.

Niet geweldig geschreven, maar zeker wel acceptabel. Leest wel lekker vlot weg, en die 1 sterren vind ik wat pietluttig.

1 november 2010 om 23:03

Tja, ik heb ook met verbazing naar Andrei zitten kijken toen ik eens lekker voor Arsenal ging zitten. Ook zo'n luie vent en lijkt totaal niet gelukkig op zijn positie.

2 november 2010 om 15:12

Precies, ik heb het helemaal gehad met hem. Hij begon sterk maar is nu zo ongeïnspireerd bezig.

Ik weet niet hoe het precies met Honda zit, aangezien ik eerlijk gezegd nooit Cska kijk. Maar door jouw clubexpert heb ik tenminste een beeld

3 november 2010 om 14:50

Dat is ook het probleem. Jij mag nog blij zijn dat Arshavin een heel seizoen sterk speelde. Honda heeft maar 1 of 2 wedstrijden sterk gespeeld...

Mensen, waarom al die negatieve reacties?
Het is een prima onderbouwd stuk, hij geeft goede voorbeelden en geeft zijn mening.
Dzagoev is een van de grootste talenten van Europa, daarom begrijp ik het niet dat Honda speelt op zijn positie.

Ik heb het gevoel dat mensen hier 1 ster geven omdat ze het niet met hem eens zijn, maar 1 ster geef je in mijn ogen alleen als het een waardeloos stuk is zonder alineas en geen onderbouwingen.

Ik wou je 4 sterren geven, maar omdat er zoveel mensen 1 ster geven, dan geef ik je er 5 net als Cardozo om het te compenseren.

Prima stuk !

Een beoordeling op verschil van mening, is geen goede beoordeling.

Als iemand fan is van Ronaldo's arrogante en dat mooi onderbouwt, heeft een goed stuk geschreven, ook al heb ik een andere mening.
Ik heb niet vaak naar Cska gekeken, ik had eigenlijk wel verwacht dat Honda het toch iets beter zou doen.

Zoals eerder genoemd, het WK zou enige invloed kunnen hebben, Forlan is ook een stuk minder actief (ook al begint dat terug te komen) dan voorheen.

Als hij op de goede manier getraind wordt, dan zal hij wel weer volledig fit geraken en als je fit bent, dan schiet je veel natuurlijker en lekkerder. Dit zou dus bijvoorbeeld de vrije trappen goed doen.

Toch is helemaal stil staan wel heel slecht, wellicht dat je overdreven hebt om je betoog te versterken... En als je toevallig steeds op de goede positie stil staat, dan is er geen probleem, haha.

Je titel (als je die zelf hebt gekozen) dekt de tekst totaal niet, de titel is een tip, terwijl de tekst een afkraker is.
Ik vind de alinea's af en toe te kort en niet elk argument is goed onderbouwd, de structuur klopt ook niet echt voor een goed betoog.

Toch moet ik toegeven dat ik wel lekker kon doorlezen, dat is pluspunten waard.
Ik geef je het voordeel van de twijfel en beoordeel je met 3 sterren.

1 november 2010 om 23:01

Nee kijk, het verschil tussen Honda en Dzagoev is dat Dzagoev 90 minuten in beweging is, altijd ideeën heeft en ook goed meeverdedigd. Honda staat stil, is altijd een tikkie terug of waardeloze ballen.

1 november 2010 om 23:13

Ok, maar ik had al toegegeven dat ik niet vaak Cska kijk, maar ik gaf juist een eventuele reden voor de extreem slechte Honda.

Redelijk stuk, alleen niet zo fijn om te lezen

Volgens mij is hetgene wat je dwars zit dat jouw favoriete speler nu op de bank zit, omdat er een veel betere speler is aangekocht die in jouw ogen lui en arrogant is.... Ik ben het totaal niet met je eens, want zelfs al staat Honda een halve wedstrijd stil, dan is hij nog altijd van meer waarde dan Dzagoev, wie wel erg hard werkt, maar met alle respect toch een hele beperkte balletjestrapper is. Honda kan zeker hoger op, want technisch is hij erg begaafd, hij is snel, creatief en zou daarom best in de Europese subtop passen. Nou moet ik wel zeggen dat Cska dat ook is, alleen is Rusland als land gewoon minder aantrekkelijk om te spelen, dus denk dat dat zijn daadwerkelijke reden is om weg te gaan, de allure van de Russische competitie, of beter gezegd het gebrek daaraan.

2 november 2010 om 14:25

Ik weet niet of jij de Russische competitie volgt, maar ik kan je verzekeren dat Dzagoev, zowel in potentie als gewoon op dit moment, een veel betere en daarnaast completere voetballer is dan Honda.

2 november 2010 om 16:33

Als ik jou een advies mag geven: Volg Cska een keertje in de Russische competitie in plaats van in Europa af en toe. Want je loopt nu echt alleen maar onzin uit te kramen. Honda heeft totaal geen meerwaarde voor Cska man. Bij hem is het tikkie breed, tikkie terug of waardeloze schoten. En dan noem je Dzagoev een beperkte balletjes trapper...

Dzagoev kan met zijn linkerteen al meer dan Honda's hele lichaam. Als Honda echt zo snel en creatief is waarom laat hij dat dan nooit zien? In 26 wedstrijden is hij bij ongeveer 5 doelpunten betrokken. Dat is toch veel te weinig voor een speler die volgens iedereen de top aan kan?

Honda
is een kanjer. na een goed wk zit hij gewoon in een dipje. Een werkpaard zal hij nooit worden, maar het is gewoon een fantastische voetballer. Daarnaast zou het mij niet verbazen wanner zijn
zaakwaarnemer op
eigen initietief melding maakt dat hij naar een topclub zou willen.

Los van dat het waardeloos is qua opbouw en grammatica ben ik het totaal niet met je eens.

Honda was bij VVV en ook bij Japan niet altijd in beweging, juist doordat hij dat niet doet kan hij zijn momenten pakken.
Lui is hij allesbehalve.

Ik heb wel vaker reacties van jou gelezen, en daar heb ik je nog nooit op een positieve opmerking wat betreft Honda kunnen betrappen.

Wat voor je pleit is dat je hart hebt voor je favoriete speler, ene Dzagoev, waar ik dan weer nooit van gehoord heb.
Toch speelt Honda hem uit de basis, lijkt me toch dat hij dan iets kan.

Ik vind het stuk niet meer dan 1 ster waard, maar omdat je de moeite neemt om een stuk te schrijven, krijg je er 1 extra.

2 november 2010 om 14:29

Dat je nog nooit van Dzagoev hebt gehoord zegt eerder iets over jouw voetbalkennis dan over het stuk van Koni. Daarnaast moet je gewoon begrijpen dat Dzagoev objectief gezien beter in vorm is dan Honda op dit moment (los van het feit dat het in potentie een veel beter voetballer is dan Honda) en dat Honda alleen maar de voorkeur krijgt omdat hij de miljoenen-aankoop is en de leiding van Cska hem niet het logo miskoop wil aanplakken.

2 november 2010 om 15:38

Ik volg het voetbal redelijk goed, maar Gzagoev hoor ik zelden tot nooit wat over (behalve de stukken die Koni020 schrijft).
Dat zal dan over mij wel zeggen dat ik het Russische voetbal niet volg, maar die competitie boeit me ook totaal niet.

Ik heb Honda iedere wedstrijd gezien bij VVV en kan me een goed beeld over hem vormen. Nu moet ik het doen met sporadische flitsen van Honda en wat hij bij Japan doet. En wat ik zie is gewoon goed.
Real Madrid e.d. is wellicht te hoog gegrepen, maar dat het een topper is, staat buiten kijf.

Wellicht is die Dzagoev toch niet zo goed als jij en koni het doen voorkomen.

3 november 2010 om 14:52

Wel raar dan dat Dzagoev nog altijd een basisspeler bij het nationale team is. Blijkbaar denkt Dick hetzelfde erover als ik en fanat1k.

3 november 2010 om 18:38

Vvv (17e in de Eredivisie) en Cska (2e in Rusland) is ook wel een wereld van verschil. Heel leuk dat die Japanner een leuk balletje kon trappen bij de degradatiekandidaat uit de micky mouse league, waar wedstrijden vaak nog slaapverwekkender zijn dan vrouwenvoetbal, maar dat betekent niet dat hij gelijk de top aankan, aangezien zijn prestaties bij een hoger aangeschreven club (cska) gewoon ondermaats zijn. Die ene 1,5 leuke wedstrijden bij Japan zijn namelijk ook geen graadmeter.

Dzagoev is daarnaast nog vorig jaar gevraagd voor Chelsea (iets waar een honda alleen maar van kan dromen), waar hij niet heel mocht van zn ouders omdat die toentertijd nog maar 17 was, daarnaast is de jongen tegenwoordig basisspeler van het Russisch elftal. Zie dus totaal niet waar jij uit maakt dat Dzagoev 'toch niet zo goed is als in en koni het doen voorkomen'.

Honda gelooft niet in god want hij is een Japanner.

Het verhaal lijkt meer frustratie dan echt een stuk wat je graag schrijft. Vind dat het iets teveel naar jou mening gedraait is, het had iets meer over honda zelf kunnen gaan. De alineas zijn mijn inziens niet helemaal correct in gedeeld en zoals al gezegt is veel schrijf fouten.

Vind het jammer van de grammatica fouten, en dat je zoveel werk hebt besteed aan iets waarvan je weet dat het ondergewaardeerd gaat worden.
Mensen kijken niet allemaal na de russische competitie. En daarbij ben ik het niet eens met jou mening over honda. Hij begon sterk en is eigelijk nog gewoon een schakel die het voldoende doet. Tuurlijk kan het beter, maar ik zie wel degelijk inzet bij hem ondanks dat hij misschien wat vaak loopt.

Voor de moeite krijg je van mij een extra ster, een ster is vind ik onterecht want er staan wel wat dingen in die kloppen maar het is teveel naar eigen mening gedraait.

voor de moeite krijg je dus 2 sterren,

4 november 2010 om 15:55

Ik had eerst geprobeerd om het over Honda zelf te gaan hebben maar dat afgewezen omdat het te veel wikipedia informatie is en dat mag niet als clubexpert. Ik vind anders dat ik er best veel waardering voor krijg. Dit is wel anders dan een column die puur gebaseerd zijn op haat jegens de club. Dat ik 1 ster krijg vind ik jammer want ik heb het gevoel dat ze 1 ster puur omdat ze het niet eens zijn met me.

Zo sterk begon hij nou ook weer niet hoor. Hij had wat geluk dat zijn vrije trap tegen Sevilla erin ging en dat anderen het voorbereidende werk tegen Amkar deden. Dat kwam dan op VZ te staan en toen dacht iedereen dat Cska een soort FC Honda is.

Ik vind het qua inhoud een goed stuk, ik lag ook helemaal in een deuk toen Honda een aantal weken terug solliciteerde naar een topclub. Qua zinsbouw en gehele opbouw van je stuk kon het beter.

slechte zinsopbouw en ja gewoon zeer matig

1 ster!

Honda heeft zojuist gescoord, prima speler.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

CSKA Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Krasnodar5416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Igor AkinfeevKeeper300
Ahmed MusaAanvaller3013
Alan DzagoevMiddenvelder296
Zoran TošicMiddenvelder284
Pontus WernbloomMiddenvelder274
Sergei IgnashevichVerdediger253
Voor de complete selectie: Clubpagina CSKA Moskou.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren