Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veteraan gaat Real Madrid na 469 wedstrijden verlaten voor avontuur in MLS

Laatste update:

Nacho Fernández gaat Real Madrid na dit seizoen verlaten. De 34-jarige verdediger speelde zijn gehele carrière voor de Koninklijke, maar heeft aangegeven nog een nieuw avontuur aan te willen gaan. De Major League Soccer (MLS) is de meest waarschijnlijke uitkomst, zo meldt Marca.

Volgens de Spaanse sportkrant heeft Nacho gedurende het seizoen het verlangen ontwikkeld om elders een nieuw avontuur aan te gaan. Bij Real Madrid beschikte hij over een aflopend contract, wat dus niet verlengd zal gaan worden.

Ook vorig seizoen gingen de geruchten dat Nacho zou vertrekken bij Real Madrid, maar toen besloot hij uiteindelijk om zijn contract met een jaar te verlengen. Nu zal hij alsnog zijn gewenste transfer gaan maken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Die transfer zal niet binnen Europa zijn. Naar verluidt meldde Inter zich vorig jaar voor de verdediger, maar die interesse is inmiddels gezakt, waardoor Nacho verder zal moeten kijken.

Daarom ligt de MLS volgens Marca het meest voor de hand, omdat Nacho graag het voetbal wil ervaren in totaal andere omstandigheden. Hij verlaat Real Madrid met een voldaan gevoel, daar hij dit seizoen vaak aanvoerder was en de landstitel en de Supercup won.

Bovendien is hij met Real Madrid nog altijd in de race voor de Champions League. De ploeg staat in de halve finale van het miljardenbal tegenover Bayern München. In de heenwedstrijd in München werd het 2-2, waardoor woensdag nog alles mogelijk is.

Nacho zal Real Madrid verlaten als een waar clubicoon. In totaal speelde de mandekker 469 wedstrijden voor de club en wist hij vier keer landskampioen te worden. Bovendien legde hij vijf keer beslag op de Champions League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie foto, dacht dat het om Mordric ging haha.

5 mei 2024 om 17:05

Nacho heeft ook helemaal niet zo veel wedstrijd gespeeld haha. Zit echt ver onder de 400.

5 mei 2024 om 23:22

Voor het eerste 358 en voor Castilla dus nog 111. Technisch gezien allemaal voor Real Madrid, maar het klinkt een beetje dat ik bij mijn amateurclub zeg dat ik semi-pro ben omdat ik als trainer iets meer vergoeding krijg dan dat ik contributie betaald heb dit seizoen…

5 mei 2024 om 17:10

Die zie ik ook zo naar de MLS gaan. Of gaat hij zijn contract nog verlengen bij Real?

5 mei 2024 om 17:57

Hij is hard nodig bij Inter Miami, die kunnen nog wel wat goede verdedigers gebruiken en in die competitie is die waarschijnlijk gelijk de beste verdediger.

De beste selectiespeler die een coach en voorzitter kunnen wensen. Een echte clubman die er stond wanneer het er echt om ging. Mensen herinneren zich vaak de momenten tijdens een finale, maar je kunt er bijna vergif op nemen dat deze Nacho in de halve finale een cruciale speler moest vervangen. En dit bewijst toch de waarde van Nacho. Hij deed wat hij moest doen. Het was nooit spectaculair maar wel oerdegelijk. En het feit dat hij in zijn laatste seizoen als captain kampioen is geworden is echt een jongensdroom. Had hij dat zelf ooit voor mogelijk gehouden? Ook hulde aan Zidane en Ancelotti om hem altijd genoeg speelminuten te hebben gegeven.

5 mei 2024 om 18:30

Goed verwoord!

Mooi voor Nacho. Fantastisch land om in te wonen als je voetballer bent. Zeker in plaatsen zoals Miami. Dus heerlijk voor je gezin ook. Daarnaast is het niveau veel lager dan in Europa dus hoef je niet elke wedstrijd op topniveau te zijn. Dit seizoen was het sowieso minder bij Nacho maar goed die kerel is ook al 34 jaar. Dus mooi dat hij dat zelf ook inziet. Hopelijk dat hij het kan afsluiten met de CL en ook de meeste gedecoreerde speler van Real kan worden samen met Modric.

5 mei 2024 om 20:52

Het was inderdaad niet altijd even goed dit seizoen, maar als je de balans opmaakt heeft hij toch aardig wat gespeeld en heeft hij een flink aandeel in de minst gepasseerde verdediging, kampioenschap, halve finale cl, de monsterprestatie tegen Haaland en bijvoorbeeld potjes zoals gisteren waarin hij geweldig presteerde. Ik had hem liever erbij gehouden nog een jaar. Ik ben bang dat we geen cv gaan halen en Tchou als optie daar gaan gebruiken. Weer een jaar van passen en meten, net als met Lucas en Dani op rechtsachter, Mendy en Cama/Fran op linksachter. Dat wil je toch niet nog een seizoen zien.

Dank je wel Nacho! Je bent en zult altijd een Madrid-legende blijven. De toewijding aan de badge en zijn professionaliteit, dat maakt Nacho een speciale speler voor mij. Voetballend vaak niet al te beste maar ben trots op deze jongen omdat hij altijd zijn best bleef doen en zijn strijdlust maakte vaak ook wel zijn voetballende gebreken goed.


Klassebak, denk je wel en veel succes in de MSL.

34 jaar alweer, voor mij gevoel herinner ik mij hem altijd als talent van real

Fantastisch voor Nacho. Ik zei altijd: dat is toch een topper hé. Die man zit altijd op de bank en als het moest, stond hij er altijd.
Nooit echt basisspeler (vast) geweest, maar stond er wel altijd als het moest.

En ja, hij had ook zo zijn mindere momenten, maar mede daardoor wist je ook wel dat hij niet meer dan een squad player ging worden.

Ik zei ook altijd al tegen vrienden: ik zou echt een Nacho willen zijn als ik profvoetballer was geworden. Gewoon een palmares waar je U tegen zegt, genoeg geld verdiend en ik denk dat wanneer je Nacho in Nederland of Italië ofzo ziet rondlopen over straat, dat misschien 90% van de mensen hem niet eens herkend. Heerlijk toch? Geld verdiend, alles gewonnen zo wat wat er te winnen valt en alsnog (lijkt mij) relatief rustig door het leven kunnen gaan? Heerlijk.

Misschien nu nog beetje cashen en genieten van het leven in de USA. Daar is het wel goed vertoeven als je voldoende geld hebt. Misschien wel met Spaanse maatjes als Busquets etc? (zeg niet dat ze direct maatjes zijn, maar i.i.g. ook Spaans sprekende en bekende van elkaar).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren