Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax moet vrezen: Premier League-subtopper probeert Farioli-deal te kapen’

Laatste update:

Kapers op de kust voor Ajax. Volgens Sam Cohen, een Engelse journalist, probeert Brighton & Hove Albion Francesco Farioli namelijk voor de neus van de Amsterdammers weg te roven. The Seagulls willen de Italiaan aanstellen als opvolger voor Roberto De Zerbi. Zaterdag werd bekend dat laatstgenoemde Brighton gaat verlaten.

Het had er alle schijn van dat Ajax Farioli binnen had. Voetbal International meldde zaterdag dat de Amsterdammers 'zo goed als rond' waren met de OGC Nice-trainer, die voor drie jaar zou gaan tekenen in de Johan Cruijff ArenA.

Nu meldt Brighton zich in de strijd. De club van Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman wil Farioli op aanraden van De Zerbi naar East Sussex halen.

Ook Kieran McKenna (Ipswich Town) is in beeld bij Brighton, maar Farioli zou een streepje voor hebben. Ajax heeft echter een belangrijke troef in handen.

De Amsterdammers spelen komend seizoen Europees voetbal, iets wat Brighton niet kan zeggen. De club kan nog maximaal als tiende eindigen in de Premier League.

Het mag geen complete verrassing heten dat De Zerbi Farioli aanraadt. De twee werkten met elkaar samen bij Sassuolo, waar eerstgenoemde tussen 2018 en 2021 aan het roer stond.

De eerste twee seizoenen diende Farioli als keeperstrainer, voor hij bij Alanyaspor verder ging als assistent. Pas in maart 2021 begon hij aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij Fatih Karagümrük.

Ajax lijkt overigens niet blind op Farioli gegokt te hebben. Journalist Valentijn Driessen meldde vrijdag in de podcast Kick-off dat de recordkampioen ook Erik ten Hag nog niet uit het hoofd heeft gezet. Ten Hag zou echter liever in Manchester blijven of 'een ander ijzer in het vuur hebben'. Driessen vermoedt dat 'dat ijzer' Bayern München betreft.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 mei 2024 om 18:30

Idd. Wel even afwachten, deze gozer meldde ook dat Potter paar keer bijna rond was, dat de een uur later bij een wedstrijd van Ajax op de tribune zou zitten, etc. Klopte allemaal niet.Edit; inmiddels melden zowel The Telegraph als The Guardian los van elkaar dat ze voor McKenna gaan van Ipwich. Lijkt mij iets betrouwbaarder dan die gozer van 19.

18 mei 2024 om 18:43

Begint echt vervelend te worden voor Bayern, niemand wil instappen. Zo zie je maar een topclub als Bayern moeite heeft een trainer te vinden die bij hun filosofie past. Nu gaan ze steeds meer naast hun filosofie denken omdat er geen trainer is die instapt. Di Zerbi zou het een kans geven heeft een goede tijd bij brighten achter de rug dus zou wel een match kunnen zijn. Maar goed afwachten wat voor besluit er gaat komen aankomende week.

18 mei 2024 om 19:52

Snap niet dat Bayern niet voor deze Farioli gaat. Schijnt een geweldenaar te zijn als je alles hier leest en al die oud spelers over hem hoort!

18 mei 2024 om 20:03

Natuurlijk nog niet zo'n geweldenaar als Nuri Sahin, dus kan Bayern beter voor Sahin gaan toch ?

18 mei 2024 om 21:03

Heeft iemand Sahin een geweldenaar genoemd? Ongelooflijk, die jongen heeft nog niets gepresteerd en is absoluut nog niet klaar voor het hoofdtrainerschap ergens.

18 mei 2024 om 20:34

Vrees dat het gifbekertje hierna nog niet leeg is als ik het stuk wat in het parool stond moet gaan geloven. Een lening van 40 miljoen aangegeven om commissarissen te betalen en de arena etc. Min 50 miljoen verlies op de laatse aankopen en het 2e jaar op rij geen inkomsten uit de CL waar wel op begroot wordt waardoor er eerst verkocht moet gaan worden voordat er gekocht gaat worden.

18 mei 2024 om 21:03

Heb dat stuk van het Parool gelezen, maar dat is echt gebaseerd op aannames. 40 miljoen lenen om commissarissen die enkele tienduizenden euro’s verdienen te betalen? 50 miljoen verlies op 12 spelers die allemaal nog onder contract staan en waarvan er een aantal gaan blijven en een aantal bij lopen waar Ajax nauwelijks verlies of misschien wel winst op gaat maken? Ajax heeft daarnaast vorig seizoen al bezuinigd op salariskosten en nog aardig wat kapitaal op het veld staan. Zou me niks verbazen als Ajax met een goede transferzomer weer helemaal meedoet in de eredivisie. Zou mooi zijn om volgend seizoen eens een echte strijd tussen de traditionele top 3 te zien in Nederland.

18 mei 2024 om 21:07

Laten we hopen dat het aannames zijn en we volgend jaar weer eens een echte strijd tussen de top3 gaan zien.

18 mei 2024 om 22:58

@gio: maar jij doet óók alleen maar aannames als je denkt dat Ajax winst gaat maken op sommige spelers. Het kost miljoenen extra om een speler binnen te halen qua verdiensten voor zaakwaarnemers e.d en die spelers zijn echt kut,dus al krijg je hetzelfde bedrag ervoor dan maak je nog steeds verlies

19 mei 2024 om 07:28

Klopt, ik zeg toch ook misschien? Niemand weet namelijk wie Ajax gaat verkopen en wat het op gaat leveren. Elk bedrag dat je gaat noemen berust dus op aannames. Dat is juist mijn punt. Geen idee welk punt jij nu dus wil maken.

Dat zou toch even behoorlijk min zijn

18 mei 2024 om 18:12

Zou wel passen bij Kroes, voorlopig heeft hij nog niemand van zijn favorietenlijst binnengehaald

18 mei 2024 om 18:15

Jelle ten Rouwelaar is binnen.

18 mei 2024 om 18:43

Plus dat je dan met je interview gewoon voor lul staat als ze allemaal niet komen.

De volgende trainer weet dan ook dat hij 7e keus is.

18 mei 2024 om 19:25

Tenzij hij dan alsnog Ten Hag binnen haalt 😉. Maar daar ben ik het wel mee eens. Zei het in het eerdere topic vandaag ook al dat dat niet handig is in het geval dat de deal nog zou klappen.

Maar belangrijkste is dat er een goede trainer wordt binnen gehaald. Of die dan eerste of tiende keuze is maakt dan natuurlijk niet uit.

18 mei 2024 om 22:31

Kan je mij misschien even dat lijstje opnoemen?

19 mei 2024 om 08:47

Potter, Ten Hag, van Gaal, Chivu, zijn eigen aanstelling als AD.

Nou nou, wat zijn we aan het vrezen...

18 mei 2024 om 18:10

Als dit gaat gebeuren is dat de volgende trainer die niet naar Amsterdam wil komen..

18 mei 2024 om 18:20

het valt nog allemaal te bezien natuurlijk.
daarnaast denk ik als de zerbi bij brighton was gebleven, dat deze farioli helemaal niet in beeld was daar (als al deze verhalen mogen kloppen natuurlijk).
dus, het eventuele niet naar amsterdam willen komen vind ik niet helemaal terecht... hij zou dan brighton gewoon een betere optie voor hemzelf (misschien ook financieel gezien) vinden.

18 mei 2024 om 18:37

EPL is wel ff wat anders dan de mickey mouse leaque, en inderdaad zal het geld ook beter zijn

18 mei 2024 om 20:29

Liever de Mickey mouse league steunen dan een plastic club met oliedollars 😅

En dan Ajax met Roberto de Zerbi aan de haal voor Bayern en Barcelona, zou de soap toch compleet maken hè.

18 mei 2024 om 18:37

Klinkt niet heel logisch.

18 mei 2024 om 20:43

Nee, dat is ook niet echt mijn bedoeling.

Ze hebben wel met elkaar samen gewerkt en veel van elkaar opgestoken dus het zou een logische zet zijn. Maar ik las dat Brighton de voorkeur gaf aan McKenna van Ipswhich.

Is zijn oude assistent, dus opzich logisch dat hij hem heeft aangeraden.

Nou, zal je zien dat Ajax over 2 maanden met Alex Pastoor aan de voorbereiding begint. Beetje identiek aan vorig jaar. Toen had je Bosz en Knutsen die zo ongeveer iedereen wel zagen zitten als de nieuwe trainer van Ajax. Kwam ineens uit het niets de naam van Steijn in de wandelgangen, die een week later ook echt de nieuwe trainer werd.

18 mei 2024 om 18:09

Frank de Boer staat al in de startblokken

18 mei 2024 om 18:14

Ach er zijn ergere backups als De Boer om te hebben. Duidelijke en gepassioneerde trainer die de club kent. Denk dat die ook derde zal worden. Met Farioli hoopte ik juist dat dat een bijzondere trainer is die net de stapjes wat zou kunnen versnellen dus ik hoop wel nog dat hij komt.

18 mei 2024 om 18:25

Nou Frank de Boer als nieuwe trainer voelt wel als een behoorlijk stropje om de nek. Horror-scenario wmb.

18 mei 2024 om 19:05

Het is ook zeker niet mijn eerste keuze. Maar toch fijn om achter de hand te hebben. Ik zie in de eredivisie in ieder geval geen geschiktere keuze. Weet niet of Kroes nog een plan c heeft na Potter en Farioli.

18 mei 2024 om 19:21

Ik hoef Frank de Boer niet zo zeer als hoofdtrainer voor de groep te zien. Maar ik zie in hem wel iemand die je prima in de staf kan hebben als assistent. Zelf natuurlijk een topverdediger geweest, en is ook iemand die verbaal de boel scherp kan houden.

Denk dat er nog een scenario is waarbij ze misschien Dave Vos direct hoofdtrainer maken, dan kan je wmb prima Frank de Boer als assistent ernaast zetten. Zolang hij zelf maar niet in de spotlight staat, want dat trekt hij niet denk ik.

18 mei 2024 om 21:05

Ja, Ten Hag.

18 mei 2024 om 18:17

Of Kees van Wonderen…

18 mei 2024 om 18:23

Alsjeblieft niet. Dan kan ik volgend seizoen net zo goed niet gaan kijken 😭

18 mei 2024 om 18:32

Alex & Alex

18 mei 2024 om 19:55

A2

Ajax dreigt achter het net te vissen met Farioli. Ze hebben gegokt op Van Gaal, Potter en Ten Hag. Ik zou als Farioli ook bedanken als ik vierde keuze was en er een mooie PL club voorbijkomt.

18 mei 2024 om 18:11

Van Gaal en Ten Hag zullen een informatief telefoontje zijn geweest dus denk niet dat daar op gegokt is. De Kroes soap en Potter hebben vooral tijd gekost. Tijd die je nu tekort komt.

18 mei 2024 om 18:13

Een gesprek is altijd informatief. Ajax heeft toch aangegeven dat ze wel degelijk van Gaal en ETH wilde hebben.

18 mei 2024 om 18:18

Gokken zou in mijn ogen zijn om op Ten Hag te wachten. Even kijken wie er beschikbaar is of kan zijn vind ik niet echt gokken dat is gewoon een logische stap. Gok zelfs dat er nog wel meer telefoontjes uit zijn gegaan.

18 mei 2024 om 18:59

Tijd tekort zal wel meevallen toch, bij is ons is ook nog niemand voor volgend seizoen.

18 mei 2024 om 19:08

Tijd tekort om de deal met Farioli rond te maken bedoel ik. Als je twee maanden eerder contact met hem had gelegd was alles wellicht al in kan en en kruiken.

Daarnaast is er bij Ajax wat meer werk aan de winkel en staan er al veel eerder voorrondes op het programma.

Dat wordt lastig wedijveren.

Als Brighton hem als hoofdkandidaat ziet dan is Ajax kansloos ben ik bang. Als hij alleen op een lijst staat en Brighton wil met meer coaches praten dan kan het zijn dat Farioli eieren voor zijn geld kiest en volgende week tekent.

Pfff hoop dat hij binnengehaald wordt en dat er gewoon duidelijkheid komt.

18 mei 2024 om 18:19

Hoofdkandidaat bij Brighton of na het interview in de Telegraaf van Kroes de 4e keuze van Ajax. Die man is ook niet heel slim heb ik het idee.

18 mei 2024 om 18:55

Dat interview heeft er natuurlijk niets mee te maken. Farioli wil graag naar Ajax alleen is de vraag of hij dat ook nog wil als er morgen een club uit de grootste competitie hem de nummer 1 kandidaat maakt en dat kenbaar maakt aan hem.

Bedoelde meer dat als Farioli weken moet wachten op duidelijkheid van Brighton dat hij dan liever tekent bij Ajax voordat hij zodadelijk alles misloopt.
Als is met Nice Europa in natuurlijk ook een mooie uitdaging.

Tja als ze hem willen ben je kansloos, Brighton is een warm bad waar Ajax tja wat is het eigenlijk. Als we na al deze weken toch uitkomen bij een De Boer of Pascal Jansen mag Kroes de eer aan zichzelf houden.

Als het niet lukt dan graag proberen Wim Jonk ferug te halen. Is wel iemand die iet kan opbouwen op de gewenste Cruyff manier.

Nou heren, die gaat niet komen. Houd mijn hart vast…

18 mei 2024 om 20:38

Die Sam Cohen als journalist heeft er afgelopen maand al vaker naast gezeten

Had ergens al dit vermoeden, maar hoop dat het bij geruchten blijven en Farioli gewoon naar Ajax komt. Laat Brighton Potter maar terughalen, en anders moeten ze maar voor Kieren Mckenna gaan. Is weliswaar gepromoveerd met Ipswich Town, maar door de koers die Brighton de afgelopen jaren is ingeslagen lijkt hij mij best een goede kandidaat.

18 mei 2024 om 19:03

Mckenna staat ook op 1 volgens een betrouwbaardere media ipv een of andere snotneus op twitter

18 mei 2024 om 20:32

Ook gelijk snotneus. Beetje respect voor je medemens kan geen kwaad hoor.

Die SamC is nog niet gelukkig geweest wat betreft z’n voorspellingen rondom Ajax hè.

Als De Zerbi dan zelf naar Amsterdam komt vind ik het best.

Sam C reports, heel betrouwbaar natuurlijk.

Ik heb niet het idee dat dit de trainer is die we nodig hebben. Ik zou een ajax man ala frank de bier, wim jonk neerzetten en de management kant saneren. Je moet iemand hebben met respect van de achterban en die van een karig elftal iets kan maken. Je staat nu zoveel achter op de top drie deze trainer zal geen wonderen verrichten met een rotte organisatie en mensen die geen expertise hebben ofwel slecht geleid worden.

18 mei 2024 om 18:46

Voor mij ook liever een Wim Jonk

18 mei 2024 om 19:18

Als Frank de Bier komt moeten Bergwijn en Wijndal zich zorgen gaan maken denk ik.

Tja, als Brighton er vol voor gaat ben je kansloos vrees ik. Van mij mogen ze het snel rondmaken, zie er namelijk wel muziek in met Farioli.

Ik zie Potter wel naar Brighton gaan. Kan Fariogli naar Ajax.

Ajax gaat sowieso geen toptrainer binnenhalen. Ze houden altijd gesprekken met topkandidaten zoals van Gaal. Potter enz, maar kiezen altijd stein achtige categorie. Als deze trainer binnen gehaald moest worden, dan was het allang rond.

Die gaat echt niet naar ajax als je in de PL trainer kan worden.

Gaat gewoon rond komen,ontspannnn😎💪❌️❌️❌️

Ik krijg een beetje dezelfde vibe als vorig jaar, veel belovende namen komen uiteindelijk niet, en het word dan weer een naam waarvan je denkt., tja….

Voor al mn mede Ajacieden. Neem zo'n snotneus met een vinkje nu eens wat minder serieus. Pak een lekker wijntje, geniet van de zon. Niet zo panisch doen iig.

Het zou toch wat zijn … maar we horen al dagen dat Ajax al in een ver stadium is mbt de onderhandelingen.. dus verwacht dat het toch Ajax word .
De zerbi naar Bayern - Potter naar Brighton en farioli samen met vos en Bogarde naar Ajax. Alle partijen een trainer en iedereen voorzien.
Hoppa en weer verder …

Als er een club uit de PL komt, kan Ajax het denk ik wel vergeten. Alleen het budget wat ze daar hebben om spelers te kopen is al een verschil laat staan het salaris.

Gozer van The Guardian zei dat Mckenna topfavoriet is, zou ik ook heel verstandig vinden. Goede trainer die fantastisch heeft gepresteerd met Ipswich.

Heb ik wat gemist? Ze waren toch rond, alleen nog afronden met Nice.

18 mei 2024 om 21:08

Klopt, dit is 'engagement farming' van de beste jongen. En dat is hem aardig gelukt

Here we go.....gisteren al gezegd.
Zou mij benieuwen wanneer wie komt....en guess what....wederom weer allemaal commentaar tegen die beweren dat het al rond is.

Uiteindelijk wordt het toch Henk ten Cate

Mijn vrees wordt straks toch nog bewaarheidt: Ten Hag trainer, en Rensch & Taylor vaandeldragers. Zeg maar dag met je handje, Alex!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren