Gullit: 'Historisch gezien maakt Virgil van Dijk geen enkele kans op Ballon D'Or'

Maandag 17 juni 2019 om 09:45 uur.

Ruud Gullit denkt niet dat Virgil van Dijk de Ballon D'Or gaat winnen, omdat verdedigers die persoonlijke onderscheiding eigenlijk zelden worden toebedeeld.

Reacties

17 juni 2019 om 12:09
#1

Ik vind het nogal slap om te stellen dat we 10 van de 14 interlands het eerste doelpunt incasseerde om het punt te maken dat Van Dijk en De Ligt het beter moeten doen. Ten eerste hebben we telkens tegen toplanden gespeeld en ten tweede is onze aanval een zwakke plek waar wisselvalligheid de grootste factor is.

Natuurlijk hebben Van Dijk, maar vooral De Ligt nog niet hun beste spel laten zien in Oranje, maar Koeman is dan ook net pas een jaar bezig met bouwen. Die twee moeten nog steeds aan elkaar wennen. Ook helpt het niet mee dat je aan de linkerkant een back hebt zonder snelheid en aan de rechterkant een back die nog veel te onbesuisd en wat onervaren is.

17 juni 2019 om 14:59
#2

Is een beetje nog een simpele gedachten gang. Niet alle tegendoelpunten kun je op het conto van de verdedigers schrijven. Verdedigen begint bij de aanvallers zo als aanvallen veelal beginnen bij de verdedigers .

Het is niet meer mogelijk om op deze video te reageren.

Populairste video's

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren
v