Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meerdink gaat in op toekomstperspectief bij AZ: ‘Dan wordt het lastig voor mij’

Laatste update:

Mexx Meerdink heeft een bewogen seizoen achter de rug. De aanvaller van AZ werd vanaf de winterstop verhuurd aan Vitesse. Door blessureleed heeft de 20-jarige Winterswijker een groot deel van de malaise vanaf de zijlijn moeten bekijken en dus reisde Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters af naar Alkmaar om met Meerdink te praten over zijn tijd in Arnhem en zijn toekomstperspectief bij de huidige nummer vier in de Eredivisie.

Vanaf januari mocht Meerdink zich Vitessenaar noemen. De noodlijdende club zocht een broodnodige aanvallende versterking en kwam daarbij uit bij de spits. De aanvaller werd direct acht keer opgesteld door de Arnhemmers, maar moest nadien toekijken vanaf de zijlijn met een knieblessure. Hoe heeft hij zijn periode in Arnhem ervaren?

“Ik kwam daar met heel veel energie en moed naar de club. En ondanks de periode waar Vitesse nu in zit, had ik mijn seizoen daar gewoon af willen maken, alleen door mijn blessure kan dat momenteel niet. Dat vind ik wel heel jammer, want ik had Vitesse die energie graag terug willen geven.”

Meerdink is na zijn blessure teruggekeerd in Alkmaar om daar te revalideren van zijn kwetsuur. Het tragische slot van het seizoen van Vitesse, waarin de club achttien punten aftrek toebedeeld kreeg en degradeerde, heeft de Gelderlander dus niet op het veld meegemaakt. “Dat was geen lekker nieuws. Het helpt je niet. Maar ondanks dat hebben wij gewoon in die tijd nooit ons koppie laten hangen. Dat vond ik knap en bijzonder en daarom vind ik het ook jammer dat ik ze niet heb kunnen belonen door goals te maken, door belangrijk te zijn. Dat knaagt ook aan mij.”

Spijtgevoelens heeft Meerdink allerminst om zijn keuze. Zo vertelt hij dat er in de winter meerdere gegadigden waren voor zijn handtekening. Toch viel zijn keuze op Vitesse: “Mijn doel was om ook onder druk te presteren. Ik had echt veel clubs om uit te kiezen, alleen Vitesse is het geworden omdat ik daar minuten kon maken.”

Waar Vitesse afdaalt naar de Keuken Kampioen Divisie en zelfs moet vrezen voor het verliezen van de proflicentie, keert Meerdink weer terug naar Alkmaar. Daar moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Vangelis Pavlidis, voor wie deze zomer ook veel belangstelling gaat zijn, en Lequincio Zeefuik. Hoe schat de spits zijn toekomstperspectief in bij de Alkmaarders?

“Het is een grote kans dat Pavlidis vertrekt en dan hebben we nog Zeefuik. Misschien gaan ze nog wel een spits halen, daar ga ik wel vanuit. Maar mijn toekomst ligt in principe in Alkmaar. Maar als de club nog een spits haalt en ik moet de concurrentiestrijd met hem aangaan, terwijl ik weet dat hij sowieso gaat spelen, dan is dat lastig voor mij. Misschien is het dan wel goed om mij nog een jaar te verhuren en dat ik het jaar daarop terugkeer als eerste spits. Maar de tijd zal het leren, ik ga honderd procent voor mijn plek en voor mijn kans”, besluit de strijdvaardige aanvaller.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het wel een leuke gozer, altijd positief en geeft 110 procent. Alleen lijkt dit me een speler van KKD-Niveau, de tijd zal het leren.

13 mei 2024 om 16:48

Hij kwam eerder over als een behoorlijk complete spits. Sterk, technisch en neusje voor de goal. Op basis van wat schat je hem op KKD niveau in?

13 mei 2024 om 18:27

Die 10 wedstrijden dat ik hem bij Vitesse zag dit jaar. Erg matig hoor.

14 mei 2024 om 14:29

Hij kon zich niet idd niet onderscheiden in dat sprankelende verfrissende elftal

Zou hem graag bij fc Utrecht zien.
Hebben nog geen echte spits voor volgend jaar ook.

13 mei 2024 om 16:21

Op basis van wat zou je hem dan bij FcU graag zien? Nu Lammers terug gaat naar de Rangers is het slim om een spits te halen die er direct staat. Met het opnieuw huren van Descotte hebben we al een speler waarvan ze hopen dat die zich ontwikkelt tot een spits voor het eerste en ik mag hopen dat ze Lidberg op de transferlijst plaatsen deze zomer. Die vind ik echt niet passen en het gat kunnen opvullen van Lammers.

13 mei 2024 om 18:33

Op basis van zijn accent! 😉

Nee ik vind hem wel wat hebben qua spel, heel compleet. Vraag mij niet waarom. Maar heb vertrouwen in hem.

Groot talent, maar moet nog net een stapje zetten om 1e spits bij AZ te worden. AZ wil graag minimaal 4e worden elk jaar en dan heb je gewoon een spits nodig die er tegen de 20 in schiet. Dat is Meerdink nog niet, maar dat is Zeefuik ook nog niet. Ik ga ervan uit dat we nog een nieuwe spits gaan halen en dan of Meerdink of Zeefuik elders in de Eredivisie stallen. Kan de ander minuten maken als 2e spits en dan komen ze vanzelf in aanmerking als 1e spits.

Ik heb zijn vader nog zien voetballen. Gewoon een nuchtere boerenkerel uit de Achterhoek...
Als zijn zoon ook deze instelling met zich meebrengt gaat dat hem zeker helpen..
Een leerzame periode bij vitesse en nu weer terug bij az. Ik ben benieuwd of hij direct wat kan toevoegen of weer wordt uitgeleend...
Misschien uitlenen aan de Graafschap???
Een club uit zijn regio...

13 mei 2024 om 17:26

Het is dan wel een jongen uit de regio maar zijn karakter lijkt mij niet te rijmen met de regio. Een club buiten de Achterhoek/Twente lijkt mij beter. Denk dat een provincieclub er beter aan doet hem niet aan zich te binden.

Lekker naar Heerenveen komen. Moeten Karlsbakk ff wegbrengen maar dan is er ruimte genoeg

Kom maar een jaartje naar Tilburg!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren