Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kieft: ‘Een nare kutclub! Zo iemand moet je eren na alles wat hij heeft gedaan’

Laatste update:

Wim Kieft moet niets hebben van Paris Saint-Germain, zo wordt meer dan duidelijk in de podcast KieftJansenEgmondGijp van deze week. De analist vindt het met name schandalig hoe de Franse kampioen is omgesprongen met Kylian Mbappé, die binnenkort vertrekt uit Parijs en waarschijnlijk verder gaat bij Real Madrid.

"Het is ook een kutclub uiteindelijk, dat Paris Saint-Germain", aldus de verbaasde Kieft. "Zo iemand moet toch geëerd worden, man. De geweldige dingen die hij gedaan heeft, die Mbappé."

De aanvaller veroverde met PSG zesmaal de Franse landstitel en drie keer de nationale beker. De grote droom, het winnen van de Champions League, werd nooit werkelijkheid. Mbappé kwam tot 256 goals in 307 wedstrijden in het shirt van PSG.

René van der Gijp schiet in de lach om de uithaal van Kieft richting PSG en geeft dan toe. "Ik ben niet thuis in de Franse mentaliteit en van de mensen daar. Misschien is het in Zuid-Frankrijk juist weer anders."

"Dat is toch een nare club, dat Paris Saint-Germain", foetert Kieft verder. "Dat alles maar wegkoopt en geen enkele identiteit heeft. Ze hebben weer niet de Champions League-finale gehaald. Dus geld is niet allesbepalend." PSG was in de halve finale over twee duels niet opgewassen tegen Borussia Dortmund, dat in de finale moet zien af te rekenen met Real Madrid.

Mbappé


Mbappé had zondag voor zijn laatste duel bij Paris Saint-Germain ruzie met Nasser Al-Khelaïfi, zo maakte Le Parisien maandag bekend. Volgens de Parijse krant was Al-Khelaïfi boos omdat hij door de steraanvaller niet genoemd werd in diens afscheidsvideo. Er zou over en weer geschreeuwd zijn.

De president van PSG is ervan overtuigd dat Mbappé hem bewust niet heeft genoemd in de video waarin de Fransman afscheid neemt van zijn club. De discussie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Toulouse mondde uit in een schreeuwende ruzie.

De steraanvaller, die al meermaals gelinkt werd aan Real Madrid, bevestigde deze week zijn vertrek uit Parijs middels een videoboodschap op zijn social media-kanalen. Mbappé beschikt bij PSG over een doorlopend contract tot 2024, dat hij eenzijdig met een jaar kan verlengen. Dat gaat echter niet gebeuren, zo benadrukte de Fransman.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Kom nou. Hij is keer op keer '' geëerd '' met een vorstelijk salaris. Hij wilde niet bijtekenen en dat is zijn goed recht. Enrique wilde hem wel eens buiten de basis laten zodat zijn ploeg kon wennen aan spelen zonder Mbappe. En dat is dus ook zijn goed recht.

15 mei 2024 om 17:51

En dat Kieft PSG een kut club vind is zijn goed recht

15 mei 2024 om 18:13

Ik vind ook dat iemand die zo waanzinnig heeft gepresteerd wel meer credits mag hebben. Als je over 100 jaar Mbappe zegt, zegt iedereen PSG en andersom,

Jammer dat het zo gaat.

Kieft noemt dat een kutclub

15 mei 2024 om 18:43

Er is toch ook niemand die dat tegenspreekt?

15 mei 2024 om 19:56

@Yoda:Ik vindt het maar gezeur. Natuurlijk mag je een ander in het zonnetje zetten maar dat is geen “recht”. Al die spelers krijgen vorstelijk betaald voor hun diensten. En als ze beide zo aan elkaar gekoppeld zijn…. wanneer gaat Mbappe, PSG dan eren/credits geven? Of werkt dat maar één kant op? Die (ex) voetballers bekijken het vaak wel erg eenzijdig.

In de omgang lijkt het me geen warme club nee, Mbappe verdiende wel een groter afscheid! Zeker gezien het feit dat ze al sinds februari op de hoogte zijn dat hij gaat vertrekken, zou je toch verwachten dat er wel wat geregeld was!

In mijn optiek heeft hij te veel privileges en macht gekregen binnen PSG. Het is een uitstekende voetballer met buitenaardse kwaliteiten, maar ik weet ook niet of dit juist positief gaat uitpakken bij Real Madrid. Ik denk juist dat het de rendement van Vinicius en Rodrygo zal belemmeren, omdat Mbappe alleen in de schijnwerpers wilt staan. Ik ben zeer benieuwd hoe dit gaat lopen. Te veel sterren in een team is ook niet goed en makkelijk te managen. Helemaal als Ancelotti vertrekt. Wordt Mbappe dan speler/ trainer net als Roberto Carlos bij Sivasspor?

Nouja, hij deed het ook niet puur uit liefdadigheid. Die honderden miljoenen aan salaris en overige premies is ook een mooie schadeloosstelling natuurlijk, dan neem ik ook genoegen met wat minder eer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren