Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bekersprookje Saarbrücken eindigt in halve finale: Kaiserslautern is finalist

Laatste update:

FC Saarbrücken is er niet in geslaagd om het ultieme bekersprookje een passend vervolg te geven. Nadat de derdedivisionist achtereenvolgend Bayern München, Eintracht Frankfurt en Borussia Mönchengladbach uitschakelde, bleek 1. FC Kaiserslautern in de halve eindstrijd een maatje te groot: 0-2.

Ten opzichte van het vorige bekerduel met Mönchengladbach voerde coach Rudiger Ziehl een verandering door in zijn basiself. Robin Becker verving Calogero Rizzuto aan de linkerkant van het middenveld.

Onder het genot van een heerlijk sfeertje in het Ludwigsparkstadion begon de thuisploeg fel aan het duel. Het resulteerde niet echt in grote kansen, maar wel in een veldoverwicht.

Het eerste gevaar was dan ook voor de derdedivisionist. De kenmerkende lange inworp van Marcel Gaus leidde tot een chaotische situatie in de doelmond van de bezoekers, die de bal ternauwernood wisten weg te werken.

Vlak voor rust noteerde Saarbrücken de grootste kans van het eerste bedrijf. Kai Brünker stond aan het ontvangende eind van een vrije trap, maar kopte, compleet vrijgelaten, naast het doel.

Kaiserslautern verscheen stukken beter uit de kleedkamer en dat resulteerde direct in de openingstreffer. Marlon Ritter verschalkte namens de bezoekers doelman Tim Schreiber in de korte hoek: 0-1.

Saarbrücken probeerde de gelijke stand te herstellen en Brünker deed via een fraai bedachte hakbal een poging daartoe. Tevergeefs. Het verzet werd na 75 minuten definitief gebroken, toen Almamy Touré, al goed voor de assist bij de 0-1, de wedstrijd in het slot gooide.

Tymoteusz Puchacz slingerde een vrije trap voor de goal, waar Touré de bal met een overtuigende kopbal tot doelpunt verwerkte: 0-2. Zo komt er een eind aan een magisch avontuur van Saarbrücken.

Tweededivisionist Kaiserslautern mag nu rustig afwachten wie er woensdagavond als winnaar uit de bus stapt bij de andere halve finale, als topfavoriet Bayer Leverkusen en Fortuna Düsseldorf het tegen elkaar opnemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Voor beide ploegen in zekere zin een bekersprookje. De rode loper ligt wel aardig uit voor Leverkusen: op naar een treble!

De vorige ronde speelde Saarbrucken tegen Gladbach niet Frankfurt en de wedstrijd Dusseldorf - Leverkusen is nog helemaal niet gespeeld, dus Kaiserslautern speelt nog helemaal niet tegen Leverkusen. Lekker in elkaar geknutseld werkje. 1e helft wilde Kaiserslautern vooral niet voetballen en waren voornamelijk heel bang om op achterstand te komen. 2e helft kwamen ze goed de kleedkamer uit, mede door een aardige blunder van de doelman die alles tegenhield dit beker seizoen komt Lautre op voorsprong, 2-0 was wel echt een geweldige voorzet van Puchacz. Het beker avontuur van Saarbrucken is de natte droom van iedere niet top 10 club supporter. Wat een geweldig beker seizoen. Toch ben ik blij dat Kaiserslautern naar de finale gaat. Toch wel een van de mooiste clubs van Duitsland. Hopelijk weet Dusseldorf te stunten en krijgen we een spannende finale. Wat ongekend veel pyro trouwens vanuit beide vakken.

Morgen eerst maar eens zien of Leverkusen die finale wel bereikt als ze weten te winnen van Düsseldorf .

Helaas houdt het sprookje van Saarbrücken hier dan toch op ja. Ach, ze mogen ontzettend trots zijn op de teams die ze hebben verslagen en dat als middenmoter op het derde niveau. Helaas geen kans op de eerste beker uit de geschiedenis daar.
Dan maar kijken als Leverkusen daadwerkelijk in de finale komt te staan, Kaiserslautern voor het eerst in 28 jaar weer de beker kan winnen, zou leuk zijn. Want op het tweede niveau staan ze in de degradatiezone. Extra druk dus.

Geweldige bekerambiance gezien. Wat een hoop pyro van beide kanten. Een 3e Liga tegen een 2e Liga club en dan deze sfeer. Dat kan echt alleen in Duitsland

2 april 2024 om 23:32

Echt grandioos, ook echt heel veel momenten van beide kanten.
Duitse voetbalcultuur is zo gigantisch mooi

2 april 2024 om 23:58

W.m.b. ook de mooiste supporterscultuur, kom er heel graag!

3 april 2024 om 12:19

Hoor vaak hele goede verhalen over kaiserslautern.
Maar weet niet of de stad leuk is bv
Iemand advies.

As weekend il derby della capitale aanwezig 😎

3 april 2024 om 18:27

Kaiserslautern sfeer is geweldig. Vorig seizoen geweest en wil nog wel eens graag terug naar de Betze, voornamelijk bij flutlichtspiel (avondwedstrijd) kan het prachtig zijn. De stad daarentegen… alles behalve prachtig. Als het kan zsm naar Mannheim of Frankfurt oid. Rheinland Palz is overigens wel een prachtig gebied.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren