Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zwaargewicht uit het Duitse voetbal pleit voor Van Gaal: ‘De beste optie’

Laatste update:

Michael Ballack heeft een lans gebroken voor Louis van Gaal als nieuwe bondscoach van Duitsland. De oud-middenvelder, die het shirt van die Mannschaft 98 keer over zijn schouders trok, ziet in de Nederlander de meest geschikte kandidaat om de ontslagen Hansi Flick op te volgen. Julian Nagelsmann, een andere topkandidaat voor de functie, zou twijfels hebben over de baan bij de nationale ploeg.

Wat Ballack betreft is Van Gaal de duidelijke favoriet. "Ik zou een ervaren man nemen en Van Gaal is een uitzonderlijke coach", aldus de voormalig middenvelder van onder meer Bayern München en Chelsea tegen Kicker. "Hij is absoluut geen gemakkelijke man, maar dat hoeft niet slecht te zijn." Ballack is van mening dat de Duitse ploeg een andere aanpak nodig heeft dan in de jaren onder Flick en Joachim Löw.

"Van Gaal beschikt over vrijwel alle vaardigheden die nodig zijn voor deze klus. Hij is iemand met respect, heeft alles meegemaakt en kent het hele spectrum van het coachingsvak”, gaat de oud-voetballer verder. "Dat Van Gaal uit Nederland komt is iets waar we nog aan moeten wennen." Mocht Van Gaal worden aangesteld, dan komt er voor het eerst een niet-Duitser voor de groep te staan bij de nationale ploeg.

Het is niet voor het eerst dat een gerenommeerde naam in het Duitse voetbal een campagne start voor Van Gaal. Eerder pleitten Bastian Schweinsteiger en Philipp Lahm al voor de voormalig trainer van Bayern. Van Gaal reikte tijdens het WK in Qatar tot de kwartfinale, toen hij werd uitgeschakeld door Argentinië. Duitsland kwam niet verder dan de poulefase. De Duitsers zijn als gastland al geplaatst voor het EK volgend jaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Gaal zou de redder zijn voor Ajax maar ja...
Steijn is ook een geweldenaar!🤮

18 september 2023 om 09:34

Nee yo, Van Gaal haal je niet meer voor de toekomst. Daar heb je in een opbouwende fase niks meer aan. Van Gaal moet je gebruiken als noodverband zonder dat je veel nieuwe spelers kan aantrekken. Geef je hem namelijk de vrije hand en hij maakt er 'zijn' toko van, dan moet je over 3 jaar weer opnieuw beginnen want dan is hij met pensioen (voor het geval hij al niet met pensioen is momenteel).

18 september 2023 om 09:50

Maar ze willen toch gewoon presteren in eigen land? Niks toekomst. EK is in 2024, dus heel erg dichtbij. Dat heet korte termijn planning en iemand die dat goed kan, is natuurlijk Van Gaal.

18 september 2023 om 09:58

Ik reageer op iemand die hem bij Ajax wil zien; daar heb je niks aan. En wat het bondscoachschap betreft zie ik nergens staan dat het maar voor 1 jaar is. Kan van een ander artikel zijn hoor, maar dat heb ik dan gemist.

18 september 2023 om 11:09

Ok, had ik verkeerd begrepen. Edit: Maar ik zie je hieronder precies hetzelfde reageren op het bondscoachschap. Voor Dts is het EK natuurlijk super belangrijk, want in eigen land. En als het voor 1 jaar is, is Van Gaal een goede. En als het voor meer jaar is, kan Van Gaal evt ook bouwen, net als ieder ander. Maar reken maar dat ze het EK in eigen land geen flater willen slaan en dan heb je een (bewezen) toernooi coach nodig en dat kan Van Gaal. Zul je zien dat hij de Duitsers Europees Kampioen maakt.

18 september 2023 om 09:55

Dramatisch kwaliteit heeft hij natuurlijk, maar lijkt mij dat ajax ook wel baat heeft bij rust en verbinding.

Met Van Gaal ga je niks meer bouwen voor de toekomst, ik zou voor opbouwen gaan in plaats van dat kortzichtige.

18 september 2023 om 09:43

Dat willen ze toch ook niet? Het EK in eigen land staat voor de deur. Daar resultaat halen is prio nummer 1 voor ze. Dan is van Gaal geen slechte keus.

18 september 2023 om 09:48

Dan niet nee. Maar ik zou eerder Nagelsman nemen. Dan heb je daarna ook nog iets aan.

18 september 2023 om 09:51

Ik twijfel of Nagelsmann geschikt is als bondscoach. Lijkt mij meer een type die elke dag bezig moet zijn met zijn spelers.

18 september 2023 om 10:32

Van Gaal voor het komende jaar en daarna kiezen voor Nagelsmann is een betere weg in mijn ogen. Dan heeft Nagelsmann 2 jaar de tijd om zijn speelstijl er een beetje in te slijpen. Nadeel is als bondscoach natuurlijk dat je maar een paar weken per jaar ermee kan trainen/oefenen.

Liever niet naar Duitsland. Van mij mag hij direct bij Ajax beginnen als opvolger van Sven.

Wat ik over heb voor nog zo'n balkon scene met Van Gaal.

18 september 2023 om 09:51

Ik zie het al weer helemaal voor me. Van Gaal die met Duitsland het EK in eigen land wint en van de daken gaat schreeuwen dat ze beste van de wereld zijn in steenkolen Duits. Dat is content. Misschien moet hij Truus nog één keer lief in de ogen aankijken en wordt dit zijn Last Dance.

18 september 2023 om 09:52

Dat zou toch wel geweldig zijn haha. Dat zou ik van Gaal wel gunnen

18 september 2023 om 10:15

Echt, ik ben 100 procent aan boord voor Van Gaal bij de Duitsers. Als hij het EK wint, dan staat het Nederlandse trainersgilde er weer goed op en kunnen we ons vermaken met Louis die alle credits opeist, en als de Duitsers in chaos en ruzie ten onder gaan, dan hebben we in Nederland weer een prachtig popcorn moment.

19 september 2023 om 19:47

Wat moeten die Duitsers met die paljas. LvG heeft als bondscoach nooit gepresteerd.

18 september 2023 om 14:27

Und auch eine Kuss fur die viele Mutti

Dit moet gewoon gebeuren.
We willen allemaal Louis op het balkon.

18 september 2023 om 10:33

Wir sind die besten von Der Niederlande. Wir sind die besten von Belgien. Wir sind die besten von Frankreich. Wir sind die besten von das England. Wir sind die besten von GANZ Europa

20 september 2023 om 14:16

Jij misschien, verder wil niemand dat.

Steijn is zwaar in de steek gelaten en kan nooit hier de schuld van krijgen. Zet van Gaal naast Steijn. Steijn verdiend niet zo een afgang namelijk

Mislintat vernaggelt ons Nederlandse voetbal, en van Gaal zou Duitsland moeten redden?
Laat Steijn aub zitten, knikker Mislintat er uit van laat van Gaal een waardige selectie samenstellen. Komende winter "garage sale" bij de Arena en hopen dat Ajax de playoffs wint.

Waarom moet van Gaal Duitsland redden, terwijl zijn club Ajax hem nu harder nodig heeft dan ooit?

19 september 2023 om 19:49

Geen LvG meer. Die is over de datum.

19 september 2023 om 20:04

Graag per direct! Is de enige die nog wat van dit seizoen kan redden.

20 september 2023 om 13:41

Hoe kom je erbij. LvG is uitgerangeerd, daar zit niemand meer op te wachten, die complotdenker.

Ik kan me nooit inbeelden dat van Gaal goed overweg gaat komen met de huidige amateurs bij DFB. Nu Rummenigge niet meer in de taskforce zit zie ik het problematisch voor elke trainer hiermee samen te werken.

18 september 2023 om 19:18

Völler is zeker geen amateur. Watzke en Rettig ook niet.

18 september 2023 om 19:25

sorry hoor. Watzke en Rettig zijn de ondergang. Rummenigge en Mintzlaff zijn veel competenter dan deze lui. De zware communicatiefouten kan ik moeilijk appreciëren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren