Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zorgen in België om spitspositie: ‘Het is niet zoals bij zijn club’

Laatste update:

De vriendschappelijke interland tussen België en Servië was er een om snel te vergeten voor Loïs Openda. De voormalig spits van Vitesse, die bij zijn club RB Leipzig al negen keer wist te scoren in competitieverband, komt bij de nationale ploeg nog niet uit de verf.

Openda lijkt in de vorm van zijn leven te verkeren. Na de afgelopen seizoenen 19 (Vitesse) en 21 (RC Lens) keer gescoord te hebben in clubverband, hoopte men ook in België te profiteren van de scoringsdrift van de aanvalsleider.

In het kalenderjaar 2023 kwam Openda echter niet tot scoren namens de Rode Duivels. Ook woensdag wist hij het net niet te vinden. Kansen daartoe waren er voldoende. "Een groot contrast met zijn indrukwekkende cijfers bij Lens en RB Leipzig", concludeert Eddy Snelders dan ook bij Sporza.

"Van de vier goede mogelijkheden mochten er zeker twee in, vond ik. Pas op: Openda creëert vaak zelf mee kansen door zijn diepgang en snelheid, maar de finesse in de afwerking bij zijn clubs ontbreekt. Ook tegen Oostenrijk en op het EK voor beloften was dat het geval."

De slotconclusie is dan ook hard. "Openda heeft zijn spoken bij de Duivels niet kunnen verjagen. Hopelijk volgt er snel een keerpunt", aldus Snelders. Openda werd tegen Servië na ruim een uur spelen vervangen door Michy Batshuayi.

In totaal kwam Openda in het kalenderjaar 2023 zeven keer in actie namens de nationale ploeg. Vijf keer tijdens een EK-kwalificatieduel, twee keer in een oefenduel. Sinds zijn debuut staat de teller op twaalf interlands, waarin hij tweemaal het net wist te vinden.

Youri Tielemans kon Snelders wel deels bekoren. "Ik vond hem beter dan de vorige interlands. Het is fijn om te zien dat hij die klasse nog steeds in zich heeft. Richting het EK moet hij wel meer speelminuten maken bij Aston Villa, want in de tweede helft zakte hij weer weg."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Openda en Simons, superduo bij Leipzig, beide nog geen goal voor de nationale ploeg.

Hoop dat Koeman Xavi eens in zijn kracht gaat gebruiken en hem niet aan de rechterkant blijft posteren. Hij maakt al zijn goals bij Leipzig door van links naar binnen te dribbelen en in de verre hoek af te werken.

16 november 2023 om 09:49

Ik geloof je an sich wel hoor, maar als je naar de statistieken kijkt lijkt het erop dat hij voornamelijk scoort wanneer hij wordt gepositioneerd als rechtsbuiten.

16 november 2023 om 09:58

Heb ook liever een voorhoede met Xavi op links, Gakpo in de punt en Malen op rechts. Dan heb je veel diepgang en alledrie kunnen elkaars positie overnemen omdat ze allemaal op deze posities uit de voeten kunnen. Dan heb je afhankelijk van de tegenstanders of wedstrijdverloop Memphis/Brobbey/Weghorst nog als supersubs. En anders langere tijd met Xavi op 10 spelen, Gakpo links en Memphis in de punt.

De vloek van Leipzig? Xavi zie je ook geen schim van terug als hij bij het nationale elftal moet opdraven. Duidelijk dat deze spelers beter in een bepaalde rol floreren, je zou zelfs kunnen zeggen dat je daar het elftal op zou moeten aanpassen gezien de kwaliteiten.

16 november 2023 om 10:22

Openda is gewoon tweede spits natuurlijk. Lukaku is, terecht, incontournable.

16 november 2023 om 10:26

Ja ik heb bij Lukaku altijd het idee dat het net niets is op de momenten waar het om gaat. Gevaarlijk om daar op te bouwen in mijn optiek.

16 november 2023 om 10:29

Ik snap wat je bedoelt. Maar anderzijds heeft openda nog nooit iets beslist bij de duivels. Die heeft echt al een aantal dramatische interlands achter de rug (ook jeugd EK was slecht). Dus om op hem te bouwen is een nog groter risico.

16 november 2023 om 10:31

Heb je zijn aantal goals voor de duivels al eens gezien?
Ik bouw graag op hem

16 november 2023 om 13:48

Ligt aan Koeman, die Simons dan weer op links, dan op rechts en dan op 10 zet.

Openda was gisteren wel de beste speler bij België vond ik, samen met Tielemans. Alleen word je als spits afgerekend op doelpunten en heeft hij 4 kansen niet kunnen afwerken, dus op dat vlak moet het zeker beter. Hij was wel 3-4 niveaus beter dan zijn vervanger Batshuayi, dat zo een beperkte voetballer zoveel caps heeft blijft ongelooflijk, alleen scoort hij wel regelmatig voor België.

16 november 2023 om 10:28

Ik heb helaas niet kunnen kijken gisteren. Alleen de 1-0 teruggezien. Was het een beetje goed? Want bij de 1-0 werd er toch goed druk gezet. En was Vermeeren goed?

Verder volledig eens over Batshuayi. Gewoon derde spits maken. De periode dat die zoveel scoorde ligt ook al een tijdje achter ons.

16 november 2023 om 10:49

Vermeeren was wel ok, hij stond z'n mannetje alleszins.
De wedstrijd moet zelf niet te veel als referentiekader gebruikt worden gezien de omstandigheden: lege tribunes, Serviërs noch Belgen met hun sterkste opstelling...
Ook de teneur van dit artikel vind ik wat overdreven. Ja, Openda had kunnen/moeten scoren, maar zijn spel was wel ok, hij zocht de ruimtes goed, dus veel (negatieve) conclusies hoeven we er niet aan vast te binden.

16 november 2023 om 13:35

Servie was ook heel slecht begonnen aan de match. Vermeeren had de eerste helft wel 2 goede fases, waarbij Carrasco bij 1 veel meer had kunnen doen. In de 2e helft was hij duidelijk vermoeid en verloor hij te vaak zijn duels, hij moest toen eigenlijk gewisseld worden.

Verder was het vnl op het tempo van een friendly. Deman vond ik wel goed als links back.

16 november 2023 om 14:01

Deman is wel interessant. Theate is gewoon een uitstekende centrale verdediger, dus laat die maar lekker daar spelen. En hij doet het wel best oké bij Bremen geloof ik.

Eigenlijk is dat wel hoe ik Openda herken vanuit Vitesse. Hij had nog aardig wat goals(19), maar dat had eigenlijk het dubbele moeten zijn. Die man die creëerde zo ongelofelijk veel, was zo dreigend, maar miste zulke grote kansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren