Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zorgen gaan uit naar Kadioglu na verdiende zege van Turkije op Schotland

Laatste update:

Turkije heeft woensdag in Diyarbakir een verdiende 2-1 oefenzege geboekt op Schotland. Toch kreeg de avond een smetje: Ferdi Kadioglu moest al in de 34ste minuut het veld verlaten met een blessure. Ozan Kabak en Cengiz Ünder waren verantwoordelijk voor de Turkse treffers, terwijl John McGinn namens de Schotten wist te scoren. Beide landen wisten zich niet te kwalificeren voor het WK in Qatar, maar kiezen er wel voor om deze weken bij elkaar te komen om te oefenen.

Bij de Turken stonden Haarlemmer Orkun Kökçü (Feyenoord) en Arnhemmer Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe) gezamenlijk op het middenveld woensdagavond. Deniz Türüç (Basaksehir), die werd geboren in Enschede, moest het doen met een rol als reservespeler. De Schotten speelden onder anderen met Andrew Robertson (Liverpool), Kieran Tierney (Arsenal) en Scott McTominay (Manchester United).

Na ruim een half uur spelen moest Kadioglu het veld verlaten. De vleugelmiddenvelder ging uit zichzelf op de grond zitten, waarna bondscoach Stefan Kuntz besloot geen risico’s te nemen. De ernst van de blessure zal in de komende dagen moeten blijken. Vijf minuten voor rust knikte TSG Hoffenheim-verdediger Ozan Kabak na een heerlijke vrije trap van Hakan Çalhanoglu (Internazionale) de 1-0 tegen de touwen.

Kökçü werd in de rust vervangen door Borussia Dortmund-middenvelder Salih Özcan, waarna de Turken vrolijk verder gingen. Met een vlijmscherpe counter verdubbelden Ay-Yildizlilar de voorsprong. Olympique Marseille-aanvaller Cengiz Ünder dribbelde na een goede pass van Zeki Çelik het halve veld over, om vervolgens de bal met een droge schuiver langs Schotland-doelman Craig Gordon (Hearts) te werken: 2-0. Het slotakkoord was voor Aston Villa-middenvelder John McGinn, die na een ware demarrage met een vlijmscherp schot de verre hoek wist te vinden: 2-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schamen we ons niet dat we in een hoekje gaan staan in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland? We verdienden daardoor zwaar die tegendoelpunt.

16 november 2022 om 20:00

Kuntz heeft toch een wanprestatie geleverd tijdens het einde van de ek kwalificatie, waarom is hij nog bondscoach daar?

16 november 2022 om 23:07

Precies dat dus ..Blijkbaar waarderen ze achteruitgang.Trainer van niks.

17 november 2022 om 01:40

De reden dat we het WK niet hebben gehaald is Senol, niet Kuntz. Kuntz zorgde ervoor dat we nog 2de werden, hij kan er niet aan doen dat Burak zijn penalty miste.

Niet dat ik een Kuntzfan ben ofzo. Helemaal niet zelfs. Maar liever Kuntz dan een gare Turkse coach zoals Sergen ofzo. En over Terim moet je al helemaal niet meer beginnen.

16 november 2022 om 20:09

Yep, helemaal mee eens, heb je de comentator gehoord na de laatste fluitsignaal? ,,We hebben met 2-1 gewonnen van 1 van de beste teams ter wereld''. Ik wist effe niet wat ik hoorde. Ik schaam me al langer voor de turkse comentatoren en de nobody's die in de studio onzin uitkramen van hoe het moet. Tenenkrommend het spel dat we spelen en wat die mensen roepen. Nog steeds na jaren geen duidelijke tacktiek of spelopvatting in dit team is echt beschamend. En de spelers die opgeroepen worden man man man....

16 november 2022 om 20:44

Klopt dat eindeloze positief commentaar leveren krijg ik ziektes van, we zijn ook eeuwig “een jong elftal, dus het komt nog wel”. Walgelijk!

Waarom laten we Ferdi ook spelen in een vriendschappelijke wedstrijd?

Je weet dat hij heel veel wedstrijden tot nu toe heeft gespeeld, geef hem is rust voor een wedstrijd man

16 november 2022 om 20:10

Het plan was waarschijnlijk om deze wedstrijd Ferdi en de volgende wedstrijd Eren te laten starten. Maar als je Ferdi oproept, moet hij toch minuten krijgen? Anders roep je hem niet op, en als je hem niet oproept zullen de Fener-fans weer gaan zeuren dat hij er niet bij zit. Volgens mij raakte Ferdi geblesseerd in een duel, dus het heeft weinig met rust te maken.

16 november 2022 om 20:29

Wat een onzin, laat hem dan bij Fener minder wedstrijden spelen. Slaat nergens op. In de PL spelen ze pas veel wedstrijden

16 november 2022 om 20:38

Als hetzelfde bij een Besiktas speler zou gebeuren dan was de wereld te klein voor jou zeker, en competitie is belangrijker dan een niets zeggende vriendschappelijke wedstrijd.

Clutch, tuurlijk als je hem oproept, moet je hem laten spelen, maar had liever dat hij deze wedstrijd gewoon rust kreeg en volgende wedstrijd zou spelen.

17 november 2022 om 11:05

Dat slaat natuurlijk nergens op. Er zijn wel meer spelers die veel minuten gemaakt hebben. Zo heeft Eren bijvoorbeeld meer minuten gemaakt dit seizoen.

Als hij een blessure heeft of vermoeid is, had Fenerbahce Kuntz moeten vragen hem niet te selecteren. Volgens mij is dat niet gebeurd.

Of dit soort wedstrijden überhaupt nodig zijn, valt te betwijfelen, maar als hij geselecteerd wordt dan is het niet gek dat hij minuten maakt

Is die coach van Turkije nog steeds niet ontslagen ?

16 november 2022 om 20:36

Waarom zou hij ontslagen moeten worden vanwege 2 betekenisloze wedstrijden? Alsof er 10 alternatieven zijn die het beter gaan doen.

16 november 2022 om 21:33

Wil je weer Terim of Senol dan? Die zijn net aasgieren en hopen dat trainers bij Gala, Bjk en milli takim mislukken, zodat zij aan de slag kunnen.

Ik hoop dat de jongere spelers als kabak, akturkoglu en guler meer minuten krijgen om ze klaar te stomen voor ek kwalificatie.

16 november 2022 om 20:12

Kabak is niet stabiel, akturkoglu rent altijd als een kip zonder kop lijdt vaak balverlies. Arda die moet spelen en het elftal om hem heen bouwen zowel bij Fener als bij Turkije.

16 november 2022 om 20:31

Kabak is invorm hoor hij hoort gewoon te spelen wie had je liever gezien Serdar Aziz? En Kerem is de beste Turkse left winger hij hoort gewoon basis

17 november 2022 om 08:41

Kerem? Ik had het over Arda Guler.

Het lijkt er op dat 3-4-3 deze ploeg wel ligt. De meeste spelers hebben ondertussen al ervaring in dit systeem. Kuntz gaf van de week ook aan dat hij dit systeem in gedachten heeft dus het lijkt er op dat we hiermee verder gaan. In de tweede helft was het wel een grote zooitje na alle spelerswissels, maar dat is niet zo gek.

Ik vind alleen dat de interlands niet steeds in een andere stad gespeeld moeten worden. Diyarbakir heeft een mooi stadion maar het veld zag er niet uit, en dat geldt voor heel veel Turkse stadions. Overigens hebben Groot-Brittanie (2028) en Italie (2032) hun plannen voor het EK al ingediend, ik ben benieuwd waar onze bond op wacht.

16 november 2022 om 20:30

Turkije gaat hem niet op een eerlijke manier krijgen. Wat mij opvalt is dat ek en wk toewijzingen altijd worden gegund aan een grote voetbalmacht (Brazilië, Frankrijk, Duitsland, engeland) of een uiterst discutabel land (qatar, Rusland, zuid afrika). Zowel ceferin als die kale van de fifa hebben aangetoond net zo corrupt te zijn als blatter en platina, dus als Turkije veel geld betaald dan maken ze kans. Anders is het zonde van je tijd

16 november 2022 om 23:10

Weet niet meer welke ek het was, maar we stonden 6-0 voor en verloren van frankrijk met 7-6 zogenaamd. Ek werd dus in frankrijk georganiseerd.

16 november 2022 om 20:38

Diyarbakir behoorde niet eens tot de hoststeden van het Turkse bid. Antep en Trabzon zijn de enige steden in het oosten die een groepsfase zouden hosten.

16 november 2022 om 21:05

Kayseri heeft ook een stadium capaciteit van 30.000+. Prima stadion voor een mooie wedstrijd.

16 november 2022 om 22:02

Ouder stadion en een paar duizend zitplaatsen minder dan betere alternatieven, de kleinste stadions van ons bidbook waren Eskisehir en Kocaeli, beide bijna 35k capaciteit, en gebouwd na 2016.

17 november 2022 om 11:09

Je bedoelt oostelijker dan Ankara, toch? Want Trabzon ligt namelijk niet in Oost-Turkije

17 november 2022 om 12:45

Lol nee dat bedoel ik helemaal niet, Trabzon ligt letterlijk op dezelfde hoogte als Diyarbakir. Na een paar uurtjes rijden ben je gewoon in Georgie. Is gewoon Oost Turkije hoor... misschien toch maar even de kaart erbij pakken om je kennis Turkse topografie bij te spijkeren.

16 november 2022 om 22:55

Ook apart eigenlijk dat er geen moderne, grote stadions zijn in de twee grootste steden na Istanbul, Ankara en Izmir. Al heeft dat voor Izmir vooral te maken met een politieke keuze. Zou mooi zijn als Izmir Atatürk ten minste zou worden vernieuwd.

16 november 2022 om 23:25

In Ankara is er toch wel een nieuwe gebouwd? Volgens mij is het overigens zo dat de gemeente van Izmir geen dure, grote stadion wilt.

17 november 2022 om 00:23

Blijkbaar wordt er een nieuwe 19 Mayıs gebouwd op dezelfde plek, heb je gelijk in. Dat de gemeente Izmir geen nieuwe grote stadion wilt, heb ik niet eerder gehoord. Een toeristische stad als Izmir zou juist in de spotlights moeten staan bij de organisatie van een eindtoernooi in Turkije. Verbouwing van Izmir Atatürk zou in dat geval een gemakkelijkere oplossing kunnen zijn, maar blijkbaar denkt men daar anders over.

17 november 2022 om 01:48

In Turkije was het de laatste jaren taboe om met 3 achterin te spelen, maar het lijkt erop dat Jesus en de uitstekende prestaties van Ferdi als wingback dat doorbroken hebben. Hopelijk blijft het ook zo, en hopelijk wordt het er in de jeugd ook ingebakken om zowel met 3 als met 4 te kunnen spelen.

Nadat Hakan Calhanoglu eruit ging liep het niet meer enige creatieve speler je beste speler die hard werkt haal je euit en die onzichtbare Irfan Can laat je tot de 80ste minuut spelen. Wisselbeleid van Kuntz slaat gewoon nergens op, met spelers als Turuc en Yuksek ga je nergens komen. Arda verdiende op zn minst een invalbeurt van 15 minuten.

Echt vet man we hebben gewonnen van Schotland. Ik wist niet eens dat we speelde zo weinig heb ik nog interesse in ons nationaal elftal.

17 november 2022 om 12:28

Same XD. Ik liep de woonkamer binnen en zag dat mijn vader voetbal zat te kijken. Opeens bleek het Turkije - Schotland te zijn. Nja ik heb 10 minuten gekeken en ben daarna weggelopen. Het boeit me vrij weinig wat het nationaal elftal doet. Ze hebben mij (en miljoenen fans) jaar in jaar uit teleurgesteld met Ek's en Wk's.

Ik heb gisteravond een fragment gezien dat ze zelfs in de laatste minuten een corner kort spelen om tijd te winnen tegen Schotland gisteren. Het is een vriendschappelijke wedstrijd, dus waar speel je om? Regelrechte schande..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren