Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Zo heb ik Koeman nog nooit gezien, en terecht. Het gaat heel moeilijk worden'

Laatste update:

Erwin Koeman schoot donderdagavond uit zijn slof. De coach probeert RKC Waalwijk voor het hoogste niveau te behouden, maar zag zijn ploeg donderdag schutteren tegen Excelsior, dat met 2-0 te sterk was en zo een flinke stap richting de Eredivisie zette. "Ik hoef niets meer te zeggen. Ik ben er klaar mee", stelde Koeman na afloop voor de microfoon van de NOS.

/

In de kleedkamer was de oefenmeester al flink tekeer gegaan tegen zijn spelers. "We creëren geen kansen", verzuchtte doelman Arjan van Dijk in het Algemeen Dagblad. "Dat terwijl we er zondag twee en eigenlijk zelfs drie moeten maken. Wij roepen deze nederlaag over onszelf af. In de rust is Koeman heel boos geworden, zo heb ik hem nog nooit gezien. En terecht. Zondag moeten we vol op de aanval spelen, maar het gaat héél moeilijk worden. Zo eerlijk moet je zijn."

Mocht Excelsior erin slagen om RKC uit te schakelen, dan krijgt de Eredivisie voor het eerst sinds 2002 drie degradanten. Roda JC Kerkrade en NEC gleden immers al af en datzelfde scenario dreigt nu voor RKC. Vaak handhaaft één Eredivisieclub zich in de play-offs en gaat de andere Eredivisionist kopje onder. Dat gebeurde bijvoorbeeld vorig seizoen met Roda JC (handhaving) en VVV-Venlo (gedegradeerd).

Denk je dat RKC Waalwijk gaat degraderen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

waalwijk bedankt welkom excelsior

Ik zou het jammer vinden voor zowel RKC als voor Koeman, gun hun beide het beste. Heb RKC altijd een warm hart toegedragen en vond dat ze ondanks hun beperkte middelen altijd hun best deden om goed voetbal te spelen. Hoop dat ze voor een stunt kunnen zorgen, maar eerlijk is eerlijk, het wordt een lastig verhaal.

16 mei 2014 om 10:31

Hier sluit ik me volledig bij aan.

16 mei 2014 om 10:47

Gun t Excelsior ook hoor hebben nog beperktere middelen en spelen goed verzorgd voetbal,hopelijk kunnen ze veldwijk behouden. Ben benieuwd naar zijn niveau in Eredivisie

16 mei 2014 om 11:11

Als dat zo door gaat dan kan jouw cluppie volgend jaar flink besparen op de reiskosten!!

16 mei 2014 om 13:39

Haha ja Sparta/Dordrecht en Kralingen Mwah kunnen ze met ov chip hehe

ik denk eerlijk gezegd dat rkc niet zal degraderen want ze hebben tot nu toe nog altijd heel veel geluk gehad dus wie weet

16 mei 2014 om 11:02

Ik denk zelf ook nog steeds dat rkc het gaat redden. Als je met 1-0 de rust in gaat kunnen we vol vertrouwen de 2e helft beginnen. We moeten gewoon als team knokken zoals thuis tegen nac of vitesse als we dat niveau halen redden we het. Dus Erwin begin nu eens met lieder in de spits

16 mei 2014 om 11:14

Ik denk wel dat rkc gaat degraderen, ze moeten nu het spel gaan maken en vol op de aanval spelen. Daar liggen niet hun kwaliteiten en ik ben bang dat ze dan ook tegen een tegengoal aanlopen waardoor het helemaal over is

Als we in het begin van de wedstrijd een doelpunt maken heb ik er nog wel een klein beetje vertrouwen in. Maar ok ben benieuwd hoe Koeman gaat spelen. Dit is iets wat Koeman niet gewend is vol op de aanval spelen. En dan mag Excelsior geen doelpunt maken.

De eredivisie volgend jaar: Excelsior, Dordrecht/sparta, Cambuur, Zwolle, Go Ahead Eagles. Hoog Jupiler gehalte.

16 mei 2014 om 10:58

Hebben allemaal ooit in de Eredivisie gespeeld. Waar vooral Sparta en ook GAE echt jarenlang Eredivisie hebben gespeeld. Promotie verdien je, ongeacht je mogelijkheden.

16 mei 2014 om 11:02

De Top 3 is ook niet top zoals vroeger.

Jammer voor RKC maar ook voor Ajax :S 2 en misschien 3 uitwedstrijden geen supporters. Zowel bij Feyenoord als Sparta als Excelsior zullen ze niet welkom zijn. Nu ga ik er van uit dat Sparta ook door gaat natuurlijk maar dat is niet "ff" gedaan.

Ben benieuwd. Heerlijke wedstrijden zijn dit. Zondag de grande finale. Ik zit voor de buis!

In afgelopen seizoen behaalde RKC drie keer een resultaat dat nu voldoende is voor verlenging of handhaving: FC Utrecht (5-2 wns), NAC (3-0 wns) en PSV (2-0 wns) - de 4-2 tegen Vitesse zou nu tot degradatie leiden. RKC hield thuis 3 keer een clean sheet: Feyenoord (1-0 wns), NAC (3-0 wns) en PSV (2-0 wns). RKC scoorde thuis 26 keer en slechts in 3 duels meer dan de nu noodzakelijke 2 keer: FC Utrecht (5-2 wns), NAC (3-0 wns) en Vitesse (4-2 wns).

Cijfers uit het verleden zeggen in dit soort finales niets, maar gevoelsmatig zou ik mijn geld op Excelsior zetten. RKC ging tegen De Graafschap al door het oog van de naald en speelde gisteren zeker niet beter.

Als neutrale kijker bevalt deze uitgangspositie me wel. Ik heb in ieder geval sterk de indruk dat Excelsior graag wil voetballen en RKC moet!

Erg leuk voor Excelsior. Hopelijk redden ze het.

Zal wel mooi zijn als Excelsior promoveert. Niet dat ik wat met Excelsior heb of tegen RKC ben, maar fris bloed is wel een keer nodig. Roda presteert al jaren dramatisch, RKC gooit ook nooit hoge ogen en NEC heeft gewoon een beleid van een amateur club. Denk dat dit het niveau van de Eredivisie ook wel omhoog haalt, misschien niet qua namen, maar wel qua inzet en strijd. Clubs als Gae, Zwolle, Cambuur en straks ook Willem II Dord/sparta zullen voor elke punt gaan knokken. Ben heel benieuwd naar volgend seizoen!

Wat een ellende voor de eredivisie, straks komen Excelsior en Sparta (vanaf volgende seizoen) er bij. Wederom 2 kunstgras clubs. Met roda en NEC vertrekken er 2 goede ploegen met mooie stadions en gewoon gras in het stadion.

Als dit gebeurt zeg ik mijn clubkaart op bij mijn club...geen zin in een competitie waarin de Knvb stelselmatig doet aan competitie vervalsing. Clubs als Ajax, Psv, Heerenveen, AZ, Feyenoord, Twente, Vitesse en Groningen zouden eens moeten gaan eisen dat die gekte stopt bij die ini mini clubjes. Nu kan het nog, de Knvb doet er alleen niks aan...

16 mei 2014 om 12:54

Anders belt Bert van Oostveen jou even op, vraagt hij welke 18 clubs in de eredivisie horen en welke in de jupiler league, schaffen we het hele promotie en degradatiesysteem af. Is dat ook weer opgelost.
Eventueel kun je ook al de kampioen aanwijzen? En bijbehorende europese tickets uitdelen?
Scheelt weer een hoop gedoe.

Ik kan me nog wel een wedstrijd herinneren van Ajax tegen Boekarest. Ajax won thuis ook met 2-0 en lagen er toch uit. Misschien kan RKC ook voor een stunt zorgen maar verwacht het niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren