Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zinédine Zidane kan na ruim vijfhonderd dagen weer aan de slag als trainer

Laatste update:

Zinédine Zidane wordt genoemd als potentiële kandidaat voor het bondscoachschap bij Brazilië, zo meldt L’Équipe. De vijftigjarige oefenmeester zit sinds zijn vertrek bij Real Madrid in de zomer van 2021 zonder werkgever en zou staan te popelen om weer aan de slag te gaan.

Tite, de ex-bondscoach die met Brazilië in de kwartfinale van het WK na penalty’s onderuit ging tegen Kroatië, leverde na het teleurstellend verlopen toernooi zijn contract in. A Seleção Brasileira wil zich met een grote naam als trainer gaan voorbereiden op de Copa América van 2024 en dat zou dus zomaar eens Zidane kunnen worden. Eerder werden ook al de namen van Carlo Ancelotti en José Mourinho genoemd.

Of Zidane openstaat voor een dienstverband bij Brazilië, is nog niet duidelijk. De Ballon d’Or-winnaar van 1998 heeft naar verluidt een voorkeur voor het nationale team van Frankrijk, al lijken les Bleus voorlopig door te gaan met Didier Deschamps. De bondscoach bereikte met de Fransen voor het tweede WK op rij de finale, maar zag Argentinië er uiteindelijk met de wereldtitel vandoor gaan.

Zizou kende een zeer succesvolle carrière als speler en ook als trainer heeft hij inmiddels de nodige prijzen gewonnen. De Fransman begon zijn trainersloopbaan in de jeugdopleiding van Real Madrid voordat hij in het seizoen 2013/14 als assistent van Ancelotti fungeerde. Tussen 2016 en 2018 won Zidane als hoofdtrainer van de Koninklijke drie Champions League-finales op rij. Na een sabbatical keerde hij in het voorjaar van 2019 terug bij Real, waar hij uiteindelijk nog twee jaar voor de groep zou staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou eerst afwachten wat Deschamps / Franse bond doet voordat ZZ hierop ingaat.

Tsja wie wil daar nou geen bondscoach worden en al helemaal met de spelers die ze nu tot de beschikking hebbben.

25 december 2022 om 18:29

Aan de ene kant heb je natuurlijk een topselectie. Aan de andere kant is alles wat geen wk of ek finale is een tegenvaller en je kunt nooit boven verwachting presteren.

26 december 2022 om 06:36

Ik zou het juist een bijzondere prestatie vinden als ze de EK finale halen.

Ik hoop dat Zidane bondscoach van Frankrijk zal worden. Een echte people manager die waarschijnlijk veel beter kan presteren en spelen met het materiaal van Frankrijk, dan dat Deschamps doet. Maar ik heb toch het idee dat Deschamps voorlopig zal blijven zitten en misschien dat Zidane dan wel het aanbod van Brazilië accepteert als die hem daadwerkelijk willen.

Zidane heeft het natuurlijk geweldig gedaan met Real Madrid, maar op de een of andere manier heb ik in hem altijd een bondscoach gezien. Zidane lijkt mij ook niet iemand die pakweg 20-jaar een club zal coachen om daarna pas bondscoach te worden.

25 december 2022 om 13:04

Had zelf echt verwacht dat Frankrijk inzag dat het misschien tijd is voor een nieuwe wind. Ik dacht dat Deschamps zelf na dit WK zou zeggen dat hij een punt zet achter z’n bondscoachschap, maar dat lijkt langzamerhand niet het geval. De man heeft het prima gedaan: 2016 finale EK, 2018 winnaar WK, 2021 matig EK en 2022 finalist WK. Op het eerste oog geen rede om te zeggen Frankrijk heeft iets nieuws nodig, maar dan kijk je naar hun selectie en dan ga je denken “nou met zo een groep spelers zijn deze resultaten te verwachten”. Het spel van Frankrijk is ook ondermaats op basis van de kwaliteiten, en dat is te wijten aan Deschamp.

Zidane zou de ideale nieuwe wind zijn, een man die een legende is als speler en eigenlijk nu ook al als coach door zijn successen bij Real Madrid. Die man wint de kleedkamer voor zich zonder moeite te hoeven doen en hij kan het beste uit z’n spelers halen.
Ik weet niet wat voor politieke activiteiten zich daar afspelen binnen de Fransebond. Maar ik denk dat zij zichzelf diep in de vingers snijden als ze Zidane niet aanstellen.

25 december 2022 om 21:19

Ik ben ook niet per se fan van Deschamps, maar je kan moeilijk zeggen dat hij met een WK winst en finale niet goed presteert.

26 december 2022 om 11:45

Zeker eens hoor. Deschamps doet het in principe gewoon goed, maar met dit materiaal moet je gewoon veel en veel meer kunnen presteren en veel beter kunnen voetballen. Ik heb altijd het idee dat Frankrijk pas gaat voetballen, op het moment dat het echt nodig is. Dus pas als ze op achterstand staan, de tijd begint te dringen of wat dan ook en dat terwijl je zoveel kwaliteit rond hebt lopen op vele tegenstanders gewoon makkelijker opzij te zetten.

Zou geweldig zijn, ideale achtergrond. Heeft ook een hele goede band met spelers uit Brazilië. Is een echte people coach en dat is precies wat Brazilië nodig heeft. Frankrijk komt nog wel, hij is nog maar 50.

Zou wel een leuke baan zijn voor Zidane. Deschamps gaat hoogstwaarschijnlijk gewoon door als bondscoach dus dan is het niet slecht om zulke sterren te mogen coachen. Ben benieuwd wat hij gaat doen haha

25 december 2022 om 12:47

Wat eigenlijk gewoon superslecht is dat Deschampes doorgaat. Getuigt van weinig creativiteit van de Franse bond

25 december 2022 om 19:53

Benieuwd wat hij gaat doen Mo? Wereldkampioen worden, dat lijkt me wel wat. 😉

Zidane bij Brazilië of Frankrijk zou wel echt top zijn zeg. Past goed bij beide. De vraag is of Deschamps weggaat. Heeft het qua resultaat goed gedaan maar valt meer uit te halen denk ik.

Ho is! Pere Noel, ga is even regelen dat Zidane bondscoach wordt van Frankrijk..

Frankrijk pak je kans die laffe didier vervangen en wereld kampioen worden met eigen land

25 december 2022 om 13:10

Didier is inderdaad een laffe coach. Direct inwisselen, genoeg geweest. Nieuwe frisse wind en je kan leuker voetbal spelen met zoveel kwaliteit in het elftal. Direct doen!

Spannende tijden voor Frankrijk..

Zou eigelijk een regel moeten zijn dat je alleen de trainer met het paspoort van het land mag hebben

Weet niet welke land ie komt maar zie bij veel landen dit nu gebeuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren