Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zinderend slot in Copa Libertadores-finale tussen Flamengo en River Plate

Laatste update:

Flamengo heeft voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Copa Libertadores gewonnen, de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League. Het team van Jorge Jesus was in de eindstrijd in het Estadio Monumental in Lima met minimaal verschil te sterk voor River Plate. De club uit Rio de Janeiro neemt zodoende volgende maand deel aan het WK voor clubteams in Qatar, net als Champions League-winnaar Liverpool.

River Plate ging met een minimale voorsprong de rust in en dat was absoluut verdiend te noemen. Het Flamengo van Jorge Jesus was niet opgewassen tegen de titelverdediger, die na dertien minuten spelen op voorsprong kwam. Na een goede actie van Nacho Fernández in het strafschopgebied zag de defensie van de Brazilianen er niet goed uit en was het Rafael Santos Borré die de bal laag achter doelman Diego Alves schoot: 0-1.

Gabriel ‘Gabigol’ Jesus, goed voor zeven treffers tot de finale, kwam bij Flamengo niet in het verhaal voor en de zorgen waren dan ook op de gezichten van de supporters te zien. In de tweede helft liet Flamengo zich ietwat meer gelden. Keeper Franco Armani had na nog geen uur spelen een goed antwoord op een schot van Everton Ribeiro. Na 65 minuten spelen koos Jorge Jesus voor de entree van Diego Ribas en dat pakte goed uit.

Flamengo kwam beter in de wedstrijd, mede door de zichtbare vermoeidheid bij de spelers van River Plate. Eén minuut voor tijd bewees Gabigol toch zijn waarde door de 1-1 binnen te tikken, na voorbereidend werk van Bruno Henrique en Giorgian De Arrascaeta. In de tweede minuut van de extra tijd strafte de aanvaller een fout van Javier Pinola af en schonk hij zijn team de belangrijkste clubprijs van Zuid-Amerika.

Gabigol kreeg geel voor het uittrekken van zijn shirt en pakte even later nog zijn tweede gele kaart. Exequiel Palacios kreeg vervolgens ook nog rood. Pablo Marí, in het seizoen 2017/18 aanvoerder van NAC Breda, speelde de volledige wedstrijd bij Flamengo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Formidabel. Ik kon helaas niet kijken omdat Ajax speelde, maar zag in de auto terug dat ze à la Man. Utd in 1999 de titel hadden gepakt. Geweldige club met prachtige fans, wat een heerlijk nieuws!

23 november 2019 om 23:13

United in de CL finale tegen Bayern bedoel je? Kan ik me nog heel goed herinneren ja, wat een slot was dat. Twee keer Sheringham (een goal en een "assist" )... "op zijn Duits" heet dat . Deze wedstrijd helaas ook niet gezien, maar zal wel een aardige ontploffing zijn geweest.

Gabigol legend!!!!!!! In 3 minuten heeft hij de wedstrijd beslist. Wat een finale zeg, hele wedstrijd speelde Flamengo waardeloos en dan uit het niets 2 goals.

River veruit de baas in de eerste helft, tweede helft was meer gelijk op en zelf saai te noemen. Tot plots Gabigoal in de laatste minuten besluit te scoren, en dan nog wel twee keer. En dan ontploft de boel weer op z'n zuid-amerikaans met rode kaarten. Gabigoal heeft zich toch echt onsterfelijk gemaakt dit seizoen bij River, echt jammer dat het bij Inter niet lukte. Ben ook blij voor Jorge Jesus.

23 november 2019 om 23:15

Voooral voor Jorge ben ik echt heeeel blij!! Wat een top trainer en eindelijk wint hij een beker buiten competitie bekers! Het is hem absoluut gegund

23 november 2019 om 23:37

Inderdaad. Ik vind het ook heel mooi voor Jorge Jesus. Nog echt zo’n ouderwetse meelevende trainer vol passie. Had ook al twee EL-finales verloren dus driemaal is scheepsrecht!

Zat real en de finale hier te kijken, wat eeeeen slot haha ik keek de eerste half uur en laatste 10 minuten! Kan dus niks over de wedstrijd zeggen behalve dat voetbal echt de meest onvoorspelbare sport vind ooit haha leuk voor flamengo, altijd een zwak gehad voor ze

Qua sfeer komt de Champions League finale toch niet eens in de buurt van dit. Echt oprecht waanzinnig om te zien zo'n heerlijke sfeer in zo'n prachtig stadion. Heb na Heracles maar besloten de 2e helft mee te pakken en ook al was het voetbal een lange tijd matig het was wel echt een heerlijke strijd. Dat einde is dan natuurlijk wel echt een sprookje voor Flamengo met in de hoofdrol Gabriel Barbosa. Die maakt zichzelf in nog geen 5 minuten onsterfelijk voor de club. In zo'n slot horen dan natuurlijk ook nog de 2 rode kaarten op zn Zuid-Amerikaans bij de wedstrijd.

Echt Zuid-Amerikaans lekker veel strijd met stevige tackles.mooie wedstrijd..

Gabigol is officieel nog steeds een speler van Inter. Nou ik weet niet of hij in Serie A goed gaat doen maar zijn transferwaarde is nu echt verdubbeld denk ik. Wat een verrassing.

24 november 2019 om 12:46

Ben benieuwd wat Inter met hem gaat doen, Voetballen kan die wel en deze ervaring maakt hem ook weer sterker

Heb de wedstrijd hier gekeken in een Flamengo kroeg en wat een unieke sfeer kunnen deze mensen neerzetten zeg! Kan gerust zeggen dat ik nog nooit zoiets heb meegemaakt. Als we neutraal naar de wedstrijd kijken, moeten we eerlijk zijn en concluderen dat het echt heel slecht was eigenlijk. In de eerste helft was er letterlijk maar 1 kans geweest en gelijk een doelpunt. Dat onverwachte slot, maakte een hoop goed. Zeker voor al mijn braziliaanse vrienden haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren