Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zelden vertoond: Ramalho pakt rood en staat daarna ineens weer op het veld

Laatste update:

De wedstrijd tussen PSV en Hamburger SV staat halverwege 2-2. De tweede goal van de Duitsers volgde uit een strafschop, nadat André Ramalho een overtreding beging in de eigen zestien. De Braziliaan kreeg de rode kaart, maar na de rust wilde PSV 'gewoon' met elf spelers verder gaan. Na overleg met de aanwezige wedstrijdleiding bleek dit mogelijk.

Bij een 1-1 tussenstand ging Ramalho de fout in. Voormalig PEC Zwolle-huurling Immanuel Pherai werd de diepte ingestuurd en de centrale verdediger kom hem niet bijbenen. In een poging Pherai van de bal te krijgen gaf Ramalho een duw.

De arbiter van dienst zag er een overtreding in en gaf HSV een strafschop. De Braziliaanse verdediger ontving een rode kaart en moest het veld verlaten. De penalty werd benut door Robert Glatzel. Ondanks de rode kaart kwam PSV voor rust wel nog terug tot 2-2 dankzij een doelpunt van Luuk de Jong.

In de rust verschenen er vervolgens beelden van Ramalho op X. De mandekker was bezig aan een looptraining en leek op deze manier te moeten compenseren voor de gemiste speelminuten.

Niets bleek minder waar. Ondanks dat PSV de eerste helft uitspeelde met tien man, verscheen Ramalho na de pauze toch weer op het veld. "Eerste wedstrijd kennelijk klaar na 45 minuten", schrijft PSV-clubwatcher Marco Timmer op X. "Er komt nu nog een tweede duel, dat begint met 0-0 en met Ramalho weer binnen de lijnen."

Met elf spelers op het veld, waaronder dus Ramalho, startte PSV aan de 'tweede helft' tegen HSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 is gewoon rood & als men met elkaar overkomt om gewoon verder te gaan met 11 Vs 11 dan moet dat gewoon kunnen. Zeker in oefenwedstrijden die totaal geen rol van betekenis spelen.

8 januari 2024 om 08:46

Dit dus. Rood was sowieso al overdreven, maar ook kreeg hij het niet voor een enorm smerige overtreding. Slechts voor een doorgebroken speler aantikken. Geen kwade intenties, dus HSV zal er om die reden ook weinig moeite mee hebben gehad. Daarnaast, heb je meer aan 11 vs 11, dan kun je normale tactieken toepassen.

Goed opgelost met die rode kaart, maar las net wel een interessante vraag: hoe doen ze dat met wedkantoren? Stel je hebt vooraf op winst HSV ingezet dan is dat knap lullig natuurlijk. Iemand een idee?

7 januari 2024 om 18:06

Las je het ergens of vraag je het voor jezelf? 😂 sowieso moet je niet gokken en zeker niet op oefenwedstrijden.

En das dan pech hebben vrees ik.

7 januari 2024 om 18:06

Haha nee ik heb al maanden geen gokje meer gedaan en wed uit principe nooit tegen PSV 😁. Las het op social media en vond het wel een interessante.

7 januari 2024 om 18:07

Ik vind het dus heel vreemd opgelost. Je oefent om een echte wedstrijd te simuleren en nu kun je dus gewoon aan de noodrem trekken zonder gevolgen. Dat is toch ergens gek. En als je dan rood pakt, ga dan maar de situatie met 10 tegen 11 oefenen.

7 januari 2024 om 18:08

Met 11 tegen 11 verder spelen was juist ook op aanvraag van HSV he. Die hebben ook niks aan tegen 10 man spelen.

7 januari 2024 om 18:11

Waar staat dat het op aanvraag van HSV is ?

7 januari 2024 om 18:12

Och ja, als beide partijen in de rust aangeven dat ze gewoon 11 tegen 11 willen spelen, dan is het toch prima. Als iemand in de tweede helft weer aan de noodrem trekt, gewoon weer rood. Zou stiekem eigenlijk best grappig zijn. "Nooit vertoond: Ramalho pakt twee keer rood in één wedstrijd"

7 januari 2024 om 18:40

Staat nergens expliciet nwe28 maar is wel een logische gedachtengang. Als HSV dit niet zou willen zou het immers ook niet gebeurd zijn. Dit moet met wederzijds instemmen zijn geweest. Opzich niet gek want ook zij willen oefenen voor de hervatting van de competitie. Een helft tegen 10 man heb je dan niet zo gek veel aan.

7 januari 2024 om 18:42

@nwe28 meldde Rik Elfrink op twitter. En ook direct na het geven van de rode kaart zag je de HSV spelers duidelijk inpraten op de scheidsrechter om die in te trekken.

7 januari 2024 om 18:11

Geen idee, ik twijfelde de eerste helft nog om oo HSV te zetten voor 5,5x me inzet. Gelukkig niet gedaan

7 januari 2024 om 18:30

De wedkantoren verwijzen je naar de dienstdoende scheidsrechter om eventueel je geld terug te vragen, denk ik.

7 januari 2024 om 18:36

Over het algemeen krijg je je geld gewoon terug in dit soort situaties. Je bet word dan gewoon nietig verklaart, omdat de omstandigheden zijn veranderd.

7 januari 2024 om 19:06

Dat zal nu ook wel gebeuren. Zuur als je een bet had die bijna goed was, zoals over 4.5 doelpunten oid.

7 januari 2024 om 18:37

Waren dit niet 2 ‘losse/aparte wedstrijden’ van elk een uur?

7 januari 2024 om 18:43

Nee, oorspronkelijk was dit gewoon normaal 90 minuten.

7 januari 2024 om 19:43

Gewoon niet gokken...probleem opgelost...

7 januari 2024 om 21:07

Op oefenwedstrijden moet je altijd op goals gokken (beter helemaal niet natuurlijk). Om antwoord te geven op je vraag, je krijgt dan gewoon je ingezette geld terug. Behalve als HSV alsnog wint natuurlijk.

Speelde HSV eerste helft met een B selectie team en 2e wedstrijd met A selectie?

Dat je onderling afspreekt om na de rust weer 11 tegen 11 te spelen, ok. Maar dan exact dezelfde speler die rood kreeg er weer inzetten vind ik toch wel heel apart.

Was buiten de 16 die overtreding

De overtreding was erbuiten. Dus geen pingel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren