Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zeer geliefde Cocu komt met prachtig gebaar richting Vitesse

Laatste update:

Phillip Cocu ziet af van een afkoopsom, zo heeft technisch directeur Benjamin Schmedes van Vitesse bevestigd. De 53-jarige oefenmeester gooide zaterdagavond de handdoek in de ring nadat zijn ploeg op eigen veld met 3-1 onderuit ging tegen sc Heerenveen. De Arnhemmers bivakkeren op de laatste plaats in de Eredivisie.

De geste van Cocu kan niet los worden gezien van zijn liefde voor de club. Het was in het seizoen 1990/91 dat de Arnhemmers met de oud-international in de gelederen meespeelden voor de bovenste plekken in de Eredivisie. In totaal zou Cocu ruim honderd wedstrijden spelen in de hoofdmacht van Vitesse.

Hoogtepunt van zijn actieve loopbaan in Arnhem was de derde ronde in de UEFA Cup tegen Real Madrid. Zijn goede spel leidde tot interesse van Ajax en Arsenal, maar Karel Aalbers hing een stevig prijskaartje aan de middenvelder. Uiteindelijk koos Cocu voor een terugkeer naar PSV.

Dat de liefde voor Vitesse nog altijd diep zit bij Cocu, blijkt wel uit zijn besluit om eigenhandig het stokje over te dragen aan iemand anders, nu hij het gevoel heeft het tij niet te kunnen keren. Schmedes bevestigde op de persconferentie na afloop van het duel met Heerenveen dat Cocu afziet van zijn afkoopsom.

"Na de wedstrijd is Phillip naar mij toegekomen", aldus Schmedes. "In het belang van de club is het beter om terug te treden, zei hij. Dat heb ik geaccepteerd. We kunnen dit een zwarte avond noemen. Niet alleen vanwege het verlies tegen Heerenveen, maar omdat de hele club heeft verloren hierdoor."

Vitesse staat met acht punten uit twaalf wedstrijd op de laatste plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers wisten dit seizoen pas twee keer te winnen in competitieverband. Na de beschamende 5-1 nederlaag bij Go Ahead Eagles vorige week werd de druk alleen maar groter rond Cocu.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima gebaar van Cocu. Misschien niet de trainer met de meeste kwaliteiten maar is nog relatief jong en kan nog veel bij leren! Het lijkt me in ieder geval een fijne vent an zich.

12 november 2023 om 10:34

Hij is helemaal niet relatief jong, hoe kom je daar bij? De man is 53 en loopt al +- 10 jaar mee als hoofdtrainer. Voor jouw beeld; Frank de boer is ook 53 en Guardiola 52. Vrees niet dat er voor Cocu nog veel te leren valt.

12 november 2023 om 10:56

'Prima' vind ik te makkelijk, gewoonweg een prachtig gebaar. Ja, hij heeft het niet goed gedaan (understatement), maar ik zie weinig trainers hetzelfde doen (zie een Maurice Steijn).

12 november 2023 om 11:07

Suavemente ter verdediging van Steijn, laat me even advocaat van de duivel spelen! Voor Cocu is het wel makkelijker natuurlijk, Steijn heeft niet zo een voetbal carrière gehad. Cocu kan zijn geld nooit meer opmaken, die heeft bij prachtige internationale topclubs gespeeld.

12 november 2023 om 11:20

Eens, maar hoeveel mensen functioneren niet in hun functie? Hoeveel daarvan nemen ontslag en wijzen alle financiële tegemoetkomingen af ookal vinden ze zeer snel weer een andere baan? We moeten nu niet gaan doen alsof de actie van Cocu de normaalste zaak van de wereld is.

Erg jammer dat de supporters van Vitesse niet evenveel klasse bezitten als Cocu. Echt niet normaal dat je spandoeken in het stadion ophangt om zo'n clubman te laten ontslaan. Tuurlijk zijn de prestaties van de club slecht maar ik blijf vinden dat dit soort acties van weinig niveau getuigen.

Hopelijk vindt Cocu snel weer een nieuwe club om te coachen. Al ben ik er ook wel van overtuigd dat hij met zijn CV zo weer een mooie club heeft.

12 november 2023 om 10:05

Tegen Excelsior en PEC hebben we echt wel degelijk voetbal laten zien. Maar zoals hier al vaker wordt gezegd, er is echt onvoldoende kwaliteit. Volgende week v Ginkel er ook niet bij, gaat een lang en zwaar seizoen worden..

12 november 2023 om 11:24

Dat is de vitesse kids club die dit doet. Dat kun je niet eens serieus nemen. Dat er te weinig kwaliteit in de selectie zit is een feit maar Cocu heeft er ook niet alles uit weten te halen.

Dat is dan ook gelijk het nadeel als je echte clubmensen aan het roer hebt staan. Zodra het echt slecht blijft gaan vliegen ze er links of rechtsom toch ook uit en blijft het altijd een nare situatie.

Letsch kreeg het niet op de rit, Cocu niet. Heel benieuwd wie er nu nog in durft te stappen. Zolang de knvb Vitesse aan z'n lot over laat is er gewoon heel weinig mogelijk en ziet het er somber voor ons uit. De knvb blijft net zolang wachten tot ze geen beslissing meer hoeven te nemen. Maar dat is ook een beslissing. Dan laat je de club gewoon kapot gaan en daar lijkt het sterk op.

Tsja ik vrees dat de combi van de selectie, de financiële problemen en onrust en ook Cocu zelf niet ideaal waren. Mochten ze geen versterkingen halen in de winterstop, zie ik een FC Groningen scenario ook in Arnhem gebeuren. Op Manhoef is de kwaliteit in de selectie gewoon echt mager tot slecht.

12 november 2023 om 09:52

Hij kan ook, net zoals de meeste trainers doen, wachten tot hij ontslagen wordt en een afkoopsom opstrijken. Dus ja, dit is wel heel prachtig voor een club die geen geld heeft om hem af te kopen.

12 november 2023 om 09:55

Zou het misschien het geval zijn dat Vitesse hem ontslagen heeft, maar ze het anders framen om hem ondanks de malaise een vertrek door de voordeur te gunnen? En dat dit gewoon een hele domme verspreking was van die TD?

12 november 2023 om 10:14

Bijna alle trainers wachten tot ze ontslagen worden, waardoor ze een royale afkoopsom moeten krijgen van de club. Ook Cocu had dit prima kunnen doen, maar kiest dus de nobele keuze.

12 november 2023 om 10:19

Inderdaad. Heel normaal wanneer je zelf ontslag neemt je ook niks meekrijgt. Voor elke werknemer in NL de norm, voor trainers ‘prachtig gebaar’.

12 november 2023 om 10:46

Niet dat ik medelijden heb met Cocu, maar de situatie is wel even iets anders. In verruit de meeste gevallen heeft de werknemer al een andere werkgever gevonden, dus daar zit wel een groot verschil.

12 november 2023 om 10:55

Afgezien van eventuele andere werkgever, Cocu had een riante afkoopsom en dat heeft de gemiddelde middenklasser niet. Dus Cocu schiet er financieel bij in, ten gunste van de club. Een prachtig gebaar van Cocu, geheel ik de lijn van 11 november Sint Maarten.

12 november 2023 om 10:43

De klasse zit hem er in dat hij zelf op stapt. Je volgt het betaalde voetbal zeker nog niet zo heel lang?

12 november 2023 om 12:03

Klopt niet helemaal. In de voetbalcontracten is dat geloof ik anders geregeld.

Wat moet het heerlijk zijn om financieel zo onafhankelijk te zijn om gewoon te zeggen dat je er geen zin meer in hebt en te stoppen. Hetzelfde als van Nistelrooy vorig jaar. Snap Cocu prima.

"baas ik kap er mee, maar geen zorgen hoor, je hoeft met niets te betalen."

Zei echt niemand ooit. Er wordt af en toe echt net gedaan alsof voetballers en trainers hele andere mensen zijn, en dat hun baan niet volgens de wet geschreven wordt.

12 november 2023 om 10:33

"Baas, mijn team presteert niet, maar ik blijf lekker zitten tot je mij een oprotpremie geeft"

Zei vrijwel elke trainer ooit. Het getuigt van klasse van Cocu dat hij zelf toegeeft dat het zo niet verder kan, en daarmee zorgt dat vitesse geen afkoopsom hoeft te betalen.

12 november 2023 om 10:39

Nou ja, ik denk dat voor een Cocu, die al genoeg verdiend heeft (en laten we eerlijk zijn ook wat eerdere afkoopsommen heeft gepakt) er inderdaad andere regels gelden dan voor jou en ik. Dat maakt hem niet opeens een heilige ofzo, maar het is best netjes dat hij het op deze manier speelt.

12 november 2023 om 11:18

Hoeveel mensen functioneren niet in hun functie en hoeveel daarvan nemen ontslag en wijzen alle financiële tegemoetkomingen af? Werkelijk, nu moet je niet gaan doen alsof de actie van Cocu de normaalste zaak van de wereld is.

Vitesse heeft een matige selectie. Een selectie waar ook nog eens weinig spelers in lijken te zitten, die goed zijn in degradatievoetbal.

Een terugkeer naar PSV?, dat was echt een flink aantal jaar later toen hij inmiddels een flink paar meer hoogtepunten had verzameld, man man, wat een niveau bij VZ. In topic, een geweldige voetballer, een gentleman, maar als trainer categorie Gio en Frank de Boer, 1 periode gepiekt, maar geen verfijnde trainers.

Cocu houdt de eer aan zichzelf. Echt doodzonde voor vitesse en cocu. 14000 supporters in het stadion bij vitesse. Ze verdienen beter. Maareh met deze selectie zal elke trainer het moeilijk hebben. Ben benieuwd met welke trainer het gaat proberen.

Cocu doet wat hoort! Hij neemt ontslag en daardoor dus geen vergoeding. Heeft het ook niet best gedaan en een vergoeding zou krom zijn.
Voor clubiconen is het altijd tricky om trainer te worden. Zo ben je een held en heel snel een nobody!
Sturing krijgt dit waarschijnlijk ook niet aan het lopen en dan staat Sturing dezelfde behandeling van de achterban te wachten als Cocu.
Trainer van buitenaf nemen en hopen op wonderen!

12 november 2023 om 11:21

Niet best gedaan? Vitesse heeft gewoon een heel matige selectie, degradatiewaardig. Dat met alle continue onrust zijn de omstandigheden erg moeilijk voor elke trainer.

Vitesse moet oppassen dat er geen Groningen scenario dreigt. Aan de andere kant verdient deze club dat misschien ook wel. Bestaan bij de gratie van vage geldschieters.

Zou Dickie dik nog openstaan voor een periode damage control?

Je hoort wel eens dat managers de spelers niet meer kunnen 'raken' en de magie op is ofzo. Als dat waar is snap ik de keuze.

Het lijkt toch meer op zeer agressieve druk van de fans. Het zou zomaar kunnen dat Cocu denkt, geen fakkels voor mijn deur snachts. Het gaat tegenwoordig een heel stuk verder dan witte vlaggen.

Blijft speculeren, maar denk idd wel dat een type Hiddink de oprotpremie mee had genomen.

“ Uiteindelijk koos Cocu voor een terugkeer naar PSV”? Klopt niet. Cocu had voor Vitesse niet bij psv gespeeld.

Jammer wat er in de ED gebeurd ploegen als Vitesse en Utrecht zijn helemaal kapot gemaakt door hun eigen beleid.
Ik zie ze allebei op deze manier degraderen en ook Heerenveen zal wel een X volgen als hun ook zo doorgaan.
Groningen die vecht nog daar dus makkelijk wordt t niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren