Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons ontroert met mooie woorden voor overleden Raiola

Laatste update:

Xavi Simons heeft mooie woorden gesproken over Mino Raiola. De markante zaakwaarnemer, die eind april overleed, behartigde onder meer de belangen van de middenvelder van PSV. Simons vertelt in gesprek met ESPN over hoe Raiola hem benaderde toen hij als tiener zijn eerste profcontract moest tekenen. "Ik ben hem en zijn familie heel erg dankbaar. Hij is als een vader geweest", aldus de jeugdinternational.

Simons werkte zo'n vijf jaar samen met Raiola, alvorens de zaakwaarnemer eerder dit jaar kwam te overlijden nadat zijn gezondheid snel achteruit ging. "Ik heb bepaalde mensen om mij heen die heel belangrijk voor mij zijn", aldus Simons. "Dat is mijn familie, maar dat zijn ook andere mensen. Hij was er daar een van. Het is heel teleurstellend wat er is gebeurd met hem. We waren heel close. Toen ik het hoorde was het moeilijk voor mij en mijn familie, maar ik denk dat hij altijd met me is. Hij gaat ook altijd met me zijn. Hij beschermt me."

Voor Simons voelde het vanaf het eerste moment vertrouwd met Raiola. "Hij belde niet met de intentie om mijn zaakwaarnemer te willen zijn. Ik voelde dat hij mij wilde ontmoeten", aldus de middenvelder van PSV. "Hij wilde mij leren kennen, weten waar ik woon en dat was heel belangrijk voor mij. Als veertien- of vijftienjarige moet je je eerste contract tekenen. Ik had veel mensen die mij belden. Bij hem was het meteen anders. Er was een andere klik. Daarom heb ik voor hem gekozen. Dat is voor mij het belangrijkste."

Simons kwam voor het eerst in contact met Raiola toen hij dertien was. "Nu ben ik negentien. Dit meemakend denk ik wel dat het heel hard is geweest. Ik ken Mino als persoon, niet hoe mensen over hem praten. Ik weet hoe hij is en hoe lief hij kan zijn. Hij heeft heel veel voor mij betekend. Zowel op het veld als buiten het veld. Hij legt dingen uit, maar laat jou de beslissing maken. Ik ben hem en zijn familie heel erg dankbaar. Hij is als een vader geweest."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij belde me niet met de intentie om mijn zaakwaarnemer te zijn.

Als hij mij bijvoorbeeld had gebeld zou ik dat geloven. Ben hier wel wat sceptische over. Doet niets af overigens dat hij zich bijzonder prettig voelde bij Raiola.

24 september 2022 om 11:44

Hij belde me niet met de intentie om mijn zaakwaarnemer te zijn. Haha. Ja op die zin sloeg ik ook gelijk aan. Yeah right.

24 september 2022 om 11:46

Je moet het denk ik niet zo letterlijk nemen. Ik denk dat Simons doelt op de insteek waar Raiola het gesprek mee startte: de persoon en zijn omgeving eerst leren kennen. Natuurlijk ga je het op gegeven moment over zaken hebben, maar dat is soms makkelijker als je een persoonlijke klik met iemand opgebouwd hebt.

24 september 2022 om 12:23

Hoezo niet? Tuurlijk is hij zaakwaarnemer en is dat z'n verdienmodel. Maar juist door niet aan te dringen, tips geven en spelers verder helpen, geeft dat vertrouwen om uiteindelijk voor hem te kiezen als zaakwaarnemer. Hij heeft genoeg klanten waardoor het er bij hem niet aankomt of simons wel of niet voor hem kiest.

En toch weten alle insiders hier dat die de spelers vastbond een geweer op hun hoofd zette en dwong om bepaalde contracten te tekenen.

24 september 2022 om 11:36

I ain't no bandleader

24 september 2022 om 11:38

Je weet dat het effectiever is om op een andere manier te manipuleren he. Jij zal ook eerder naar iemand luisteren die heel dicht bij je staat dan naar iemand die ver weg van je staat/ je alleen een zakelijk band mee hebt. Anyway, neemt niet weg dat die spelers vaak een goed gevoel bij hem hebben gehad , dus of het nou wel of niet goed voor ze is geweest als ze een bepaald contract tekenden of naar een bepaalde club gingen omdat dat door Mino werd aangeraden, uiteindelijk zullen ze zelf geen vervelend gevoel bij hem hebben.

24 september 2022 om 13:32

Apart, ik kom best vaak hier, maar dat heb ik nog nooit gelezen. Het enige wat ik hier wel vaak las was dat raiola vaak spelers adviseerde om er zelf beter van te worden.

Ik vind het mooi dat na genoeg alle cliënten van Raiola altijd zich louter positief en warm uitlaten over hem als persoon. Clubs hadden een hekel aan Raiola omdat ie voor zijn spelers het onderste uit de kan haalden en soms nog een beetje meer. Natuurlijk ook voor zichzelf, maar de laatste jaren hoefde die het natuurlijk niet meer voor het geld te doen. Het spelletje spelen is veel belangrijker. Een klootzak aan tafel maar naar mijn idee een warm mens.

24 september 2022 om 11:50

‘Mooi’ is dat he, hoe succesvolle mensen veelal zo succesvol zijn geworden door eigenschappen die je in je vriendenkring liever niet wilt zien. Ik zal nimmer een compliment voor Raiola over hebben, naar mijn inziens heeft hij veel te veel geld uit het voetbal gehaald en in zijn eigen zakken gestoken. Veel te veel spelers weg gebracht zogenaamd omdat dat beter zou zijn voor de speler. Daarnaast kan je mensen zo bespelen dat je een gevoel van keuze geeft maar deze eigenlijk al voor ze hebt gemaakt. Dat (bijna?) alle spelers die hem als zaakwaarnemer hadden zo tevreden over hem waren is niet zo vreemd, hij haalde het maximale eruit qua financiën. Wel dmv dreigementen en/of te zwijgen over toekomstplannen richting de clubs waar spelers onder contract stonden. Nee, het is een zege voor de voetbalwereld wanneer dit soort figuren er niet meer in voorkomen. Hoe het voor het Bosman-arrest ging was totaal niet okay, maar de laatste 10-15 jaar was/is de macht veel te veel naar de andere kant verschoven. Balans club-speler moet weer herzien worden imo.

24 september 2022 om 12:53

Helemaal mee eens Jordy. Geen slecht woord over de doden maar ik was geen fan van de man die mijn club miljoenen heeft gekost.

Raiola was iemand waar weinig mensen op dit forum een goed woord over hadden. Ergens is dat natuurlijk totaal begrijpelijk. Wat soms een beetje vergeten werd is dat (bijna) al zijn clienten weg van hem waren. Raiola was natuurlijk iemand van het financiele plaatje, maar tegelijkertijd ook iemand die dag en nacht klaar stond voor zijn spelers. Redelijk veel spelers hebben naar hem als een vaderfiguur gerefereerd en in een harde business wereld zoals voetbal is dat misschien vrij uniek.

24 september 2022 om 12:04

Dat zegt dan vooral wat over het denkvermogen van zijn cliënten. Raiola peurde er commissies uit 3x het jaarsalaris van zijn cliënten. Dat zou je toch aan het denken moeten zetten. 3 jaar zwoegen en zweten en hij krijgt het met wat telefoontjes, puur omdat de club jouw talent wilt, niet de zijne. Onevenredige vergoeding en dus sleepte hij er helemaal iet het maximale uit voor zijn cliënten. Die hadden 90% meer kunnen krijgen.

24 september 2022 om 12:25

Wat een onzin. Onmogelijk dat hij als zaakwaarnemer meet krijgt dan de speler zelf. Kom maar met een bron....

24 september 2022 om 12:55

Kom jij anders met een bron dat het niet zo is. Makkelijk om dingen weg te wuifen zonder zelf met bewijs te komen.

24 september 2022 om 13:56

Wat een onzin Ali Boembari. Je probeert hier gewoon de bewijslast om te draaien. Oigatinha beweert iets, dan moet hij met een bron komen. En niet andersom.

Raiola heeft vaak een hoop ellende over zich heen gekregen en ik ben ook niet altijd blij met hem geweest, maar toch lijkt Raiola mij fantastisch om als zaakwaarnemer te hebben. Niet voor niets dat vrijwel iedere speler uit zijn stal, vol lof over hem spraken. Van spelers als Zlatan en Haaland tot Simons tot Rosario, Narsingh en Bouy.

Wist voor de speler in kwestie vaak financieel een goed contract er uit te onderhandelen, wie wilt nou niet een lekker salaris ontvangen? En vaak kon hij dat ook bij mooie clubs en misschien heeft het niet altijd goed uitgepakt, maar toch wist hij dan daarna mooie en leuke clubs voor de speler in kwestie te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar Bouy: die ging destijds via Raiola van Ajax naar Juventus en of dat op dat moment de beste keus was, is een ander verhaal. Maar Bouy had wel pech dat hij tegen het eerste van Juventus aanzat destijds en misschien niet als basisspeler maar als hij daar aardig wat minuten had gemaakt, had hij daarna misschien wel bij een club onder het niveau van Juventus terechtgekomen.

Helaas raakte hij toen zwaar geblesseerd, maar heeft daarna ook nog bij een aantal mooie clubs gespeeld met o.a. Hamburger SV, Leeds United en Palermo. Helaas nooit echt veel gespeeld bij die clubs, maar daar had hij ook pech met blessures. Iets soortgelijks had Kishna volgens mij destijds ook, al had die al een x-aantal wedstrijden in Ajax 1 gespeeld en wilde hij toen niet verlengen.

Ajax verkocht hem toen aan Lazio Roma, maar Kishna heeft weleens verteld dat Raiola hem toen het advies gaf om naar Lazio te vertrekken. Dat had te maken met zijn zwakke knieën en Raiola gaf hem toen mee dat hij daar een paar jaar kon spelen en er dan sowieso jarenlang warm bij zou zitten in financieel opzicht. En dat is achteraf gezien ook maar goed, want Kishna heeft al vanaf de jeugd problemen met zijn knieën gehad en heeft nu gewoon een vrij zorgeloze leven. Want zag vorig jaar nog dat hij zijn huis in de Zuidas te koop had staan en volgens mij is die ook verkocht met een hele dikke winst.

Raiola die keek vanuit meerdere perspectieven. Vanuit zijn eigen perspectief, maar ook vanuit het perspectief van de speler. Bijvoorbeeld vorig jaar toen Brobbey van Ajax transfervrij naar Leipzig ging, vond ik toen opzicht wel een logische keus. Brobbey kon daar dan niet aarden en wilde zo snel mogelijk terug naar Ajax, ook omdat hij niet aan de gewenste speelminuten kwam. Maar destijds vond ik het opzicht wel een logische keus van Brobbey en Raiola om voor Leipzig te kiezen, want Leipzig staat uiteraard bekend om spelers zoals Brobbey veel kansen te geven over het algemeen en die stap was vanaf Ajax vorig jaar ook gewoon een logische, vond ik dan.

Of Raiola ook nog een aandeel heeft gehad in de transfer van Simons van PSG naar PSV, betwijfel ik. Maar zijn zaakwaarnemersbureau heeft het wel goed gedaan door hem bij PSV te krijgen, want nu speelt Simons veel en dat had hij bij PSG veel minder gedaan als hij had verlengd.

Het zaakwaarnemersbureau van Raiola, is volgens mij ook het beste samen met die van Jorge Mendes. Hebben beide een enorm groot netwerk met grote spelers. Zat net even in de stal bij zijn zaakwaarnemersbureau te kijken, en heeft o.a. Haaland, Zlatan,de Ligt, Verratti, Donnarumma, Dumfries, Pogba, de Vrij, Gravenberch, etc. in zijn stal maar ook namen als Cris (oud-verdediger van Olympique Lyon), van Bommel en Maxwell vertegenwoordigd (van Bommel en Maxwell nu nog steeds als ik mij niet vergis) en dus ook namen als Kishna, Matuidi, Narsingh, van Gelderen, Sandler, Hatziadiakos, Balotelli, Bonaventura, Manolas, Tete, Mkhitaryan, van de Ven, Areola, Wijndal, Bakker, Boadu, Stengs, Kluivert, Mazraoui, Romagnoli, Malen, etc. rondlopen.

Eigenlijk gewoon van alles wat.

24 september 2022 om 12:13

Bouy heeft nooit voor Leeds gespeeld. Was gekocht als handelswaar en notabene op dezelfde dag dat hij tekende bij Leeds meteen doorverhuurd aan een Spaanse 2de divisie club. Bouy is juist het schoolvoorbeeld van te vroeg vertrokken en daarna nooit meer in staat is geweest om zijn carrière serieus van de grond te krijgen. Na Juventus een brood voetballer geworden en zijn talent verspeeld.

Raiola speelde spelletjes met de clubs, spoorde zijn cliënten aan om die spelletjes te spelen. Een nette meneer is het niet geweest, ongeacht of zijn cliënten met hem wegliepen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren