Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wie is Kakhi Jordania, de 24-jarige zoon van Merab Jordania?

Laatste update:

Nederland is nog niet van de Jordania's af, zo werd donderdag duidelijk. Na enkele maanden van onderhandelingen bereikte FC Den Bosch begin deze week een akkoord met de Georgiër Kakhi Jordania over de overname van de club. Wie is de 24-jarige zoon van Merab Jordania, die 99,9 procent van de aandelen in handen krijgt?

"Zo vader, zo zoon, zullen we maar zeggen", zei Jordania senior in mei tegen Voetbal International over de wens van Kakhi om een Nederlandse club te kopen. Merab was volgens het weekblad 'spil' in de onderhandelingen en vertolkt ook een belangrijke rol in het dagelijks leven van zijn zoon. Kakhi is de oprichter en eigenaar van een bedrijf in Moskou dat olie verkoopt op de Russische markt en werk verricht voor grote oliemaatschappijen. Hij wordt zakelijk geadviseerd door Merab. "Die jongen heeft al meer geld verdiend dan zijn vader. Ik help hem waar mogelijk. In die wereld is het vooral belangrijk dat je de contacten onderhoudt", legde Jordania senior uit.

Kakhi is een van de twee zoons van Merab Jordania en zijn ex-vrouw Maka Asatiani. De andere zoon Levan probeert nog altijd zijn profdroom te verwezenlijken bij FC Eindhoven. Kakhi woont al jarenlang in Nederland en trouwde in 2017 met Niniko Kldiashvili, nadat ze sinds 2015 verloofd waren. "Zoon van Maka Asatiani getrouwd", schreef de Georgische pers toen - de designer annex voormalig model geniet klaarblijkelijk nog meer bekendheid van Merab Jordania. Bij de bruiloft waren veel beroemdheden aanwezig. Via de socialmediakanalen van de beroemdheden kwamen foto's van de bruiloft naar buiten, die door de media online werden gezet.

@kakhijordania Son????

Een bericht gedeeld door Maka Asatiani (@asatianimaka) op

Desondanks is er niet veel bekend over het persoonlijke of professionele leven van Kakhi Jordania, vond ook het Georgische Primetime in 2015. Toen het medium informatie wilde inwinnen bij Jordania en zijn toenmalige verloofde Niniko, bleek dat lastiger dan gedacht. "Ik geef geen interviews", reageerde Niniko. Jordania: "Ik heb liever dat je niets print, ik houd er niet van als mijn leven op straat ligt." Het Georgische Crystalsport schrijft donderdag na de bekendmaking van de overname zelfs dat Jordania 'volgens het Nederlandse De Telegraaf' in de oliesector werkt.

Volgens Jordania senior is zijn zoon gek van voetbal. "Mijn zoon wil een club in Nederland kopen. Ik heb hem gezegd dat het onzin is, maar hij weet het zeker. 'Nog even wachten, pap. Die dag komt vanzelf'", liet Jordania eerder optekenen. Dinsdag werden de handtekeningen daadwerkelijk gezet. Eerder werd gemeld dat Den Bosch voor 2,5 miljoen euro te koop stond, maar het is niet bevestigd dat Jordania dat bedrag ook daadwerkelijk heeft betaald. De deal moet bovendien nog goedgekeurd worden door de KNVB.

Via de officiële kanalen noemde Kakhi Den Bosch een club met een 'rijke historie, een fanatieke aanhang en gevestigd in een stad met potentie die past bij mijn ambities'. "De Nederlandse School gold bij ons thuis als het summum van hoe voetbal gespeeld hoort te worden", zei de miljonair. "Daarom was het geen verrassing dat mijn vader acht jaar geleden bij Vitesse terechtkwam, en daarom is het geen toeval dat ik nu de aandelen van FC Den Bosch wil overnemen. Net als mijn vader en broer houd ik van voetbal, met heel mijn hart."

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Is de overname goed nieuws voor FC Den Bosch?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een 24 jarige als potentieel eigenaar van een club. Mocht het doorgaan ben ik benieuwd waar het schip strand. In Nederland hebben we nog niet de beste ervaring met buitenlandse milionairs als eigenaar en geldschieter met Ado en NAC als voorbeeld.

27 juli 2018 om 06:39

FC Den Bosch heeft toch niets te verliezen. Gewoon akkoord gaan en dan kunnen Messi en mbappe kopen

27 juli 2018 om 19:10

Ik heb weinig kennis van Den Bosch, als ze inderdaad niks te verliezen hebben snap ik het wel.

27 juli 2018 om 18:04

Ja en Fortuna is een voorbeeld van hoe het wel kan!

Heel duister allemaal, dit moet Den Bosch toch niet willen?!

27 juli 2018 om 13:32

Den bosch zou anders binnen een paar jaar niet meer bestaan.

27 juli 2018 om 14:09

Duister? Ligt toe?

27 juli 2018 om 19:45

Je kan ook een eigenaar alla scheringa of munstermann nemen dan weet je dat je een goeie afloop krijgt, al die mensen met vooroordelen op gelet

27 juli 2018 om 19:52

Lol Hoe kun je Scheringa en Minsterman vergelijken?

Op die leeftijd een diergelijk bedrijf opgericht.. geloofwaardig..

voor den bosch is dit alleen maar goed, misschien kunnen ze nu iets investeren en weer een rol van betekenis spelen, eerst in de kkd en op de iets langere termijn in de eredivisie zoals nu fortuna sittard.
zonder investor heeft den bosch geen toekomst in het betaalde voetbal

Nog enkele jaren en dan is 90 van het betaald voetbal in Nederland in buitenlandse handen , en daar moet je niet moeilijk overdoen want de meeste clubs hebben geen cent te makken !!! wil je mee blijven doen moet je met buitelands kapitaal in zee gaan , dit is de enigste manier om te overleven en te voetballen zonder subsidie ( gemeenschapsgeld ) onthou mijn woorden !!!

28 juli 2018 om 12:00

En zo erg is dat opzicht niet lijkt me. Vitesse is er beter van geworden, gezien de bekerwinst en 5 keer Europees voetbal. Fortuna is er beter van geworden, gezien de promotie. Ado is er niet echt op achteruit of vooruit gegaan. Roda lijkt er niet echt op vooruit gegaan te zijn. Wellicht kan Den Bosch op den duur dezelfde route als Fortuna volgen en promoveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren