Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wayne Rooney zet Nederlander uit selectie DC United na incident met teamgenoot

Laatste update:

Nederlander Nigel Robertha en zijn teamgenoot Taxi Fountas zijn geschorst door DC United, zo maakte de club vrijdag bekend. De club van trainer Wayne Rooney doet geen uitspraken over waarom beide spelers uit de selectie zijn gezet, maar The Athletic weet inmiddels te melden dat Robertha zijn Griekse medespeler heeft aangevallen nadat Fountas de Nederlander racistisch bejegend had.

Vrijdag bracht DC United een statement naar buiten. Hierin meldde de club dat beide aanvallers geschorst zijn voor het 'mogelijk schenden van de competitie-regels'. DC United zei ook dat het een incident had gemeld aan de MLS, maar wilde geen verdere uitspraken doen over het voorval. Nu blijkt dus dat het gaat om een incident waarbij Fountas een racistische opmerking heeft gemaakt richting de 25-jarige Robertha. Laatstgenoemde heeft daarna gereageerd door de Griek fysiek aan te vallen.

Het is niet voor het eerst dat Fountas wordt beschuldigd van het gebruiken van racistische termen. De 27-jarige Griek zou in de wedstrijd tegen Inter Miami (2-3) in september een racistische opmerking hebben gemaakt richting verdediger Damion Lowe. Na een onderzoek besloot de MLS dat het aannemelijk was dat Fountas de opmerking gemaakt had, maar dat er geen bewijs voor het voorval gevonden was. Daarom werd de Griek niet bestraft.

Robertha, die ook over de Curaçaose nationaliteit beschikt, speelt sinds 2021 voor DC United. De Amerikanen namen de aanvaller destijds voor een bedrag van naar verluidt één miljoen euro over van het Bulgaarse Levski Sofia. Daarvoor speelde Robertha in Nederland twee seizoenen voor SC Cambuur, dat de geboren Dordrechtenaar oppikte in de jeugd van Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou prettig zijn als een van de teamgenoten Fountas en Robertha daadwerkelijk bepaalde woorden heeft gehoord. Dan kan Robertha onmiddellijk terug keren in de selectie en doen waarvoor hij is aangetrokken en kan de club ondertussen bedenken wat je moet met een speler die na eerder al verdachte te zijn geweest nu daadwerkelijk op racisme is betrapt.

23 juli 2023 om 11:57

Precies dit!

23 juli 2023 om 12:03

Onmiddelijk terugkeren? De man heeft iemand fysiek aangevallen. Wat mij betreft terecht geschorst daarvoor. En de ander voor racistische opmerkingen ook. Maar iemand die geweld gebruikt vanwege een opmerking, die kun je niet vrijpleiten in mijn ogen.

23 juli 2023 om 12:29

Je mag ook wel eens accepteren dat een actie (Rasisme) een reactie (een klap) teweeg kan brengen hoor. Dat zou ik scharen onder verzachtende omstandigheden.

23 juli 2023 om 13:35

Of gewoon niet om alles snel beledigd zijn.

23 juli 2023 om 13:03

Alleen is Robertha een nietszeggende voetballer en Fountas is hun topscorer geloof ik. Dat moet natuurlijk niets uitmaken maar ben benieuwd hoe dat in Amerika gaat.

23 juli 2023 om 13:15

Dat was ook het 1e waar ik aan dacht. Als de rollen omgedraaid waren had de club het waarschijnlijk anders afgehandeld, alleen is Fountas de enige speler in dat team met Benteke die een beetje kan voetballen. Dan doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat je hem niet weg hoeft te sturen.

23 juli 2023 om 13:49

Verdachte is geen veroordeling. Slaat nergens op om dit er dan bij te betrekken.

In de VS zien ze tegenwoordig overal racisme in.
Totdat we horen wat er gezegd is, kun je hier eigenlijk geen conclusies aan verbinden.

23 juli 2023 om 12:17

In de VS zijn dan ook nogal wat voorbeelden van institutioneel racisme te vinden.

23 juli 2023 om 13:37

Nooit geweten dat er naast de homo sapiens, nog een andere mensensoort in de VS leeft.

23 juli 2023 om 13:43

Flauw. Rassen zijn bedacht en wordt zeker in de westerse wereld gewoon in stand gehouden, dus inclusief het woord racisme

23 juli 2023 om 14:19

Oh ja, vooral in de Westerse wereld.. In andere delen van de wereld moorden ze elkaar niet uit omdat ze uit verschillende stammen komen of verschillende stromingen van hetzelfde geloof?

23 juli 2023 om 20:32

Zowel Luca Croutoni als Baardgrasmus hebben gelijk. De Democraten en Replukieinen doen niets om (institutioneel) racisme aan te pakken. Én in de VS wordt ook te snel de racisme kaart getrokken

23 juli 2023 om 12:27

"Tot we horen wat er gezegd is" en dan nog een keer discussiëren of het nou wel of niet racistisch is wat iedereen heeft nou eenmaal eigen opvattingen over racisme en zo gaat het maar door en door.....

23 juli 2023 om 12:43

Je kunt ook niet zomaar iemand voor kaaskop uitmaken...

23 juli 2023 om 12:54

Gebeurt anders de hele dag door.

23 juli 2023 om 13:03

Dat is niet mijn ervaring. Ik ben 49 jaren jong/oud, heb in Nederland en het buitenland gewerkt en ben nog nooit voor kaaskop oid uitgemaakt....

23 juli 2023 om 13:36

En koeli mag je ook al niet meer zeggen !

23 juli 2023 om 20:36

@nielsfleuren: Een koelie is dan ook een Aziatische slaaf. In principe betekent Koelie gewoon het zelfde als n*ger, maar dan is het een Indische slaaf en geen Afrikaanse slaaf.
En het woord koelie wordt gewoon nog gebruikt hoor. Ook in 101barz van de schijnheilige Bnnvara.

23 juli 2023 om 14:49

Een Nederlander voelt zich racistisch bejegend door een Griek en als gevolg daarvan zet een Brit hen uit de selectie.. Volgensmij zijn alle partijen hier gewoon Europees maar dat kan aan mij liggen

Goede reactie van Robertha.

Het is maar waar je je druk om maakt. Woorden zullen nooit meer zijn dan woorden

Geweld als reactie op woorden is nooit gerechtvaardigd. Triest dat een bepaalde groep dat wel vindt.

23 juli 2023 om 14:54

Het is een stuk triester dat mensen zoals jij de noodzaak voelen om welke reden dan ook voor elk racisme incident de kant te kiezen van degene die de racistische opmerkingen maken onder het mom van relativeren. Sommige woorden kunnen zeker wel geweld rechtvaardigen

23 juli 2023 om 16:03

Je begrijpt er weinig van merk ik. Wel beschuldig je me van racisme. Mag ik jou nu ook verrot slaan in jouw simplistische logica?

23 juli 2023 om 18:46

Hij beschuldigt je helemaal nergens van racisme, niet zielig doen.

Robertha per direct terug laten keren en Taxi met de taxi terug naar Griekenland sturen. Als je zo stoer bent om iemand racistisch te bejegenen, moet je ook een reactie aankunnen. En dat geldt ook voor homofobe, fatphobic, en welke beledigingen dan ook. Mensen voelen zich tegenwoordig veel te comfortabel om mensen te beledigen. Allemaal van die stoere jongens hier in de comments die het over ‘dikke huid’ hebben, alsof er geen duizenden voorbeelden zijn van mensen die zelfmoord plegen door pestgedrag of zware mentale problemen ontwikkelen. Pestkoppen mogen van mij geklapt worden, punt. Zinloos geweld nee, maar dit is niet zinloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren