Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waarschuwing voor Oranje: 'In ‘88 kampioen, in ‘90 mislukte het faliekant'

Laatste update:

John van 't Schip hoopt oprecht dat het huidige Oranje niet in dezelfde valkuil stapt als het Nederlands elftal dat eind jaren tachtig op zijn best was. Nederland werd toen met grote namen Europees kampioen, maar stelde op het daaropvolgende WK flink teleur. Gezien de verloren WK-finale van twee jaar geleden in Zuid-Afrika hopen en verwachten velen dat Oranje ver komt in Polen en Oekraïne, maar Van 't Schip waarschuwt voor al teveel positiviteit.

/

“Nederland behoort eigenlijk altijd tot de topfavorieten. Ze kwalificeren zich iedere keer makkelijk voor een WK en EK. Het Nederlands elftal heeft een heel goed team, is heel ervaren”, zegt Van 't Schip in een interview met OnsOranje. Hij maakt Wesley Sneijder tot voorbeeld. “Iemand als hij kan een groot verschil maken. Enige valkuil is dat de verwachtingen misschien te hoog gespannen zijn na het fantastische WK. Dat hadden wij ook.”

“Wij werden in ‘88 kampioen, maar in ‘90 mislukte het faliekant”, brengt Van 't Schip ter tafel. “Het sterke samenzijn ontbrak en dat kan nu ook zo maar zijn. Ook onder  spelers die niet spelen en teleurgesteld zijn, moet het echt één groep zijn”, aldus de oud-international, die 41 keer in Oranje speelde. De trainer van het Mexicaanse Guadalajara zegt dat zijn teamgenoten van toen en hijzelf niet zo heel erg veel meekregen van de Oranjegekte in 1988. “Mondjesmaat hoorden we daar af en toe iets over op tv of per telefoon. Je had natuurlijk nog geen computers met internet en YouTube-filmpjes, zoals nu. Alleen tijdens wedstrijden zag je wel al het oranje op tribunes.”

Vind jij dat er teveel optimisme is rond Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is ook duidelijk de valkuil en ik verwacht ook dat bert het wel voor elkaar krijgt dat ze op en top gemotiveerd zijn..

Mua daar ben ik niet zo bang voor. We zijn helemaal niet zo positief. Ik denk dat we toendertijd positiever waren. Veel mensen denken dat we geen schijn van kans hebben dit EK, dat ligt mij trouwens ook wel, die gedachte.

4 juni 2012 om 19:40

Het gaat natuurlijk om de spelers hè, niet de supporters ;

Maar dat was het geval nadat Nederland een prijs won, in 2010 werden ze 2e. Nu zijn ze denk ik een stuk gemotiveerder dan in 1990 omdat ze nu de verloren finale van zich af kunnen spelen.

4 juni 2012 om 17:06

Nutteloze statistieken ook weer. Nederland zal enorm gebrand zijn om het EK te willen winnen. Zeker gezien de verloren WK finale en het feit dat sommige spelers nu echt op hun top zitten.

'leuke' statistiek. Een verliezend wk finalist is nog nooit door de poule van het daaropvolgende EK gekomen.

4 juni 2012 om 16:58

Aan die statistiek komt nu dus een eind...

4 juni 2012 om 17:05

Zijn we al door dan? Volgens mij wordt het lastig genoeg in deze poule

4 juni 2012 om 17:07

Waar haal je die brute onzin vandaan.
Wk 2006 duitsland verliezend finalist
Ek 2008 duitsland weer verliezend finalist en om verliezend finalist op het ek te zijn moet de wel door de groepsfase komen.

4 juni 2012 om 17:08

ronaflex

Waar haal je deze brute onzin vandaan?

Frankrijk was verliezend finalist!

4 juni 2012 om 17:20

over brute onzin gesproken, frankrijk verloor van italie

4 juni 2012 om 17:29

Hij heeft wel gelijk hoor!
In ieder geval over de laatste 18 jaar.

5 juni 2012 om 08:02

Nou deze dan:

Duitsland verloor de WK finale in ’86 en haalde op het EK in ’88 in eigen land de halve finale.
Aub de feiten gebruiken en niet je eigen beleving.

5 juni 2012 om 13:19

Jij hebt echt onder een steen geleefd vriend, Duitsland verliezend finalist op WK 2006?, volgens mij was dat toch echt Frankrijk....

4 juni 2012 om 17:08

migi84

Klopt niet wat je zegt

Tegen wie speelde Nederland in 1988 de halve finale dan ?

1986 : Argentinie - West Duitsland 3-2
1988 : halve finale Nederland - West Duitsland

4 juni 2012 om 17:33

Haha je hebt gelijk ja. Ik las dit ergens en heb eigenlijk niet de moeite genomen om heel ver terug te kijken.

Oops

4 juni 2012 om 20:58

Als voetballiefhebber moet je dat weten toch. Er zijn trouwens nog meer voorbeelden.

Wat wil hij hiermee zeggen dan? Nederland is niet kampioen geworden in 2010 ofzo, dus zie het verband niet.. Zal wel aan mij liggen.

Hope for the best, prepare for the worst!

Volgens mij heeft Oranje twee jaar geleden niks gewonnen, dus dit is louter onzin allemaal. Waarom doet iedereen zo pessimistisch de laatste tijd. Tijdje geleden was iedereen nog zo positief, maar omdat Nederland wat oefenwedstrijdjes verliest is men in rep en roer. Kom op, als het erom ging dan stond Nederland er gewoon en hebben ze volgens mij gewoon alles gewonnen op het moment dat het moest.

Ik vind de hele Oranjekoorts te optimistisch. Veel mensen denken dat we zo de poulefase doorkomen en dan lekker kampioen worden, maar ik heb er een hard hoofd in. Spelers als Willems, Bouma en Vlaar acht ik niet goed genoeg voor het echte werk op het EK. Willems is een groot talent, maar speelde een jaar geleden nog bij Sparta en heeft weinig ervaring, Bouma is ver over een eventueel toppunt heen en Vlaar deed het goed tegen Noord-ierland, maar dat blijft wel Noord-ierland.

Ja, maar wel met 2 belangrijke verschillen.

In '88 werd een prijs gewonnen, in 2010 niet.

Andere, er was toen veel heibel met het feit dat Cruijff geen bondscoach werd, ze echt in een klooster werden gestopt waar het bloedwarm was en sommige spelers elkaar absoluut niet meer mochten..

Dat idee krijg je nu totaal niet eigenlijk. Bijv. Huntelaar, krijg nu niet de indruk dat hij van Persie iets kwalijk neemt of dat van der Vaart, Sneijder als schuldige ziet dat hij g een basisplek heeft..

1. We zijn geen kampioen geworden twee jaar geleden.
2. Het is niet zo dat we ver gekomen zijn door goed voetbal. (resultaatgericht, 6 verdedigers - 4 aanvallers- 1 keeper. Volledig geparaciteerd op individuele klasse voorin, bijna italiaans)
3. We moeten ons niet bezig gaan houden met statistiek. Ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Conclusie, wees kritisch op de mate waarin de aanwezige klasse van dit elftal tot z'n recht is gekomen en tot z'n recht zal komen!

Toen werden ze kampioen 2 jaar geleden niet dus slaat nergens op dit.

Al denk ik dat ze inderdaad geen kampioen worden.

Hoe gaat de vergelijking op dan? Twee jaar geleden werden we toch geen wereldkampioen? Als John van 't Schip iets positiever was, zou hij ook kunnen zeggen dat Nederland op wraak zint, in zichzelf gelooft en dit keer voor niets minder dan de hoofdprijs gaat.

Maar zelf heb ik het wel een beetje gehad met die azijnpissers van de generatie '88. Het is tenenkrommend dat zure types als Van Basten en Gullit - als trainer respectievelijk 'voorlopig mislukt' en 'volledig mislukt' - bij de niet minder irritante Jan Joost van Gangelen gaan uitleggen hoe de vork in de steel zit, wat er misgaat en hoe het beter moet. Dat kan ik, net als de rest van het volkscircus dat Sbs6 heet, niet serieus nemen...

Natuurlijk moet Oranje nog veel bijschaven voordat het in topvorm is. Maar net als Duitsland heeft Nederland wel het materiaal om in het toernooi te groeien. Bij een goede generale tegen Denemarken zie ik het wel gebeuren dat Oranje mentaal sterker wordt en het spel beter zal worden. Bij Portugal moet je je dat maar afvragen. Daar is men afhankelijk van een eenling, die vóór het team vooral aan zichzelf denkt. De overige tien (of negen, als je Nani meetelt) denken volgens Portugese vooral in tegenhouden. Behoud. Het is geen toernooiploeg, dat gaat ze opbreken. En omdat Denemarken gewoonweg de kwaliteit tekort komt, zie ik Nederland wel als tweede in de poule doorgaan achter favoriet Duitsland.

Alleen nu waren we geen kampioen niets tastbaars dus we zijn erg gretig!

John is normaal gesproken een rasoptimist, als zelfs hij er nu geen vertrouwen in heeft dan moet je je echt zorgen gaan maken om Oranje. Ik geef ze een klein kansje om de poule door te komen maar daarna is het echt over.

4 juni 2012 om 18:17

Nederland kan van iedereen winnen. Deze ploeg zal ravanche gevoelens hebben om te willen winnen van Duitsland en Portugal. Daarna zou je eventueel Rusland, Spanje en weer Duitsland kunnen tegenkomen. Nederland zou met deze drie tegenstanders op hun best kunnen zijn. En ik vind Nederland anders op een WK of EK dan in een oefenduel in positieve zin. Het probleem is dat Nederland niet te vroeg moet gaan piekken. We zullen het allemaal wel zien! Zo kan het in de poule al over zijn maar zo kan ook Nederland met de beker in de handen staan.

Nou ik denk dat we juist gebrand zijn om eindelijk weer eens wat te winnen op een eindtoernooi. want je hebt een grote finale verloren dat is anders dan dat je hem gewonnen hebt.
Spanje heeft al twee toernooien op rij. daar zal het probleem wel eens kunnen ontstaan. maar die hebben ook top spelers in huis. ik weet niet wie hem wint, maar ik denk wel dat Nederland opnieuw ver komt.

Als hij het zo gaat spelen vind ik het goed maar dan speel ik mee
1 PSV won in 88 de beker nu weer
2 Nederland verloor oefenwedstrijd tegen Bulgarije in 88 nu weer

4 juni 2012 om 18:06

Uhm een denneappel is wel wat anders dan een EC1 he.. dus punt 1 gaat niet op.

4 juni 2012 om 19:20

Volgens mij bedoelt ie meer dat de geschiedenis zich al op minimaal 2 punten herhaalt (dat PSV net als in '88 de beker won en dat NL net als in '88 tegen Bulgarije verloor).

spanje won het ek in 2008 en in 2010 wonnen ze gewoon het wk
maar ja meestal is het wel zo maar zijn altijd uitzonderingen.

Het wk 1990 was gewoon een stukje wanhopig falen van de Knvb. Die hadden of Thijs Libregts moeten houden, of Cruijff moeten nemen. Niet beenhakker, met Michels als onruststoker. Bovendien waren de spelers toen gewoonweg op elkaar uitgekeken, het klikte niet meer.

ik vind inderdaad dat er altijd veel optimisme is voor oranje, kijk alleen al naar al die marketing op tv wat betreft de oranje goodies en onzinnigheden bij supermarkten.. bijna iedereen krijgt het oranje gekte gevoel op het moment dat het om het echt gaat..
dit is waarschijnlijk de kracht van nederland... want hoe het ook gaat en hoe ze ook spelen, wij als supporter blijven achter ze staan. is het nu slecht zullen we over 2 jaar met de WK weer net zo hard meedoen.. het maakt niet uit hoe oranje speelt.. wij volgen toch wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren