Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waar sprookjesdebuut voor Joselu (32) bij Spanje: 2 goals in 2 minuten

Laatste update:

Luis de la Fuente kent een goede start als bondscoach van Spanje. In La Rosaleda in Málaga werd zaterdagavond namelijk met 3-0 gewonnen van Noorwegen in de eerste wedstrijd van de kwalificatiereeks richting het EK in Duitsland van volgend jaar zomer. Noorwegen trad aan zonder de geblesseerde Erling Braut Haaland. Martin Ødegaard was na een kwartier betrokken bij een veelbesproken voorval: De Arsenal-middenvelder werd bij een schot op doel in de zestien keihard neergehaald door Rodri van titelconcurrent Manchester City, maar opmerkelijk genoeg bleef een strafschop uit. Joselu (32) kende een geweldige invalbeurt met twee late doelpunten in twee minuten tijd.

De opvolger van de na het WK opgestapte Luis Enrique koos voor Kepa Arrizabalaga onder de lat. Nacho Fernández en Aymeric Laporte vormden het centrale duo achterin, met Dani Carvajal (rechts) en Alejandro Balde (links) die de flanken bestreken. Rodri en Mikel Merino waren de controleurs en Dani Olmo (rechts) en Gavi (links) de hangende buitenspelers. Iago Aspas stond op tien, achter spits Álvaro Morata. Aan de kant van Noorwegen startte Feyenoorder Marcus Pedersen. Fredrik Aursnes, een andere oude bekende in Rotterdam-Zuid, vormde het middenveld met Patrick Berg en sterspeler Ødegaard. Alexander Sørloth nam voorin de plaats in van de geblesseerde Haaland.

Spanje brak in minuut dertien snel de ban: de mee opgekomen linksback Balde leek zelf op doel te willen schieten van binnen de zestien, al was die poging ver naast gegaan. Olmo zorgde er met een tik tussen zijn eigen benen door dat de bal alsnog in de verre hoek terechtkwam: 1-0. Ødegaard had kort daarna eigenlijk een penalty moeten krijgen toen hij na een schot op doel in de zestien keihard onderuit werd gehaald door Rodri. De bal kwam wonderwel niet op de stip te liggen. Noorwegen had op sommige momenten slechts zeventien procent balbezit en loerde derhalve op de counter. Desondanks waren de bezoekers na een halfuur dicht bij de gelijkmaker. Kepa had echter een fabelachtige redding in huis op een volley van Aursnes.

Kort daarvoor en daarna lieten achtereenvolgens Morata en Merino goede kansen voor Spanje onbenut. Ødegaard, die eerder niet begreep waarom hij geen strafschop kreeg, ontving kort voor het rustsignaal geel voor een harde tackle op Merino. De Noorse captain kreeg een standje van arbiter Benoît Bastien, die na een minuut blessuretijd floot voor de rust. De Noren dachten tien minuten na rust opnieuw aan een strafschop toen Nacho de bal op zijn arm kreeg. Bastien wilde er opnieuw niet aan en er kwam ook geen VAR-check. Er volgden de nodige wissels bij Noorwegen in de slotfase, met onder meer de entree van voormalig FC Groningen-aanvaller Jørgen Strand Larsen. Het bracht Spanje niet aan het wankelen. Sterker nog, de formatie van De la Fuente liep in de slotminuten weg van de vermoeide Noren.

De ingevallen Joselu (32) luisterde zijn debuut voor Spanje op met doelpunten in minuut 84 en 85. De routinier van Espanyol liet doelman Ørjan Nyland kansloos met een kopbal in de verre hoek. Slechts een minuut later tikte Joselu van dichtbij binnen na een van richting veranderde voorzet van Mikel Oyarzabal. Het publiek in La Rosaleda stond op de banken voor de supersub, die er grotendeels verantwoordelijk voor is dat Spanje met een prima resultaat aan de kwalificatiereeks van het EK begint. Joselu is met 32 years and 363 days overigens de oudste debutant bij de Spanjaarden die direct trefzeker is.

Zie jij Spanje als favoriet voor het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dit had ik nooit verwacht van Joselu, dat hij ooit het Spaans elftal zou halen.

In Duitsland kwam hij totaal niet uit de verf. Had dan ook nooit gedacht dat hij het zou maken. Dat hij ook naar de Premier League ging, begreep ik totaal niet. Maar in Spanje heeft hij toch mooi de smaak te pakken zo te zien.

En nu op 32 jarige leeftijd eindelijk los en met een prachtig debuut voor je land!

26 maart 2023 om 03:53

Had er natuurlijk al lang bij gemoeten. Maar ja, als je een manager hebt die liever de Ferannekes, Moratas en Ansunekes van deze wereld selecteert, dan komen dit soort goeie nuttige voetballers niet aan bod. Nacho en Aspas zijn ook vaak het slachtoffer geweest van dat idiote voorkeurs-selectiebeleid.

Hard werken wordt beloond, zouden meer coaches moeten doen spelers oproepen die het goed doen bij hun club ongeacht leeftijd

26 maart 2023 om 00:57

Elke coach heeft zijn favorietjes. Bepaalde spelers renderen nu eenmaal beter voor hun land dan voor hun club of omgekeerd..
Altijd de spelers die op die moment in vorm zijn laten spelen vind ik zeker niet goed, automatisme is zo belangrijk. Aan de andere kant, een half team dat momenteel bij zijn club op de bank zit kun je moeilijk laten spelen.
Een moeilijke afweging als coach.

26 maart 2023 om 03:36

Ik vind dat “automatisme is zo belangrijk” een beetje overdreven. Wanneer je een tijd land met een selectie van meer dan 20 man werkt, weet iedereen op iedere positie wat er van hem gevraagd wordt.

Hoe kan dit nou geen pingel zijn? Er was toch ook wel een VAR neem ik aan?

Die tackle van Rodri was bewust op Odegaard. Vals, maar goed, Spanje moet nu tegen Schotland en daar speelt Tierney, dus die weet wat ie moet doen nu. Nog frappanter was het gebrek aan een penalty voor die tackle.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren