Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça houdt Simons in de gaten, maar deal is onwaarschijnlijk om 2 redenen’

Laatste update:

FC Barcelona houdt de situatie van zowel Xavi Simons als die van Dani Olmo nauwlettend in de gaten, zo weet Mundo Deportivo te melden. De twee jeugdproducten van de club terughalen naar Barcelona wordt echter een lastige opgave.

Olmo en Simons werkten afgelopen woensdag een puike partij af op bezoek bij Real Madrid. Hun inspanningen waren echter net niet genoeg om de volgende ronde van de Champions League te bereiken met RB Leipzig. Over twee duels bleek de Koninklijke met 2-1 te sterk.

De prestaties van Simons en Olmo ontgingen ook de fans van Barça niet: op social media vroegen de fans om een terugkeer van de twee creatievelingen. Mundo Deportivo weet dat Barcelona dat wel zou willen, maar schrijft ook dat dat een hele ingewikkelde klus gaat worden.

Barcelona heeft de twee sterren van Leipzig altijd gevolgd en houdt hun situatie nog steeds nauwlettend in de gaten. Veel geld heeft de club echter niet te besteden en daarom is een terugkeer onwaarschijnlijk.

Olmo doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Barça, maar vertrok wegens gebrek aan perspectief in 2014 naar Dinamo Zagreb. Zes jaar later verkaste hij naar RB Leipzig, waar hij recent een nieuw contract tekende tot medio 2027. Hij liet een afkoopclausule van zestig miljoen euro opnemen.

Voor de 25-jarige Olmo moet Barça dus zestig miljoen euro neertellen. Voor Simons ligt dat bedrag mogelijk nog hoger. Simons trok de deur van La Masia, de jeugdopleiding van Barcelona, in 2019 achter zich dicht. Hij vertrok naar Paris Saint-Germain, dat hem na een periode bij PSV nu heeft verhuurd aan Leipzig.

Simons heeft geen afkoopclausule in zijn contract. Hij ligt nog tot medio 2027 vast in Parijs en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van 70 miljoen euro. Het lijkt tevens onaannemelijk dat PSG hem gaat verkopen. Fabrizio Romano meldde vorige maand dat Simons het nieuwe gezicht van de club moet worden nu Kylian Mbappé vertrekt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Barca had Simons destijds gewoon het gewenste salaris moeten geven. Nu kunnen ze hem nooit betalen.

8 maart 2024 om 17:27

Dan had ie alsnog niet gespeeld. Pedri/Gavi zijn paar niveaus hoger

8 maart 2024 om 18:28

Wat zeg jij nou weer Gavi is helemaal niet beter, wat is dat toch altijd met onze eigen spelers zo af te kraken. In Duitsland wordt Simons gewoon in het rijtje met Wirtz en Musiala gezet.

8 maart 2024 om 18:38

Pedri is zeker geen niveau hoger. Is achteruit gegaan in plaats van vooruit en is ook nog is erg blessuregevoelig. Xavi Simons wordt steeds beter en beter en speelde ook een sublieme pot tegen Real.

Als je het hebt over ex-Barca spelers, had je gewoon Icardi moeten oppikken. Was niet duur en je hebt er direct wat aan. En nu schopt-ie ze er in Turkije aan de lopende band in.

8 maart 2024 om 16:24

Icardi heeft wel aanvoer nodig hé.
Lewandowski is ook een topspits, maar zelfs die krijgt geen top aanvoer.

Icardi is één van die spitsen die echt amper zelf iets creëert hé. Die vind ik echt te afhankelijk. Zeker als je ziet dat Barca voorin vooral buitenspelers heeft die ''voor zichzelf'' spelen zoals Yamal (iets minder, maar toch) en vooral Raphinha en Felix.

8 maart 2024 om 16:27

Met spelers als Pedri, Gundogan en Frenkie achter je ga je mij niet vertellen dat een beetje scherpe spits geen aanvoer heeft.

8 maart 2024 om 16:30

Icardi is veel meer een spits die afhankelijk is van aanvoer van de zijkant hoor, maar goed.

Icardi heeft ook alleen bij Inter enigszins goed gedaan hé. Bij de overige (top)clubs liet hij het niet zien. In Turkije doen wel meerdere oud spitsen het goed hé

8 maart 2024 om 17:22

@Hangover96
Je noemt drie spelers die juist niet bekend staan om hun aanvoer. Frenkie zul je nooit op een steekpass of assist betrappen. Die brengt de bal liever dribbelend naar je toe. Gundogan heeft een ander soort rol zo ver ik heb gezien. Wat betreft Pedri, die kan moeilijk aanvoer leveren vanuit de ziekenboeg.

8 maart 2024 om 17:45

Bij PSG deed-ie het ook aardig, alleen die blessures...

Ik snap op zich wel dat Barcelona vanwege het blessurerisico er niet aan durfde, maar achteraf gezien was het natuurlijk wel een gemiste kans.

8 maart 2024 om 17:32

Nou Icardi heeft 1 goed seizoen gedraaid en dit jaar is het voetballen met 10 als icardi in het veld staat bij gala.

8 maart 2024 om 20:05

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet heel veel Italiaans voetbal kijk. Maar Icardi heeft toch wel meer als 1 goed seizoen gehad. Scoorde volgensmij altijd wel rond de 20 doelpunten per jaar voor Inter (toen ze nog geen titelkanditaat waren) en was ook nog is jaren aanvoerder.

11 maart 2024 om 14:54

Kardes ik bedoel bij Gala. Dit jaar als ik de voetbalwedstrijden bekijk van mijn club denk ik shit we spelen met 10.

Geld en nog langlopende contracten elders. Zijn dat niet de twee redenen die altijd een sta in de weg zijn?

8 maart 2024 om 16:16

Ook wel erg benieuwd naar hun 'situatie'.

Ik merk dat door de afgelopen jaren mijn gevoel naar Barca echt compleet is veranderd. In tijden van Ronaldinho was het mijn favoriete club naast Ajax. Nu wens ik Simons absoluut een betere club toe dan Barca en zijn zieke bestuur. Hoop ook dat Frenkie ook een andere club zoekt.

8 maart 2024 om 16:26

Begrijpelijk, liggen qua selectie lichtjaren achter op Real en andere Europese topteams.

8 maart 2024 om 17:28

Lichtjaren valt ook reuze mee. Qua talenten staat Barca gewoon op 1.

8 maart 2024 om 17:49

Camavinga, Tchouameni, Bellingham, Vini, Rodrygo, Endrick? Koekoek.

8 maart 2024 om 16:59



Dat maakt ook niet uit. Je hebt ook echte fans zoals mij. Wij zullen ook in slechte tijden van Barca houden. Niet alleen wanneer Ronaldinho of Messi bij ons spelen. Hoge pieken, diepe dalen: altijd achter je club blijven staan. Jij bent nog steeds 100 Ajacied ondanks de hele malaise daar toch?

En een technisch directeur die zn tollie showt aan vrouwelijke collega's is ook best wel ziek vind je niet? Of je volledige macht aan een passant geven waardoor je nu 5-4-1 moet spelen en schande na schande hebt moeten ervaren. Ik denk dat mensen spelers als een Brobbey (hoe ironisch) maar ook een Hato ook een club toewensen waar het allemaal rooskleuriger eruit ziet.

Xavi zie ik niet snel terugkeren. Mbappé weg, denk ik dat hij één van de gezichten voorin moet worden.

Simons/barcola - Kolo Muani / G. Ramos - Dembele / Kangin-Lee / Asensio

Prima squad depth voorin hoor, zonder Mbappé!

Misschien gaan ze dan wel meer ''een team'' zijn zonder Kylian!

Alsof PSG Xavi Simons laat gaan haha. Mbappé gaat al weg deze zomer en dan hebben ze met Simons in ieder geval iemand ook veelbelovend is. Doet het goed bij Leipzig en kan volgend seizoen echt wel meedraaien bij PSG.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren