Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VZ Team van de Week: 3 spelers van PSV; ook Ajax en Feyenoord leveren

Laatste update:

Speelronde 30 van de Eredivisie zit erop. PSV rekende in eigen huis af met Vitesse (6-0), terwijl Feyenoord drie punten pakte op bezoek bij Fortuna Sittard (0-1). Ajax wist zich tegen FC Twente (2-1) knap te herpakken, waardoor ook de Amsterdammers konden juichen. Dit zijn de uitblinkers van afgelopen weekend!

Kenneth Taylor nam Ajax zondag bij de hand tegen Twente. De linkspoot, die twee maanden geleden nog werd uitgefloten door zijn eigen supporters, draaide de wedstrijd na rust eigenhandig om. Door zijn goed afgemeten vrije trap op boezemvriend Brian Brobbey, die de 1-1 binnen knikte, mocht Taylor zondag ook nog eens een assist bijschrijven.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uitgelicht:


Door de zware blessure van Quilindschy Hartman is het komende zomer een extra domper dat Sergiño Dest er jaren geleden voor heeft gekozen om zijn interlands namens de Verenigde Staten te spelen. De in Almere geboren vleugelverdediger is een ware attractie bij PSV, dat hoopt hem nog wat langer te behouden. Dest was zaterdagavond bij vlagen letterlijk ongrijpbaar voor de spelers van Vitesse.

Kenzo Goudmijn was met zijn spel in de degradatiekraker tegen FC Volendam (4-0 winst) misschien wel de absolute uitblinker van speelronde 30. De 22-jarige middenvelder dribbelde de Palingboeren horendol, wat zelfs tot frustratie zorgde bij Volendam-invaller Safouane Karim. Laatstgenoemde bood via Instagram zelfs zijn excuses aan. “Je was ook gewoon de beste speler op het veld.”

Het VZ Team van de Week:

Jasper Schendelaar (PEC Zwolle); Yukinari Sugawara (AZ), André Ramalho (PSV), Dávid Hancko (Feyenoord), Sergiño Dest (PSV); Kenzo Goudmijn (Excelsior), Thom Haye (sc Heerenveen), Kenneth Taylor (Ajax), Lazaros Lamprou (Excelsior); Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam), Luuk de Jong (PSV).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sugawara die bij beide tegengoals in de fout ging? 😂

15 april 2024 om 12:04

Dit is inderdaad bewijs dat ze geen wedstrijden kijken. Hoe kan je hem als verdediger erin zetten? Gelukkig voor hem maakt die goal iets goed maar het was zeker geen goede pot.

15 april 2024 om 12:27

Sterker nog, was tot aan z'n doelpunt gewoon de slechtste op het veld. Had dan een plekje vrijgemaakt op het middenveld voor Kwakman als er zo nodig een AZer bij moet, of zet daar een Teze neer.

16 april 2024 om 09:04

Haha wilde ik ook net zeggen. Speelde een dramatische wedstrijd op z’n goal na. Makkelijk om in team van de week te komen zo.



Opvallende dat bij psv er 2 verdedigers instaan. Ze spelen tegen de nummer 18. Lijkt me niet dat je je dan als verdediger kan onderscheiden.

Als je dan kijkt dat Fortuna maar 1 doelpunt weggeeft tegen Feyenoord, Ajax bijna niets weggeeft tegen Twente, dan vind ik dat veel beter.

15 april 2024 om 12:29

Natuurlijk kan dat wel. Dest was geweldig en speelde bij vlagen weer als een Braziliaanse samba voetballer.

15 april 2024 om 13:08

Maar verdedigen is de taak van een verdediger.
Leuk als je dan continu kan aanvallen, en daarop word beoordeeld. Maar lijkt mij niet hetgeen waar een verdediger op beoordeeld moet worden.

15 april 2024 om 13:13

Je moet naar de OPTA statistieken kijken, daar is dit op gebasseerd niet op de mening van een journalist. Dit komt dus puur uit de data.

15 april 2024 om 13:31

Verdedigen is allang niet meer de enige taak van een verdediger joh. Vooral niet in een goed draaiend en aanvallend team als PSV. Dest is een aanvallend wapen die je tijdens de aftrap als linksback (en later rechtsback) laat starten, maar vervolgens gebruikt wordt om Vitesse helemaal kapot te spelen en non stop overtal situaties te creëren. Die rol heeft hij bijzonder goed ingevuld en hij verdient die plek gewoon. Ook al is het tegen de #18.

15 april 2024 om 14:01

"maar verdedigen is de taak van een verdediger". Nou nee, dat zeker bij een back (en dan al helemaal bij een topploeg) echt wel te kort door de bocht hoor. Sergino Dest staat toch niet op het veld om voornamelijk te verdedigen bij PSV, in tegendeel zelfs.

15 april 2024 om 15:11

Dest is onze gevaarlijkste buitenspeler :D. Dat is de enige die keer op keer zijn man voorbij komt..

15 april 2024 om 15:54

@mcmulenga,

Verdedigen is allang niet meer de enige taak van een verdediger, maar wel de belangrijkste.
Je hebt middenvelder en aanvallers op het veld om kansen te creëren. En om dan een verdediger in team of the week te zetten, omdat hij vrijuit mee kan aanvallen waar anderen alleen kunnen verdedigen is al niet helemaal eerlijk.

Daarbij heeft hij heel de wedstrijd alleen mogen aanvallen en nog geen goal of assist, terwijl je 6 doelpunten maakt, dan ben je ook niet eens effectief.

Waarvan gaan ze dat punt dan halen?
En Ramalho hetzelfde, vooral gebaseerd op zijn doelpunt.

15 april 2024 om 16:40

Jij hebt overduidelijk de wedstrijd niet gezien en baseert je oordeel alleen op goals en assists, want Dest was bijzonder effectief met zijn acties en "voor-assists". Nu probeer je stug bij je punt te blijven, en dat mag, maar is wel erg oppervlakkig als je niet verder kijkt dan teletekst.

Alleen al in de samenvatting zie je hem een paar leipe acties maken en belangrijke passjes geven die tot doelpunten leiden.

Vind je bijvoorbeeld ook dat Goudmijn hier niet in thuis hoort? Die heeft ook geen doelpunten of assists.

15 april 2024 om 19:03

"maar verdedigen is de taak van een verdediger." 1974 belde, wij zijn mening terug.

En al helemaal voor een back, misschien wel een van de meest belangrijke posities in balbezit in het moderne voetbal.

15 april 2024 om 15:25

Dat lag wel meer aan ons vizier dan aan de verdedigers van Fortuna.

Valt mij op dat Schendelaar er vaak bij staat. Zou hij klaar zijn voor een stap hogerop?

Hancko kan in 80% van de wedstrijden zo ongeveer in het elftal van de week. Echt een topper voor ons. Ik ben heel benieuwd hoe dat op een hoger niveau gaat. Dat blijkt toch vaak andere koek.

Is er ooit een week waarin Hancko niet in team van de week kan zitten? Ongelooflijk consistent die kerel. Die kan zo naar de (sub)top van de PL.

15 april 2024 om 15:57

@arsenal,

Niet te snel roepen.

We hebben genoeg voorbeelden van spelers die accelereren in Nederland, maar in de 4 topcompetities niet mee kunnen.
Nou moet ik zeggen dat dat bij Martinez en de Ligt goed gelukt is. En Timber (moet jij weten) vooral de pech van zijn blessures heeft gehad, maar daarvoor ook geweldig speelde. Maar het is allemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Zijn er genoeg die verzuipen tegen de betere spelers.

15 april 2024 om 17:39

Klopt dat weet je niet. Maar Hancko is wel vrij uitzonderlijk in de eredivisie geweest. Het blijft een voorspelling.

15 april 2024 om 19:16

Accelereren in Nederland? Doel je nu op Rai Vloet, Arnautovic of Kluivert?

Of bedoel je toevallig excelleren?

15 april 2024 om 19:17

Je weet het nooit idd, maar bij Hancko kan ik me echt niet voorstellen dat hij het niet haalt. Die man heeft alles (+ meer) dat een goede CV moet hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren