Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vrouwenelftal mishandelt arbiter: beelden tonen rake highkicks en klappen

Laatste update:

De wedstrijd tussen de Congolese vrouwenelftallen van Motema Pempe en TP Mazembe is afgelopen weekend volledig uit de hand gelopen. De dienstdoende scheidsrechter weigerde bij een 1-5 tussenstand een strafschop toe te kennen aan de thuisploeg, waarna meerdere speelsters agressief werden. De arbiter werd achternagezeten en met vuistslagen én trappen aangevallen.

Beelden die in handen zijn van het Algemeen Dagblad tonen het wangedrag van de speelsters van Motema Pempe. Hoewel het vermeende penaltymoment niet zichtbaar is op het beeldmateriaal, wordt duidelijk dat een beslissing van de leidsman tot veel controverse leidde. Door minimaal vijf speelsters van de thuisploeg werd de arbiter achtervolgd, maar hij slaagde er niet in om te ontsnappen aan de aanval.

In een poging zich te verbergen voor het geweld van het team belandde hij in een hok langs het veld. In die cabine werd hij het slachtoffer van mishandeling, zo is te zien op de video. Meerdere speelsters delen rake klappen en trappen uit aan de scheidsrechter, die uiteindelijk naar de catacomben vluchtte. Het is vooralsnog onduidelijk of de arbiter gewond is geraakt. De betrokken speelsters zijn met onmiddellijke ingang geschorst en volgens de berichtgeving is er bovendien een aanvullend onderzoek gestart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had deze inderdaad voorbij zien komen. De aanleiding stond er niet bij, sowieso heel erg vreemd om dit te doen. Die beste man staat je te fluiten en dan wordt hij zo mishandeld. Ga de haat tegen scheidsrechters nooit begrijpen. Zonder scheidsrechters geen voetbal!

20 februari 2023 om 18:41

Ja klopt. Net als je met een heel stadion de moeder van de scheids erbij betrekt. Die man die aan het fluiten is echt niet partijdig. Al denken de supporters daar altijd anders over.

20 februari 2023 om 19:06

Nja, een scheidsrechter (en ook de VAR) is gewoon een mens. Mensen kunnen fouten maken. En iedereen probeert die tot het minimum te beperken, maar toch zal er wel eens een keer iets fout gaan.

Maar ik vind dit wel heel bizar. Je staat met 1-5 achter. Denk niet dat het na die penalty nog 5-5 geworden zou zijn. En ik verbaas me ook over het gelach op de tribunes als de scheidsrechter achterna gezeten word.

20 februari 2023 om 20:56

Wel een voorbarige conclusie. De situatie met Barcelona en die oud scheids wijzen toch op hele andere feiten.

20 februari 2023 om 22:11

Dat wijst er vooralsnog op dat er één scheidsrechter in de afgelopen 20 jaar wellicht is omgekocht. Als één van de honderden al genoeg is om alle scheidsrechters te wantrouwen gaat er ook wat mis. Je kan er in 1e instantie best vanuit gaan dat een scheids onpartijdig is.

20 februari 2023 om 18:58

Jij bent zeker scheidsrechter

20 februari 2023 om 19:10

Zeker niet,als voetballer zelf ook vaak in de clinch gelegen. Op gegeven moment kom je op een leeftijd dat je ziet, dat hun ook gewoon het beste doen wat ze kunnen

20 februari 2023 om 21:06

Volgens mij hoef je geen scheidsrechter te zijn om de haat tegen scheidsrechters onbegrijpelijk te vinden. Zo'n standpunt verwacht ik in beginsel van eenieder.

20 februari 2023 om 21:49

Ik kan best begrijpen dat er soms een enorme frustratie tegen scheidsrechters ontstaat eigenlijk. Er zijn zat scheidsrechters die bewust een team enorm bevoordelen. Echter moet je jezelf gewoon kunnen beheersen en als je dat niet kan moet je jezelf niet in die situatie brengen door te gaan voetballen of hulp zoeken.

Walgelijk werkelijk walgelijk gedrag

Motema Pempe - TP Mazembe. Altijd lastig om zo'n derby in goede banen te leiden als arbiter zijnde!

20 februari 2023 om 19:21

TP Mazembe is echt een hele grote club in Afrika, 5 keer de Afrikaanse CL gewonnen, 1x de finale van de wereldbeker verloren (3-0 tegen Inter) en 26 kampioen van Congo. En een fel blauw stadion. Verder heeft deze club best een flinke marktwaarde.

20 februari 2023 om 21:49

Ik denk twee nul...

Man man wat een geweld weer.
Steeds meer geweld lijkt zich te ontpoppen op de velden.
Ik hoop dat de arbiter de kracht vindt om weer helemaal erbovenop te komen.
Deze dames dienen gestraft te worden

20 februari 2023 om 18:58

Je ziet het op de tribunes, op het veld en zelfs buiten de stadions.
Het wordt steeds gekker.
Ik vraag me soms af in wat voor (voetbal)wereld wij leven.

De scheidsrechter zal wel geschrokken zijn. Maar ik kan me voorstellen dat hij het gewelddadige vrouwenvoetbal niet meer wil fluiten.

21 februari 2023 om 09:00

Sta al sinds m'n 6e? Wekelijks op 't veld. Heb dit nog nooit meegemaakt. Sterker nog, geen enkele vorm van geweld. Er is niet meer geweld er is meer telefoon in je handen.

20 februari 2023 om 19:13

Heb jij een gepaste straf en/of preventieve oplossing hiervoor beste Prem(ier)?

20 februari 2023 om 19:38

De betrokken speelster de rest van het seizoen schorsen en als het er teveel zijn om nog een representatief elftal te vormen dan die hele club uit de competitie gooien en dus verplicht degraderen.

21 februari 2023 om 11:54

@ prem_83 Edit: vrouw vrouw vrouw vrouw. En om niemand te beledigen, mens mens mens.

21 februari 2023 om 12:08

Wat bedoel je? Sportweek

Tegen een bal schoppen lukt ze nauwelijks maar die ref weten ze te vinden

Jeetje wat idioot, zag m al voorbij komen tijdens het weekend. Steeds meer agressie overal.

Vrouwen zijn ook niet vies van geweld. Meidenvenijn (zoals ze dat noemen) is wereldwijd uit de klauwen aan het lopen. Met doden als gevolg. Deze “dames” maken het er niet beter op met hun voorbeeldfunctie. Al zal dit beeldmateriaal normaliter het gros van de mensen niet bereiken. Wat dat betreft zou VZ hier eigenlijk geen post aan moeten wijden. A) wegens de redenen die ik benoemde en b) vrouwenvoetbal leeft al niet (in NL en België, dit is een site die deze landen faciliteert) dus voegt het ook vanuit die hoek weinig tot niets toe. Overigens ben ik er wel klaar mee dat mannen de schuld krijgen wanneer de vrouwelijke tak van een sport slecht bekeken wordt. Leg de schuld bij de vrouwen neer, daar hoort het te liggen. Of het nou de WNBA of de Azerion (?) Vrouwen Eredivisie is, vrouwelijke kijkers laten het massaal afweten. Net zoals mannen, maar zij zijn niet per se de doelgroep. En dit is geen slachtoffergedrag zoals waar ik op doel in de maatschappij in een van de reacties hierboven. Ik lig hierom niet op de bank bij een psycholoog en wil geen uitzonderingspositie voor mannen ofzo.

20 februari 2023 om 19:48

Fysiek geweld bij vrouwen is wel degelijk veel minder prevalent. Die uiten hun agressie vaker op andere manieren, die overigens niet beter zijn natuurlijk. Daar is inderdaad niet altijd genoeg aandacht voor en komt men makkelijker mee weg.

Dit is dus hoe westerse media bijdragen aan negatieve beeldvorming van Afrikanen. Tuurlijk, dit gedrag is kwalijk en vreselijk. Maar wanneer komt er een keer positief nieuws uit de Afrikaanse competities? We krijgen alleen overlijdensberichten mee en dit soort negatieve verhalen. In Europa worden scheidsrechters ook aangevallen, krijgen we daar elke keer de beelden van te zien? Nee. Maar als het Afrikanen zijn, zijn de media er als de kippen bij om ‘t te delen. Deel verhalen van Afrikanen die hun dorpen voeden, van jonge talenten uit Afrika. Van ouders die hun kinderen een beter leven willen geven en al hun spaargeld steken in voetbalschoenen. Zoveel moois te delen uit Afrika, het continent dat is uitgebuit mede door ons. Laat gewoon een compleet beeld zien, niet alleen dit.

20 februari 2023 om 19:51

krijgen we daar elke keer de beelden van te zien?

Ben je serieus? Natuurlijk wel. Wat een sneue calimero reactie zeg. Negatief nieuws verkoopt gewoon beter en wordt dus sneller gepost, los van de locatie. We hebben net nog 37 artikelen gehad over de flater van een scheidsrechter in Engeland. Als dat toevallig een Afrikaan betrof liep jij vast ook te zaniken dat er nooit eens positief werd geschreven over de prestaties van een Afrikaanse scheidsrechter.

20 februari 2023 om 20:29

Denk je dat beelden van een normale wedstrijd uit de Congolese competitie er beter uit ziet dan dit? 😂😂😂😂

20 februari 2023 om 21:50

Ja, daar krijgen we ook altijd beelden van te zien. Wat een volslagen debiele reactie, zeg. Je zoekt dingen die je wilt zien om jouw onderbuikgevoel indirect met de rest te delen. Uiteraard is het nergens op gebaseerd.

Overal is zoveel moois te delen, maar mediaplatformen halen beduidend minder clicks met hoe geweldig het in de wereld is en des te meer als het negatief of provocerend is. Echter heeft Afrika daarin absoluut geen negatiever aandeel in als al het andere op de wereld. Als er een vrouwenteam in Nederland inslaat en trapt op een scheidsrechter, kun je de klok erop gelijkzetten dat het breed wordt uitgemeten in de media. Misschien stelt de Tweede Kamer er dan zelfs vragen over...

Gewoon levenslang schorsen. Mafkezen. Voetballers denken alles te kunnen flikken tegenwoordig

Nou, strafrechtelijk vervolgen toch? Lekker een jaartje de cel in? Zal wel niet. De wereld is ziek.

Typisch een potje voor BAS 😂 Hij had hier opgezet moeten worden.

Terwijl het zo'n hoog ontwikkeld land is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren