Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vrees Real Madrid komt uit: beroep tegen schorsing Jude Bellingham afgewezen

Laatste update:

Jude Bellingham moet de komende twee wedstrijden van Real Madrid in LaLiga definitief toekijken wegens een schorsing, zo schrijft onder meer Marca vrijdagochtend. Daardoor is de twintigjarige middenvelder niet van de partij tegen Celta de Vigo-thuis (zondag) en Osasuna-uit (zaterdag 16 maart). De Koninklijke ging nog wel in beroep tegen het besluit van de Spaanse voetbalbond (RFEF), maar dat beklag is inmiddels afgewezen.

Volgens de Spaanse sportkrant heeft de beroepscommissie het beroep van Real Madrid definitief verworpen. Daardoor moet Bellingham de komende twee duels van de Madrilenen noodgedwongen toekijken. Eerder werd al bekend dat Real Madrid woedend is over het bewuste besluit van scheidsrechter Jesús Gil Manzano.

In de Spaanse voetbalmedia ging het na zaterdagavond nergens anders meer over dan de slotminuut van het duel tussen Valencia en Real Madrid (eindstand 2-2). Terwijl de Spaanse recordkampioen bezig was met een kansrijke aanval in jacht op de 2-3, floot Manzano af. Een seconde later lag de bal in het doel via het hoofd van Bellingham.

Door het fluitsignaal van Manzano was het doelpunt echter ongeldig. De spelers van Real Madrid stormden vervolgens woedend op de leidsman af. Bellingham ging in de ogen van de Spaanse arbiter dusdanig over de schreef dat hij rood kreeg.

"In minuut 99+9 kwam Real Madrid-speler Jude Bellingham op agressieve wijze naar mij toe gerend, waarna hij meerdere keren schreeuwde: 'Het is een f*cking goal'", tekende Manzano achteraf op in het scheidsrechtersrapport. Die vijf woorden komen Bellingham nu duur te staan met een schorsing voor twee LaLiga-wedstrijden.

De beslissing van Manzano om Bellingham de rode kaart te tonen maakte Carlo Ancelotti woedender dan het 'afgekeurde' doelpunt. "Ik begrijp het niet. Bellingham heeft heel beleefd gesproken", zei Ancelotti direct na de wedstrijd al tijdens een persmoment.

Door de uitspraak van de Spaanse voetbalbond komt de vrees van Real Madrid om Bellingham te moeten missen uit. De Engelsman is sinds zijn komst afgelopen zomer de absolute sterspeler en tevens clubtopscorer bij de recordhouder van de Champions League. Tot dusver speelde Bellingham al 31 officiële wedstrijden voor Real Madrid, waarin hij goed was voor 20 doelpunten en 9 assists.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dit het enige is wat hij zei is dat wel echt belachelijk. Ook al hoor je de beslissingen van de scheidsrechter te respecteren is dit in alles toch begrijpelijk? Neem aan dat de scheidsrechter voor minstens 4x zo lang wordt geschorst als Bellingham al 2 wedstrijden krijgt voor dit.

6 maart 2024 om 13:40

Hij zal vast iets gezegd hebben, maar als je als scheids op dat moment af fluit moet je dat voor lief nemen. Scheids had gewoon gelijk met af fluiten hoor, maar handig was het niet. Er valt een goal, mede omdat de spelers van Valencia stoppen na het fluitsignaal. Dat ze bij Real dan even pissig zijn moet je als scheids dan gewoon begrijpen. Als je dan nog met rood gaat zwaaien beïnvloed je 3 wedstrijden, dat slaat nergens op. Het is niet netjes van Bellingham, maar kom op zeg... Had gewoon je beslissing voor het fluiten laten staan en je afgezonderd van wat je kan verwachten als reacties, dan heb je het als scheids goed onder controle en snap je wat er gebeurd.

6 maart 2024 om 13:47

"Hij zal vast iets gezegd hebben". Ja in het artikel staat dat volgens de scheidsrechter Bellingham had geroepen "het is een f*cking goal". Dat valt toch wel mee op dat moment met die beslissing?

6 maart 2024 om 13:53

Ach het is het niveau in Spanje. Vergeleken met hun hebben wij wereldklasse scheidsrechters.

6 maart 2024 om 14:02

Het is onwaar dat de goal mede valt omdat de spelers van Valencia stoppen na het fluitsignaal. Iedereen, inclusief de keeper ging juist door. Voor de rest wel met je eens. Dit is de Spaanse bond hé... het niveau is om te janken.

6 maart 2024 om 14:09

Kijk 1 keer de normale herhaling. Hoe hard die verdediger van Valencia wel niet baalt dat die bal erin gaat geeft toch aan dat ze er nog vol voor gingen.

6 maart 2024 om 16:30

Of een gele kaart gegeven

8 maart 2024 om 14:55

Kijk jij zelf maar nog een keer. Je ziet toch gewoon dat een paar spelers van Valencia al stopten. En inderdaad, een paar niet. De scheids floot al (voordat) de bal onderweg was. Dus hoe vervelend het ook is, het goal telt gewoon niet mee.

Een identieke situatie was er ook notabene tegen Real Madrid gebeurd. Volgens mij was dat Real Valladolid - Real Madrid toen. Scheids floot toen een speler schoot (goal). Ik snap dat het echt balen is, maar ja de beweegredenen van de scheids vind ik wel begrijpelijk/verlkaarbaar. Wedstrijd was al 1,5 minuut verder na het aantal minuten toegevoegde blessuretijd. De corner was ook al genomen.

8 maart 2024 om 17:51

Wat maakt het uit dat de spelers van Valencia er nog vol voor gingen? Ee was toch al afgefloten? Einde wedstrijd.

6 maart 2024 om 14:04

Het is juist niet belachelijk om hiervoor een schorsing te geven. Alle begrip ervoor dat hij zich uit vanwege een gevoel van onrecht. Daarvoor had hij prima kunnen zeggen ; its a goal, the attack was still going'.

Door de toevoeging van fucking, zoals de arbiter zegt, maak je het in mijn ogen totaal disrespectvol naar de wedstrijdleiding. Er is geen enkele noodzaak een vergrootwoord (dan wel scheldwoord) te gebruiken.

6 maart 2024 om 14:11

Elke wedstrijd wordt er in Spanje een keer of 100 ‘puta’ of ‘hijo de puta’ geroepen. Volkomen belachelijk dus. Een Henderson roept ook een keer of 50 ‘focking’ per wedstrijd.

Als je iedereen daarvoor straft is het begrijpelijk, maar dat gebeurt dus totaal niet.

8 maart 2024 om 13:00

Totaal niet waar. Een hijo de puta is een rode kaart. Alleen Vinicius komt ermee weg.

8 maart 2024 om 13:20

Het gaat er ook om hoe iets gezezgd wordt. De scheids fluit op het moment dat hij denkt dat de aanval voorbij is. Zuur maar die belachelijke reactie van de speler mag best bestraft worden. Moeten ze vaker doen. Echter geel had ook gemogen.

8 maart 2024 om 15:39

Zo belachelijk is de reactie niet vind ik persoonlijk. Redelijk begrijpelijk gezien de context vind ik.

6 maart 2024 om 19:58

In Spanje zijn dr scheidsrechters ook zo slecht door het gedrag van de spelers en staf. Bij elke beslissing staat er direct een heel elftal om de scheids te belagen. La Liga legt het mede af tegen de Engelsen omdat het vaak tenenkrommend is om een hele wedstrijd te kijken. 22 diva's op het veld die de hele tijd aan het zeiken en acteren zijn.

De schorsing is terecht, zo uit je plaat gaan tegen de scheidsrechter kan niet.
Maar het niveau scheidsrechters in Spanje... Het niveau in NL is laag, maar daar kunnen ze er wat van..

6 maart 2024 om 13:41

Het is een Ducking goal! of kaart, penalty, ingooi, corner. Echt ik denk dat iedere scheids dit meerdere malen per wedstrijd te horen krijgt. Een Engelsman rood geven voor het wordt f*cking is hetzelfde als een Spanjaard rood geven voor het woord puta. Als ze dat zouden doen word er in Spanje niet veel meer gevoetbald. De putas vliegen je namelijk om de oren. Schandalige rode kaart en schandalige schorsing. En dan ook nog dat affluiten… de scheids verdiend een schorsing!

6 maart 2024 om 14:07

Dat gaat helaas niet op om cultuurachtige aspecten mee te nemen. Volgens mij heeft er ook een sporter een schorsing gekregen voor iets van negra, negrito in die zien. Vond men teveel lijken op zwarte/neger. Terwijl het een dialect woord was dat totaal iets anders betekende.

Het is a of b, nu wil men het uit clubvoorkeur selectief toepassen. Dat moet je niet willen. Gewoon geen scheldwoord gebruiken naar de wedstrijdleiding. Simpel, duidelijk en voor iedereen die kan praten en lezen toch wel te begrijpen. Zijn juist de voetballers door grootheidswaanzin die denken het te kunnen maken tegen een scheidsrechter die 10.000x minder verdiend.

6 maart 2024 om 13:45

Dat klopt en dan zou een wedstrijd hooguit voldoende zijn, maar je kan toch wel begrijpen dat je emotionele reacties krijgt na zo'n moment? Dat moet je gewoon voor lief nemen vind ik. Of nog beter, op je strepen staan en duidelijk maken dat het klaar is. Zo'n Colina ging gewoon hoofd tegen hoofd tegen zo'n speler staan en zei: ik ben de baas, deal ermee! Niks geen rood of geel, gewoon duidelijk maken dat jij bepaald.

Ridicule beslissing natuurlijk. Sowieso is het gewoon een slechte beslissing van de scheids (als de bal er nog in ligt voor het laatste fluitsignaal dan fluit je te laat), waardoor het begrijpelijk is dat een speler gefrustreerd is.

Verder zegt hij niet zo een gekke dingen en de scheids beledigen doet hij al helemaal niet.

6 maart 2024 om 13:26

De spaanse bond en de scheidsrechtersbond zijn van binnenuit verrot en zouden eigenlijk voltallig vervangen moeten worden door capabale mensen.

6 maart 2024 om 13:28

@lierse1997

Dan moet je de video anders nog eens opnieuw zien. De bal ligt er niet in voor het laatste fluitsignaal hoor. Sterker nog, Bellingham kopt net op het moment dat het laatste fluitsignaal klinkt. Uiteraard wel belachelijk dat Gil Manzano tijdens de aanval fluit.

6 maart 2024 om 13:30

De beslissing van het moment van affluiten is echt bizar.

6 maart 2024 om 13:33

De seconde ervoor dan. Als die bal in het netje ligt dan begint manzano naar het midden te wijzen.

6 maart 2024 om 13:49

Klopt, de bal moest nog voorgegeven worden.
Maar dan nog... die rode kaart en 2 wedstrijden om zo een zin op zo een moment... pfff, echt zwaar overdreven.

6 maart 2024 om 13:50

@Liverpool-O38

Volledig mee eens hoor, ik denk dat niemand hier het tegendeel gaat zeggen.

Echter gebeurt er reglementair niets verkeerd. Het enige wat je de scheidsrechter kan verwijten is een ernstig gebrek aan matchgevoel. Laat op zijn minst de voorzet gegeven worden, wordt die weggekopt of zit er een speler van Valencia tussen, dan kan je affluiten.

6 maart 2024 om 13:55

@fcbinsider1899 Matchgevoel heeft hij inderdaad niet. Wat ik ook apart vond is dat hij al de gehele aanval de fluit in z'n mond had.

6 maart 2024 om 14:24

@Liverpool-O38

Hij zal geoordeeld hebben dat wanneer de bal naar de zijkant ging hij getwijfeld heeft om te fluiten, en dan net te laat fluit waardoor die bal gegeven wordt en met alle gevolgen van dien.

6 maart 2024 om 16:36

Hou op hoor. Als hij niets verkeerd deed waarom is hij dan geschorst? Elke oud-ref die naar zijn mening is gevraagd zegt dat ie een fout maakt en al degene die Manzano kennen zeggen ook dat ie dat zelf weet.

6 maart 2024 om 17:06



@real8madrid

Hij is geschorst om hem even in bescherming te nemen. Na alle polemiek van afgelopen weekend zullen ze bij de bond/scheidsrechterscommissie best gedacht hebben om hem even een paar wedstrijden te laten zitten.

Elke oud-ref zegt overigens ook dat hij niet een regel overtrad, maar dat hij enkel een gebrek van wedstrijdgevoel te missen.

Ik citeer onze goede vriend Mateu Lahoz (toegegeven, niet echt een orakel...) : " "para mí es de desconocimiento del juego" = dus het verkeerd aanvoelen van een wedstrijd.

Begrijp mij niet verkeerd hé, ik zeg niet dat Real geen recht van klagen heeft. Ik zou zelf enorm pissed zijn als dit gebeurt bij Barcelona.

6 maart 2024 om 13:30

Volgens mij is de regel niet dat je een aanval moet laten afmaken voordat er wordt afgefloten. Bij basketbal is het heel duidelijk met de zoemer en klok, maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer, de tijd (in dit geval het fluitsignaal) is bepalend voor het einde van de wedstrijd. Volgens mij is dat zo duidelijk als wat, maar zou er meer ondersteuning moeten komen dat de klok dat ondersteunt. Maar goed, dit is dan ook weer eens een uniek moment wat bijna nooit voorkomt.

6 maart 2024 om 13:38

Klopt. Deze scheidsrechter kiest echter een volkomen arbitrair moment (extra tijd duurde al langer en het was ook niet dat hij precies op de minuut affloot, wat ik nog zou kunnen snappen an sich).

Maar we kunnen het er toch over eens zijn dat het belachelijk is Bellingham hiervoor te schorsen?

6 maart 2024 om 14:01

Arbitrair valt wel mee. Hij liet de corner nog nemen. Die wordt naar de zijkant weggewerkt en op dat moment besluit ie af te fluiten.

Het was echt vreemd geweest als ie had afgefloten op het moment dat de corner net voor het doel kwam,

Als je agressief op de scheids af komt en daar gaat lopen tieren is een straf op zijn plaats. Gewoon ff normaal doen.

6 maart 2024 om 14:05

Volledig arbitrair ja. Want hij fluit niet af als Brahim begint weg te lopen, hij wacht een paar seconden tot hij die voorzet geeft.

6 maart 2024 om 14:54

Dat ligt aan de spelregels. Die zijn niet duidelijk wanneer er afgefloten moet worden. Daardoor is het altijd arbitrair.

8 maart 2024 om 12:14

Spelregels zijn juist heel duidelijk. Speeltijd voorbij, einde wedstrijd. Alleen bij een penalty moet de uitwerking worden afgewacht. Stopt de keeper de penalty is dat het moment om de wedstrijd af te blazen. Dus de scheidsrechter beslist wanneer de speeltijd is afgelopen.

8 maart 2024 om 12:21

Daar gaat het dan ook niet om. Niemand betwist dat de wedstrijd gedaan is als de scheidsrechter fluit. Het gaat over het moment van affluiten en dat is zo arbitrair als maar zijn kan.

En ze waren zo op de hand van Real toch?

6 maart 2024 om 13:26

1 zwaluw maakt nog geen zomer.

6 maart 2024 om 13:29

Vraag dat maar aan onder anderen Almeria en Leipzig.. Maarja, het zit één keer een beetje tegen en meteen is de arbitrage nooit voor Real..

6 maart 2024 om 13:31

Dat soort vragen kan je beter aan Tom Henning Øvrebø stellen.

6 maart 2024 om 13:39

Dus wat is je punt nu? Elke club heeft beslissingen mee en tegen. Mensen hier doen alsof we nog in 1970 zitten en die nog daadwerkelijk denken dat scheidsrechters worden omgekocht en wedstrijden worden beinvloed in het voordeel van Real Madrid.

6 maart 2024 om 13:39

Ik vraag wel aan Viktor Kassai waarom Ronaldo meerdere buitenspel doelpunten mocht maken tegen Bayern, Casemiro wel drie keer rood had moeten hebben maar op het veld mocht blijven staan. En Vidal vervolgens rood krijgt voor een tackle op de bal..

6 maart 2024 om 13:45

Hahah nu kijk je echt naar jaren geleden. Zo kan je selectief gaan kijken naar elke club. We kunnen dan ook heel kritisch gaan kijken naar Argentinië het afgelopen Wk😉.

6 maart 2024 om 13:46

Vraag dan ook even waarom Bayern toen een denkbeeldige penalty kreeg in de heenwedstrijd?

6 maart 2024 om 13:51

@Liverpool-O38

Dat liedje is ondertussen platgespeeld, er is overigens een Youtube filmpje die ook alle foute beslissingen tov Barcelona weergeeft (zowel in de heen als in de terugwedstrijd tegen Chelsea).

6 maart 2024 om 13:53

@martijnr

En Benatia een penalty tegenkrijgt terwijl hij duidelijk eerst op de bal was.

Je kan niet spreken van opgezet spel, elke ploeg heeft beslissingen voor & tegen gehad.

En ja, ook het Barcelona van 2008-2012.

6 maart 2024 om 13:58

Elk team heeft voors en tegens wat betreft arbitrage. Real heeft het vaak zat tegen, vaak zat voor.

''een keer een beetje tegen'' is natuurlijk onzin. Maar goed, Barcafans kan je in deze ook niet serieus nemen, de frustratie zal de laatste jaren erg hoog zitten.

6 maart 2024 om 14:03

Even daarvoor had ie ook een penalty kunnen geven aan Valencia. Daar kwam Real juist goed weg.

6 maart 2024 om 14:15

"kunnen geven aan Valencia daar kwam Real goed weg" Hahaha omdat hij een penalty kon geven komt Real goed weg.

6 maart 2024 om 14:25

@wanny

Die penalty fase was er uiteraard geen , Fran Garcia raakte duidelijk de bal eerst.

8 maart 2024 om 15:36

We kunnen ook Getafe en 2x Atletico vragen en in dit geval Valencia. Staan we 4-2 in nadeel door de beslissingen. Maar dat zorgt er voor dat je verhaal natuurlijk niet klopt, ouwe hater.

8 maart 2024 om 17:35

Lewa kreeg voor het knijpen in zn neus 3 wedstrijden.

Beroep van Roque werd afgewezen na de meest rare rode kaart van het seizoen.

Nacho kreeg -1 wedstrijd na een belachelijke, levensgevaarlijke tackle, toevallig net optijd voor El Classico.

Dus Kaka, op wiens hand is de scheids ook alweer?

En voor hoeveel wedstrijden is de scheidsrechter geschorst? Spaanse bond maakt zichzelf echt belachelijk als je iemand schorst voor deze woorden.

Wat maakt de Spaanse bond zich enorm belachelijk. Als je voor dit al een schorsing van twee weken uitspreekt kun je elke week honderden schorsingen uitspreken voor woorden als 'puta', 'hijo de puta' en worden van soortgelijke strekking. Maar de bond contextualiseerd die woorden wel, alleen wanneer een Engelse speler 'f*cking' zegt is dat overdreven en een schrosing waardig... Het Spaanse voetbal verliest zo wel aan aanzien hoor. Wat een schande.

6 maart 2024 om 13:40

@unbeliebeble

volledig mee eens bro.

kijk naar Lewandowski bijvoorbeeld die kreeg vorig seizoen een schorsing van 3 wedstrijden omdat die alleen een klein gebaar deed..

6 maart 2024 om 17:14

Een klein gebaar… kom op kerel, gebaren dat de scheids snuift is niet zomaar een ‘klein gebaar’ 😅

6 maart 2024 om 18:48

@real8madrid

Zelfs dan Lewa had nooit 3 wedstrijden geschorst mogen worden. Wat bellingham deed was veel erger.

8 maart 2024 om 12:58

Naar de ref gebaren dat hij snuift is minder erg dan roepen "het is een fucking goal". Even normaal doen hoor Messi

8 maart 2024 om 14:14

Wie zegt dat hij bedoelt dat de scheids snuift…

8 maart 2024 om 14:57

Wie zegt dat ik f jou bedoel wanneer ik mijn middelvinger opsteek in jouw richting? Kom op hoor. Lijkt me vrij duidelijk.

8 maart 2024 om 15:57

@realmadrid

Tuurlijk is dat minder erg hahaha

8 maart 2024 om 16:23

Okido kerel. Hier komt je clubvoorkeur even boven je rationaliteit piepen.

8 maart 2024 om 17:49

@real8madrid

Hahaha nee hoor :-)

Twee wedstrijden voor een (in mijn ogen) begrijpelijke opvlieger is echt belachelijk. De niveau van de Spaanse bond is volledig gekelderd de afgelopen jaren.

F*cking goal, 2 wedstrijden schorsing. Welkom in Spanje.

Ik hoop dat Gil Manzano de komende 3 a 4 weken ook mag brommen? Kan nog steeds niet geloven wat er paar dagen geleden is gebeurt. Ach, die zien we deze week wel weer bij een kleine wedstrijd weer fluiten, alsof er niks aan de hand.

1 ding moet ik wel Bellingham mee geven, en ik hoop ook dat de club ermee gaat praten in de zomer. Temperament van Bellingham richting scheidsrechters moet wel iets lager. In Spanje zijn ze nou eenmaal gevoeliger dan in Engeland bijvoorbeeld.

Volstrekt idioot dit. De man gaf 7 minuten extra tijd wat al veel te weinig was gezien de 10 wissels op 6 wisselmomenten, de VAR-check van de gelijkmaker van Vinicius en het tijdrekken van Valencia. Binnen de extra 7 minuten was er nog een VAR-check vanwege de schwalbe waar Manzano aan Valencia eerst een strafschop gaf. Die duurde 2 minuten en 30 seconden. Die tijd heeft hij gewoon ingekort met minstens 45 seconden door te vroeg af te fluiten. Maar het is natuurlijk geen verrassing. Iedereen weet wat hier al jaren speelt en we zijn dat gewend. Wonden likken en vanavond zorgen dat we winnen van Leipzig. Dat is cruciaal nu.

6 maart 2024 om 17:46

En vergeet ook niet die blessurebehandeling van Diakhaby. Dat heeft ook wel 5-6 minuten geduurd omdat het uiteindelijk een zware blessure was. Bizar dat die kerel maar 7 minuten gaf. En dan niet eens de 99e minuut laten doorgaan terwijl er inderdaad een VAR check was voor een fout die de scheidsrechter niet zag en dus gecorrigeerd moest worden.

Alleen omdat die een ‘f*cking Goal’ zegt haha. Manzano was totaal de weg kwijt. Neem een bizarre beslissing en denkt dan niet dat er allemaal commotie gaat komen. En het was niet eens persoonlijk op hem gericht. La Liga mag echt wat doen aan het niveau van de scheidsrechters. Het is elk jaar gewoon zo zwak. Echt de slechtste van heel Europa.

6 maart 2024 om 14:27

Jij denkt dat scheidsrechters op het moment van beslissen even nagaan of er wel of geen commotie zou kunnen volgen?

6 maart 2024 om 16:48

Niet op het moment, maar begrip hebben dat mensen vol emotie zitten kan wel toch? Hij moet zelf door hebben gehad dat het een raar moment was om af te fluiten, aangezien hij al 4x twijfelde om te fluiten. En Bellingham zegt ook nog eens niets bijzonders.. Die schorsing is dan ook echt overdreven.

Wat ik nog erger vind is dat de scheidsrechter geen straf krijgt.
Belachelijke beslissing. Op moment dat er een voorzet wordt gegeven in een vol strafschopgebied fluit je niet af!
Ik snap de reactie van Cunningham wel, wat hij doet is niet slim, maar Manzano moet zich schamen!

6 maart 2024 om 15:14

Hee Sauron, je moet je autocorrect aanpassen, dat joch heet Bellingham. ;-)

6 maart 2024 om 15:36

Dat vind ik zo'n onzin. Iedereen is ook altijd boos als de scheids een corner niet meer laat nemen maar af fluit.

Tijd is gewoon tijd. Waarom zou de aanvallende ploeg het voordeel moeten krijgen van extra speeltijd?

Het issue is dat niet duidelijk is wanneer het tijd is. Voetbal is zo'n beetje de enige sport waar niet duidelijk is vastgelegd wanneer een wedstrijd precies eindigt.

8 maart 2024 om 12:07



Indien er een 'gevaarlijke aanval' is fluit je als scheidsrechter gewoon niet af, punt. Het moment waarop deze scheidsrechter af fluit is echt zo slecht gekozen, niet normaal.

Dit is echt schandalig, ff iemand schorsen om de fout van de scheidsrechter te verbloemen.

Als dit het enige was dat hij zei dan maakt dit het verhaal nog slechter. Bizarre wijze van handelen van de scheidsrechter, maar de Spaanse bond doet er onbeschaamd nog een schepje bovenop

Een rode kaart geven voor een uitspraak als dit, een schrosing opleggen en beroep afwijzen. Dan geef je toch ook gewoon heel duidelijk aan dat het je niet gaat om consistent heldere regels te hanteren maar dat je gewoon een punt wil maken.

8 maart 2024 om 13:18

Ik hoor dat Manzano ook " geschorst " is. Je vraagt je dan toch af waarvoor eigenlijk. Als het voor zijn incompetentie of corruptie of welke andere noemer dan ook is, dan kan je des te meer vraagtekens plaatsen bij de schorsing van Bellingham. Manzano had Lunin in november ook al een keer op schandelijke wijze benadeeld. Misschien heeft hij iets tegen onze keeper?

Het is een regelrechte schande dat het beroep is afgewezen. Dat de scheidsrechter een flagrante misser maakt, is tot daar aan toe. Vervolgens besluit de Spaanse bond de schorsing in stand te laten, wat volkomen onbegrijpelijk is. Wanneer een beroepscommissie dan het besluit van de bond bekrachtigt, gezien de feiten en omstandigheden, kun je niet anders concluderen dan dat deze beroepscommissie zichzelf volledig heeft gediskwalificeerd als onafhankelijke partij.

Als we de regels nu op consistente wijze toepassen, moet dit vanaf nu elk weekend op dezelfde manier worden uitgelegd. Het equivalent, of zelfs erger, van wat Jude heeft gezegd is "puta", "hijo de puta" en woorden van gelijke strekking. Dit betekent dat wanneer de scheidsrechter deze woorden hoort, hij een directe rode kaart moet geven. Ik voorspel dat de Spaanse voetbalwedstrijden op zijn minst met de helft van de elftallen eindigen, en de andere helft staat onder de douche.

Echt belachelijk, hypocriet en onnavolgbaar: dan heb ik het over het besluit van de bond, maar vooral ook over de uitspraak van deze beroepscommissie.

Met de week wordt duidelijker dat Tebas er alles aan doet om Real een toontje lager te laten zingen. De afgelopen maanden gebeuren er gekke dingen. Eerst in 4 dagen tijd tegen Getafe en Atletico 4 penalty’s niet gegeven. Rare momenten gele kaarten zodat er schorsingen ontstaan en nu tegen Valencia een belangrijk, raar moment dat er wordt gefloten en dan als scheidsrechter de belangrijkste speler nog een rode kaart geven voor iets wat een stuk minder is dan wekelijks voorbij komt.

La Liga moet spannend blijven lijkt het, gelukkig zit er geen maatstaf op Real Madrid of is de concurrentie (te) zwak, anders was het nu spannend geweest.

Real had ook Barcelona, Girona of Atletico kunnen zijn als 1 van de andere op 1 had gestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren