Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Voortdurend hoor je van Feyenoord-fans je achternaam met kanker ervoor’

Laatste update:

De bekerfinale tussen Feyenoord Onder-19 en PSV Onder-19 (2-1 na verlenging) ontspoorde zaterdagmiddag. In de slotfase kwamen toeschouwers het veld op, sloegen aanhangers van Feyenoord op de dug-out van PSV en ontstond een vechtpartij op het veld, waarbij spelers en stafleden van beide ploegen zich niet onbetuigd liet. Interim-trainer André Ooijer van PSV betreurt de situatie.

PSV had vooraf al geadviseerd om de wedstrijd niet op het terrein van Feyenoord af te werken, vertelt Ooijer. Voorafgaand aan de wedstrijd vond het Groene Haas Toernooi plaats: volgens Ooijer een 'harde kern-toernooi' van de supporters van Feyenoord. "Dit kon dus gebeuren", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

Om onduidelijke redenen kreeg Zakaria Aboukhlal van PSV na ruim een uur zijn tweede gele kaart, bij een 0-1 stand. "Na die rode kaart voelde ik al aan dat de rapen gaar konden worden en dat gebeurde ook. De blessuretijd was enorm lang en daarna moesten we de verlenging in", aldus Ooijer, die erkent dat hij zelf ook temperament toonde toen het misging. "Voortdurend hoor je daarvoor van toeschouwers je eigen achternaam met kanker ervoor. Kennelijk kan dat allemaal."

In de verlenging moest een afkoelingsperiode de gemoederen bedaren. Feyenoord won uiteindelijk met 2-1. "Toch heb ik de spelers aangegeven dat ik trots op ze ben. We hebben ons na afloop een waardig verliezer getoond na afloop en zijn rustig gebleven, ondanks alle gebeurtenissen. Het was voor ons een prachtig seizoen, met een vervelend einde", aldus Ooijer, die ook doelt op de landstitel van PSV Onder-19.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Triest volk daar, zogenaamde “suporters” daarnaast ook kansloos dat deze wedstrijd daar gespeeld werdt. Psv had al van te voren aangegeven dat dit uit de hand zou kunnen lopen en zie hier het resultaat.

2 juni 2018 om 18:17

Als zo’n wedstrijd niet eens normaal kan gaan door supporters, jeetjemina zeg! Straffen die lui!

2 juni 2018 om 18:22

Grotendeels is dit de heer Ooijer te verwijten die alles en iedereen van PSV aan het opfokken was. En die debielen die zich supporter noemen moet je lekker snel afvoeren wat een gekken zeg. Die 5/6 gasten waar het om ging hebben bij elkaar opgeteld een IQ van 25. Hopelijk worden daar nog maatregelen tegen genomen. Zelfde geldt voor de PSV tribune klanten en familie die het veld op rende.

2 juni 2018 om 18:31

Het liep uit de hand omdat een speler en de trainer van PSV zich niet konden gedragen.

2 juni 2018 om 19:05

Ohja! Want dan heb je alle recht om het k-woord te gebruiken meerdere malen! Juiste opvoeding inderdaad, leer jij je kind dat even dan komt het vast goed.

2 juni 2018 om 19:19

Wat deed Ooijer dan dat het zo escaleerde?

2 juni 2018 om 19:41

Hoe een trainer zich kan gedragen als hem onterecht een penalty word afgenomen en heel de wedstrijd de arbitrage tegen je fluit. Niks bijzonders, geen reden om iemand dus met ‘k***’ te beledigen en op de dug out te rammen.

2 juni 2018 om 19:42

Het k-woord dus..

3 juni 2018 om 08:32

K-woord? Je mag gewoon k*** zeggen hoor en nee dat hoor je niet te zeggen nee

2 juni 2018 om 19:50

Panerai:
Dat volk heb je overal helaas! Ook bij PSV en ook bij Ajax. Dan nergens meer spelen?

Maar meneer Ooiers die het zo goed weet had dan zich wel kunnen gedragen! Maar die naaide de supporters scheids en bank van Feyenoord op. Keer op keer weer.. en dan nu huilen wat een trieste vent! Vervolgens loopt er alleen 1 speler van hem echt in te slaan op anderen. En kwamen hun supporters het veld op! Hoor ik hem niks over zeggen weer. Nee hij zegt ik ben trots pffff

2 juni 2018 om 19:50

Panerai:
Dat volk heb je overal helaas! Ook bij PSV en ook bij Ajax. Dan nergens meer spelen?

Maar meneer Ooiers die het zo goed weet had dan zich wel kunnen gedragen! Maar die naaide de supporters scheids en bank van Feyenoord op. Keer op keer weer.. en dan nu huilen wat een trieste vent! Vervolgens loopt er alleen 1 speler van hem echt in te slaan op anderen. En kwamen hun supporters het veld op! Hoor ik hem niks over zeggen weer. Nee hij zegt ik ben trots pffff

2 juni 2018 om 21:02

Echt maar dan ook echt bizar dat mensen dit soort gedrag nog vergoeilijken ook en de schuld bij een jeugd coach leggen. Hier kan ik dus echt niet bij, helemaal niet van gerespecteerde leden en al helemaal niet van een oud moderator. Wereld op zn kop, hooligans laten zich weer gaan maar het was de bezoekende partij die fout zat! Hoe moeilijk is het nou om de fout bij de eigen fans te leggen? Maar het is altijd de schuld van een ander he?

2 juni 2018 om 21:41

@surreal:
Volgens mij zoek je iets in mijn bericht wat er niet staat. Ik zeg duidelijk dat het triest is en helaas overal en steeds meer ziet... waar praat ik het goed?

Ik geef alleen aan dat deze beste man zelf zich vreselijk heeft misdragen net als zijn aanhang en spelers. En daar hoor je hem niet over.

Maar praat nergens het gedrag goed van die mafkezen

2 juni 2018 om 20:56

wat een Jankert die Ooijer

2 juni 2018 om 23:51

Dit staat allemaal.in het artikel vanwaar deze reactie is het bedoeld als samenvatting ofzo?

Verschrikkelijk dat dit soort dingen tijdens jeugdvoetbal is gebeurd. Ergens is er een fout gemaakt aangezien het een risico was en psv dus geadviseerd heeft om niet op het terrein van feyenoord te spelen. Degene die hierin hebben gefaald moeten vervolg worden.

Wat een simpele zielen zeg.

Dit soort types vinden zichzelf zo belangrijk, en dat komt mede doordat men altijd zo hoog opgeeft over 'de tifosi'. Geef mij maar de normale toeschouwer die misschien wat minder hoog van de daken schreeuwt, maar wel normaal doet.

Klinkt wel als de Knvb die niet kan plannen en dus ondanks waarschuwingen die finale op Varkenoord laat spelen terwijl er ook een ander toernooi wordt afgewerkt, waarbij de harde kern van Feyenoord aanwezig is. Neemt niet weg dat PSV onder 19 ook een grote rol heeft gespeeld in het escaleren van de wedstrijd op het veld.

2 juni 2018 om 18:07

Ooijer moest normaal blijven doen. Van Bommel kan een klootzak zijn maar onder hem was het nooit zo uit de hand gelopen. Los daarvan; belachelijk gedrag van dat volk daar.

2 juni 2018 om 18:45

Helemaal mee eens, dat gescheld is zeer triest te noemen maar over van Bommel zou dit nooit gebeurd zijn. Een coach moet een voorbeeld zijn voor zijn spelers, Ooijer zorgde alleen maar voor meer frustratie bij zijn spelertjes.

3 juni 2018 om 11:54

Tja, als je je als jeugdcoach zo laat gaan moet je bij zelf te rade gaan. Rotterdammers hebben het hart op de tong liggen, eigen schuld dikke bult voor Ooijer. Grote bek hebben en publiek provoceren, maar als daar op gereageert wordt met een opgezet pruillipje de media te woord staan. Bah bah, dat je zo'n gast je team laat coachen.

Ooijer heeft gewoon gelijk. Er lopen helaas bij Feyenoord echt wel een aantal mafkezen tussen waar niets fatsoenlijks uit de mond kan komen, of die zich niet kunnen gedragen.

Dit is natuurlijk ook een van de redenen waarom Feyenoord geen team in de Jupiler League heeft. Want waar je dan ook naar toe gaat wordt het een risico wedstrijd met zulke ‘supporters’
Wat zonde dat ze zelfs bij een jeugdwedstrijd nog niet even kunnen genieten en ‘normaal’ kunnen doen.


2 juni 2018 om 18:28

Die mafkezen lopen helaas bij elke club. En die moeten overal ook goed gestraft worden helemaal mee eens. En de supporters reden zijn van het niet spelen in de jupiler is grote onzin. Dat was een geld kwestie

2 juni 2018 om 23:36

Zeg ook niet dat het de hoofdreden is, wat ik zeg is ook suggestief, maar vermoed dat dit door de KNVB wellicht is afgeraden.

2 juni 2018 om 18:28

hahaha....en is dat ook de reden dat PSV vorig jaar geen CL speelde? omdat ze anders geld aan bedelaars strooijen?

Je maakt echt een hele domme link tussen 2 zaken.

2 juni 2018 om 18:43

Jij hebt de wedstrijd niet gezien is wel te lezen. Ooijer ging de hele wedstrijd te keer, Psv supporters komen het veld op en jij weet alles op Feyenoord af te schuiven.. Bravo

2 juni 2018 om 20:34

Want dat Ooijer tekeer gaat, rechtvaardigt dat “supporters” het veld op komen?

2 juni 2018 om 21:56

Falonso, als je niks gezien hebt reageer dan ook niet aub. De gasten die het veld op kwamen waren vrienden van de psv spelers. Inderdaad bizar van die gasten, wat kan Feyenoord hier precies aan doen?

2 juni 2018 om 23:18

Wat kan Feyenoord er aan doen? Nou, allereerst zorgen dat de fans zich gedragen. Maar goed, ik stel nergens dat het aan Feyenoord ligt. En dat het PSV supporters of vrienden van spelers zijn, dat zeg jij. Maar dat staat niet in het artikel, en daar ga ik toch vanuit. Daar staat enkel dat toeschouwers het veld op kwamen.

En dat je niet mag reageren als je niets gezien hebt... wat een onzin zeg. En je reageert ook niet eens op wat ik zeg. Wat heeft Ooijer te maken met dat mensen het veld op komen?

3 juni 2018 om 07:51

Daarvoor gaf ik aan dat je niet moet reageren als je er niks van gezien hebt. Dat jij er vanuit gaat dat het Feyenoord supporters waren bevestigt jouw vooroordeel in deze.

Zoals eerder al aangegeven zijn die Feyenoord 'supporters' die Ooijer uitscholden simpele zielen. Trieste figuren die je liever kwijt dan rijk bent. Maar jeugdwedstrijden zijn openbare en vrij toegankelijke wedstrijden. Er is al security beschikbaar gesteld, maar schelden kan je helaas niet tegengaan.

Echter, van een oud prof mag je meer intelligentie verwachten. Het publiek reageerde op zijn emotionele uitbarstingen langs de lijn. Zij team reageert op hem door bij een opstootje met de hele bank het veld in te rennen. De psv supporters reageren daarop door ook het veld in te komen.

Trouwens reageerde ik wel degelijk op wat jij zei, ik gaf aan dat wat jij zei niet correct was.

3 juni 2018 om 13:18

Het is enkel een vooroordeel omdat de wedstrijd op Feyenoord-terrein werd gespeeld. Als de mini-klassieker wordt gespeeld en er komen supporters het veld op, ga ik ervan uit dat het Ajacieden zijn.

Voor de rest zijn we het denk ik eens. Ik weet niet wat Ooijer heeft gezegd of gedaan. Ik vind dat een trainer wel gepassioneerd mag reageren, maar de inhoud moet wel oké blijven natuurlijk. En een beetje inhouden hier en daar is ook niet verkeerd.

3 juni 2018 om 15:58

Falonso, mee eens dat bij een eredivisie wedstrijd de thuisspelende club enigszins verantwoordelijk is. Maar alsje wel eens jeugdwedstrijden bezoekt, weet je dat daar nooit beveiliging is.

2 juni 2018 om 18:43

Jij hebt de wedstrijd niet gezien is wel te lezen. Ooijer ging de hele wedstrijd te keer, Psv supporters komen het veld op en jij weet alles op Feyenoord af te schuiven.. Bravo

3 juni 2018 om 11:55

Benieuwd of de assistent trainer nog aangeklaagd gaat worden voor mishandeling aangezien hij een Feyenoord-speler een stoot in zijn maag gaf.

2 juni 2018 om 21:45

Whitelane:
Zou ook even kijken bij Ajax en PSV zelf thuis tijdens deze wedstrijden. Helaas is het overal zo triest gesteld. 14 jaar geleden werden zelfs van Persie enzo aangevallen als jeugd bij Ajax.

Maar dit heeft 0,0 te maken waarom Geyenoord niet in de JP zit. Snap je zelf ook wel hoop ik

Ooijer was zelf degene die langs de lijn het vuurtje aanstookte... Echt belachelijke vent. En geen trainer, geeft nl zelf het verkeerde voorbeeld

2 juni 2018 om 20:10

Kinderachtige reactie dit. Leuk dat je voor Feyenoord bent, ik ook namelijk, maar niks rechtvaardigt dit gedrag. Is gewoon belachelijk hoe mensen zich daar gedragen.

3 juni 2018 om 00:56

Is ook belachelijk hoe spelers zich gedragen... Maar ooijer wakkerde het vuurtje aan na de 2-1

2 juni 2018 om 20:16

Met goed fatsoen sla je het hardst vriend, neem dat nou maar van mij aan.

Als Amsterdamse Psv’er, kon je erop wachten dat Ooijer een mikpunt zou worden. Moet een moeilijke middag voor hem zijn geweest. Geen volk ter wereld die deze vreselijke ziekte als scheldwoord gebruikt maar hier moet je maar accepteren dat het naar je hoofd wordt gegooid. Ik haat deze gewoonte en zal net als Ooijer emotioneel reageren als je het naar mijn hoofd slingert.

2 juni 2018 om 18:39

Ach dat hypocriete gedoe om k***. Ik gebruik het zelf meestal niet, maar in dit land is met ziektes schelden gewoon onderdeel van de cultuur geworden. t*** dit, tering dat, pestpleuris zus, aids zo, elke ziekte mag gebruikt worden, maar zodra je k*** in je mond neemt is het alsof je iemand vermoord hebt.

2 juni 2018 om 18:51

Nederlanders zijn het enige volk ter aarde die met ziektes schelden, echt abnormaal.

2 juni 2018 om 19:25

Iedere taal heeft z'n eigen manieren om iemand uit te schelden. Het gaat mij vooral om het hypocriete gedoe. Al die andere ziektes kunnen wel maar die ene niet.

2 juni 2018 om 21:46

Ach ja puta, hoer Mother fucker zijn allemaal erg beledigend ook dus wat je maar abnormaal noemt......

Niet om dit gedrag goed te praten hoor.,...maar hoe de Feyenoord en PSV spelers elkaar te lijf gingen was natuurlijk belachelijk....het had Ooijer gesierd als hij ook het gedrag van de spelers zwaar had afgekeurd...ook een voorbeeldfunctie naar supporters toe.

Meneer Ooijer is nooit de slimste geweest. Zover ik gezien heb zijn er enkel psv supporters het veld opgekomen. Het opstootje begon bij Ooijer die als een gek langs de lijn loopt te schelden op iedereen. Vervolgens zijn zn eigen spelers zo opgefokt dat ze een opstootje beginnen die uit de hand loopt wanneer de hele bank van psv zich er mee bemoeit.

Ja die gasten achter de dug out zijn simpele zielen en te triest voor woorden. Maar minstens net zo triest is een oud prof die zichzelf en daardoor zijn team niet kan beheersen. Zonder Ooijer was het nooit zo uit de hand gelopen.

2 juni 2018 om 21:05

geen woorden aan toe te voegen..

2 juni 2018 om 21:05

geen woorden aan toe te voegen..

Erg beeldvormend voor Feyenoord! Ik zal nooit de spreekkoren richting van Gaal vergeten naar het overlijden van zijn vrouw. Dit verrast me dan ook totaal niet! Fewyenoord is niet meer een volksclub. De meeste mensen zullen de link leggen richting "hooligans" Agressie etc. En dat is volledig terecht. Andere clubs hebbem terecht het predicaat volksclub gekregen!

Feyenoord behoord aan populisten en hooligans... Em heeft weinig meer met voetbal te maken! De echte liefhebben gaat eigenlijk al naar jeugdteams amateurs of eventueel eerste-divisie!

Feyenoord, je bent onderhand je charme wel voorbij... Er zijn betere, leukere, echte volks clubs en meer oprechte voetbalclubs!

2 juni 2018 om 21:36

Waar laat jij je door leiden in de vorming van je mening? De media? Zulke, ik mag het vast niet zeggen op VZ, mongolen heb je overal. Bij Feyenoord, bij Ajax, Nec, noem het allemaal maar op. Feyenoord heeft misschien meer hooligans dan andere clubs, dat zou kunnen, ik weet het echt niet. Maar ook bij Ajax ging het mis in Europa, net zoals bij Feyenoord. De Ajacieden lieten wel de fonteinen heel, maar volgens mij zijn die ook niet zo speciaal in bijvoorbeeld Glasgow. Maar wat dacht je van het vuurwerk tegen PSV of tegen Standard? Het opwachten van de bus, waarbij het schijnbaar ook niet bij woorden bleef.

2 juni 2018 om 21:48

Betere en leukere volks clubs? Noem er eens 1 dan? En oprechte voetbal club? Wat een populair gepraat zeg!

Nee bij Ajax, PSV, ADO en Utrecht bijv heb je geen gekken? Doe toch effe niet zo dramatisch

Ja helaas is dit een probleem wat maar op 1 manier op te lossen is. Harde consequenties. Optreden en sanctioneren.
Emotie hoort bij de sport. Maar dit gaat nergens om. Clubs moeten hier ook hard tegen optreden. ONACCEPTABEL

En dit is dan een moment dat je je echt kapot schaamt als Feyenoorder. Emotie of niet, uitlokken door de ander of niet, je moet gewoon beter weten. Snappen ze nu niet dat ze de club Feyenoord schade aanbrengen op deze manier! Los van het feit het werkelijk niets met voetbal te maken heeft om je zo te gedragen. Het is een spelletje...

2 juni 2018 om 20:59

je hebt de hele wedstrijd gezien?

Wie bedenkt dan ook om de bekerfinale bij een van de twee clubs te houden? Sowieso al erg onhandig. En dan is er ook nog dat toernooi, erg dom. Varkenoord voldoet ook niet aan eisen van een stadion, zoals bijvoorbeeld De Toekomst en De Herdgang (en ook de complexen van Utrecht en AZ) wel voldoen. Daar lijkt me het dan ook een stuk beter. Al is het natuurlijk te triest voor woorden. En dan zie ik hier nog een reactie die zegt dat Ooijer het allemaal opstookte... en wat dan nog? Dat is niet slim, maar wat voor een ongelooflijke mensen zijn dit zeg. Zulke mensen hebben niets te zoeken op deze wereld. Hoe kun je überhaupt al zulke dingen roepen en al helemaal bij een jeugdwedstrijd. Ongekend.

Op Valkenoord heb je eeuwig wat. En ik als Amsterdammer heb een tijdje in Rotterdam gewoond (wel door mijn vrouw die al daar woonde). Daar hebben ze gewoon dat “K” woordje uitgevonden dacht ik. In elke zin word het wel gebruikt. Als ze nou iets positief of negatief zeggen. Het komt erin voor. Nergens anders heb ik het zo vaak gehoord als in Rdam. Trouwens Nederland staat op nr1 als het om scheldwoorden gaat die met ziektes te maken hebben. Dat zijn ze jammer genoeg al gewend hier.

2 juni 2018 om 20:58

lekker relevant verhaal Damsco

2 juni 2018 om 20:58

schrijf een Blog zou ik zeggen om uit te huilen

Het was een vrij beschamende vertoning, althans wat ik gezien heb via diverse filmpjes. Welke idioot bij de Knvb vond het een verstandig idee om dit duel op Varkenoord te spelen? Bij Feyenoord hadden ze ook wel even aan de bel mogen trekken dat dit geen goed idee was. De finale spelen op dag dat de harde kern een toernooi komt spelen. Als zoiets weet dan zou je, met een beetje kennis van je achterban, gewoon ingrijpen. Helaas zien we dit bij meer clubs, het is vooral wensdenken wat ze doen, hopen dat het goed zal gaan. Ik denk dat ze nog heel blij mogen zijn dat het niet verder uit de hand liep.

het viel reuze mee. Ooyer staat zelf te schreeuwen tegen grensrechter en loopt t veld in. lokt het zelf uit. dramaqueen

Dit is echt al het zoveelste incident met Feyenoord. Wanneer grijpt de Knvb eens in? Echt een aanfluiting.

2 juni 2018 om 21:38

De Knvb had van tevoren in moeten grijpen. Varkenoord is niet geschikt hiervoor. Dat voldoet niet aan de eisen van een stadion en heeft dus veel minder beveiliging. Als je dan ook hoort dat van tevoren dat toernooi met de harde kern is... niet slim. Sowieso hoort een bekerfinale gespeeld te worden op neutraal terrein, ook in de jeugd.

Je noemt dit het zoveelste incident, maar welke neem je dan nog meer mee? Want incidenten buiten het veld, daar kan de Knvb niks aan doen natuurlijk.

3 juni 2018 om 11:58

Er was geen toernooi met de harde kern. Het was een gewoon een supporters toernooi waar iedereen zich voor in kon schrijven.

3 juni 2018 om 13:21

Dat verandert mijn standpunt niet, alhoewel het mijn argument wel verslapt. Een toernooi met supporters, en daar komt ongetwijfeld ook een deel van de harde kern vooraf, hoort niet tegelijk of vooraf te zijn aan een officiële wedstrijd. Ik vind het wel een leuk idee dat Feyenoord zoiets organiseert, maar doe dat dan wanneer er geen enkele wedstrijd plaatsvindt.

Ik blijf er dus bij dat het onhandig was van de Knvb om de finale niet op neutraal terrein te houden en in dit geval specifiek Varkenoord. Een officiële wedstrijd moet niet worden gehouden tegelijk met een supporterstoernooi.

Dat gezegd hebbende, wel bedankt voor je reactie, want zo wordt het wel wat duidelijker en wordt mijn beeld ook eerlijker.

2 juni 2018 om 21:51

Zoals jullie debielen die vuurwerk gingen gooien tijdens de beker en het stadion en veld sloopte van de Kuip? Oww wat zijn ze heilig bij AZ boehoe Feyenoord.. net als nu PSV supporters het veld op kwamen is ook normaal?

3 juni 2018 om 00:20

@Capis, waarom moet je zo’n triest geval zijn om iedereen die met een argument tegen Feyenoord komt meteen te reageren met hoe slecht een andere club is. Waarom kan je niet een keer iets toegeven en gewoon het bij het bericht laten “stom van de Feyenoord supporters”. Nee het is alleen maar vingertje wijzen werk bij jou

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren