Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Liverpool-manager heeft nieuwe trainersklus te pakken in LaLiga

Laatste update:

Rafael Benítez gaat komend seizoen aan de slag bij Celta de Vigo, zo melden verschillende Spaanse media dinsdagmiddag. De Spaanse oefenmeester wordt in Galicië de opvolger van de pas geleden ontslagen Carlos Carvalhal. Benítez wordt naar verwachting aan het einde van deze week gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever. Celta wordt de veertiende club uit zijn trainerscarrière.

Celta, dat een teleurstellend seizoen beleefde en slechts drie punten boven de degradatiestreep eindigde, wilde een gevestigde naam binnenhalen als opvolger van Carvalhal. Toch was Benitez niet de eerste keus van Os Selecestes. Andoni Iraola werd als eerste gepolst. Hij had zijn zinnen echter met succes op een vertrek naar de Premier League gezet. Bournemouth presenteerde hem maandag als nieuwe manager van the Cherries.

Ook Albacete-manager Rubén Albés bedankte voor de job, waarna de club uitkwam bij de ervaren Benítez. De voormalig manager van onder meer Real Madrid en Chelsea werd in januari 2022 ontslagen door Everton en staat inmiddels te popelen om weer ergens aan de slag te kunnen. De 63-jarige trainer gaat bij Celta echter wel een flink lager salaris verdienen dan hij tijdens zijn periode bij Everton gestort kreeg.

Benítez begon zijn trainersloopbaan bij Real Valladolid. Via CA Osasuna, Extremadura en CD Tenerife kwam hij in 2001 bij Valencia terecht. In de sinaasappelstad beleefde hij zijn echte doorbraak als manager en tekende in 2004 een contract bij Liverpool. Tijdens zijn periode op Anfield legde hij beslag op de FA Cup en won hij in 2005 de Champions League met zijn manschappen. Later was Benítez nog werkzaam voor Internazionale, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle United, Dalian Professional en Everton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Buiten dat hij een van de beste coach is vind ik hem ook aangenaam om te zien tijdens interviews etc. Altijd wel in voor scherp commentaar met af en toe goede humor.

20 juni 2023 om 18:28

Eén van de beste coaches? Mwoh, het is nu al zo lang geleden dat ie indruk heeft gemaakt. De titels met Valencia waren bijzonder en de CL-winst met Liverpool- en een keer de finale met ze in 2007 weer. Europa League gepakt met Chelsea, een Copa Italia met Napoli. De Championship gewonnen met Newcastle. Het is allemaal prima maar als je de laatste 15 jaar erbij neemt...

20 juni 2023 om 18:30

Met Valencia een ongelooflijk knappe prestatie gezet en Liverpool was die ook goed maar daarna zo'n beetje overal gefaald. Dan ben je toch niet een van de beste in je vak?

20 juni 2023 om 18:38

Mwoh hij is niet eens per sé zo hard gefaald maar het was gewoon allemaal niet zo bijzonder meer en zijn tactieken zijn gewoon hopeloos uit de mode. Maar hij heeft overal wel een prijs gepakt, behalve bij Real Madrid en de laatste vier jaar bij Dalian en Everton.

Goeie aanwinst voor Celta ben benieuwd wat hij met Celta gaat laten zien.

Hopelijk behaalt Benitez weer eens een succesje. Zijn laatste grote succes was bij Newcastle denk ik? Daar liepen ze ook echt met hem weg!

Goeie aanwinst voor Celta. Prima coach met jarenlange ervaring. Ik hoop dat het een vruchtbare samenwerking wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren