Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voorbeschouwing: weet uitgerekend debutant Eiting Ajax zondag pijn te doen?

Laatste update:

Dit weekend staat er weer een kraker in de Eredivisie op het programma. Ajax neemt het zondagmiddag om 14:30 uur op tegen FC Twente. De wedstrijd zal worden gespeeld in een uitverkochte Grolsch Veste. De Amsterdammers staan na drie gespeelde wedstrijden op een teleurstellende elfde plek in de Eredivisie, terwijl de ploeg van trainer Joseph Oosting de competitie aanzienlijk beter gestart is. Zo wist Twente tot nu toe al zijn wedstrijden te winnen.

Huidige vorm
Twente is voor de interlandperiode goed uit de startblokken geschoten in de competitie. Zo won het ook de laatste wedstrijd voor de interlandperiode met 3-1 van PEC Zwolle. Na drie gespeelde wedstrijden zijn de Tukkers nog altijd foutloos. Met die negen punten staan ze op dit moment derde op de ranglijst met een doelsaldo van +7. Alleen AZ en PSV deden het tot nu toe beter in de Eredivisie. De topscorer van de Enschedese ploeg is Ricky van Wolfswinkel. De spits wist in zijn eerste drie wedstrijden van dit seizoen in totaal drie keer het net te vinden, waarvan twee keer in de eerste wedstrijd, uit bij Almere City. Het werd toen 1-4 voor Twente.

Ajax kent daarentegen een minder goede start van de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen met 4-1 van Heracles Almelo. Daarna werd er twee keer gelijkgespeeld tegen respectievelijk Excelsior (2-2) en Fortuna Sittard (0-0). Daarmee staat Ajax met vijf punten op een elfde plek in de Eredivisie met een doelsaldo van +3.

Historie
FC Twente - Ajax staat zondag voor de 57ste keer in de Eredivisie op het programma. Van de voorgaande 56 duels wist de ploeg uit Enschede er 17 te winnen, werd het 15 keer gelijk en gingen de Amsterdammers er 24 keer met winst vandoor. De laatste ontmoeting tussen beide teams in Enschede dateert van 28 mei eerder dit jaar. Het werd toen op de laatste speeldag van het Eredivisie-seizoen 3-1 voor Twente door een comeback van drie doelpunten na rust. Dit was meteen de enige overwinning in de laatste vijf onderlinge duels in de Eredivisie.

Een van deze laatste vijf duels werd gespeeld in het seizoen 2019/20. De grote man voor Ajax destijds was Noa Lang. Mede dankzij een hattrick van hem boog Ajax op 1 december 2019 een 2-0 achterstond om in een 2-5 overwinning. De grootste overwinning in de historie van FC Twente en Ajax is in handen van de Amsterdamse club. In het seizoen 1985/86 werd het maar liefst 1-8. Daartegenover staat de overwinning van FC Twente in 1968. Toen werd het in eigen huis 5-1.

Afwezigen
De afwezigen voor deze wedstrijd aan de kant van Ajax zijn: Géronimo Rulli, Remko Pasveer en Ahmetcan Kaplan. Zij zijn allen langdurig geblesseerd. Terug aan Amsterdamse zijde is Steven Bergwijn. De aanvaller speelde de afgelopen interlandperiode niet mee bij het Nederlands elftal vanwege knieklachten. Hij miste daarvoor ook al het competitieduel met Fortuna Sittard. Hij is nu echter weer fit verklaard en kan dus aanstaande zondag spelen.

Aan de kant van Twente zijn er een aantal lichte blessuregevallen. Zo trainde Mees Hilgers deze week voor het eerst weer mee na zijn blessure. Hij lijkt net op tijd fit te zijn voor de kraker tegen Ajax. Oosting kan echter nog geen beroep doen op Joshua Brenet, Max Bruns en Gijs Smal. Laatstgenoemde heeft een terugslag gehad in zijn revalidatie.

Ex-spelers
Aanstaande zondag staan er naar alle waarschijnlijkheid verschillende spelers op het veld met een verleden voor beide clubs. Zo hebben Youri Regeer en Naci Ünüvar afgelopen zomer de overstap gemaakt van Amsterdam naar Enschede. Laatstgenoemde deed dit op huurbasis. Daarnaast heeft ook Carel Eiting een verleden bij Ajax. Hij maakte, evenals de twee eerdergenoemde spelers, afgelopen zomer de overstap naar FC Twente. Dit deed hij na een transfersoap waarin zijn vorige club, FC Volendam, niet wilde meewerken aan een overgang.

Uiteindelijk heeft de transfer alsnog plaatsgevonden en zodoende kan Eiting zondag zijn debuut maken voor FC Twente tegen zijn oude werkgever. De middenvelder doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax alvorens hij op 14 december 2017 zijn officiële debuut maakte in de Eredivisie. Tot een échte doorbraak is het nooit gekomen en dus maakte hij in de zomer van 2021 de beslissing om Ajax definitief te verlaten.

Bij Ajax verschijnt Steven Berghuis waarschijnlijk voor het eerst dit Eredivisie-seizoen aan de aftrap. De middenvelder was voor de eerste drie wedstrijden van dit seizoen geschorst na zijn vijfde gele kaart tijdens de laatste editie van FC Twente-Ajax en vanwege zijn slag in de richting van een FC Twente-supporter na afloop van die laatste wedstrijd van vorig seizoen. Berghuis heeft in het verleden ook nog onder contract gestaan bij de club uit Enschede. In de periode van 2011 tot en met 2012 kwam de Ajacied tot 16 optredens in de hoofdmacht van Twente.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pasveer missen wij ook nog.

Ja dat kan, maar dr voetballen nogal wat ex-ajax spelers in de eredivisie, dus bijna elke wedstrijd kan 'uitgerekend' één van die spelers tegen hun oude club scoren...

16 september 2023 om 10:42

Bij Twente alleen al 4 met Eiting, Regeer, Tyton en Unuvar (huur)

16 september 2023 om 11:56

En El Maach natuurlijk ook.

Het is ook Sem Steijn die zijn vader veel pijn kan doen.

2-0 twente. Goals Steijn en Eiting ahah. Dat zou heel mooi zijn.

Ik verwacht echter dat wanneer dat gebeurt dat Steijn senior zomaar zn biezen mag pakken. Want die draait op voor het wanbeleid van Mislintat

16 september 2023 om 13:59

Nou ja, daar komt het inderdaad wel op neer ja. Dan zou Mislintat zelf ook zijn conclusie mogen trekken en opstappen.

16 september 2023 om 15:11

Sven heeft zichzelf toch voorlopig al ingedekt door te zeggen dat het team tot 6 maanden tijd nodig heeft

16 september 2023 om 19:07

Ja en ongehoord dat er iemand bij Ajax is die dat accepteert

17 september 2023 om 09:21

Nou ja, ongehoord? Ik snap dat Ajax altijd om het kampioenschap moet spelen, maar er zitten nu wel eens momenten tussen dat dat niet lukt. Dan kun je heel geforceerd mensen vroegtijdig de laan uitsturen of wachten tot er gedegen bewijs is of betreffende personen functioneren de ja of de nee. In een miljoenenorganisatie zou ik altijd voor het 2e kiezen, maar goed, ik ben dan ook maar Jan Lul op een voetalforum.

Buiten dat hoop ik dat Twente wint. Ik vind dat, in tegenstelling tot een aantal van m'n medefans, een prachtige club met dito aanhang en stadion. Ook is het knap hoe ze zich razendsnel uit de benarde positie van een aantal jaar terug hebben weten te knokken.

17 september 2023 om 09:59

Gluubster mooie woorden. Ik denk dat Feyenoord en Twente wel wat op elkaar lijken. Waarin Twente natuurlijk kleiner is in alles. Misschien dat dat juist irritatie opwekt + de steekpartij v vroeger + dat ook wij niet vrij zijn geweest v arrogantie ih verleden. Werkt allemaal niet mee maar het is maar voetbal. Vanmiddag zonnetje erbij en weer op pad, hopelijk met 3 punten naderhand.
Echter zie ik het ook zomaar gebeuren dat Ajax de draad oppakt nu Berghuis er weer bij is. Ben er allesbehalve gerust op.

16 september 2023 om 15:20

Het zou onzin zijn Steijn zo snel te slachtofferen; dat zal echt niet gebeuren

17 september 2023 om 13:08

Die gaan op EtH wachten!

Ik heb er een hard hoofd in morgen. Ugalde is nog niet scherp, en op Pröpper na is de hele basisdefensie niet fit. Ajax is daarbij ook weer 2 weken verder en heeft wat recht te zetten.

16 september 2023 om 11:55

Ze zijn dan wel 2 weken verder maar pas 2 dagen in training met de volledige groep. Er liggen echt wel kansen voor Twente.

Het zou echter wel des Ajax zijn om nu vol uit te halen en deze week alles te winnen en door het volledige vaderlandse journaille tot gedoodverfde favoriet te worden gebombadeerd.

16 september 2023 om 13:18

De grootte gedeelte van de selectie is nu gewoon erg fit. Hilgers speelt morgen ook gewoon. Je mist alleen smal en brenet achterin. Maar heb wel vertrouwen in hun opvolgers. Daarbij is het middenveld wel beter verdeeld vergeleken met vorig seizoen. Daarbij spelen ze thuis.

16 september 2023 om 23:17

Veel valt of staat ook met de manier waarop je Ajax gaat bestrijden… Je moet er volle bak op en hoog druk zetten, dan denk ik dat je Ajax morgen zeker wel kunt pakken thuis. Enfin, succes!

17 september 2023 om 09:27

Het is in de huidige situatie eerder andersom; hoe gaat Ajax Twente bestrijden? Erg benieuwd naar de basisopstelling.

Ik hoop in ieder geval op wat aanknopingspunten en tekenen van vooruitgang te zien. Drie punten zou geweldig zijn, al is het alleen maar om die ongekende lading aan negatieve 'analisten' al is het maar tijdelijk de mond te snoeren.

De wedstrijd is morgen pas. Ik verwacht eerder een voorbeschouwing van Feyenoord - Heerenveen, of PSV - Nec...., maargoed het is wel het mooiste affice van dit weekend, dus ik snap het wel.

16 september 2023 om 13:26

Feyenoord - Heerenveen kijk ik ook wel naar uit, denk dat dat een hele leuke pot kan worden

16 september 2023 om 13:31

En in Zwolle en Deventer lopen ze warm voor de Ijssel derby. Er staan leuke potjes op het programma dit weekend

Ik hoop op deze 532 opstelling met twee spitsen en echte wingbacks:

Bergwijn, Mikautatze
Berghuis, Tahriovic, Mansverk
Sosa, Avila, Hato, Sutalo, Gaaei

En anders 433 met:

Bergwijn, Brobbey, Mikautatze
Berghuis, Tahriovic, Mansverk
Sosa, Hato, Sutalo, Gaaei

Lijkt mij een mooi team zo.

Ik denk dat morgen Ajax gaat winnen... Twente heeft qua tegenstanders wel een heel makkelijk programma gehad en de wedstrijd dat het moest gebeuren in turkeye welliswaar met 10 maar uiteindelijk 2 keer klop gehad van een misschien wel vergelijkbaar team als Ajax..

16 september 2023 om 15:16

Twente speelde lange tijd goed tegen Fenerbahce. Daarbij denk ik dat bijna iedereen gaat zeggen dat op dit moment Fenerbahce veel verder is dan ajax.

16 september 2023 om 23:03

Dus je wilt zeggen dat Ajax geen makkelijk programma heeft gehad met Fortuna en Excelsior haha

Erg benieuwd naar Ajax vandaag! Als het loopt zoals je zou verwachten kunnen ze zomaar op 5 punten blijven staan uit 5 duels. En dan sta je gewoon dramatisch diep in het rechterrijtje. Dat zou toch wat zijn zeg..
Aan de andere kant, Feyenoord thuis is zowat Ajax' favoriete potje en ik sluit ook zeker niet helemaal uit dat ze ineens onverwacht bij Twente weten te winnen. Hoe dan ook, een zeer belangrijke week in Amsterdam.

Voor Ajax uit naar Twente een mooi meetpunt , om te zien waar de ploeg momenteel staat.
Ik denk aan 2-2 eindstand, ergens in die buurt.

Eens kijken of we vooruitgang kunnen zien bij Ajax. Zo'n interland break is natuurlijk niet ideaal, maar Steijn heeft nu wel de tijd gehad om over zijn elftal en selectie na te denken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren