Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk wordt door de FIFA en FIFPRO beloond voor sterk kalenderjaar

Laatste update:

Virgil van Dijk is door spelersvakbond FIFPRO en de FIFA genomineerd voor het Elftal van het Jaar 2023. Dat maakten beide partijen woensdagmiddag bekend via X. De 32-jarige aanvoerder van Liverpool is de enige Nederlander die kans maakt op een plekje in het elftal.

Het is niet voor het eerst dat Van Dijk is genomineerd voor het team van de FIFA en FIFPRO. In 2019, 2020 en 2022 bemachtigde de captain van het Nederlands elftal ook al een plekje. Van Dijk kende een goed 2023. Hoewel de mandekker vorig seizoen met Liverpool op de vijfde plek eindigde in de Premier League en daardoor Champions League-voetbal misliep, draaien the Reds deze campagne weer als vanouds.

De ploeg van manager Jürgen Klopp staat momenteel drie punten voor op nummer twee Aston Villa en vijf punten op nummer drie Manchester City. The Citizens hebben wel één wedstrijd minder gespeeld. Van Dijk haalt daarnaast steeds vaker zijn niveau van vóór zijn zware knieblessure, wat hem dit seizoen regelmatig complimenten oplevert in Engeland.

Van Dijk kent wat betreft een plekje in het Elftal van het Jaar van de FIFA en FIFPRO ‘concurrentie’ van collega’s Éder Militão, Antonio Rüdiger (beiden Real Madrid), Rúben Dias, John Stones en Kyle Walker (allen Manchester City). Thibaut Courtois (Real Madrid), Ederson (Manchester City) en Emiliano Martínez (Aston Villa) strijden om een plekje onder de lat in het prestigieuze elftal. Op 15 januari wordt bekendgemaakt welke elf spelers definitief zijn opgenomen in het elftal.

Alle genomineerden voor het Elftal van het Jaar 2023


Keepers: Courtois, Ederson, Martínez

Verdedigers: Dias, Van Dijk, Militão, Rüdiger, Stones, Walker

Middenvelders: Bellingham (Real Madrid), De Bruyne (Manchester City), Gündogan (FC Barcelona), Modric (Real Madrid), Rodri (Manchester City), Bernardo Silva (Manchester City), Valverde (Real Madrid)

Aanvallers: Benzema (Ittihad Club), Haaland (Manchester City), Kane (Bayern München), Mbappé (Paris Saint-Germain), Messi (Inter Miami), Ronaldo (Al-Nassr), Vinícius (Real Madrid)

Verdient Virgil van Dijk een plekje in het elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch bijzonder dat deze man weer overal geprezen wordt, maar in NL nog steeds het idee heerst dat hij over the top is en rijp om te worden gepasseerd. Als je ziet hoe enorm gewaardeerd hij is bij Liverpool. Bijzonder hoe we zo enorm kunnen verschillen van perceptie.

3 januari 2024 om 15:51

Niet heel raar, weet je hoe duur ViaPlay is...

3 januari 2024 om 15:56

@migi

Dat weet ik....tik het iedere maand weer af.

Tip: Je kan een abo delen

3 januari 2024 om 15:59

Ja mijn buurjongen lift mee op mijn abo 😛

3 januari 2024 om 15:52

Ja de wissel bij Bayern (de ligt) wordt zelfs in NL nog meer geprezen.

3 januari 2024 om 16:26

Hij speelt dit seizoen ook weer ouderwets goed. Hij had een mindere periode, maar momenteel is hij weer onpasseerbaar.

Maar men benoemt hier liever hoe hij een meter achter de verdediging liep, hierdoor buitenspel ophief tegen Newcastle en Newcastle alleen en helemaal door hem weer een goal incasseerde. Want de gunfactor heeft hij zeker niet. Maar nog steeds één van de beste, dan wel niet de allerbeste, centrale verdediger ter wereld.

3 januari 2024 om 17:47

Hij heeft vorig seizoen en het jaar er voor gewoon slecht gepresteerd en leek of hij zijn snelheid en draaicirkel had verloren. Duidelijk is dat het gewoon een tijd heeft gekost tot hij weer op niveau was, op dit moment is er geen betere verdediger in de Premier League. Wat een beest van een speler, ook niet zo gek dat Liverpool nu wel aan kop gaat. Alle prijzen die ze hebben gewonnen de laatste jaren waren met een geweldige Van Dijk. Natuurlijk zijn jongens als Salah de sleutel voorin, maar Virgil is echt een heel sterk slot op de deur.

3 januari 2024 om 17:57

Kijk even wie er allemaal zijn genomineerd en bedenk even hoe serieus je dat moet nemen.

3 januari 2024 om 19:39

Benzema, Ronaldo en Messi slaan nergens op natuurlijk. Alleen Van Dijk is wel terecht. Er is denk ik geen betere. Na alle centrale verdedigers uit Madrid natuurlijk hoor, ik weet namelijk nog dat jij die allemaal beter vindt

3 januari 2024 om 19:55

Neejoh, Van Dijk is de allerbeste ooit.

3 januari 2024 om 21:33

/bijzonder hoe we zo enorm kunnen verschillen van perceptie./

Het sportieve aspect speelt ook niet geheel mee bij het naar beneden praten van Virgil van Dijk.
Hij had na zijn zware blessure inderdaad een wisselvallige of zelfs slechte periode, maar daarvoor was het al hommeles. Het begon bij een aantal mensen te jeuken toen hij zich uitsprak tegen Johan Derksen.

4 januari 2024 om 13:15

@tjeerd

Precies. Men zal het niet toegeven maar Van Dijk en enkelen anderen zoals Memphis moeten nagenoeg perfect spelen, want men zoekt redenen om ze omlaag te halen, redenen die binnen voetbal liggen terwijl het probleem wat men met ze heeft buiten voetbal ligt.

4 januari 2024 om 15:20

Ja dat is ook zo ja.
Als je je als speler uitlaat tegen racisme wordt je direct als hypocriet bestempeld omdat je niet opkomt voor AL het andere onrecht in de wereld.
Triest gedrag...

4 januari 2024 om 13:12

@bizzladDe negativiteit naar Van Dijk heeft vooral te maken met dingen buiten voetbal om vooral rond voetbalinside. Nu kan hij het alleen goed doen als hij het perfect doet volgens velen en dan vinden ze alsnog wel iets.Het is voor mensen altijd heel lastig om eerlijk te zijn. In plaats van dat gaan ze liever redenen verzinnen voor hun oneerlijkheid.

Messi en Ronaldo kan je over twisten maar wat doet Benzema in godsnaam in dit rijtje.kan er minstens 10 opnoemen die een beter jaar hebben gedraaid.

3 januari 2024 om 15:59

Waarom twisten over Messi en Ronaldo?

Die zijn beide vertrokken naar een competitie waar je nauwelijks niveau nodig hebt om al een van de besten te zijn. Het is ook niet zo dat ze voor hun transfer een geweldig half jaar hebben gedraaid in Europa. Die staan er alleen maar bij vanwege hun naam.

3 januari 2024 om 16:17

Ja echt heh. Bizar dat Benzema erin staat met 19 goals, 4 assists in 24 potten bij Real en 12 goals, 5 assists bij Al-Ittihad. Totaal dus 44 wed, 31 goals, 9 assists.

Wie hebben er een beter jaar gedraaid? Je mag ook alleen de stats van Real pakken. Ik weet zeker dat je er niet 5 kunt opnoemen (naast de genoemde namen Haaland, Kane, Mbappé, Messi, Ronaldo en Vinícius.

3 januari 2024 om 16:37

Moet eerlijk bekennen dat zijn stats in z'n laatste jaar periode RM aanzienlijk beter zijn dan ik in mijn herinering had.

De stats bij Al-Ittihad kun je wat mij betreft beter achtwerwege laten. Dat zegt net zo weinig als al die goals van Ronaldo en Messi in SA en MIA.

3 januari 2024 om 16:37

Uit de Serie A alleen: Lautaro Martinez, Victor Osimhen en Kvara. Zelfs Romelu Lukaku heeft een stuk betere statistieken.

4 januari 2024 om 13:17

@lierse

Hebben deze spelers echt betere statistieken dan 44 wedstrijden 31 doelpunten en 9 assists?

Ronaldo Messi en Benzema? Serieus? Het gaat toch over het hele jaar en op een hoog nivo?

3 januari 2024 om 15:58

Is meer een populariteitsverkiezing dan daadwerkelijk het beste elftal.

Zullen hier wel weer een hoop mensen die geen Liverpool kijken komen vertellen hoe onterecht dit is

Ik vind het een rare lijst. Spelers zoals Modric, Benzema en Messi vond ik bijvoorbeeld helemaal geen speciaal 2023 hebben gedraaid. Modric was alleen goed in de CL terwijl La Liga 22/23 juist een stuk minder was. Ook begon hij als wisselspeler tot er blessures kwamen in november. Benzema was vooral geblesseerd en ging daarna naar Al-Ittihad, waar het ook niet zo speciaal is. Messi had ook niet denderende seizoenshelft bij PSG. En bij Miami begon die prima maar raakte daarna geblesseerd en mistte toen de laatste 6-7 wedstrijden terwijl het seizoen in de MLS al voorbij was in november...

3 januari 2024 om 16:10

Lijst slaat ook nergens op. Stel spelers die al bijna een halfjaar geblesseerd zijn of in sauscompetities spelen die puur op naam geselecteerd zijn.

Beetje zoals altijd met dit soort Fifpro teams dus

Toch wel een aantal bijzondere keuzes, maarja blijft een populariteitswedstrijd.

Emi Martinez bijvoorbeeld is zeker geen wereldtopper en heeft ook geen bijzonder jaar gedraaid. Het WK was immers al in 2022. Spelers als Alisson en Kobel hebben veel betere seizoenen gedraaid. Ook Ter Stegen, dit seizoen wat minder overtuigend maar wel cruciaal bij de titelwinst van Barcelona eerder dit jaar, lijkt me veel logischer.

Benzema een andere onbegrijpelijke keuze. Die heeft toch geen beter jaar gedraaid dan iemand als Lautaro Martinez?

Waarom Benzema, Messi en Ronaldo. Die drie mogen vervangen worden. Ronaldo weliswaar topscoorder van het jaar met 53 goals, maar dat is in Saudi Arabië. Misschien toch een klein beetje gerechtigheid/compensatie vanwege al die andere lijstjes waar Ronaldo buiten de top 100 viel etc. En Messi juist in de top 3 stond, wat uiteraard ook gewoon belachelijk is.

Cortois
Kimmich, Van Dijk,Rüdiger, Walker.
Rodri, Modric, Bellingham, Bernardo Silva
Kane, Haaland

Eitje dit, natuurlijk...

3 januari 2024 om 19:41

Mag Griezmann voor Modric? Dan denk ik dat ik het volledig met jou eens ben namelijk

4 januari 2024 om 03:47

True. Je hebt gelijk

Belachelijke lijst natuurlijk, maar dat zijn we inmiddels wel gewend. Martinez - streep erdoor, daar hoort Ter Stegen te staan. Messi en Ronaldo dat is natuurlijk om de mensen met de pyjama's van deze twee heren blij te maken. Je bent sowieso gigantisch gestoord als je Griezmann en Salah buiten deze groep laat, maar dat is bekend van de HH lijstjesmakers. Gundogan en Benzema daar mag ook een streep doorheen. Hun prestaties zijn toch door anderen overtroffen.

3 januari 2024 om 18:44

Ik vraag me ook echt af wie nog die lijstjes en verkiezingen zoals de Ballon d’Or echt serieus nemen.

3 januari 2024 om 22:18

Het zal je verbazen, al die kerels die hier in hun Messi of Ronaldo pyjama slapen nemen het bloedserieus.

Eigenlijk gek dat Salah er niet bij zit. Zijn slechtste seizoen qua goals en assists voor Liverpool is sowieso beter dan of gelijk aan het beste seizoen van Vinicius. Het is zeker een erg goeie speler maar hij moet veel dodelijker zijn om bij de echte grote jongens te horen. De statistieken van zijn landgenoot Neymar tikt hij ook bijv nog niet aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren