Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Virgil van Dijk was op zijn top de beste verdediger die ooit geleefd heeft’

Laatste update:

Virgil van Dijk was op de toppen van zijn kunnen de beste verdediger die ooit geleefd heeft, vindt Ben Foster. De oud-doelman stelt dat in zijn podcast Fozcast - The Ben Foster Podcast. "Twee jaar geleden was hij de beste verdediger die het spelletje ooit gespeeld heeft."

"Sommige mensen zullen het hebben over hoelang iemand meegaat", begint Foster. "Maar in het pantheon van centrale verdedigers vind ik dat hij het spel naar een hoger niveau heeft getild." Een tafelgenoot is het niet met Foster en stelt dat Van Dijk 'misschien op plek zeven of acht komt' in het lijstje van beste centrale verdedigers aller tijden. Een ander spreekt van een plek in de top 10.

"Ik denk dat hij drie jaar op rij de beste centrale verdediger van de wereld was", gaat Foster verder. Op 17 oktober 2020 liep de stopper van Liverpool een gescheurde kruisband op tegen Everton na een roekeloze actie van Jordan Pickford. "Hij heeft een zware blessure gehad en is nu nog zoekende om terug op zijn topniveau te komen."

"Op de toppen van zijn kunnen was Virgil van Dijk de beste verdediger die ooit geleefd heeft", gaat Foster verder. "Dat geloof ik echt. Twee jaar geleden was hij de beste verdediger die het spelletje ooit gespeeld heeft. Toen Liverpool de Champions League en Premier League won, was hij de nummer één. Mensen hebben een kort geheugen. Ik denk dat zijn snelheid wat is afgenomen na zijn knieblessure, maar gedurende twee à drie jaar..."

Van Dijk is sinds dit seizoen de eerste aanvoerder van Liverpool. Bondscoach Ronald Koeman heeft hem ook de band om de arm geschoven. Vrijdag kende Van Dijk een mindere dag met Oranje, dat met 1-2 verloor van Frankrijk. Maandag wacht een semi-cruciaal duel met Griekenland, dat drie punten meer en een wedstrijd meer heeft gespeeld in de EK-kwalificatie.

Foster beëindigde eerder dit jaar zijn carrière. De oud-doelman vertegenwoordigde in zijn loopbaan meerdere clubs, waaronder Bristol City, Stoke City, Manchester United, West Bromwich Albion en Watford. De inmiddels veertigjarige Foster beëindigde zijn carriere bij Wrexham AFC. Eind vorig seizoen redde hij in blessuretijd een strafschop tegen Notts County, wat er uiteindelijk voor zorgde dat Wrexham promoveerde naar de League Two, het vierde niveau van Engeland.

In die competitie deed hij nog vier wedstrijden mee, voordat hij in augustus besloot zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. "De waarheid is dat mijn prestaties dit seizoen niet van het niveau waren dat ik van mezelf eis", verklaarde Foster. "Ik voel dat het nu het juiste moment is om met pensioen te gaan." Foster kwam ook acht keer uit voor het Engelse nationale team.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Van de laatste 20 jaar vind ik Virgil niet de beste. Ramos staat imo op nummer 1.

14 oktober 2023 om 15:05

Ik ben het met je eens maar denk wel dat van Dijk op zijn top een hoger niveau heeft aangetikt dan Ramos.

14 oktober 2023 om 15:19

Vindt je? Van Dijk heeft 3 topjaren gedraaid, Ramos heeft 10 jaar lang constant en stabiel gespeelt, voor mij zeker veel beter dan van Dijk

14 oktober 2023 om 15:22

Maar dat is Foster z'n hele punt. Ramos is absoluut langer op z'n top geweest, maar in de absolute piek was Van Dijk beter. Helaas duurde die piek niet zo lang.

14 oktober 2023 om 15:23

In totaal wel maar die twee jaar van Van Dijk zijn twee van de beste jaren ooit voor een CV.

14 oktober 2023 om 15:32

Het punt is dus dat Van Dijk in die 3 topjaren een hoger niveau heeft aangetikt dan Ramos ooit gehaald heeft.

14 oktober 2023 om 17:58

Ook dat vind ik niet kloppen. En dan hebben we het enkel over Ramos zijn absolute piekjaren en laten we jongens als Maldini ed nog buiten beschouwing. Van Dijk zit imo niet eens aan de tafel met de absolute grootheden onder verdedigers.

14 oktober 2023 om 18:45

Van Dijk heeft ander elftal om zich heeft zoals bij de club als bij nationaal elftal. Hij had Marcelo, Ronaldo, Modric, Kroos, Xavi, Iniesta, Puyol, Busquets, Pique. Dan kan je amper slecht presteren, zelfs bij een fout scoort Ronaldo en breidt het recht. Of een Xavi die zieke steekpass heeft. Van Dijk heeft het moeten doen met Depay, Noa Lang. Nu komt een zieke defensie aan met paar potentiele supermiddenveld. Maar nog lang niet van dat niveau. Bij Sevilla en PSG zag je dat hij door het ijs zakte in een team dat minder draait.

14 oktober 2023 om 19:11

Laat me niet lachen man die Ramos kan al de kamers in zij huis behangen met gele en rode kaarten , hij komt bij mij nog niet in de top van 10 beste beste verdedigers. Hij mag van bv , Nesta , Maldini, Baresi , de veters nog niet strikken .

14 oktober 2023 om 23:39

En ramos verdedigt/zaagt er wel eens een door midden. Van dijk staat vaker te wijzen en schreeuwen dan dat die zelf aan het verdedigen is. Jaa schijn verdedigen is van dijk heel goed in

15 oktober 2023 om 13:42

De piek van Ramos heeft VVD nooit gehaald.
Ramos is by far de allerbeste van de laatste 10 jaar. Ja hij ging af en toe over de scheef, maar dat hoorde ook wel bij zijn passie en strijd.

14 oktober 2023 om 16:27

Ramos is een bijzondere voetballer. Een winnaar eerste klas, en iemand die je erbij wilt hebben, maar hij is eigenlijk nog niet eens zo'n goede verdediger; niet voor niets pakte hij zoveel kaarten. Imo alleen al in de laatste 20 jaar zie ik uit de losse pols Maldini, Nesta, Cannavaro, Chielini, Stam, Vidic, Puyol, Roberto Carlos boven Virgil en Ramos staan. Dan sla ik nog wss een boel over.

14 oktober 2023 om 17:10

Ramos mag zich van mij scharen onder het rijtje beste verdedigers ooit. Maar je hebt gelijk. Ramos heeft veel periodes gehad waar hij wisselvallig was. Dat hij structureel blunders maakt. Maar hij heeft het enigsizins weten te compenseren met z'n belangrijke goals.

14 oktober 2023 om 17:29

Om in de PL te blijven, Terry. Ook veel meer jaren top. En Thiago Silva heeft het bij 3 topteams bewezen.
En als het Nederlander moet zijn, Koeman. Die heeft toch nog een andere carrière gemaakt dan Van Dijk.
De iets oudere zijn dan Baresi en Beckenbauer. Jaar na jaar top en alles meerdere keren gewonnen wat er te winnen valt.

14 oktober 2023 om 17:38

Ramos kon ook excelleren doordat hij een partner in crime had die niet veel voor hem onderdeed.

14 oktober 2023 om 18:49

@cjdaanti - Kijk even wie Van Dijk naast zich heeft gehad en wie Ramos, Nesta, Cannavaro, Maldini, Chiellini, Stam, Vidic, Puyol en Roberto Carlos naast zich heeft gehad. Beetje appels met peren vergelijken. Van Dijk moest het doen met een partnership van Matip, terwijl Ramos met Pepe, Nesta met Maldini/Stam, Chiellini met Barzagli en Bonucci, Stam met Nesta (bij Manchester United had hij niet zo’n goede partner met Johnson), Vidic met Rio, Puyol met Pique en Roberto Carlos met alle Braziliaanse vedettes en Hierro (ook een absolute klasbak trouwens die laatste). Mensen lijken dat soms te vergeten dat Van Dijk niet met enorm grote spelers centraal heeft gespeeld.

15 oktober 2023 om 01:29

@fcgrun05, hoezo appels met peren vergelijken? Je vergelijkt de verdedigers 1 op 1, niet de hele achterhoede. Deze verdedigers waren simpelweg beter. Nesta was al bijvoorbeeld al beter bij Lazio, Cannavaro was al beter bij Parma, Stam was nog steeds beter bij Manu, en Puyol stond ook naast een Pique die hoge pieken had maar ook ontzettend lage dalen.

Virgil heeft altijd dat laconieke naar achteren lopen en niet ingrijpen gehad. Dat was ook voor zijn blessure het geval, alleen toen kon hij het fysiek vaak nog opvangen. Hij is absoluut een leider en kan bij tijd en wijle prima ingrijpen, maar heeft te vaak flapdrolmomenten waar hij niet ingrijpt, zelfs als hij gepasseerd wordt. De andere verdedigers hadden je een ultieme sliding gegeven.

14 oktober 2023 om 17:30

Van de laatste 20 jaar? Gast, Maldini beëindigde zijn carrière pas in 2009 he.

14 oktober 2023 om 17:59

Maldini was LB, dit gaat over CB ;-)

14 oktober 2023 om 17:37

Ramos, Nesta, Maldini, Cannavaro, Ferdinand, Vidic, Lucio, zomaar een aantal verdedigers die echt veel en veel beter waren dan van Dijk.

14 oktober 2023 om 18:56

Van Dijk in zijn prime was echt bijzonder. Daar komt Ferdinand, vidic of Lucio echt niet aan. Ook al was het van korte duur. Zijn piek was hoger.

14 oktober 2023 om 19:10

Veel en veel beter nog wel? Wat een onzin zeg, van Dijk heeft echt een heel hoog niveau aangetikt bij Liverpool hoor.

14 oktober 2023 om 19:45

Volgens mij heeft niemand Canavarro meegemaakt, elke sliding was hard en zuiver. Nadat hij naar Real Madrid ging vond ik hem minder worden maar daar won hij de Ballon dor. Canavarro was heel zijn carriere constant.

14 oktober 2023 om 23:04

Ballon dor bij real? Dat was op basis van zijn seizoen bij Juve en nationale ploeg. Gouden bal heeft niks met real te maken.

Satire? Of meent hij dit. Dit is natuurlijk onzin.

14 oktober 2023 om 15:11

Foster die onzin verkondigt houdt er een betere redenatie op na dan jij

14 oktober 2023 om 15:35

Goede diss man!

14 oktober 2023 om 15:58

Tsjah als je onzin spuit krijg je het terug toch? Onderbouw het eens anders voor de verandering. Het hoogste niveau dat vDijk heeft aangetikt ligt hoger dan Ramos zijn piek, echter heeft Ramos langer op topniveau gepresteerd. Virgil domineerde de zwaarste competitie ter wereld.

14 oktober 2023 om 16:08

Van Dijk was een hype en in NL werd/wordt dit fabeltje heel graag omarmd, maar ik kan mij bijna niet voorstellen dat iemand die door een neutrale bril naar deze uitspraak kijkt, het hier mee eens is.

14 oktober 2023 om 16:23

Real, in NL wordt van Dijk juist ondergewaardeerd. In het buitenland, met name Engeland en Duitsland, wordt van Dijk als een van de beste ooit gezien hoor.

14 oktober 2023 om 16:29

Welke niveau heeft VVD aangetikt?lol Ramos heeft zich meerdere keer op de absolute top tegen de beste aanvallers bewezen. Toen Ramos 32 was was hij de steunpilaar van een club die 4x de CL had gewonnen, 4x fifa club world cup, 3x eufa supercup.
Was een van de steunpilaren bij een nationale elftal die een WK en twee EKs had gewonnen.

Van Dijk is al 32 en heeft maar 60 interlands gespeeld terwil Ramos op zijn 27ste was de jongste voetballer aller tijden met honderd interlands op zijn naam.
Ramos is sneller, atletischer en kan 10x beter voetballen dan Van Dijk.

Welke hoge niveau heeft Virgil aangetikt? Een jaar CL? Lol

14 oktober 2023 om 16:42

Daarnaast speelde Ramos in een blok van 2 en Van Dijk in een blok van 3, was Ramos veel beter in het ingrijpen, in het anticiperen, eigenlijk in alles behalve het uitstellen van ingrijpen.

14 oktober 2023 om 17:02

Van Dijk speelde helemaal niet in een blok van 3, dat was enkel in Oranje zo. Bij Liverpool vormde hij een duo met Matip (gomez), en Robertson en TAA waren de backs.

14 oktober 2023 om 17:12

Met beter in het ingrijpen bedoel je onnodig veel kaarten pakken?

14 oktober 2023 om 17:26

Ik weet niet of mensen kunnen lezen maar de beste man heeft het over de piek van de verdediger. Misschien is de beste verdediger ooit wat overdreven, maar Van Dijk heeft met Liverpool, dat toen al 30 jaar droog stond, weer de titel kunnen pakken in de sterkste competitie van de wereld, althans met de meeste concurrentie, en de CL gewonnen. Van Dijk stond daar echt aan de basis van en was voor die ernstige blessure die hij kreeg echt belachelijk goed.

14 oktober 2023 om 17:37

Van Dijk heeft daar zeker zijn verdienste aan. Net zoals dat de doelman absolute top was. Maar zonder Salah, Mane en Firmino hadden ze nooit de titel of de CL gepakt. Dat aantal goals weegt sowieso meer door.
Liverpool was toen gewoon de absolute top, met op elke linie toppers, met daardoor een uitgebalanceerd team.

14 oktober 2023 om 18:54

@timoooow - Maar dat kun je ook zeggen over Big Benz, Ronaldo, Bale, etc. Ramos heeft ze ook niet in zijn eentje over de streep getrokken. Voetbal speel je met 10 anderen. En de selectie van Liverpool heeft nooit hetzelfde niveau gehad als Real, want die hadden toen met Ramos alles gekocht wat los en vast zat.

14 oktober 2023 om 19:48

Ramos werd vierkant gedold door Messi en veel andere spelers. Van Dijk was in zijn prime onpasseerbaar als je hun toch met elkaar wilt vergelijken.

14 oktober 2023 om 20:52

Klopt had voor zijn blessure een seizoen waarin hij iets van 25 wedstrijden niet gepasseerd werd, maar ja mensen hebben een extreem kort geheugen.

14 oktober 2023 om 16:21

“mensen hebben een kort geheugen”.

maldini. lucio, stam, cannavaro. ik waardeer van dijk enorm. maar kom op meneer forster. michael breuer niet te vergeten trouwens.

14 oktober 2023 om 17:04

Wat mensen dus vergeten is dat je zomaar oude namen uit de doos tovert en die dus standaard beter vind omdat die namen in hun tijden de beste waren.
Je moet kijken naar nu, van Dijk speelt in de sterkste premier league ooit en hij heeft een titel en CL winst behaalt tegen de allerbeste team ooit in de premier league dus dat is toch wel heel erg knap.
Aangezien de piek zo hoog moest zijn om van een City te winnen dat premier league records blijft verbreken. Daarnaast is de premier League veel sterker geworden de laatste jaren.

14 oktober 2023 om 17:32

gozer... heb je gelezen dat ik uberhaupt breuer op noem. nee ik geef je gelijk, maar hij zegt beste ooit. dus dan mag je ook oude namen uit de doos toveren toch ?
en nu is de beste verdediger overigens ruben dias geloof ik zelf in.

14 oktober 2023 om 18:37

Wat mensen vergeten is dat we moeten stoppen met dat onnodige domme vergelijken. De spelers spelen in verschillende competities. Verschillende jaartallen. Verschillende medespelers. Je kan op geen manier een juiste vergelijking trekken. Data zegt ook niet veel. Want dat is ook afhankelijk van je medespelers.

Beckenbauer, Krol, Moore, Carlos Alberto, Roberto Carlos...
Zomaar een vijftal dat me te binnen schiet.

14 oktober 2023 om 15:14

Die hebben historisch gezien meer impact gehad. De vraag is echter of zij op hun hoogtepunt net zo compleet waren als vDijk was. Dat vraag ik me af

14 oktober 2023 om 15:22

Elke verdediger hierboven is beter dan meneer Van Dijk, meneer draai 1 seizoen een goed seizoen en word gezien als “beste verdediger die er ooit geleefd heeft”
Hou op hoor.
Spelers als Ramos, Nesta, Maldina Canavarro, die jaar in en jaar uit hebben laten zien wat ze konden dan praat je over echte Legends van the game
En niet deze “one season wonder”
Zoals ik Virgil wel eens vaker noem de Harry Maguire van Nederland echte clown🤡

14 oktober 2023 om 15:31

Haha, Van Dijk een one season wonder noemen en een clown noemen. Jij plaatst vaker reacties van hoger niveau?

14 oktober 2023 om 15:34

@Zenzji: even een cursusje begrijpend lezen volgen misschien? Het argument van Foster gaat niet over de lengte van de piek maar over de hoogte. Waarom gaat jouw argument dan wel over de lengte? De piek in zijn one season was gigantisch hoog.

14 oktober 2023 om 15:35

Zenzji, je snapt schijnbaar de strekking niet. Het gaat er niet over hoe lang je heel goed was. Als je in dat ene seizoen veruit de beste ooit was, dan was je dat seizoen dus beter dan een ander die 7 jaar lang achter elkaar een net ietsje minder niveau haalde.

14 oktober 2023 om 16:00

Hoezo was hij 1 seizoen veruit de beste dan? Van dijk is altijd al overrated. In zijn top jaren liet hij altijd anderen het werk op knappen. In het Nederlands elftal, hoevaak zag je hem de opbouw doen? Nee hoor hij gaf hem liever snel af want stel je voor dat hij het middenveld moest inspelen, nee te bang, hier de ligt mag jij hem wel, zo ging dat vaak. Bij Liverpool idem dito. Speelde daar een beetje als laatste man, hoefde niet zo heel veel te doen, maar was niet een spelbepaler. Nee het was gewoon een Jaap stam. Ramos was en is een echte leider, iemand die heel de groep kan inspireren. Iemand met zinnige teksten. Na al die top jaren heeft van dijk nog steeds niks zinnigs te melden voor de camera. Het is een hoop blabla en mooi doenerij, altijd al geweest, vroeger konden zijn teamgenoten het vuile werk erbij oppakken, nu hij zelf meer moet doen valt hij gruwelijk door de mand. Iets wat een echte top verdediger nooit zou overkomen.

14 oktober 2023 om 18:56

@keepertoob - Watvoor zinnige teksten heeft Ramos dan geroepen? Heb je een hele bepalende quote van ramos dat nu je levensmotto is?

14 oktober 2023 om 18:59

One season wonder? 3 CL finales in 5 seizoenen. En telkens was van Dijk cruciaal.

14 oktober 2023 om 20:57

Dat seizoen is dan blijkbaar aan jouw voorbij gegaan. Geeft niet, maar schrijf dan niet zo'n onzinnig lang betoog. De statistieken van dat seizoen en enkele andere seizoenen geven Foster redelijk gelijk en maken jouw verhaal een hoop blabla.

Nesta & Maldini. Punt uit.

Haha mensen vergeten blijkbaar heel snel andere verdedigers.. Is een zeer sterke verdediger geweest maar zeker niet de beste aller tijden.. Nog niet eens top 5 wat mij betreft.

14 oktober 2023 om 17:00

je begrijpt de tekst niet.
Van Dijk was op zijn absolute top de beste, hij heeft het dus niet over een langere periode maar een piek moment in zijn carrière en die piek was dus het hoogste ooit volgens hem.

14 oktober 2023 om 17:06

Ja maar de beste ooit? Hij haalde inderdaad een erg niveau maar om te catalogeren als ‘de beste ooit’ vind ik net een stap te ver. Maar absoluut top 10… Verdedigers als Ramos, Nesta, Cannavaro, Lucio, Puyol,… haalden ook bizar hoge pieken.

14 oktober 2023 om 18:23

Hij komt niet eens in de buurt van Maldini op z’n piek. Het mooie is Van Dijk moest van ver komen en is ook weer snel afgedaald, Maldini debuteerde als 16 jarige broekie bij AC Milan en is daarna altijd beter geworden en nooit meer in kwaliteit ingeleverd. Zegt veel dat Maldini op z’n 38e nog ff een CL won, een van zijn vele, en Van Dijk op z’n, 31e? Alweer het beste eraf is..Op momentopname (piek) en gezien z’n hele carrière, komt Van Dijk gewoon niet voorbij überhaupt de top 4 ooit

14 oktober 2023 om 21:03

Zeker wel, dat jaar dat Liverpool de CL won, was van Dijk vrijwel onpasseerbaar. Opbouwend sterk en scoorde hij ook nog eens regelmatig. Qua compleetheid zeker beter als Maldini ooit geweest is. Kijk je na de hele carriere dan is er natuurlijk geen discussie dat Maldini een veel grotere staat van dienst heeft en ook de betere speler is geweest. Ik denk trouwens niet dat er nu nog veel spelers op hun 38ste een CL gaan winnen met het huidige aantal wedstrijden. Die knieblessuur van v Dijk doet de vergelijking met Maldini ook mank gaan.

15 oktober 2023 om 11:46

Ook dan kan ik er zo 10 opnoemen die een hogere piek hebben gehad…

Allerbeste ooit is ook weer zo'n breed begrip. Virgil was in 2018/2020 echt de beste verdediger van de wereld. Fenomenaal gewoon. Nadat Pickford hem geblesseerd had, is Virgil nooit meer de oude verdediger geworden van 2018/2020. Ik geef de voorkeur aan Ramos, Maldini, Nesta, Cannavaro en Mertensacker. Dat laatste is een grapje uiteraard.

14 oktober 2023 om 15:38

Ik denk dat de piek van Virgil ook met de teamgenoten en speelstijl te maken had. Bij Oranje kon hij het ook in die jaren namelijk niet en viel hij regelmatig door de mand. Ik denk dat je kan stellen dat Van Dijk de beste verdediger ooit in de speelstijl van Klopp was. Een Maldini, Ramos, Nesta en Cannavaro blonken jaren uit in verschillende speelstijlen, waren dus waarschijnlijk completer en konden zo overal ingepast worden en waren top.

Ben Foster moet ophouden met het inspuiten opsnuiven en inslikken van al die verdovende middelen en die fles whiskey per dag, daar moet hij ook van afkicken. Virgil van Dijk is niet eens de beste Nederlandse verdediger die ooit geleefd heeft. En nee hij is nooit beter geweest dan Sergio Ramos en minstens twintig anderen. Maldini, Nesta, Baresi, Puyol, Pique, Aldair, Beckenbauer, Rijkaard, Passarella, Cannavaro, Lucio, Krol, Suurbier, Thiago Silva, Ferdinand, Vidic, Costacurta, Hierro, Terry, Tresor, Moore, Scirea, Bergomi en de beste van allemaal ooit: Titus Bramble.

Wanneer je alleen de piek meepakt (en niet hoe lang die piek duurt) vind ik dat Foster gelijk heeft. Natuurlijk zijn er betere die langer op hun top gepresteerd hebben, en daardoor hoger ranken. Tegenwoordig is z’n voormalige kracht meteen z’n zwakte vind ik. Hij kon super lang uitstellen en op het perfecte moment ingrijpen, nu stelt hij alleen maar uit lijkt het.

De Ligt 18/19 alleen al beter. En zo nog makkelijk 15 stuks.

Een goed seizoen maakt hem nog geen Heiko Westermann hoor!

Op zijn hoogtepunt een van de beste ooit in de PL. Allerbeste ooit gaat mij wat te ver. Naar mijn idee niet beter dan Terry of Ramos bijvoorbeeld

Hhhh.
lachertje

Baresi, maldini , blanc , stam , ramos, puyol, cannavaro, pique...
Kom hij niet eens in de buurt

14 oktober 2023 om 19:03

Het gaat om zijn piek. En dan noem jij blanc? Puyol was aardig, maar best overrated trouwens. De rest heeft ook een heel hoog niveau gehaald.

Nee ben ik het zeker niet mee eens. Virgil had een zeer sterk seizoen gedraaid, maar dan zou je hetzelfde kunnen zeggen over Vidic in zijn ManU tijd.
Nesta, Maldini, Puyol en Ramos. Alle 4 een of meerdere seizoenen beter seizoen gehad als Virgil. Ik denk dat Virgil wel een goeie nummer 6 of 7 is overigens kijkend naar dat ene seizoen.

14 oktober 2023 om 16:09

6 of 7? Zelfs Jaap Stam was beter. Van Dijk zou niet basis staan in de meeste Braziliaanse, Argentijnse, Franse en Italiaanse elftallen. En dit zouden al meer dan 20 namen kunnen zijn. Hij is niet eens beter dan Barça's Araujo.

15 oktober 2023 om 11:44

Vidic heeft wel meer dan 1 seizoen sterk gedraaid hoor. Díe kun je rustig onder de 10 beste cv’s ooit scharen.

Zelfs in zijn absolute best komt hij niet eens in de top20 lol. Alleen al in Italië zou hij niet eens in de top10 komen. Hij is goed voor de kick&rush voetbal daar in Engeland. Zet hem in Spanje, Italië of Frankrijk waar aanvallers wat behendige zijn valt hij zwaar door de mand.

14 oktober 2023 om 22:47

Je bent blijven hangen in 1995. In Engeland spelen ze al decennia geen kick and rush meer. 😂

Nesta, Maldini, Canavaro, Ramos, Baresi, Passarella, Koeman, Scirea, Moore, Puyol allemaal betere CV’s als van Dijk. En dan heeft Beckenbauer ook nog heel veel als CV gespeeld. In zijn beste tijd staat hij wel in de top 100 aller tijden. Maar hij heeft i.m.o veel te kort gepiekt. De grote CV’s zijn jarenlang onomstreden geweest.

Ben Foster zegt dat mensen een kort geheugen hebben maar volgens mij heeft Ben Foster dan ook een vrij kort geheugen want een Cannavaro vond ik bijvoorbeeld echt een goede verdediger hetzelfde als een Vidic of een Chiellini of Maldini.

Virgil heeft werkelijk 1 top seizoen gehad en dat was het jaar dat hij de PL won en de CL.
Hij verschuilt zich sinds zijn blessures achter allemaal excuses en het ligt altijd aan iedereen en alles behalve aan hem maar het moment in de wedstrijd tegen Man United toen Sancho scoorde en Virgil daar stond alsof hij zich aan het klaarmaken was voor de elftstedentocht met zijn schaats moves zal ik niet meer vergeten. Comedy ten top

14 oktober 2023 om 19:06

Het gaat om welke verdediger de hoogste piek heeft gehaald. Zo dominant als van Dijk waren er maar weinig. Virgil 1 topseizoen? 3CL finales in 5 jaar. Waar hij cruciaal was. En jij haalt een moment van Sancho aan? Dan kan je bij al die andere verdedigers die je noemt ook genoeg momenten vinden.

Hebben de meeste van de reageerders het artikel niet doorgelezen? Foster heeft wat mij betreft zeker wel een heel goed punt, de piek die Virgil heeft aangetikt was van een vrij ongekend niveau.
Al is voetballers door de jaren heen vergelijken vrij lastig, sentiment speelt al snel een rol bijvoorbeeld

14 oktober 2023 om 16:32

Wat jij een piek van ongekend niveau noemt, die ene piek, die hebben een scala aan centrale verdedigers veel langer gehad, op een nog hoger niveau dan Virgil van Dijk ooit heeft gehaald.

14 oktober 2023 om 20:13

Een scala aan verdedigers nog wel? Daar kan ik me absoluut niet in vinden, de rust die Virgil uitstraalde terwijl hij wereldpot na wereldpot op de mat legde is zeker niet iets allerdaags. Laat staan dat een hele scala aan verdedigers die niveau overtroffen danwel aangetipt hebben op langere termijn, ik kijk al heel erg lang voetbal en kan me daar totaal niet in vinden.

14 oktober 2023 om 20:28

Ramos, Maldini, Nesta, Baresi, Puyol, Pique, Aldair, Beckenbauer, Rijkaard, Passarella, Cannavaro, Lucio, Krol, Suurbier, Thiago Silva, Ferdinand, Vidic, Costacurta, Hierro, Terry, Tresor, Moore, Scirea, Bergomi had ik eerder al genoemd. Ik kan er nog wel enkele meer opnoemen waar VVD allemaal op achter ligt, maar dit is scala zat denk ik.

Cannavaro, roberto carlos, puyol?

Piek Virgil was zeker weten de beste verdediger van de wereld op dat moment, maar allertijden? Zeker niet! Paolo Maldini is de naam. En daarna zeker nog een groep voordat Virgil aan de beurt is.

Hij heeft natuurlijk de pech gehad dat hij pas op zijn 31e zijn eerste eindtoernooi heeft kunnen spelen. Door blessures afwezig voor een groot deel van de WK 2018 kwalificatie (die Oranje mede daarom misliep) en daarna niet fit voor EURO 2020 (in 2021).

Op clubniveau een geweldenaar, hoewel een beetje een laatbloeier. Maar op nationaal niveau..., ik denk dat hij na EURO 2024 of zelf af gaat zwaaien, of dat hij gepasseerd gaat worden. Van de Ven wordt onze nieuwe topper achterin: centraal in een driemansdefensie, of een koppeltje met De Ligt, Timber of Geertruida. Dat kan dan rustig doorkabbelen tot EURO 2032 in Italie en Turkiye.

Van vroeger kan ik genoeg spelers noemen die beter waren. Om het een beetje “recent” te houden: prime Nesta, Sergio Ramos , Puyol en Thiago Silva vond ik beter dan van Dijk.

Nesta, Maldini, ferdinand, vidic, terry, ramos, puyol om er een paar te noemen waar onze ruggegraatloze virgil de schoenveters nog niet eens van mag strikken. Wat een dwaze uitspraken zeg.....

Goede verdediger dat zeker, Maar beste verdediger ooit? Kom op man

Mensen die V Dijk naast Ramos en Maldini scharen zijn oprecht geheel de draad kwijt. Misschien staat hij in de top dertig van de recentste generaties, maar niet overdrijven. Hij is nota bene bang voor elke 1v1 en stapt dus nooit in. Een topverdediger is niet bang, die pakt de bal af en begint een aanval. Zoals Ramos en Maldini wel structureel deden.

Goede verdediger voor max twee seizoenen maar de beste ooit is de grootste grap die ik ooit heb gehoord.

Die heeft Nesta en Cannavaro nooit zien voetballen, denk ik. 10x beter dan Van Dijk. Om over Sergio Ramos maar te zwijgen!! Dat was een beest met overzicht en techniek!!

Ik kan er zo 10 opnoemen die veel beter waren. Heeft 1 echt goed seizoen gehad, maar was nooit beter dan een Maldini, Ramos, Stam, Bruce, Nesta, Vierchowod, Baresi, Vidic.

Vind het bijzonder hoe iemand kan zeggen dat een verdediger jaren aan de top heeft gespeeld perse beter is dan een verdediger die 3 jaar op de top gespeeld heeft. Van Dijk is 3 jaar ofzo niet gepasseerd, dat is iets wat geen enkele verdediger ooit is gelukt. Dus ja, in die 3 jaar heeft Virgil een piek aangetikt wat een Beckenbauer ook nooit is gelukt, ook al draaide hij wel jarenlang mee met gouden ballen en WK winst op zak

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren