Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vijfde Premier League-ontslag een feit na zes nederlagen op rij

Laatste update:

Southampton heeft trainer Ralph Hasenhüttl ontslagen, zo maakte de club maandagmorgen bekend. De Oostenrijker stond bijna vier jaar aan het roer bij de club. Hij is de vijfde oefenmeester in de Premier League die dit seizoen zijn congé kreeg. Scott Parker (Bournemouth), Thomas Tuchel (Chelsea), Bruno Lage (Wolves) en Steven Gerrard (Aston Villa) gingen hem voor. Het 1-4 thuisverlies tegen Newcastle United was voor de clubleiding de spreekwoordelijke druppel.

De Zuid-Engelse club staat door het laatstgenoemde verlies momenteel op een achttiende plek in de Premier League, een positie die aan het eind van het seizoen degradatie betekent. Alleen Wolves en Nottingham Forest doen het nog slechter. In de laatste negen wedstrijden werd zes keer verloren en Southampton behaalde zodoende pas twaalf punten uit veertien wedstrijden.

Hasenhüttl werd in december 2018 aangesteld bij en was de op drie na langstzittende manager in de Premier League. Op de clubwebsite heeft Southampton bekendgemaakt dat de trainer per direct is ontslagen. Ook zijn assistent Richard Kitzbichler moet vertrekken. Hasenhüttl behoedde de club in zijn eerste seizoen voor degradatie uit de Premier League door op de zestiende plaats te eindigen. Daarna volgden een elfde plaats in het seizoen 2019/20 en twee keer een vijftiende plek in de twee seizoenen daarna.

Tijdens zijn periode bij Southampton liep Hasenhüttl twee keer tegen een 9-0-nederlaag aan. In oktober 2019 werd de club thuis door Leicester afgedroogd; in februari 2021 was Manchester United op Old Trafford veel te sterk. De Spanjaard Rubén Sellés neemt Hasenhüttls taken op interim-basis over. Hij zal woensdagavond op de bank zitten als Southampton het in de EFL Cup opneemt tegen Sheffield Wednesday.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi moment voor Sheffield Wednesday om toe te slaan in de League Cup

Hasenhuttl is een prima trainer en heeft zeker goede resultaten behaald. Echter het laatste jaar is het een drama geweest en waren de resultaten bedroevend. Hij leek niet te weten wat zijn beste opstelling was en probeerde een spel te spelen waar we de spelers niet voor hebben (hoge intensiteit en een hoge verdedigende lijn).

De club gaat ook zeker niet vrijuit na het verzuimen om een spits te halen.
Hopelijk trekken ze de knip en halen ze een bewezen trainer. Goedkoop proberen te doen in de PL betekent bijna altijd degradatie.

7 november 2022 om 12:18

Welk "bewezen trainer" wilt echter Southampton coachen? Ik denk dat Southampton blij mag zij met trainer als Hasenhuttl. Ik zou geen betere weten die beschikbaar is voor Southampton..

7 november 2022 om 14:45

Ik zeg eerlijk dat ik niet weet wie allemaal beschikbaar is op het moment. Het is wel zo dat onze faciliteiten bij een van de betere van de Premier League horen. Trainingscomplex is nieuw en voorzien van de nieuwste technologie, stadion is degelijk en de ligging van de stad met een eigen vliegtuig maakt het makkelijk bereikbaar.

Als de club nu nog een degelijk transfer budget klaar legt voor de nieuwe trainer denk ik dat we wel een bewezen trainer kunnen aantrekken.

7 november 2022 om 12:18

Kan hij niet bij Ajax slagen? Ja, ik betrek Ajax er weer bij, maar deze coach heeft volgens mij een goede, aanvallende visie en is ook een prima kerel van wat ik gezien heb.

7 november 2022 om 14:29

Denk dat hij bij een Ajax het prima zou doen met de middelen en spelers. Moet wel een goede staf om hem heen hebben, daar ging het vorig jaar nog de mist in bij ons.

7 november 2022 om 12:20

Saints heeft dit toch gewoon zelf veroorzaakt door geen spits te halen?

7 november 2022 om 14:28

Klopt we hebben defensief goed versterkt en middenveld ook redelijk wat opties. Voorin heb je alleen Ché Adams, Adam Armstrong en soms werd Stuart Armstrong en Joe Aribo voorin gezet. In de jeugd speelt een top talent die laatst in de beker ook heeft gescoord, Dom Ballard. Echter is hij pas een jaar of 16/17 en nog te jong denk ik.

25% van de trainers is begin november ontslagen in Engeland. Ik houd van de EPL maar er hangt wel een zeer ongezond sportklimaat. Het is een soort fast-food league geworden, snelle consumptie die niet onderhoudend is. Alles korte termijn. Ten Hag nog twee potjes verliezen en hij mag ook weer zwaaien.

7 november 2022 om 12:27

Als ETH 2 keer verliest gaat hij helemaal nergens. Hij blijft precies zitten waar hij zit. Je roept dit namelijk ook al een tijdje maar je bent gewoon onzin aan het zaaien hierro!
ETH krijgt de tijd om zijn team op de rit te krijgen. Die gozer er net 4 maanden. Arteta heeft er 2 jaar over gedaan om zijn team in zijn 3e seizoen zo ver te krijgen. Volgens mij won Klopp ook niet in zijn eerste 2 seizoen een prijs.
Pak je rust, ETH blijft na 2 nederlagen gewoon zitten!

7 november 2022 om 12:57

Jij mag ook je rust pakken anders want ik zit hier helemaal nooit te roepen dat ie er uit vliegt. Haal jij accounts door elkaar? Ik hoop gewoon dat ie blijft hoor. Heb hem na de wedstrijd tegen Spurs nog enorm zitten promoten.

7 november 2022 om 13:32

Fastfood-league. Wat een treffende vergelijking! Chapeau.

7 november 2022 om 12:42

Volledig gelijk in, je merkt gewoon dat er veel PL clubs zijn die totaal geen poging doen om gezond beleid te voeren, omdat er zoveel inkomsten zijn dat het toch niet zo veel uitmaakt. Heel gebruikelijk voor een club als bijvoorbeeld West Ham om aankopen van €30m al na een seizoen af te danken en weer nieuwe spelers te halen. Verder hebben de meeste PL clubs ook alleen een jeugdopleiding voor de show lijkt het.

7 november 2022 om 12:45

Veel ploegen in Engeland investeren veel geld en willen de top of subtop aanvallen. Dat is soms alleen niet haalbaar door het matige beleid en de coaches zijn de makkelijkste slachtoffers. Je wordt bij wijze van na 2 wedstrijdjes verliezen al zwaar onder druk gezet. Maar in sommige gevallen zie je hoe beleid en het vasthouden ervan beter wordt. Bijv Arteta.

7 november 2022 om 12:58

Arteta is een goed voorbeeld hoe het moet. Arsenal is erg leuk om naar te kijken, hoop dat ze de titel pakken.

7 november 2022 om 14:36

Het probleem is dat veel clubs gewoon te veel geld hebben. Zo'n Nottingham Forest koopt zo'n beetje een compleet nieuw elftal, veelal pure middelmaat. Daar spoel je dan even meer dan 160 miljoen door het toilet. Dat zie je gewoon continu in de Premier League. De competitie word omhoog gehouden door de centen, want nergens zie je zoveel clubs die zo'n slecht beleid voeren. Dat valt des te meer op als je sporadisch een club ziet die wel weet wat beleid voeren is.

Arsenal is daarin momenteel een uitzondering inderdaad. Natuurlijk spendeert het wel, maar het oogt als een gezonde mix. Er spelen zelfs jeugdexponenten en als er iets is wat je steeds minder ziet in Engeland, is het dat. Peperdure opleidingen die er puur zijn voor de handel, terwijl er gewoon toptalenten rondlopen en talenten die moeiteloos meekunnen in de Premier League. Ik denk oprecht dat veel clubs binnen 5 jaar failliet zijn als je de TV centen en de steenrijke eigenaars weg zou laten.

7 november 2022 om 15:28

Binnen 5 jaar? Ik denk nog wel eerder.

Het is ook een beetje dubbel natuurlijk in Engeland. Er is zoveel geld gemoeid met de eindklassering. Niet normaal meer.

Juist goed beleid voeren, zoals ze nu bij Arsenal doen de laatste jaren gaat op de langere termijn vruchten afwerpen.
Er loopt genoeg talent rond, geef ze de kans en zie ze niet alleen als handelswaar.
Natuurlijk is niet elk talent goed genoeg voor de top. Maar die paar pareltjes die er wel zijn goed benutten.

7 november 2022 om 16:02

Wat een onzin weer over ETH. Die wordt nooit ontslagen als hij nu 2x verliest

Ik hoop van ganze harte dat Ajax oplet!
Qua spelletje heb ik een hele hoge pet of van Ralph, hij laat zijn teams herkenbaar spelen. Wil ook dominant zijn, wat niet altijd lukt uiteraard met Southampton, maar verstopt zeker zijn speelstijl niet.

Ajax, ontslag Alfred en stel deze man aan! Hassenhutll wil namelijk spelen met pressing, dominantie, geeft de jeugd de kans en is herkenbaar. Iets wat bij Alfred na bijna 4 maanden nog niet duidelijk is van dit alles.

Ene kant snap ik t wel dat ze Ralph ontslaan. Andere kant, heb ik zoiets van die man heb je 2 jaar in het zadel gehouden toen het slecht ging, waarom nu niet? De selectie van Southampton is gewoonweg niet zo geweldig. Alleen de jeugd blijft waanzinnig daar. Ik zou vertrouwen houden, maja. Wie ben ik?

7 november 2022 om 12:45

Hoewel ik het eens ben met je beredenering, werkt het helaas niet in de voetbalwereld. Indien er niet snel resultaat behaald wordt, kan dat degradatie betekenen. Daarbij, vind ik persoonlijk, ben je een goede coach als je het beste uit je materiaal haalt. Zoals jij het omschrijft, heeft hij niet de spelers voor de gewenste speelstijl. Dan moet je daar als coach zijnde op anticiperen. Ik heb Southampton nauwelijks gevolgd, maar heb een vaag vermoeden dat hij dat dus niet heeft gedaan.

En m.b.t. Ajax, ik zie hun vooralsnog geen Engels sprekende trainer presenteren. Zullen veel sneller kiezen voor een Nederlands sprekende coach/trainer.

7 november 2022 om 13:11

@ Zodzeh

Daarom vind ik het zo gek dat ze 2 jaar lang wel vertrouwen hebben gehouden in Ralph.
Toendertijd had hij betere selecties tot zijn beschikking. De selectie van nu is gewoonweg degradatie kandidaat.

Ze stellen een trainer aan vanwege zijn manier van werken. Vanwege zijn stijl. Tenminste, zo zou ik te werk gaan als bestuurder die een trainer aan moest stellen.
Daarin dien ik dus ook de trainer de selectie te geven waardoor hij zijn manier van werken, zijn stijl kan toepassen. Daar heeft de club nu al 4 jaar lang de tijd voor..... Nogal wiedes dat het niet gebeurd is en hem daarom nu voor slechte resultaten gaat ontslaan.

7 november 2022 om 13:15

Helemaal met je eens. Dit is de enige kandidaat die ik nu bij Ajax zou willen zien. Voor de rest schiet mij niets te binnen (betaalbaar).

7 november 2022 om 14:28

Niet heel relevant, maar wil het toch even noemen: Ajax heeft al 24 jaar geen buitenlandse coach gehad.

7 november 2022 om 14:50

Des te meer reden er nu is om van die 24 jaar traditie af te stappen!
Ik zie geen enkele nederlandse trainer hetgeen doen wat ETH deed bij Ajax.
Dus, dan maar over op een buitenlandse trainer.

7 november 2022 om 17:14

Je eerste zin is precies wat ik dacht bij het lezen van de eerste zin in het artikel.

Nu moet alleen Schreuder er nog uit.

Je hebt een zwaar programma gehad dit jaar, en we zijn nog maar november. En nu heb je een grote pauze om je als coach weer voor te bereiden op de competitie na het wk maar je krijgt je ontslag. Wat verwacht een club als Southampton dan? 5e ontslag in de Pl en we zijn nog niet eens halverwege november, ongelooflijk. Begint meer en meer op de Serie A te lijken.

Ik vind dit niet een heel gek ontslag. Hassenhutl heeft met Southampton in mijn ogen een aantal jaar niet waar kunnen maken wat er verwacht werd en het was wachten tot ze een keer een jaar zouden hebben waar ze degraderen. Ik vraag me af wie zijn vervanger gaat worden, zo ambitieus als Villa zijn ze niet en ik denk ook niet dat Southampton de “pull” heeft om een Emery aan te kunnen trekken. Ik verwacht dat we een coach terug gaan zien die dit seizoen ontslagen is. Gerrard of zo iets dergelijks

7 november 2022 om 14:40

Ik snap uberhaupt niet waarom je als Southampton zijnde een aanvallend ingestelde coach aantrekt en verwacht dat dat wel goedkomt. Nu vind ik Hassenhutl wel een goede coach, maar het is gewoon geen match. Die clubs doen maar wat en denken niet na wat ze nou eigenlijk binnenhalen. Dan zwijgen we nog maar even over de transfersommen die veel clubs op tafel leggen voor spelers die nog niet een derde van de prijs waard zijn elders in Europa. Neem bijvoorbeeld ook een Nottingham Forest dat even 161 miljoen euro spendeert en stijf onderaan staat. Dan kun je gerust stellen dat er van beleid geen sprake is.

Altijd zo opportunistisch dit soort ontslagen. Wat dat betreft leert de voetballerij het nooit. 1-4 verliezen van Newcastle verliezen is geen schande. Newcastle is niet meer die degradatiekandidaat van vorig jaar. Ze hebben geweldig ingekocht en worden geleid door een goede coach. Southampton staat 18e en dat is op geen enkele manier een vreemde notering. Clubs als Everton, Aston Villa en Leicester staan boven Southampton, die allen een veel betere selectie hebben en overigens veel meer geld tot hun beschikking hebben.

7 november 2022 om 17:20

Natuurlijk is verliezen van dit Newcastle geen schande als je Southampton heet maar het is al de zesde op rij en als je in de PL wilt blijven moet je af en toe wel gewoon winnen van een team dat gelijkwaardig/beter is.

Weet niet zozeer of dit de schuld van de selectie of Hasenhuttl is dat ze zo laag staan, maar hoewel Hasenhuttl altijd wordt neergezet als hele goede trainer is het al jaren niet zo heel denderend. Een elfde plaats is prima, maar twee keer vijftiende is ook niet meer dan gewoon. Hij kan wel mooie ideeën over voetbal hebben en hij heeft ook één van de minst imponerende selecties in de PL, maar dan wel met een hoge lijn proberen te spelen en constant willen voetballen is ook gewoon naïef. Je kunt wel mooie ideeën hebben, maar als je één keer in het Championship met moordende concurrentie zit, probeer er dan nog maar eens uit te komen als je een club van Southampton bent terwijl je met een resultaattrainer nog best prima in de PL kunt blijven met een beetje geluk.

Zo'n Bielsa heeft Leeds ook enorm veel gebracht, maar ze zijn daar nog steeds blij dat ze Jesse Marsch hebben binnengehaald denk ik. Soms moet je gewoon doorselecteren en het zat er bij Hasenhuttl na inmiddels vier jaar Southampton niet meer in denk ik.

Jammer dat Hasenhüttl ontslagen is, want vind hem een hele goede trainer. Heeft het bij Southampton eigenlijk altijd gewoon naar de kwaliteiten van zijn spelersmateriaal gedaan, dus gewoon goed. Liet ze vaak gewoon goed voetballen en hebben het de grote teams in de Premier League ook vaak moeilijk gemaakt en een aantal keer gewonnen.

Dit seizoen bij Southampton had hij eigenlijk wel redelijk goed spelersmateriaal tot zijn beschikking (o.a. Walker Peters, Aribo, Ward Prowse, Livramento, Salisu en Lavia), maar het probleem is eigenlijk dat vooral hun aanval heel matig is en met de aanval die ze nu hebben ga je het ook niet redden in de Premier League en voor de rest is het nou niet zo dat buiten enkele spelers, ze heel veel kwaliteit hebben om hoger op de ranglijst te staan.

Maar ben altijd wel fan van Hasenhüttl geweest. Zag hem toevallig jaren terug voor het eerst als trainer aan het werk bij FC Ingolstadt. Wist hij kampioen mee te worden in Bundesliga 2 en eindigde daarna gewoon op een keurige 11de plaats in de Bundesliga. Heeft het daarna prima gedaan met Leipzig en dus eigenlijk ook met Southampton en hij is met Southampton weleens tegen hele dikke nederlagen aangelopen (o.a. 0-9 in eigen huis verloren van Leicester City, 2 seizoenen terug) maar ondanks dat gewoon een hele goede coach.

7 november 2022 om 14:43

Het is een beetje een combinatie. Je bent als coach natuurlijk zeer naief als je met Southampton wil gaan aanvallen, maar je bent als club natuurlijk ook slecht bezig als je een aanvallend ingestelde coach aanstelt. Als je dat doet als je Southampton bent, moet je zeker weten dat je voltreffers hebt op de transfermarkt. Eigenlijk wees niets erop dat Southampton dat in zich had als je naar de laatste jaren kijkt.

Slechte move, is een hele degelijke coach en speelt altijd positief voetbal.
Ze hebben al verschillende keren serieus klop gekregen maar zijn team laat nooit hun kop hangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren