Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vierde trainersontslag in Bundesliga: succestrainer krijgt congé

Laatste update:

Mike Büskens staat niet langer voor de selectie van Greuther Fürth. De 44-jarige oefenmeester is woensdag ontslagen, aldus bronnen rond de Bundesliga-club. Büskens is de vierde trainer die dit seizoen in de hoogste divisie van Duitsland zijn congé krijgt.

Büskens had Greuther Fürth sinds eind december 2009 onder zijn hoede en leidde de club afgelopen seizoen naar de Bundesliga. Dit seizoen staat de ploeg na 22 duels echter op de laatste plaats, met slechts 12 punten. Vooral het aantal gemaakte doelpunt breekt Greuther Fürth duidelijk op: 13 stuks.

Felix Magath (VfL Wolfsburg), Markus Babbel (TSG Hoffenheim) en Huub Stevens (Schalke) moesten eerder dit seizoen ook hun koffers pakken. Echt penibel is de situatie van Greuther Fürth nog niet. De achterstand op de zestiende plaats bedraagt maar vier punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat denkt Greuther Fürth wel niet? Met zo'n selectie dachten ze mee te kunnen draaien in de middenmoot? Erg jammer dat zo'n goede trainer hiervoor ontslag krijgt. Als je geen beter materiaal hebt, dan kun je ook niet beter. Zie ook verband met Van Basten en SCH

20 februari 2013 om 19:19

Wat je zegt is waar, maar ik vind je voorbeeld van Van Basten niet helemaal op zijn plaats. Van Basten heeft namelijk ook al bij het Nederlands elftal en Ajax aan het roer gestaan, en daar was hij ook niet succesvol. Ik wil niet meteen zeggen dat hij zo'n verschrikkelijk slechte trainer is, maar hij heeft tot nu toe nog niet bewezen een goede trainer te zijn.

21 februari 2013 om 10:55

Dat vind ik ook niet helemaal waar. Oranje speelde onder van Basten het beste voetbal dat ze ooit gespeeld hebben. 1 slechte wedstrijd tegen een ontketend Rusland waarbij ook de situatie met Boularouz een grote rol speelde denk ik doet daar weinig aan af vind ik.

21 februari 2013 om 16:36

Klopt wel, maar het ging hier om succes in de vorm van resultaat behalen in de vorm van punten en/of overwinningen op belangrijke momenten, zoals tegen Rusland. Het kan best zijn dat het voetbal niet onaardig is, maar in de competitie draait het om overwinningen en punten pakken.

Als je het slecht doet, moet je weg, zo simpel is het. Huub Stevens werd ontslagen, omdat het een periode slecht deed, hij had de hele seizoen tot nu had hij de tijd.

20 februari 2013 om 19:09

De vraag is, doet hij het wel slecht? Wat denken ze te verwachten met de zwakste ploeg van de Bundesliga?

20 februari 2013 om 19:12

Ja zo zijn de regels in het voetbal wel. Maar er zijn genoeg voorbeelden van clubs die wél veel succes hebben geboekt door naar de lange termijn te kijken en hun trainer niet te ontslaan.

20 februari 2013 om 19:31

Er zijn echter ook genoeg voorbeelden waar een nieuwe trainer een bepaald effect heeft op de groep waardoor ze in ene met meer vertrouwen en durf spelen. Zie dit seizoen NAC bijvoorbeeld.

20 februari 2013 om 19:45

Ook dat is helemaal waar. Maar Mike Büskens heeft Fürth (een bescheiden club) naar de Bundesliga gebracht. Als er dan amper serieuze versterkingen komen heb je ook niet veel kans van overleven.

20 februari 2013 om 20:30

Ow nee, absoluut. Ben ik het helemaal mee eens. wilde alleen ff aanhalen dat niet in alle gevallen een langdurig trainerschap de beste optie is. Ben daar zelf wel voorstander van, maar als het niet werkt werkt het niet. Ik kijk echter bijna geen Bundesliga wedstrijden(alleen af en toe Dortmund en Bayern), dus geen idee of er meer uit deze groep te halen is.

Als er een trainer ontslagen wordt, zie je vaak dat de ploeg de 2-3 wedstrijden daarna beter dan normaal speelt (spelers willen zich bewijzen onder nieuwe trainer) en dit zou voor Greuter Fürth niet slecht zijn, stel dat ze 4 punten pakken, staan ze weer gelijk met Augsburg. Toch denk ik dat het weinig helpt op de lange duur, ik voorspel dat Greuter Fürth gewoon degradeert, maar in de voetballerij wordt vooral naar de korte duur gekeken, vooral als het om resultaten gaat.

Ik vond Fürth toch wel aardig spelen met het matriaal wat ze hadden. Deden leuk mee maar als 9 vd 10 ploegen in Duitsland iets gas bij deed konden ze het vergeten.

En nu verwachten ze van de volgende trainer dat hij opeens punten gaat pakken?

Belachelijk dit
Furth heeft niet de kwaliteiten wat verwacht die voorzitter dan van Buskens
Hoop dat Buskens een leuke club vindt

Fürth heeft zo'n selectie die simpelweg niet thuishoort in de eerste Bundesliga. Sararer en Stieber kunnen misschien ergens anders een plaats op de bank krijgen maar dit elftal heeft gewoon de kwaliteit niet. Ligt niet aan de coach.

goede keuze, ik denk wel dat de punten nu binnen gaan stromen na het ontslag van buskens.........

wat willen hun ze hebben een slecht elftal als ze no aankopen doen dan kunnen ze de in blijven

Congé, vreemd woordgebruik, hier in België betekent dat verlof krijgen.
Het is altijd een beetje afwachten wat het effect is van een trainersontslag, soms gaat het dan weer bergop, soms heeft het ook geen enkele invloed. Vraag mij af of Fürth wel de kwaliteit heeft om te blijven in de Bundesliga.

21 februari 2013 om 11:00

We zitten dan ook op een Nederlandse site. Hier betekent het gewoon afscheid nemen of ontslag krijgen. Poepen betekend bij jullie ook heel wat anders dan wat het hier betekent natuurlijk

Denk dat dit ontslag geen enkel effect gaat sorteren. Ze hebben met afstand de zwakste selectie en dan is de laatste plaats niet meer dan logisch.

Tja , heel goed gezegd . Azo zeggen we dat in NL ook , " Büskens mag op permanent verlof " wellicht het Schokeffect testen in Fürth . Klaar als een klontje" Büskens wordt vanaf het nieuwe seizoen de trainer van Schalke". Legende op Schalke " Eurofighter"

Hopelijk staan onze fans nu met beide voeten op de grond. Het voetbal was niet om aan te ziem, wat een paniek.

Terecht. Je kan hem niet kwalijk nemen, dat ze laatste staan. Maar je mag wel verwachten dat ze wat opportunistische gaan voetballen. Beter laatste worden met leuk aanvallend voetbal, dan met afbraak voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren