Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij onthult naam ‘die heel belangrijk gemaakt gaat worden’ binnen Ajax

Laatste update:

Er komt komend seizoen een belangrijke rol voor Dave Vos binnen de technische staf van Ajax. Dat bevestigt clubwatcher Mike Verweij maandag in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Hoewel men het intern nog te vroeg vindt voor het hoofdtrainerschap, lijkt een rol als eerste assistent zeer aannemelijk voor de huidig eindverantwoordelijke van Jong Ajax. Verder meldt Verweij dat Erik ten Hag nog altijd de droomkandidaat is om John van 't Schip op te volgen.

Een maand terug noemde de NOS Vos voor het eerst in één adem met de opvolging van Van 't Schip. Destijds zou er bij Ajax al getwijfeld worden 'of het niet te vroeg was' om de veertigjarige trainer door te schuiven.

Voor dit seizoen had Vos namelijk alleen nog ervaring als jeugdcoach en assistent. Inmiddels lijkt er een duidelijkere visie te zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Hoewel Vos er goed op staat, durft de clubleiding het nog niet aan hem hoofdtrainer te maken. Wel beaamt Verweij dat Vos 'heel belangrijk gemaakt gaat worden'.

Dat blijkt uit het feit dat een nieuwe hoofdtrainer eerst moet kunnen leven met Vos' status. Zo ook Ten Hag, die nog altijd bovenaan het kandidatenlijstje prijkt in de Johan Cruijff ArenA.

De Haaksberger ligt echter nog altijd vast bij Manchester United, al neemt de druk toe. United-icoon Gary Nevile voorspelde al dat Ten Hags lot afhangt van eventuele FA Cup-winst. Mocht hij toch aanblijven, schakelt Ajax over naar een plan B. Het praat al met een buitenlandse kandidaat, wiens naam Verweij echter niet wil prijsgeven.

In ieder geval zullen er flink wat mutaties plaatsvinden in de Ajax-staf. Van't Schip schuift door naar de rol van Head of Coaching, terwijl assistent Hedwiges Maduro door kan als hoofdtrainer van Jong Ajax. Michael Valkanis en Richard Witschge vertrekken; Saïd Bakkati's toekomst blijft nog in het ongewisse.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is Dave Vos de nieuwe Maduro waar ze ook al hoge verwachtingen hadden?

15 april 2024 om 13:41

Het begint inderdaad bijna hopeloos vastgrijpen aan alles dat nieuw is te worden bij het journaille en fans. Zowel bij spelers (eerst Hato, iets recenter Kaplan) als bij figuren naast het veld. Ook bij een Kroes zie je dat nu heel hard terug.

15 april 2024 om 13:50

Nou goed vooral bij de geweldige "journalist" Mike Verweij zie je dat hij vooral nieuws brengt om ervoor te zorgen dat zijn vriendjes/bronnen binnen Ajax aan functies te helpen/te behouden. Afgelopen jaar maar enkele kritische woorden over Steijn en dat was ook echt toen het niet meer anders kon en Mislintat die hem nooit informatie gaf, daar is die nu nog bezig met een karaktermoord door hem zelfs thuis op te gaan wachten. Dave Vos zal ook wel dus weer een leuke scoop hebben gebracht naar Mike en daardoor zal hij hem er even goed opzetten. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er serieus al wordt gesproken over Vos assistent maken terwijl het nog niet zeker is welke coach er voor de groep komt te staan. Meestal is de volgerde coach en dan kijken welke staf die persoon mee wilt nemen. Daarna kijk je pas of er nog andere aanvullingen nodig zijn.

15 april 2024 om 14:25

Vos is al een lange tijd een hele goede kracht voor Ajax. Dat ie een stap hoger moet komend jaar, is meer dan terecht. Geen verlosser, gewoon een kundig, talentvol persoon, die - hopelijk - wat kan toevoegen. Niets geks aan. Ook niet vreemd dat meerdere fans, en ook Mike, deze stap verwachten.

15 april 2024 om 15:25

Het is niet zomaar een stap hè. Hij gaat “heel belangrijk” gemaakt worden volgens Verweij.

15 april 2024 om 16:19

"heel belangrijk" ja, om vervolgens in alinea 1 te stellen dat hij (hoogstwaarschijnlijk) assistent trainer bij het eerste elftal zal worden. Gewoon een logische vervolgstap voor hem waar de Telegraaf onterecht (maar wel te verwachten, ze zijn immers een sensatiekrant) een krachtterm aan hangt in de titel van het artikel. Verder blijkt nergens uit het artikel dat er een "hele belangrijke" rol voor hem ligt. Hij wordt simpelweg assistent, that's it. Je trapt dus gewoonweg in een sensationele krachtterm in de titel van een telegraaf artikel. Classic manier van werken van de heer Verweij.

15 april 2024 om 17:29

@eagles,

Maar hij presteert het slechts als trainer van jong-Ajax sinds Ajax meedoet aan de KKD? ik kan mij tenminste niet heugen dat Ajax 2 het ooit zo slecht heeft gedaan. Is hij dan wel zo goed?

15 april 2024 om 13:48

In tegenstelling tot Maduro heeft Vos wel een team onder zijn hoede gehad met Jong Ajax. Hij nam het vorig seizoen over toen Heitinga naar Ajax 1 toeging, en eerlijk is eerlijk: de hand van Vos was wel te zien. Ajax speelde een heel stuk beter qua positiespel, bepaalde spelers presteerden beter en de resultaten waren beter ten opzichte van Heitinga. Voor de duidelijkheid voor de rest moet uiteraard nog blijken of Vos op termijn een trainer voor Ajax 1 zal zijn. Maar Maduro is enkel assistent geweest bij Almere City en momenteel Ajax, waar Vos toch al op eigen voeten hier en daar wat heeft laten zien.

Wat ten Hag betreft; die komt nu zeker niet terug naar Ajax. Als hij ontslagen wordt bij Manchester United, dan zal het mij niet verbazen dat hij even een jaartje een sabbatical neemt en of hij dan wel of geen sabbatical neemt; ten Hag kan sowieso nog bij betere clubs en opties in het buitenland terecht. Op de een of andere manier zie ik hem in de toekomst wel terechtkomen bij een club als Borussia Dortmund, vind ten Hag sowieso wel iemand die in het Duitse-voetbal past. Niet zozeer vanwege zijn speelwijze of wat dan ook, maar toch lijkt mij dat een goede match en hij heeft natuurlijk 2-jaar in de jeugd gewerkt bij Bayern München.

15 april 2024 om 14:23

Ik denk niet dat mislintat nog een Nederlander gaat aanstellen bij Dortmund nu haha. Maar ik zie ten Hag ook niet naar Ajax komen, kan alleen maar afbreuk doen aan zijn unieke prestaties. Al is ten Hag daar zelf misschien niet direct mee bezig, staan er vast wel andere clubs in de rij voor hem.

15 april 2024 om 15:20

Nee, van Maduro hadden ze onterecht verwachtingen, hebben niet opgelet. Totaal geen Ajaxcoach met zijn zogenaamde realisme, de Hollandse ziekte.

Dave Vos is echt een Cruijffiaan, met kennis en visie op detailniveau, snapt het echte Ajaxspelletje en kan dat ook goed overbrengen.

Ben benieuwd wie die beslissing neemt dan. Beuker? En wat als er ‘straks’ een andere TD of AD komt die daar totaal anders over denkt.

Ten Hag helaas onhaalbaar.
Zal op meerdere lijstjes staan, clubs die meer kunnen bieden.

Anders zou hij natuurlijk wel de droom kandidaat zijn.
Dave Vos is denk ik wel klaar voor een stap als assistent, het enige nadeel voor hem is dat bij iedereen tegenwoordig zelf een assist meeneemt.

Ik hoop ergens ook nog steeds op Pepijn Lijnders, waar je Vos goed naast kunt zetten.

15 april 2024 om 14:00

Denk jij niet dat Ajax behoefte heeft aan een ervaren hoofdtrainer ipv een ervaren assistent die je nu als hooftrainer neer zou gaan zetten. En dat bij een club waar het nog steeds organisatorisch een zooitje is ?

15 april 2024 om 14:03

@superfarmers,

Denk je niet dat ervaren en goede hoofdtrainers moeilijk te verkrijgen zijn ?

15 april 2024 om 14:19

Maar Ajax heeft een goede naam en je geeft zelf aan dat Ajax volgend jaar waarschijnlijk voor de titel zal gaan. Met deze combinatie moet het toch mogelijk zijn een ervaren hoofdtrainer binnen te halen. Of denk jij dat ervaren trainers liever niet bij Ajax trainen ?

15 april 2024 om 14:51

Had een goede naam of heb je een jaar onder een steen geleefd, chaos, vriendjespolitiek, Ajax dna? Voor de titel gaan, vertel? Een ervaren hoofdtrainer zal Ajax voorlopig mijden als de pest en
wachten op de grote schoonmaak die ze jaren geleden al hadden moeten uitvoeren.

Komt Verweij weer met Ten Hag haha. En Ajax praat al met een buitenlandse plan-b kandidaat, goh zou het Potter zijn?

Even een serieuze vraag. Op basis van wat ? Met jong doet hij nu ook niet echt fantastisch.



Ik zie Ten Hag echt niet nu al terugkeren naar Ajax. Ondanks mindere jaren bij Man Utd vergeet men echt niet snel wat hij met Ajax voor elkaar kreeg in de jaren daarvoor. Dus zal wel genoeg aanbiedingen krijgen. Bovendien is de kans op afbreuk van zijn reputatie te groot als hij nu zou instappen in de huidige Ajax. Laat hem maar een mooie Duitse club trainen, lijkt me het beste bij hem passen.

Buitenlandse naam plan B? Goh, zou het Potter zijn? Knutsen? Neestrup?

Wat presteert hij met jong Ajax. Staan in de onderste regionen. Komt geen speler door naar het eerste dus valt allemaal wel mee hoe goed hij is.

15 april 2024 om 14:10

Een aantal spelers die een redelijk aantal wedstrijden bij jong hebben gespeeld: Godts, Ramaj, Mamnsverk en Kaplan. Daar komt bij dat van Axel Dongen langere tijd geblesseerd is geweest.

15 april 2024 om 14:14

Dan ben ik Hlynnson vergeten en is er een goede kans dat Vos nog gaat doorbreken. Dat terwijl ik dit 1 van de mindere lichtingen van jong ajax vindt in de wedstrijden die ik heb gezien. Vos laat het team wel herkenbaar spelen en daar houd ik wel van. Of het goed genoeg is voor ajax 1 moet de toekomst uitwijzen. Het lijkt me wel leuk als er weer een trainer vanuit de jeugd 'doorbreekt'.

15 april 2024 om 14:21

@superboer1997

Dus Dave Vos doet het goed omdat dure aankopen voor het eerste ook echt in het eerste spelen ? Is dan niet een hele vreemde gedachte ?

Aub nu een coach die gepokt en gemazeld is, en zich al heeft bewezen. Ook internationaal. Het is nu niet het moment om te gaan gokken met een Vos. Net als destijds met Keizer. Die zou het ook even laten zien, maar bleek na korte tijd ook niet de redder van Ajax. Al staan zijn resultaten nog behoorlijk in positief contrast met die van de laatste 4 passanten. En ga van 't Schip mooi naar huis sturen, in plaats van een functie voor hem te creã«ren, omdat hem dat is toegezegd. Tijden veranderen, en nu moeten er beslissingen worden genomen die Ajax verder helpen, maar niet in eerste instantie ex Ajax spelers.....

Apart, één hele goede keuze zou dat zijn in de vorm van Dave Vos, dat zou van visie en inzicht getuigen bij diegene die daar over gaat.

Echter, dan met Ten Hag aankomen is dan weer volledig kansloos.

Heeft bij Ajax maar één heel goed seizoen gedraaid met het beste Ajax elftal sinds '95 (seizoen 2018 met Frenkie), en daarna heeft hij de jeugd links laten liggen, is hij meteen van twee voetballende 6-en naar twee brekers gegaan op het middenveld, sloopte hij het vrije combinatiespel voorin eruit en in plaats daarvan tactische foefjes, zoals de 16 inkomen en voorgeven maar.

Daarna jaren met Alvarez op 6 gespeeld, met als gevolg geen opbouw centraal, slecht onder druk uitvoetballen en dus alleen voorspelbaar en lafjes via de flanken opbouwen, om dan voorin weer steevast die opportunistische voorzet te geven.

Lange periodes slechte veldbezettingen, restverdedigingen. Vaak met 6-7(!) man op lijn voorin wat voetballen nog onmogelijk maakt, puur veel man voor het doel voor de voorzet. En dan een breker erachter om de counter eruit te halen. Allemaal totaal niet des Ajax.

Ieder seizoen maandenlang puzzelen terwijl heel Nederland al ziet wat de logische opstelling is. Komt ie dan halverwege de groepsfase in de CL pas achter, te laat.

Vreemde wissels altijd.

Het is puur dat hij die jaren extreem veel duurdere selecties had dan de rest in de eredivisie, waardoor kampioenschappen gekocht zijn. In het corona jaar had het naar AZ moeten gaan, die hadden ongetwijfeld bij uitspelen kampioen geworden. Zijn laatste kampioenschap ook puur geluk en ondanks hem, daar hij Taylor, die al het hele seizoen op de bank zat en er zogenaamd niet klaar voor was, helemaal niet in wilde brengen maar toen wel moést, want meerdere blessures, en het was Taylor die met zijn spel en vooral ook energie en drive Ajax naar het kampioenschap speelde.

Dus, nee, alsjeblief geen Ten Hag, voor de verandering eens een goede en Ajax-minded coach.

16 april 2024 om 07:28

Nou ik heb goed nieuws voor je. Ten Hag komt dit decennium niet terug naar Ajax. Relax.

schakelt Ajax over naar een plan B. Het praat al met een buitenlandse kandidaat, wiens naam Verweij echter niet wil prijsgeven. Waarschijnlijk omdat Verweij niet weet welke trainer dat is.
In het verleden was Marcel Keizer ook de aangewezen man die veel indruk maakte binnen Ajax, die heeft het toen niet kunnen waar maken. Er komt zo veel meer bij kijken als je eindverantwoordelijke bent van het eerste elftal. Lijkt me inderdaad beter dat hij er eerst aan mag ruiken door assistent te zijn van een trainer die hem dan ook wel de benodigde ruimte geeft.

Zorg ook eens intern voor een stabiele omgeving. Maak een plan voor 2 of 3 assistenten die de club voorschrijft dan kan een nieuwe trainer 1 assistent meenemen. Haal Bogarde terug geeft Tahamata een goede rol in je organisatie. Het is echt belachelijk hoe er met dit soort mensen wordt omgegaan. Haal Wim Jonk terug, geef Keje Molenaar een plek in de RVC zet Kroes neer op een belangrijke plek binnen je organisatie. ( wat mij betreft als AD ) maar zorg in Gods naam voor een solide club basis met weinig vreemden erin. Anders blijf je elke trainer kutten met nieuw personeel en dat dat allemaal niets ten goede komt van de club hebben we wel gezien denk ik. Hoe moeilijk kan het nou zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren