Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertonghen viert jubileum België met goal; EK voor Zweden na zeperd utopie

Laatste update:

België heeft dinsdagavond een overtuigende zege geboekt op Estland. Het EK-kwalificatieduel werd uiteindelijk met 5-0 gewonnen dankzij treffers van Jan Vertonghen, Leandro Trossard, Charles De Ketelaere en een dubbelslag van Romelu Lukaku. Voor Vertonghen was het dubbel feest, aangezien hij zijn 150ste interland voor de Rode Duivels speelde. De Belgen gaan met 13 punten aan kop in Groep F, terwijl Zweden, dat met 1-3 verloor van Oostenrijk, het EK zo goed als zeker kan vergeten.

België - Estland 5-0
Vertonghen wist de ban al binnen vier minuten te breken, nadat Karl Hein, de sluitpost van Estland niet vrijuit ging. De doelman ging onder een hoekschop van Yannick Carrasco door, waarna Vertonghen in een leeg doel kon binnenknikken: 1-0. Bondscoach Domenico Tedesco zag zijn ploeg de marge na ruim een kwartier spelen verdubbelen via Trossard, die na een slalom met een hard schot de linkerbovenhoek vond: 2-0.

België nam vervolgens gas terug, maar wist in het tweede bedrijf de score alsnog verder uit te bouwen dankzij twee treffers kort achter elkaar van Lukaku. De Belgische aanvalsleider zorgde eerst met een lage schuiver voor de 3-0 om hierna met een knap schot uit de draai de 4-0 te maken. Invaller Loïs Openda liet in de slotfase nog na om zichzelf ook op het scorebord te schieten. Dat lukte De Ketelaere, eveneens invaller, met een van richting veranderd puntertje nog wel: 5-0.

Zweden - Oostenrijk 1-3
Zweden wist dat er gewonnen moest worden om de kansen op EK-kwalificatie nog enigszins in leven te houden. Tien minuten na rust kwam de ploeg van bondscoach Janne Andersson echter op achterstand nadat Michael Gregoritsch binnen kon koppen uit een puntgave voorzet van Stefan Posch. De problemen voor Zweden werden direct erna groter.

Oostenrijk profiteerde van slordig balverlies op het middenveld, waarna Marko Arnautovic uiteindelijk van dichtbij voor de 0-2 aantekende. Vanaf de strafschopstip vergrootte de spits de score halverwege het tweede bedrijf tot 0-3. Emil Holm zorgde vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog voor een eretreffer namens de Scandinaviërs door vanaf de rand van de zestien met een geplaatste schuiver af te ronden: 1-3. Oostenrijk blijft in Groep F steken op vijf punten, dat zijn er zeven minder dan de gedeeld koplopers België en Oostenrijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen de tweede helft gezien (en de highlights van de eerste) en het zag er toch wel redelijk uit. Een paar mooie goals gezien (eigenlijk alle buiten die van Vertonghen) en een paar jonge jongens die bewijzen het perfect te kunnen opvangen in de toekomst. Onana en Mangala zijn 10 niveaus hoger momenteel dan Tielemans en dan zit de beste Lavia er nog niet eens bij eigenlijk. Ook doku weer laten zien dat hij echt een speciaal talent heeft en ook De Ketelaere liet zien dat er wel muziek in zit als opvolger op termijn van de Bruyne.

Lukaku blijft daarnaast ook echt een fenomeen in de kwalificaties.

12 september 2023 om 23:00

Die goal zal De Ketelaere toch weer dat tikkeltje extra vertrouwen geven dat hij nodig heeft. Voor zijn goal frustreerde hij me wel bij 2 fases, maar die goal doet hij heel mooi. Al denk ik nu wel niet dat we mogen verwachten dat hij die rol van De Bruyne kan overnemen in de toekomst, ik denk dat het zelfs nog een lange tijd kan duren vooraleer hij een vaste basisplaats heeft bij België.

12 september 2023 om 23:04

De Bruyne opvolgen gaat niemand kunnen. Maar ik zie het er nog wel in. Intelligente speler die goed tussen de linies kan spelen, overzicht heeft en wel een goaltje kan maken.

Komt wel goed met hem denk ik en zeker een meer dan bovengemiddelde voetballer vermoed ik.

13 september 2023 om 11:29

Het verbaasd mij dat Vertonghen überhaupt nog speelt bij Belgie. Is er niet iets beters beschikbaar?

13 september 2023 om 11:39

Helaas niet, de verdediging is een probleem voor België. Zijn partner in de verdediging, Faes, is nog een heel stuk slechter. Het beste duo zou Theate - Alderweireld zijn, maar Theate staat nu als linksback voor de nationale ploeg en Alderweireld is (tijdelijk) gestopt als international. Er zijn wel wat leuke talenten die eraan komen met Al-Dakhil, Debast en Spileers op die positie, dus het kan de komende jaren nog wel verbeteren.

12 september 2023 om 23:16

Ja tegen alle lammen en blinden waar je in de kwalificatie tegen speelt kan Lukaku het wel.

12 september 2023 om 23:21

Opvallend dat niet iedereen het dan doet, dus zo makkelijk zal het ook niet zijn.

13 september 2023 om 06:41

@Ruiz, je bedoeld zoals onze bijna all time topscorer Depay?

13 september 2023 om 09:55

Las daarnet dat Lukaku nu evenveel goals als Pelé heeft bij het nationale elftal en er zijn slechts 11 spelers ooit (!) die er meer hebben bij het nationale elftal.

13 september 2023 om 09:58

Klopt precies zoals depay. Bij lange na niet de beste spits die we ooit gehad hebben maar door al die wedstrijden tegen dit soort cafeelftallen kan ie een mooi moyenne weerleggen.

13 september 2023 om 10:52

Je gaat depay met zijn schamele 44 goals toch niet vergelijken met Lukaku?

12 september 2023 om 23:18

Ik heb me er vanavond nog eens voor in de zetel gezet en moet toch ook zeggen dat ik positief verrast was (Zij het tegen een heel zwakke tegenstander). Doku heel sterk, Lukaku ook positief. Grootste opvaller was toch wel Doku, als die niet elke match start kan je de coach beter ontslaan. Draait rondjes rond z'n tegenstander en ook z'n productie is al een stuk verbeterd. Ook Onana was heer en meester op het middeveld

12 september 2023 om 23:26

Er zit wel muziek in vind ik. Zeker in Doku. Die presteert ook echt al een hele poos echt goed bij het eerste elftal als hij fit is.

12 september 2023 om 23:45

Klopt! Ik vind het zelfs geen vraagstuk of je Bakayoko of hem zet. Yohan is nog veel meer een blind paar imo. Veel talenten hebben deze zomer ook wel een nieuwe stap gemaakt. Die ontwikkeling kan belangrijk zijn voor de Nationale ploeg

13 september 2023 om 00:06

Absoluut geen vraagteken inderdaad. Dan is het nog eerder een vraagteken of je Carrasco of Bakayoko moet zetten.

13 september 2023 om 00:28

Ik heb wel de indruk dat Bakayoko een iets beter eindproduct heeft dan Doku, hij geeft toch vaak assists en zijn schot is over het algemeen wel een stuk beter. Alleen is Doku wel sneller, veel beter in de dribbel en is hij slimmer zonder bal. Doku is met voorsprong onze beste winger.

13 september 2023 om 00:38

Carrasco heeft gekozen voor de zandbak. Hij zou beter moeten weten na China. Toen was zijn niveau ook erg laag. Al hebben we met Doku, Bakayoko & Trossard genoeg waardige alternatieven op de vleugels.

13 september 2023 om 00:45

Mangala maakt het meeste indruk op mij. Lijkt wel een onmisbare schakel in dat elftal. Veel meer dan Onana dat is, ondanks zijn fysieke superioriteit. Ik zie eerder Lavia als een alternatief voor Onana op de 6, in een driehoeksmiddenveld met de punt naar achter.

13 september 2023 om 09:57

Onana is wel beter als 8 dan als 6 vind ik persoonlijk. Lavia is voor mij op termijn een no brainer. En dan zullen Onana en Mangala het mogen uitvechten op de 8.

13 september 2023 om 11:13

Ik vraag mij alleen af of Tedesco voor het EK nog het gaat aandurven om nu aan dat duo Onana - Mangala te komen, want telkens wanneer ze samenspeelden zijn ze altijd goed geweest tot nu toe. Lavia gaat op het EK alleen maar een echte kans krijgen in de basis als hij zich dit seizoen al tot onbetwiste basisspeler kan maken bij Chelsea en daarin heeft hij de moeilijkste opdracht van allemaal.

13 september 2023 om 12:29

Het zou achterlijk zijn hem niet eens de kans te geven (als hij fit is natuurlijk).

En ik denk dat je vanaf dat ogenblik gewoon direct gaat zien dat die altijd moet spelen als 6.

Wat een gruwelijke aanval heeft België toch vergeleken met ons Oranje.

12 september 2023 om 22:57

Wat een gruwelijk verdediging heeft Oranje in vergelijking met ons.

Maar aanvallend hebben we in ieder geval voldoende talent lopen. Middenveld is ook prima.defensie wordt in de grotere wedstrijden een probleem.

12 september 2023 om 23:17

Doku en Trossard, het is maar wat je gruwelijk noemt.

12 september 2023 om 23:28

Doku is idd gruwelijk en een aanval op zich. bedankt mr. Zuurpruim

13 september 2023 om 06:56

Doku heeft een actie, maar hij blijft weinig rendement halen. Amper assists en goals. Op zijn positie moet dat beter.
Er is nog redelijk wat werk aan de winkel, maar de kwalificatie is zo goed als binnen. Dat is het voornaamste. Het zou erg zijn mocht dit niet lukken met die tegenstanders.. uiteindelijk dienen deze matchen om bepaalde spelers te testen en er een vaste basisploeg van te maken.
Bvb Tielemans, die heeft vroeger veel krediet gekregen, bij de nieuwe coach weer. Die is duidelijk blijven hangen in zijn evolutie. Die zal zijn plaats nu toch definitief kwijt zijn denk ik, terecht ook.
Tegen dat de belangrijke matchen beginnen zal het vooral belangrijk zijn dat er eens een fitte De Bruyne bij is. En dat de meeste spelen bij hun team.

13 september 2023 om 07:42

Vooral Trossard had ik graag bij oranje zien spelen hoor! Echt een toppertje. Doku is groot talent en niet voor niets naar City gegaan. Pep zal wel een topper van hem maken.

13 september 2023 om 09:05

Doku is een aanval op zich? Z'n rendement is niet echt bijzonder tot nu toe. Met een verdediging als die van Nederland hoef je daar nog niet zo bang van te worden.

13 september 2023 om 09:40

Nog niet nee. Maar hij houdt wel al 2/3 verdedigers bezig en breekt de verdedigingen open.
En de verdediging van NL, we hebben gezien tegen Frankrijk, Kroatië, Italië en Ierland dat de verdediging mss toch niet zo sterk is als men zegt/denkt in NL. Wel netjes de 0 gehouden tegen Gibraltar en Griekenland

13 september 2023 om 09:59

Doku zijn rendement sinds hij volledig blessurevrij is, sinds april dit jaar dus, is wel degelijk. Gisteren had hij maar 1 assist maar hij was wel de voornaamste reden dat Estland volledig werd weggespeeld in de tweede helft en dat is niet altijd zichtbaar in g/a. Nu moet hij dat natuurlijk bij City laten zien en hopelijk op het komende EK ook.

13 september 2023 om 10:00

Je mag me een zuurpruim noemen. Ik vind de aanval van België niet beter dan die van NL.

13 september 2023 om 10:02

Exact @Buffalo. Gewoon uitstekend statistieken bij Rennes in zijn laatste 15 wedstrijden voor hij naar city vertrok en ook bij België is het zeker niet slecht op dat gebied en zeker op die leeftijd.

Estland is ongelooflijk zwak maar dit was toch eindelijk nog eens een goed aanvallend België waar de fans wel naar snakten. Eerste helft had wel nog veel slordigheden maar het was geweldig om Vertonghen te zien scoren in zijn 150e cap en Trossard maakt een prachtige goal. In de tweede helft is Estland gewoon volledig van de mat gespeeld, voornamelijk door een niet te stoppen Doku en een meedogenloze Lukaku.

Daarnaast waren ook onze centrale middenvelders goed, soms waren Onana en Mangala wat slordig maar ze bleven wel constant in beweging en zorgden voor veel dynamiek, hopelijk is dit het einde van Tielemans als basisspeler bij de nationale ploeg. Als ik dan toch 1 minpuntje mag uitlichten, dan is het toch weer Faes. In 2 matchen, tegen 2 van de zwakste landen ter wereld, maakt hij telkens een blunder en het was niet de eerste keer. Die moet er gewoon uit, Al-Dakhil doet het degelijk bij Burnley of desnoods zet je daar Debast.

12 september 2023 om 22:59

Er alles aan doen om Alderweireld te overtuigen terug te keren. Theate naar het centrum en De Cuyper op links. Al vrees ik dat dat een moeilijke zaak gaat worden.

Een team Courtois-Castagne-Alderweireld-Theate-De Cuyper-Lavia-Onana-De Bruyne-Carrasco/Trossard-Lukaku-Doku is gewoon een outsider voor een EK vind ik zelf.

12 september 2023 om 23:03

Sinds Tedesco met die 4-mans verdediging speelt vind ik Vertonghen wel weer wat beter dan onder Martinez, maar ook niet perfect. Maar inderdaad, Alderweireld moet gewoon terugkomen, veruit de beste verdediger in onze competitie nog steeds.

Als alles meezit en iedereen fit is voor het EK, dan kunnen we nog steeds een outsider zijn. Alleen zijn 3 van onze meest getalenteerde spelers met Lavia, Doku en De Bruyne wel ook vaak geblesseerd helaas.

12 september 2023 om 23:07

En Lukaku als nummer 4. Want openda stelt toch keer op keer teleur als hij die sporadische kans eens krijgt.

12 september 2023 om 23:11

Openda is wel altijd een spits geweest die een reeks matchen bij zijn club nodig had om los te komen, maar die krijgt hij bij België uiteraard niet met Lukaku. In de toekomst kan het ook nog wel goed komen met hem denk ik.

12 september 2023 om 23:23

Ja dat lijkt me ook. Heeft het nu al bij Lens laten zien en ook bij Leipzig goed genoeg gestart.

En bij de jonge duivels was hij toch ook altijd goed. Samen met Onana iemand waar ik veel van verwachtte na een aantal live-optredens gezien te hebben.

Jammer van Zweden, waren in de 1e helft veel en veel beter, maar erg ongelukkig voor het doel. 2e helft totaal andere wedstrijd waar Zweden gauw op 2-0 achterstand komt door 2x zeer zwak verdedigend werk van een specifieke verdediger waar ik de naam gelukkig niet meer van weet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren