Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke XI PSV: kiest Bosz tegen AZ voor Schouten of Mauro Júnior?

Laatste update:

PSV kan zaterdag nog maar eens een reuzenstap richting de landstitel zetten. De Eindhovenaren wachten op papier wel een lastige wedstrijd tegen AZ, dat de laatste jaren in het Philips Stadion een angstgegner is gebleken. Trainer Peter Bosz lijkt geen wijzigingen door te voeren ten opzichte van de 0-2 zege op Excelsior. De wedstrijd begint om 18:45 uur en is te zien op ESPN 2.

Walter Benítez zal onder de lat staan tegen AZ. Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli en Sergiño Dest zijn normaliter de verdedigers van dienst. Ismael Saibari ontbreekt nog altijd wegens een blessure en dus wordt Mauro Júnior andermaal op het middenveld verwacht. De Braziliaan greep tegen Excelsior zijn kans en maakte na een klein uur spelen de belangrijke 0-1 tegen Excelsior.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Waar Saibari zeker niet van de partij is, staat er nog een klein vraagteken achter de naam van Jerdy Schouten. De controleur was niet fit genoeg om mee te doen tegen Excelsior en lijkt, mede door de overtuigende prestaties van Mauro Júnior, tegen AZ op de bank te beginnen. Bosz bevestigde Schouten terug te verwachten, maar het is dus nog de vraag of er direct een basisplaats in het verschiet ligt voor de Oranje-international. Joey Veerman is zeker van zijn plek en ook Guus Til lijkt zich op te mogen maken voor een basisplaats.

Voorin zal Luuk de Jong naar alle waarschijnlijkheid geflankeerd worden door Johan Bakayoko (rechts) en Malik Tillman (links). De afwezigheid van Saibari en Hirving Lozano laat zich voelen bij PSV, dat voorin weinig keuzemogelijkheden overhoudt. "Het goede nieuws is dat ze weer op de weg terug zijn”, werd Bosz geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Met name de afwezigheid van Saibari kwam als een verrassing, daar de Marokkaans international afgelopen weekend tegen NEC zou gaan starten, maar toch moest afhaken. Een invalbeurt zat toen er ook niet in. "Dat komt omdat hij na de warming up zelf niet zeker was. Daarna hebben we de intensiteit in de training wat teruggeschroefd en proberen we hem zo snel als mogelijk klaar te krijgen voor wedstrijden", aldus Bosz.

AZ


Aan de kant van AZ worden er evenmin wijzigingen in de opstelling verwacht. Lequincio Zeefuik, Mayckel Lahdo en Bruno Martins Indi waren er tijdens de ongekende 5-0 nederlaag tegen Heracles Almelo niet bij en zullen ook niet meereizen naar het Philips Stadion. David Møller Wolfe viel tegen AZ na een uur uit, maar de schade bij de Noor valt mee. "David heeft er niks aan overgehouden en is inzetbaar", bevestigde trainer Maarten Martens op de clubwebsite van de Alkmaarders.

Het grootste vraagstuk bij AZ is de linksbuitenpositie. Martens gaf de afgelopen weken afwisselend de voorkeur aan Myron van Brederode of Ruben van Bommel. Van Brederode kreeg tegen Heracles nog de voorkeur en bleef de hele wedstrijd staan, terwijl Van Bommel aan het begin van de tweede helft, bij een 3-0 achterstand, inviel voor Wouter Goes.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Veerman, Til, Mauro Júnior; Bakayoko, De Jong, Tillman.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Goes, Bazoer, Møller Wolfe; Clasie, D. de Wit, Belic; Mijnans, Pavlidis, Van Brederode.

Bekijk PSV - AZ live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

wat staan er dit weekend een aantal fantastische affiches op het programma. ik ben er benieuwd of we na dit weekend de titelstrijd voorbij is of feyenoord weer helemaal in de race is. ik zie feyenoord en psv als de favoriet dit weekend maar het blijft de gekke eredivisie. niemand had verwacht dat heracles van az zou winnen dus er gebeuren altijd gekke dingen...

6 april 2024 om 08:17

De titelstrijd is nu al voorbij. PSV mag gezien het veel betere doelsaldo nog 3 keer verliezen in 6 wedstrijden en is dan nog kampioen. PSV gaat echt wel 3 wedstrijden winnen!

6 april 2024 om 08:24

Dat verwacht ik ook, maar druk doet gekke dingen met mensen. Al zie ik Peter Bos zijn mannen wel scherp houden...

6 april 2024 om 13:29

Die druk is wel weg na de 0-0 van feyenoord hoor.

6 april 2024 om 10:41

Zelfs als PSV verliest en Feyenoord wint, heeft PSV nog altijd zes punten voorsprong en een veel beter doelsaldo met nog maar vijf wedstrijden te gaan. Dus om nou te zeggen dat Feyenoord dan "weer helemaal in de race is"...?

6 april 2024 om 16:29

De titelstrijd was al beslist en door het gelijkspel van Feyenoord, rolt PSV helemaal op het makkie naar de eindstreep. Terechte kampioen, niets mis mee.

Ook de andere affiches zijn ernstig gedevalueerd.

Babadi basis graag. Tillman vanaf links.

Mauro verdient basisplaats komende weken. De perfecte 12e man. Zulke spelers moet je koesteren.

6 april 2024 om 11:44

Deels eens maar toch vind ik dat hij zichzelf wat dominanter moet opstellen. Die goal was hopelijk voor hem een vertrouwensboost om iets assertiever te gaan spelen. Hij heeft namelijk zeker de kwaliteiten, maar ik zie hem nu nog te vaak balletjes terugspelen waardoor we aanvallend minder creëeren vergeleken met wanneer je er een Schouten/Veerman hebt staan, maar ook een Tillman, Babadi, Saibari.

Mits fit zou ik Schouten centraal achterin zetten. Deze wedstrijd winnen is enorm belangrijk. Met al die wisselvallig spelende clubs durf ik mijn geld niet op een van de twee te zetten. En als Lozano en Veerman niet renderen dan moet Bosz ze er echt eerder afhalen.

6 april 2024 om 12:42

Lozano is er niet bij… daarnaast vind ik de hrke voorhoede matig laatste weken. de Jong heeft echt goals nodig. Enige wat hij nog doet is jagen en hoge ballen doorkoppen.

6 april 2024 om 13:32

Het probleem is meer de vleugels die niks laten zien. De jong heeft genoeg goals gemaakt dit jaar, die mag best even minder zijn. Bakayoko lozano en tillman moeten meer laten zien.

6 april 2024 om 13:33

Snap het artikel ook niet. Het is niet of Mauro of Schouten. Waarschijnlijk zet ie gewoon Schouten centraal achterin dan idd. Als ie kan spelen laat Bosz hem nooit banken natuurlijk.

Het is nog lang geen gelopen koers. AZ is uit op sportieve revance na die nederlaag midweeks.
En als PSV weer zo slap voor de dag komt zoals wel vaker is gebeurt na de winterstop zie ik ze niet winnen vanavond. Ik mis strijd en gaan voor elk punt. Ze moeten veel meer energie in de wedstrijden leggen.
Zo gemakkelijk gaat het allang niet meer. En ook de traditioneel lastige wedstrijd tegen Heerenveen komt nog. Het kan nog best spannend worden als ze puntverlies lijden en de druk steeds meer toeneemt.

6 april 2024 om 12:29

Al zou PSV vnv verliezen, dan mogen ze ook nog uit bij Heerenveen en Fortuna verliezen. Hoef je alleen nog thuis van Vitesse, Sparta en RKC te winnen. En zie Fey ook nog wel punten laten liggen bij GAE, NEC of Fortuna. Gelopen koers dus.

6 april 2024 om 13:34

Ik snap de poging niet van velen om t spannend te gaan maken. De titel is 100% voor PSV, dat kan nooit meer fout gaan.
Zou t onzekerheid zijn van PSV supporters of de Feyenoord supporters die de druk op willen voeren voor de Eindhovenaren (tegen beter weten in)? Dit geeft PSV nooit meer weg.

6 april 2024 om 13:51

En dan ga je er van uit Feijenoord wel even alles wint. Als je uit bij Volendam gelijkspeelt, kun je van elke ploeg verliezen.

Misschien dat Peter Bosz en Jerdy Schouten even iets minder goed samen door een deur kunnen sinds die persconferentie samen na NEC-PSV waarin Schouten feitelijk Bosz tegensprak of dat Schouten toch nog wat pijntjes heeft maar normaliter speelt Schouten gewoon altijd. Mauro Junior heeft het natuurlijk prima gedaan tegen Excelsior met die belangrijke en knappe openingsgoal maar hij is niet de speler die als eerste op papier voor de opstelling verschijnt. Tegen AZ zou Jerdy Schouten ook nog in plaats van Ramalho kunnen beginnen maar ik houd het toch op een middenveld Schouten-Til-Veerman of Schouten-Babadi-Veerman. Ik hoop natuurlijk wel dat Saibari snel terugkeert en dat geldt ook voor Lozano en Lang. Overigens denk ik dat PSV dit seizoen thuis vrij eenvoudig gaat winnen van AZ, niet omdat PSV na de winterstop zo goed speelt maar meer omdat AZ dit seizoen heel instabiel is gebleken, 4-1.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren