Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke XI Ajax: Van ‘t Schip staat voor lastige puzzel tegen AEK Athene

Laatste update:

Ajax-trainer John van ‘t Schip moet puzzelen voor het cruciale Europa League-duel met AEK Athene van donderdagavond. De oefenmeester kan niet beschikken over zijn geblesseerde aanvoerder Steven Bergwijn, terwijl Steven Berghuis geschorst is. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 21:00 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

Diant Ramaj zal tegen de Grieken het doel van Ajax verdedigen. Het Algemeen Dagblad verwacht dat de defensie gecompleteerd wordt door Devyne Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa. Van ‘t Schip verklapte woensdag al dat de zeventienjarige Hato bij afwezigheid van Bergwijn de aanvoerdersband gaat dragen.

Op het middenveld zijn Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor zeker van een basisplaats. Kristian Hlynsson, die normaal gesproken als nummer 10 speelt, lijkt tegen AEK te starten als rechtsbuiten om de schorsing van Berghuis op te vangen. Daardoor komt er een plaats op het middenveld vrij voor Chuba Akpom.

De Engelsman begint waarschijnlijk als aanvallende middenvelder, kort achter spits Brian Brobbey. Door het ontbreken van Bergwijn is het de verwachting dat Carlos Forbs een kans krijgt als linksbuiten.

Ajax moet donderdag winnen van AEK om zich als nummer drie te plaatsen voor de tussenronde in de Conference League. De nummer vier uit Amsterdam staat momenteel twee punten achter nummer drie AEK. De loting voor die tussenronde is volgende week maandag om 14:00 uur.

“Het is wat het is”, zei verdediger Devyne Rensch tijdens de voorbereidende persconferentie over de uitschakeling in de Europa League. “Ook voor de Conference League gaan wij strijden, want we willen gewoon in Europa actief blijven. Natuurlijk proberen wij dat met goed voetbal en goed spel, maar als dat niet lukt, moet het maar een keer lelijk.”

Ajax speelde begin oktober nog gelijk tegen AEK: 1-1. Bergwijn bracht zijn team toen aan de leiding met een benutte strafschop. De Grieken wisten echter in de slotfase een punt uit het vuur te slepen. Maurice Steijn was toen nog de trainer van Ajax.

Verwachte opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Akpom; Hlynsson, Brobbey, Forbs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou Hlynsson niet van de 10-positie afhalen, omdat hij daar goed combineert met Brobbey. Wat mij betreft Forbs op rechts en Godts op links. Akpom als supersub.

14 december 2023 om 09:13

Denk dat er niet zoveel van Godts verwacht kan worden dan in het veld, gezien de blessure die ie heeft

14 december 2023 om 10:05

Ai, compleet vergeten. Ha! Nee dan snap ik de puzzel die Van 't Schip moet leggen.

14 december 2023 om 10:13

Forbs op links zal zeker zijn. Op rechts is een probleem. Wat ik van Akpom heb gezien tegen Sparta was niet veel. Ik begrijp niet goed waarom die Mikautadze geen kans krijgt. Probeer die dan op rechts buiten. Het is een dribbelaar pur sang en ik denk dat Athene vanuit een gesloten verdediging gaat proberen op de counter een goal te maken. Dan heb je iemand met een dribbel nodig die probeert iemand te passeren. Akpom kun je laten invallen als Brobbey op is.

14 december 2023 om 10:35

Ten eerste is toch wel duidelijk inmiddels dat Mikautadze een spits is en geen buitenspeler. Daarbij heb je in dat geval alle 3 je spitsen erin staan vanaf het begin, ik denk dat Mikautadze Brobbey evt moet gaan aflossen. Hylnsson op rechts is jammer, maar wel begrijpelijk. Zal daar ook vooral op papier staan, in de realiteit wisselt hij heel de wedstrijd van plek met Berghuis normaal. Dat zal met Akpom wat minder zijn, maar alsnog wel gebeuren.

Wat mij betreft de meest logische oplossing om zo te spelen vanavond. Het zal desondanks spannend zat worden.

14 december 2023 om 10:53

Mikautadze is al geprobeerd op de vleugels en zeker op rechtsbuiten is die heel erg beperkt…

14 december 2023 om 11:11

Indien je 1 of 2 kansen krijgt op rechtsbuiten in een slecht draaiend elftal, dan heb je niet echt een kans op rechtsbuiten gekregen. Hlynsson op rechtsbuiten zetten en Akpom achter Brobbey gaat niet werken. Dan wordt je in de counter dadelijk een keer weggespeeld. Dus mijn voorkeur is nog steeds Mikautadze op rechtsbuiten, Borbbey in de spits en Hlynsson op het middenveld. Je zou ook 5-3-2 kunnen gaan spelen met Hato, Sutalo en Rensch en dan op de back;s die ook diep mogen gaan Sosa en Gaaie. Zet je voorin Brobbey en Akpom naast elkaar.

14 december 2023 om 16:22

Dan ga je iets proberen wat je nog nooit hebt gedaan. Alle spelers zijn gewend aan 433 dus dat lijkt mij inziens niet het beste plan. Snap je gedachtegang wel hoor daar niet van!

Ik zou juist met Hlynsson rechtsbuiten spelen en met Gaai erachter op de back. Hlynsonn die naar binnentrekt en gaai die de ruimte dan bespeelt. Heeft longen als een paard dus dat moet lukken.

14 december 2023 om 10:52

Zeker Hlynsson niet van 10 halen. Je middenveld staat zoveel beter met hem op 10 dan wanneer er een aanvaller komt te spelen. Desnoods ga je met twee spitsen spelen, maar Hlynsson gewoon op 10.

14 december 2023 om 11:37

Zo simpel kan t zijn!

Ramaj
Rensch
Sutalo
Hato
Gaaei
Tahirovic
Taylor
Sosa
Hlynsson
Brobbey
Akpom
14 december 2023 om 11:41

Ik weet niet of het verstandig is om in eens een totaal nader systeem toe te passen. Normaal gesproken duurt het wel even voordat een ploeg dat onder de knie heeft.

14 december 2023 om 13:20

Zo simpel kan het inderdaad zijn, je leven lang speel je 433 of 4231 en vervolgens ga je naar 343. Niemand kent zijn rol in dit systeem of weet wat de looplijnen van elkaar zijn.

14 december 2023 om 17:09

Ik zou de rechterkant open houden en Rench laten opkomen. Akpom en Brobbey om elkaar heen spelen met Hlynsson erachter.

Ik hoop toch dat we niet zo gaan spelen. Je gaat nu Hllynson, de uitblinker van de laatste weken, van zijn positie afhalen.
Ik zie dan liever Mikautadze een keer op de flank, of eventueel zelfs Banel daar laten starten. Laat ze maar wat aanploeteren op de rechtse kant. Laat Hllynson maar op het middenveld staan.

14 december 2023 om 10:37

Dus dan ga je liever zowat met 10 man spelen (aanploeteren op rechts) dan dat je 11 betere spelers opstelt? Hlynsson wisselt iedere pot constant tussen 10 en rechts en start dit keer alleen op papier vast op rechts. Ik heb 10x liever een Akpom in de basis vanavond dan gokken op een Banel oid..

14 december 2023 om 10:50

Inderdaad , het lijkt me sterk dat Schip die amper een beroep doet op onze Mikautatdze, hem vanavond in de basis zet. Hlysson vanaf rechts, en Akpom erbij die kan koppen is prima. Een linkspoots op links(forbs) en een rechtspoot op rechts, dat is lang geleden. Met Brobbey en Akpom dicht bij elkaar kan dat voor veel gevaar zorgen.

14 december 2023 om 12:08

Milautadze een keer op de flank? Die hebben we al vaker op de flank gezien en op 10 en waar dan ook behalve de spits. Waar hij hoort. Zet jij ramaj ook linksback?

14 december 2023 om 16:26

Een keeper linksback zetten is wel even wat anders dan een spits op de flank laten opereren. Jij slaat altijd zo door in je reacties.

Ik zie je trouwens ook niet met een beter idee komen maar wel andermans ideeën afzagen lekker makkelijk.

Hoelang ligt Mannsverk er nog uit, is daar al meer duidelijkheid over? Traint hij alweer mee? En is Vos ook geblesseerd of simpelweg gedaald in de pikorde?

Hopen dat je hier wint en iig Europees overwintert. Stapje terug maar uit ervaring kan ik jullie mededelen dat een leuke CoL campagne je seizoen flink wat glans kan geven. 🤙

14 december 2023 om 09:33

Mannsverk wordt na de winterstop verwacht. Vos is ook geblesseerd helaas

14 december 2023 om 09:35

Mannverk heeft wel een flinke tegenslag inderdaad zo lijkt het want de 6 weken die destijds (eind september) gemeld werden zijn al lang en breed voorbij, is nog atijd niet fit. Laten we hopen dat hij in de winterstop kan optrainen.

Vos is, net als Van den Boomen, ook geblesseerd inderdaad.

14 december 2023 om 10:54

Ik wou hier net over beginnen. Best wel apart dat wij helemaal niks over die jongen horen of zien. 6 weken en we zijn nu 3-4 maanden verder ofzo?

14 december 2023 om 10:56

Hopen over overwinteren, zeker nu je op pole position ligt voor het WK voor clubs. Ervan uitgaande dat PSV het zwaar krijgt in de CL. Feyenoord krijgt het normaal gesproken ook moeilijker in de EL dan Ajax in de ConferenceL. Als Ajax vanavond wint ligt de weg naar het WK en de 50M start premie voor het oprapen.

14 december 2023 om 17:22

Goede vraag, ik was ook al benieuwd. Of kan hij echt niet voetballen, en doen ze maar alsof hij niet fit is.

Het gebrek aan goede buitenspelers is nu wel zichtbaar. De absentie van Bergwijn hoeft normaliter geen gemis te zijn, daar je Godts achter de hand hebt, die derol als 11 beter in kan vullen, alleen die is juist geblesseerd....

Ik zou Akpom als backup houden, daarin maakt hij vaak het verschil. Hlynsson gewoon als 10 dat is de rol die bij 'm past. En dan zou je door het gebrek van een rechtsbuiten Gaaei daar nog op kunnen stellen, die heeft op die positie vaker gespeeld.

Het zou goed zijn, als Ajax wel Europees doorgaat!

Zo zie je maar weer dat de spoeling enorm dun is voorin.

Ik zou als volgt gaan spelen tegen Aek.

Martha heeft snelheid, en zijn normale positie is de flank. Laat het maar zien in deze wedstrijd.

Ramaj
Rensch
Sutalo
Hato
Sosa
Tahirovic
Hlynsson
Taylor
Martha
Brobbey
Forbs
14 december 2023 om 18:26

Martha is linksback geworden omdat hij voorin zwaar te kort komt.

Hlynsson hoort op het middenveld, breng anders Mikautadze erin op de flank, je weet het maar nooit.

14 december 2023 om 10:55

Mikautadze op de flank zodat jullie weer kunnen zeuren over hoe slecht hij is terwijl hij niet op zijn natuurlijke positie speelt? Laten we lekker Brobbey op 6 zetten dan.

14 december 2023 om 12:05

Ja en dan kan iedereen weer roepen wat een miskoop het is. Mikautadze is geen flankspeler. Misbruik hem daar dan ook niet.

Wat een armoede zeg. Zoveel blessures, niet fitte spelers, slechte bank, och och wat zijn we toch afgegleden in amper 1 jaar tijd. Wat is er toch een schandalig beleid gevoerd en hoe is het mogelijk dat de verantwoordelijkheden nog steeds op hun stoel zitten?

14 december 2023 om 11:45

Welke verantwoordelijke zitten er dan nog ?

Van het eerste jaar werkt alleen Huntelaar nog bij Ajax. Van afgelopen jaar zijn van de Sar, Sven Mislintat en de voorzitter van de RvC al weg. Wie had er dan nog meer weg gemoeten ?

tjaa... heel veel spelers heeft hij ook niet ter beschikking. ik zou alleen afraden om hlynsson op rechtsbuiten te zetten, en gaan voor mikautadze, hij is geen rechtsbuiten, maar hlynnson ook niet. wat je oprecht nog beter zou kunnen proberen is gaaei rechtsbuiten. ik vind hlynnson goed, maar als middenvelder. wat snelheid en diepgang op rechts is handig tegen AEK Athene.

Ramaj
Rensch
Sutalo
Hato
Sosa
Taylor
Hlynsson
Tahirovic
mikautadze
brobbey
forbs

Wat een armoede dat je gewoon geen fatsoenlijke vleugelspelers hebt op Forbs na. Er moet echt een keer geïnvesteerd worden in wat vleugelspelers. Dat Mislintat na het vertrek van Kudus niet heeft gezocht voor een vervanger op zijn positie is ook zo stom. Nu zit je het hele seizoen met Berghuis te spelen en heb je daarachter niemand.

14 december 2023 om 11:08

Ik ben totaal geen fan van hem, maar waarom Ajax de enige rechtsbuiten terug naar Portugal heeft gestuurd blijft natuurlijk een groot raadsel.

14 december 2023 om 18:28

Toch doet hij het nu heel aardig bij Porto, zelfs met rendement.

Dit gaat Ajax gewoon winnen. De uitwedstrijd was AEK volgens mij ook niet beter (toch?) en Ajax is nu echt 5 keer zo goed als toen. Gewoon 5-0 er overheen en na de winterstop vol op de ECL. En omhoog in de Eredivisie (maar niet verder dan plek 3).

14 december 2023 om 16:33

We zullen onze best doen om niet verder dan plek drie te stijgen haha

De toppers gaan we sowieso niet winnen dus je hoeft je geen zorgen te maken.

5-0 gaat het niet worden maar een voorzichtige 2-0 moet te doen zijn. Verdedigend scherp blijven en voorin je kansen afmaken en je komt er wel.

Het is verre van ideaal om weer te gaan schuiven, maar het lijkt mij wel de meest logische opstelling. Geen Martha, Akpom op 10 en Hlynsson dan maar naar rechtsbuiten.

Je kunt ook kiezen voor Martha die van origine een aanvaller is op de plek van Berghuis zetten.
Sosa dan op de plek van Martha.

14 december 2023 om 11:47

Heb jij Martha al eens als aanvaller bij Jong Ajax gezien ? Hij was al voornamelijk wissel en als hij wel meedeed was hij vaak 1 van de minste.
Dan zou ik nog eerder Gaaei daar neerzetten (zoals Dest ook bij PSV bij het eind rechtsbuiten stond tegen Arsenal). Dat is nog iemand die diep wil gaan en een voorzet wil / kan geven.

14 december 2023 om 12:06

Nou en? Martha wordt als linksback ook aan alle kanten voorbij gelopen en John blijft maar roepen hoe goed hij het doet. Dan kan hij ook prima rechtsbuiten als dat het niveau is wat we op blijven hemelen.

14 december 2023 om 13:43

dus omdat hij niet als linksback kan spelen (hoewel ik hem de eerste wedstrijden wel goed vond) moet je hem nu maar rechtsbuiten neerzetten ?

Pasveer kan ook niet als linksback spelen, is dat anders een optie voor rechtsbuiten ?

14 december 2023 om 18:30

Nee, want Pasveer is geblesseerd.

Ik weet dat het niet des Ajax is, maar als er geen buitenspelers zijn moet je misschien gewoon 4-4-2 spelen: Gaaie, Sutalo, Hato, Sosa, Hlynsson, Rensch, Taylor, Martha, Akpom, Brobbey

Ik denk dat dit inderdaad wel de opstelling gaat worden. Een ander systeem lijkt me onlogisch. Er valt iets voor te zeggen om Hlynsson op het middenveld te houden maar dan moet je met Akpom, Mikautadze, Martha, Gaaei of Banel op rechtsbuiten gaan spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren