Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermaelen zet punt achter carrière en heeft nieuwe functie al te pakken

Laatste update:

Thomas Vermaelen staat op het punt om zijn profcarrière te beëindigen, zo meldt de 36-jarige verdediger op Instagram. Het aflopende contract van de Belg bij het Japanse Vissel Kobe werd in december niet verlengd, waarna de opties ‘niet overeenstemden met zijn verlangens’. Vermaelen gaat direct aan de slag te in een nieuwe functie, want hij heeft het aanbod geaccepteerd om bij de Belgische nationale ploeg als assistent van bondscoach Roberto Martínez aan de slag te gaan.

Vermaelen maakte namens Ajax zijn debuut in het profvoetbal. Na een huurperiode bij RKC Waalwijk speelde de 85-voudig Belgisch international totaal 143 wedstrijden voor de Amsterdammers, met wie hij een landstitel, tweemaal de TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal won. Arsenal telde in 2009 twaalf miljoen euro neer om hem over te nemen van Ajax, waarna hij via Barcelona en AS Roma in 2019 bij Vissel Kobe terechtkwam. Daar werd zijn aflopende contract nu niet meer verlengd.

De afgelopen tijd meldden zich verschillende clubs bij Vermaelen, ook vanuit België. Daar zaten echter geen opties tussen die hem sportief, privé en financieel konden bekoren. Er werd al langer gespeculeerd over het naderende einde van de profloopbaan van Vermaelen, maar hij heeft nu definitief de knoop doorgehakt. Voor een zwart gat hoeft hij niet te vrezen, want hij gaat direct aan de slag als assistent bij de Belgische nationale ploeg. Die vacature was nog vrij, nadat Shaun Maloney vorige maand werd aangesteld als manager van het Schotse Hibernian.

Bovendien is het niet zeker dat Thierry Henry nog lang bij de Rode Duivels actief blijft, daar zijn naam bij verschillende clubs wordt genoemd. “Neem nu de huidige situatie van Vermaelen die zijn contract heeft uitgedaan in Japan”, zei Martínez in december nog toen hij gevraagd werd naar het project om zoveel mogelijk Belgische internationals hun trainersdiploma te laten halen. “Nu is hij aan het overwegen, als hij zou stoppen, om de volgende dag meteen als trainer te beginnen.”

Vermaelen maakte volgens de Belgische media veel indruk tijdens de trainerscursus. Om die reden voorspelde Kevin De Bruyne bijna twee jaar geleden dat Vermaelen al assistent zou zijn tijdens het afgelopen EK. Daarop was Vermaelen nog als speler actief, maar de voorspelling van De Bruyne lijkt nu wel uit te gaan komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een mooie carriere heeft deze Belg gehad. De eerste van de 'gouden Generatie' die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.
Toch bijzonder dat je met zo'n enorm goede selectie geen enkele prijs weet te pakken als België zijnde.
Ik noem het een verloren generatie.

21 januari 2022 om 08:51

Naja ze hebben nog 1 kans en dat is het WK in Qatar aan het einde van 2022.

21 januari 2022 om 09:03

Tja, het is niet zoals bij clubteams dat er per seizoen 3 of 4 kansen zijn om een prijs te pakken. Uiteindelijk doen er iedere 2 jaar een aantal topteams mee voor een prijs en moet je soms ook een beetje geluk hebben. Er kan er maar 1 winnen. Met een gouden generatie zijn er dan misschien 4 toernooien waar die groep bij is.

21 januari 2022 om 09:08

Ik vond nou niet dat op de eindtoernooien de concurrentie van kwaliteit overliep, met name in 2014 en 2016 (muv Frankrijk dat echter heel vaak niet met elkaar over weg kan). Dus in dat opzicht zeker een verloren generatie.

21 januari 2022 om 09:21

Duitsland in zijn prime (2014) was anders niet misselijk om tegen te spelen toch? 2014 was trouwens het eerste grote toernooi voor deze generatie, waarbij ze kwartfinale haalden en werden uitgeschakeld door latere finalist, Argentinie.

Op 2016 na, werd Belgie telkens uitgeschakeld door ploegen die de finale speelden of het toernooi wonnen. Ik snap niet hoe het, maar als Belgie zijnde, als een schande bekeken wordt als je uitgeschakeld wordt door Argentinie, Frankrijk of Italie.

Conclusie: enkel 2016 kan je een gemiste kans noemen omdat we uitgeschakeld werden door Wales.

21 januari 2022 om 09:40

Ik denk dat we de gouden generatie van Belgi㫠niet groter moeten maken dan hij is/was. De Bruyne en Hazard waren de absolute uitschieters in een team wat verder “wel goed” was maar niet meer dan dat. Kompany was een topper, dat zeker, maar verder was het natuurlijk niet super goed. Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld waren aardige spelers, maar zijn niet voor niets blijven steken bij clubs waar ze blij waren als ze de Champions League in mochten. Vermaelen bij Barcelona was al een kleine ramp natuurlijk. In al die tijd “gouden Generatie” hebben ze geen fatsoenlijke back gehad. Geen linker en geen rechter.

Verder was er op het middenveld naast De Bruyne geen speler die het verschil kon maken. De brekers waren te slap of afwezig.

Op Hazard na hadden ze ver ook niemand die voorin echt top is. Lukaku doet leuk mee, maar waar is hij als je een top wedstrijd speelt?

Daar komt nog bij dat Belgiã« natuurlijk eerst die nietsnut Wilmots als bondscoach had en daarna met die net-niet manager Martinez opgescheept zat. Met een fatsoenlijke bondscoach zou er misschien wel meer uitgehaald zijn!

De lichting was beter dan gemiddeld, maar kon in mijn ogen geenszins tippen aan de elftallen van Duitsland, Braziliã« of Portugal. Ze zijn altijd vergelijkbaar geweest aan Argentiniã« vind ik, met een paar exceptionele spelers maar te zwak op bepaalde posities om echt potten te breken.

Uiteindelijk is het vooral de lichting van de hete lucht. Geen Ek’s, geen Wk’s en zelfs geen Nations League, geen noemenswaardige prestaties en eigenlijk vooral heel veel net niet.

21 januari 2022 om 09:45

Het team van 2018 vond ik wel echt heel goed met echt weinig zwakke plekken. De beste keeper van de wereld in de goal. Een defensie van Alderweireld-Kompany-Vertongen op een moment dat ze nog goed genoeg waren. Een middenveld van de beste Witsel die echt bij een topclub meekon toen en de Bruyne. Flanken met een goede Carrasco en een meunier die het toernooi van zijn leven speelde en dan een aanval met de beste Hazard ooit, een goede Lukaku en Mertens in best goede vorm.

En dan waren er nog spelers als Vermaelen, dembele, Fellaini en Batshuayi achter de hand.

Buiten die linker wingback was er dat toernooi eigenlijk geen enkele zwakke plek in de basiself.

21 januari 2022 om 10:02

Courtois was in 2018 ver, ver, ver verwijderd van het zijn van de beste keeper ter wereld. Hij deed het goed dat WK, maar dat maakte hem echt niet de beste keeper ter wereld. Je achterhoede was oke, maar toch ook niet meer dan dat? Kompany was top, maar Vertonghen toch niet? Kom op he!

Over spelers als Witsel hoor ik steeds dat ze absoluut bij een topclub mee konden/ hadden gekund, maar er was geen club die die gok aan durfde terwijl de Belgen echt lang in trek zijn geweest. Witsel heef lang bij Zenit gespeeld toch? Als ik heel eerlijk ben heb ik daar nooit echt iets gezien waardoor ik dacht dat hij het wel even zou redden bij een United of City. Laat staan bij het Madrid van die jaren. Hele vergelijkbare situatie met Keisuke Honda. De ster in Rusland, maar er is geen club uit een topcompetitie die het durfde om hem over te nemen!

Die Carrasco vind ik er ook zo eentje, heel snel maar dat is het.. Daar zit toch kraak noch smaak aan?

21 januari 2022 om 10:08

Dat toernooi was hij veruit de beste keeper van de wereld. Dat was de beste Courtois die we nu al twee jaar bij Real bezig zien, de beste keeper van de wereld dus.

En als je Witsel met Honda gaat vergelijken dan is het einde echt zoek hoor. Bij Dortmund was die ook gewoon een hele periode echt goed. En ik zeg niet dat het allemaal wereldtoppers waren, dat heeft alleen Frankrijk, maar buiten de linkerwingback was er geen enkel zwak punt. Iets wat jij wel stelde.

21 januari 2022 om 10:19

Nee sorry, Courtois zie ik echt niet als de beste keeper van de wereld. Zelfs niet de beste van de Spaanse competitie. Je zegt het alsof het een feit is, maar dat is natuurlijk compleet niet zo. Courtois heeft ook in Madrid de nodige flaters geslagen en is nu “gewoon” stabiel.

Ik stel dat omdat ik vind dat jullie er veel meer hadden. Zoals ik al aangaf vond ik niet dat jullie backs hadden waar je enige vorm van ambitie mee kon koesteren en was de hele ploeg afhankelijk van de brille van De Bruyne en Hazard. Meunier speelde niet onaardig, maar was echt geen worldbeater en zou dat ook nooit kunnen zijn. Dat blinde renpaard aan de andere kant was helemaal lachwekkend, ieder actie die hij maakt eindigt in balverlies en dat was nog voor hij naar China vertrok! Jullie hadden in Rusland alle geluk van de wereld dat je niet door Japan verslagen werd. De counter was mooi, dat geef ik toe, maar Japan was over die hele wedstrijd veel en veel beter. Als ik kijk naar jullie opstellingen dan zie ik zo 4 tot 5 zwakke plekken in ieder elftal wat er speelde.

21 januari 2022 om 10:19

Waar andere toplanden op tornooien hun piek hebben, was het bij ons nooit het geval. Altijd waren er wel enkele geblesseerd of juist terug uit blessure. Of gewoon niet in vorm op die moment. De kritiek die er komt dat er maar enkele toppers zijn, daar ben ik het volledig met akkoord. Maar de andere waren zeker goed genoeg, als je er dan een echt team van maakt zou het toch moeten gelukt hebben. De laatste kampioenen ben ik ook niet van onder de indruk. Voor mij zijn de twee coaches van die generatie simpelweg te zwak om er meer uit te halen. En dat is dan weer de fout van de bond die volledig fout bestuurd wordt. Typisch ons landje denk ik dan.Jammer dat hij nu stopt en bvb niet nog bij Anderlecht of Brugge komt spelen tot het WK. Want een fitte Vermaelen is nog steeds goed. Denayer of Boyota zijn meermaals getest en vielen steeds door de mand.

21 januari 2022 om 10:29

@youri: ach , als je Courtois nu als 'stabiel' benoemt, dan speelt zijn vertrek bij Chelsea mee in je beoordeling hoor.

Zowat alle kenners en analisten beamen dat Courtois momenteel op uitzonderlijk hoog niveau speelt en zonder twijfel top 3 doelman ter wereld.

Maar Your, door zijn gekleurde Chelsea bril, vind Courtois 'stabiel'. Tja... En Mourinho is nog altijd de beste manager ter wereld zeker?

Wat Witsel betreft: die heeft letterlijk 2x op punt van tekenen bij Juventus gestaan, dus hoezo, er was geen interesse? En in 2018 was Juve echt nog wel top van Europa.

21 januari 2022 om 10:40

Als je zegt dat hij momenteel niet de beste van Spanje is dan volg je het Spaanse voetbal gewoon niet. Wat uiteraard mag, maar dan moet je je er niet over uitspreken. Ter stegen is al sinds de pot tegen Bayern niet meer de keeper die hij was en oblak heeft dit jaar al meer fouten gemaakt dan in bijna al zijn voorgaande jaren bij Atletico. En ook dat statement dat Courtois het ‘gewoon’ doet, toont toch aan dat je of niet al teveel naar Real kijkt in de competitie de afgelopen twee en een half jaar of dat je nog wat rancuneuze gevoelens ten opzichte van Courtois hebt.

En Japan was echt niet heel de wedstrijd beter. Dat was een vrij gelijkopgaande wedstrijd waarin Japan scoort na een fout van Vertongen en een fantastisch afstandsschot. Dat Hazard tussen die twee goals (die op 4 minuten vielen) op de paal trapte na een mooie aanval zal je ook wel vergeten zijn. België was niet beter dan Japan die pot, maar Japan ook echt niet dan België. Er was 58% balbezit en 24 versus 11 schoten.

21 januari 2022 om 10:51

Verder is dat ‘beste van de wereld’ inderdaad ietwat subjectief. Maar er zijn toch geen betere keepers op de wereld vind ik momenteel.

21 januari 2022 om 13:07

Courtois is top 3, welke plaats juist is wat persoonlijk. Ik vind hem persoonlijk ook de beste. En dat is niet omdat hij een Belg is. Real is niet is zo goed momenteel, hij redt letterlijk veel punten.

21 januari 2022 om 17:04

Hoe kun je Courtois slechts stabiel noemen🤣 Die man heeft de zwakke Real verdediging keer op keer gered van puntenverlies en is al 2.5 seizoen top. Alleen zijn eerste seizoen was best matig. Jij koestert nog steeds een wrok richting Courtois, omdat hij Chelsea verliet voor een grotere club. Oblak is ronduit zwak en Ter Stegen ga ik niet eens over praten, wie is de beste keeper in Spanje dan?

21 januari 2022 om 17:16

Yoeri sorry kerel maar dan kijk je ook echt niet naar Madrid hoor. Niet eens de beste van Spanje? Courtois is al 2-3 jaar de beste ter wereld imo en Oblak en Ter Stegen zijn al 2 jaar een pak minder. Ik snap dat Courtois (terecht) op weinig sympathie kan rekenen vanuit een Chelsea perspectief maar die stelling is gewoon om te lachen.

21 januari 2022 om 18:16

Mee eens Yoeri. Nederland bijvoorbeeld plaatste zich niet eens in 98 met een selectie die 10x beter was dan Belgie nu. En met het verleden van Belgie zeggen dat een kwart en halve finale mislukte prestaties zijn is natuurlijk al helemaal krom te noemen.

Ik denk ook echt niet dat de Belgen hier verbolgen over zijn, maar het voornamelijk jammer vinden dat er geen prijs is gepakt. Ook tegen Duitsland Frankrijk en Brazilie had Belgie deze jaren gewoon gelijke kans om te winnen, maar helaas zat het er niet in.

22 januari 2022 om 07:13

De prijs pakken in niet zo bijzonder. De toernooien zijn gewoon te schaars en de concurrentie is ook in veel opzichten sterk. Wat ik nog altijd bijzonder vindt is dat een enorm goede selectie zoals Nederland met 0 punten uit de groepsfase van het EK werd geknikkerd. Dat was een verloren generatie.

21 januari 2022 om 09:05

@prem: Kompany was de eerste van de 'gouden Generatie' die stopte, dat terzijde.

Verloren generatie? Verklaar je nader.

Omdat we zowel op het WK 2018 als het EK 2021 uitgeschakeld werden door de uiteindelijke winnaar? Daarnaast waren we op geen enkel toernooi, met deze 'gouden Generatie', het land met de beste ploeg dus is het dan zo abnormaal dat je de hoofdprijs niet wint?

Het hoogtepunt van deze generatie was het WK 2018 en daar werden ze 3de, waar ze oa 2x van Engeland en eens van Brazilie wonnen. Op het afgelopen EK waren we at best een outsider en hebben we regerend Europees Kampioen Portugal uitgeschakeld en gingen we eruit tegen de uiteindelijk winnaar, Italie.

Vraagje: als je dat als een verloren generatie beschouwd, hoeveel verloren generaties heeft Oranje dan wel niet gehad?

21 januari 2022 om 09:26

On.: Prima verdediger en heeft een mooie carriere gehad. Mooi dat hij gelijk als assistent aan de slag kan, Met een beetje geluk heeft Belgiã« dan ook straks een Belg aan het roer als hoofdcoach. Iets wat toch wel hoort bij een nationaal elftal mijn inziens.

Off.:typisch weer een sneer naar Oranje. Dat minderwaardigheidscomplex zit wel erg diep merk ik altijd. Steeds die vergelijking maken, terwijl dat andersom niet gebeurt.

Ook dat uitlachen van Nederland toen het even wat minder ging met Oranje. Oranje en het Nederlandse voetbal is in alles groter dan het Belgische voetbal, vandaar ook de sterke behoefte om te laten zien dat Belgiã« er ook toedoet denk ik, sneu.

Oranje heeft in het verleden geregeld goede spelers en veel goede generaties gehad en gaat het pas de laatste 3 á 4 jaar even wat minder, dus heeft Oranje niet een Gouden Generatie. Je noemt iets een Gouden generatie wanneer iets uitzonderlijks is voor een land. Belgi㫠heeft niet eerder een groep gehad met spelers van deze kwaliteit, dus dit was voor Belgi㫠dé Gouden generatie en dé kans om een prijs te pakken. Gaat voor Belgi㫠ook niet snel meer voorkomen, gelukkig.

Belgiã« is niet zo goed gebleken als dat de spelers en de Belgische fans zelf dachten, het is het altijd allemaal net niet.


21 januari 2022 om 09:30



@thenry_228: ben het met je eens, het was geen verloren generatie. Aan de andere kant had er wel meer ingezeten. EK 2016 verloren van Wales in de kwartfinale. WK 2018 had het natuurlijk wel gekund. Belgie speelde leuk, maar misschien was het toch een beetje naief.

Dit heeft Nederland in het verleden ook gehad. Als ze in de poule hadden verloren van Engeland hadden ze de makkelijke route gehad en sowieso de finale behaald. Dit was dan toch weer een wedstrijd an sich geweest. Nu via de moeilijke route, lastige wedstrijd tegen Japan en daarna ook alles moeten geven tegen Brazilie. Paar dagen later tegen Frankrijk was misschien gewoon te veel. Als ze de 'makkelijke' route hadden gehad dan hadden ze veel gemakkelijk door kunnen stoten naar de halve finale tegen Kroatie. Dan hadden ze de finale misschien ook belasting kunnen winnen, Frankrijk had dan een lastigere route gehad en dat zou mee kunnen spelen in een finale. Natuurlijk veel 'als', maar ik ben ervan overtuigd dat er meer in had gezeten en Belgie te naief met de laatste poulewedstrijd omgegaan. Aan de ene kant wordt er gezegd; 'als je kampioen wilt worden moet je de beste zijn en alles kunnen winnen', maar andere kant was het gemakkelijker geweest om de finale te behalen als ze tweede waren geworden in de poule.

21 januari 2022 om 09:33

Je moet ook geluk hebben natuurlijk. Engeland heeft al twee toernooien een route naar de finale waar je je letterlijk de ballen van uit de broek lacht.

21 januari 2022 om 09:34

@svenieman: je beseft dat je nu met hetzelfde minderwaardigheidscomplex reageert he? Je doet letterlijk hetzelfde.

Belgie heeft geen verloren generatie gehad. Ze hebben jaren geen groot toernooi gehaald en sinds het WK 2014 zijn ze er iedere keer bij geweest, zijn ze 3de geworden op het WK 2018 en goed voetbal gespeeld. Nederland heeft helemaal niks gepresteerd sinds het WK 2014 en hebben een EK en een WK gemist, dan worden we wat uitgelachen door Belgen en Duitsers. Dat hoort er allemaal bij.

21 januari 2022 om 09:39

@svenie: hoezo, het zit diep? Ik reageer op een provocatieve reactie van Prem, met een door feiten ondersteunde reactie. Dat jij het als een sneer naar Oranje ervaart, kan zijn. Maar het zijn wel gewoon de feiten hoor...

Voorts ben ik de eerste om te erkennen dat Nederland in alles een véél groter voetballand is dan Belgie ooit geweest is. Ajax, het totaalvoetbal, generaties aan absolute elitespelers,... Kunnen wij alleen maar van dromen.

Net daarom vind ik opmerkingen als 'verloren Belgische generatie' simpelweg kansloos want Belgie heeft geen voetbalcultuur zoals Nederland, net daarom is het toch knap dat we bv 3de worden op WK?

Los daarvan geef ik graag mee dat er ook nog Belgen zijn met enige realiteitszin, die beseffen dat onze nationale ploeg heus niet de beste ploeg ter wereld is/was.

Ik ben dan ook allesbehalve verbaasd dat we geen prijzen gepakt hebben hoor. Simpelweg omdat ik Belgie daartoe niet in staat achtte.

21 januari 2022 om 09:42

@jermaine: inderdaad, als we die wedstrijd tegen Engeland verliezen dan stonden we tegen Frankrijk in de finale. Maar ja, Januzaj he:-)

En die Engelsen die vonden het helemaal prima natuurlijk:-)

21 januari 2022 om 09:49

@thenry: Ik denk dat Prem het niet provocerend bedoelde.

Ik denk dat hij bedoelde dat er veel verwacht werd van deze generatie en dat het er uiteindelijk niet uitgekomen is. Wellicht had iets in de trant van "gemiste kans" een betere verwoording geweest.

21 januari 2022 om 09:51

Ach ik zou niet willen ruilen! De avond dat we tegen Brazilië wonnen is een van mijn betere voetbalervaringen! Geen garantie dat we aan de andere kant van de loting wel de finale gehaald hadden. Dus ik ben blij met het parcour dat we afgelegd hebben.

Op enkele uitzonderingen na denk ik niet dat er veel Belgische supporters waren die ervan overtuigd waren dat we zo maar de finale zouden halen.
Deze Gouden generatie wordt zo genoemd door de simpele reden dat we voor het eerst sinds de ploeg van 86 een ploeg hadden die ver kon raken op een toernooi en dat er spelers bij zijn die titularis zijn bij een europese (sub)topclub.
Iets wat wij als land nog niet vaak meemaakte .

21 januari 2022 om 09:57



@jermain:
Uit niks blijkt dat ik reageer uit een minderwaardigehidscomplex. Sterker nog ik zeg volgens mij alleen dat het de laatste jaren met jaren wat minder gaat met Oranje en we verder met alles verder en beter zijn...dat is ook zo en niet gebaseerd op een bevlieging van een generatie.

Ik heb geen probleem met uitgelachen te worden, echt niet. Maar dan wel door landen die daadwerkelijk reden hebben om te lachen en niet omdat dat land toevallig een keer in de historie van het voetbal in een specifieke periode wat betere spelers heeft dan het land wat vrijwel altijd beter is geweest.

Maar we gaan wellicht wat te off-topic.
Bedankt voor je reactie sowieso.

21 januari 2022 om 10:03

@veloszo: ik kijk daar dan als Nederlander misschien toch anders tegenaan. Belgie en Frankrijk waren de beste teams op het WK met Kroatie als grote verrasssing. Ik heb het gehele WK gevolgd en ik was van mening dat Belgie de finale echt wel had kunnen halen.

21 januari 2022 om 10:12

Wat ben jij een rare gast.
Heeft niets met sneren te maken enkel feit dat je desondanks je een superlichting hebt niet per se iets wint.
Zoals Nederland in het verleden met Kluivert, Cocu etc...
Klopt toch ?
Blijkbaar zit jij met wat frustratie.
Zo'n reactie van je kinderachtig..

21 januari 2022 om 10:26

Achteraf gezien, ja ze hadden de finale kunnen halen. Maar vooraf hadden de meeste Belgen gerekend op halve finale en dat is toen ook gewoon gelukt. Hoewel toen duidelijk werd dat we tegen Brazilië moesten spelen, hadden wij ons al deels neergelegd bij een uitschakeling. Maar dit heeft misschien meer te maken met onze 'belgische nuchterheid'. Een toernooi als een WK of EK is nu eenmaal niet iets wat je op 1,2,3 wint, er is ook de geluksfactor en een aantal ploegen die op hetzelfde niveau zitten.

21 januari 2022 om 10:36

@svenie: een 'verloren generatie' of 'een gemiste kans' is toch wel een wereld van verschil hoor.

En ik zou het zelfs geen gemiste kans willen noemen want we werden steeds uitgeschakeld door de uiteindelijk winnaar. Maw het sterkte elftal van het toernooi.

Dat is zeggen alsof het voor pakweg Inter Milaan een gemiste kans is dat ze de CL niet winnen nadat ze in de halve finale uitgeschakeld worden door Bayern Munchen.

Inter is een topploeg maar Bayern is simpelweg beter. En voor Inter kan het dus nooit een gemiste kans zijn wanneer ze daar van verliezen. Het wordt een andere verhaal wanneer Inter tegen pakweg Shaktar zou spelen in de halve finale...

21 januari 2022 om 11:22

@thenry: Ja zo kun je het natuurlijk ook zien, sterk punt.
Maar zo zie je maar, een stukje tekst kan op meerdere manieren worden geïnterpreteerd.

Nu ken ik Prem niet persoonlijk, maar ik heb wel het idee dat hij niet snel iets zegt om te provoceren. Maar ik kan er zomaar naast zitten hoor.

21 januari 2022 om 15:55

Pas 3/4 jaar minder? We hebben na het toernooi in 2008 eigenlijk geen goede pot meer gespeeld. Een finale halen met beton voetbal maakt dat niet anders. Is ook niet erg. We zijn een klein landje en het zal dus niet altijd top zijn.

21 januari 2022 om 09:23

In Nederland wordt altijd neerbuigend gedaan over de generatie die geen prijs heeft gepakt. Maar kijk eens naar al die wereldselecties van Nederland die geen prijs hebben gepakt?

21 januari 2022 om 09:25

Niemand doet neerbuigend. Het wordt alleen maar benoemd. Spreek alleen over jezelf Riverplate.

21 januari 2022 om 13:47

Erg elegante speler die met het mes tussen de tanden heersde over de verdediging. Met Vermaelen in je team was je veilig. Borst vooruit en verdedigen maar was altijd het motto van de gouden generatie van belgie. Vermaelen gaan we missen maar de vlaamse dames niet.

21 januari 2022 om 15:50

Tja verloren generatie, ik noem het de 'losers' generatie.

Elke grote wedstrijd die ze speelde verloren ze. Op het WK tegen Brazilie na.

21 januari 2022 om 16:36

Wa de eerste niet de beste van allemaal?
Ene V. Kompany, all-time hero in het blauwe gedeelte van Manchester.
Naar het schijnt hebben ze zelf een standbeeld van hem opgericht voor het Etihad.

21 januari 2022 om 17:11

Kompany was de eerste. Overigens vind ik het onzin om dit een verloren generatie te noemen. Nee ze hebben geen trofee gewonnen en ja dat zat er zeker in maar ze zijn niet 1x de topfavoriet of het beste team geweest, altijd een van de outsiders. Ondanks het gebrek aan prijzen hebben ze het Belgische publiek prachtige momenten gegeven dus voor de Belgen is dit gewoon een geslaagde generatie. Er zat natuurlijk meer in en een prijs was een mogelijkheid maar dat geldt voor 5 of 6 landen de voorbije 10 jaar, dat zijn natuurlijk niet allemaal verloren generaties. Dat is veel te kort door de bocht.

21 januari 2022 om 20:52

Kompany was natuurlijk al eerder gestopt.. 🙃

prachtige carriere gehad deze Belg
ik herinner het nog als de dag van gisteren dat hij centraal achterin speelde bij RKC met Vertonghen samen
mooi seizoen was dat
en sindsdien Vermaelen altijd gevolgd
jammer van zijn velen blessures anders was het nog een grotere voetballer geweest
maar hij kan terug kijken op geweldige jaren

21 januari 2022 om 09:17

Dan zou ik toch even achter mijn oren krabben als het de dag van gisteren leek want er zat 2 seizoenen verschil tussen die huurperiodes.

21 januari 2022 om 09:21

2 seizoenen tussen?
hij is maar eenmalig verhuurt aan Rkc
en vanaf het moment dat het bij RKC is vertrokken en terug naar Ajax is gegaan sindsdien ben ik hem blijven volgen

21 januari 2022 om 09:29

Tussen de verhuurperiodes van Vermaelen en Vertongen zat 2 jaar. Ze hebben nooit samen gespeeld bij RKC.

21 januari 2022 om 09:37

Vermaelen speelde voor RKC in 2004-2005, Vertonghen in 2007...

21 januari 2022 om 10:28

@ Jordy Pa
mijn oprechte excues
je hebt helemaal gelijk
dacht altijd dat ze tegelijkertijd samen speelde hier in Waalwijk
maar zit inderdaad 2 jaar tussen
bedankt voor de oplettendheid

maar ondanks dat vind ik het persoonlijk mooi wat voor spelers RKC toch altijd heeft gehad zo ook met Vermaelen en Vertonghen al was het dan op huur basis

21 januari 2022 om 09:45

Vertonghen en Vermaelen hebben nooit samen gespeeld bij Rkc

Goede speler, jammer dat hij zijn laatste jaren van zijn carriere in Japan heeft doorgebracht. Waardoor ik deze geweldenaar niet op de voet heb kunnen volgen.

Vermaelen, alles eruit gehaald wat er in zat denk ik zo. Goede speler, bij alle clubs waar die heeft gespeeld. Bij Barcelons weliswaar te weinig, maar dat was ook niet gek.

Mooie carrière die zonder blessures wellicht nog mooier geweest zou zijn. Zal denk ik een uitstekende assistent voor de rode duivels zijn.

21 januari 2022 om 09:34

Dat vooral inderdaad, die blessures. Bij Ajax kon je al zien dat hij alles had om de top te bestormen, op zijn lengte na. Vergelijkbaar met Timber nu. Echter deed Vermaelen nóg meer op intelligentie en minder op fysiek. Geweldenaar geweest en prachtige carrière achter de rug.

21 januari 2022 om 09:44

Zijn eerste seizoen bij Arsenal was ook fenomenaal... echt een topverdediger in de PL op dat moment. The Verminator:-)

Mooie carriere van een zeer goede speler die steeds opnieuw geremd werd door terugkerende blessures.

Mooie carrière toch wel gehad. Jammerlijk dat hij zo vaak geblesseerd was. Begon bij Ajax goed en daarna trok hij dat door bij Arsenal. Zeker op het begin, toen scoorde hij ook nog regelmatig als CV en was hij echt geweldig.

Daarna ging het wat mij betreft wel snel bergafwaarts, al zag je dat hij op latere leeftijd nog altijd van waarde was voor (met name) het Belgisch elftal.

Fijn pensioen Vermaelen!

Geen vreemd nieuws. Nadat bekend werd dat Vermaelen niet verlengde in Japan wist ik eigenlijk wel hoe laat het was. Ik zag Vermaelen altijd graag spelen. Het is jammer van het vele blessureleed, hij behoorde desondanks tot de topcategorie verdedigers als je het mij vraagt. In ieder geval mooi voor België dat hij zich nu zal gaan inzetten voor de Rode Duivels.

21 januari 2022 om 09:55

Ik vind het wel vreemd. Binnen ongeveer 10 maanden is het WK en op het afgelopen EK was hij veruit de beste verdediger van het team. Ik had verwacht en gehoopt dat hij pas na da WK ermee zou ophouden.

21 januari 2022 om 11:39

Dat dacht ik eigenlijk ook, ik had gedacht (en gehoopt) dat hij een club zou zoeken waar hij op niveau kon trainen en regelmatig een match meepikken om over 10 maanden top te zijn. Die motivatie leek hij een paar maanden geleden nog wel te hebben ook. Grote aderlating voor België, want afgelopen EK toonde inderdaad nog wel dat hij goed kon pieken qua vorm en een vervanger hebben we niet echt. Zowel Denayer als Boyata zijn gewoon geen verdedigers die je kunt opstellen als je enige ambities hebt. Theate doet het degelijk bij Bologna maar is ook geen wereldtop en hij past beter op de positie van Vertonghen, die al langer geen niveau meer haalt.

21 januari 2022 om 14:50

Vertongen moet je inderdaad niet meer doen. Dan zie ik zelfs nog liever iemand als bornauw nog eens kansen krijgen.

24 januari 2022 om 09:35

Ergens zal dat perspectief vertroebeld zijn of is voor hem duidelijk dat het met 37 jaar niet meer te doen is om op het wereldtoneel in de zinderende hitte te spelen. Het betekent in feite dat hij nog ergens voor anderhalf seizoen had moeten tekenen om fit te blijven. Maar het is zeker een aderlating, zonder meer.

Zijn carriere kon nog mooier zijn geweest,indien hij iet zo vaak gekwetst was.
Bij Arsenal kapitein en echt wel top daar.
Bij Barça indien speelklaar altijd basis.
snel,vista,prima uitvoetballend, uitstekende mandekking...kortom topper deze gast.

Zeer imposante carrière gehad, kijken of het trainersvak wat is voor hem.

Arme Martinez... Die heeft geen flauw benul wie hij moet meenemen naar het wk achterin

Mooie carrière gehad!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren