Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Veerman ging jankend naar huis. Hij trok het zo slecht dat hij moest kotsen'

Laatste update:

Joey Veerman strijdt woensdagavond met PSV tegen Borussia Dortmund voor een plek in de kwartfinales van de Champions League. NH Nieuws interviewde onder meer de beste vriend van de Oranje-international, die lovend over hem is.

Zijn vriend en amateurvoetballer Stef Schokker wil wel kwijt dat het maar goed is dat Veerman over zo veel voetbaltalent beschikt. “Joey heeft mazzel dat hij twee goede voeten heeft. Toen hij een week stage liep in de bouw, is hij jankend naar huis gegaan. Joey trok het zo slecht dat hij moest kotsen”, vertelt Schokker lachend. “Wij weten niet wat hij anders dan voetballer had moeten worden.”

“Voor de rest heeft Joey eigenlijk nooit een uur gewerkt. Hij heeft nog een paar zaterdagen in 'de vis' gewerkt, maar dat vond hij te lange dagen. Er is altijd wel iets, Joey kan goed klagen.”

Volgens Schokker is Veerman in de afgelopen jaren meer gaan leven voor de sport. “Ik merk dat hij serieuzer is geworden. Toen hij bij FC Volendam zat, kwam hij op zaterdagavond nog weleens bij onze vriendengroep langs om één biertje te drinken. Tegenwoordig zien we hem niet meer en stuurt hij foto's van salades en rijst met kip.”

Veerman is in de afgelopen twee seizoenen uitgegroeid tot een onmisbare schakel bij PSV. Deze jaargang staat de teller al op drie doelpunten en elf assists. “Joey is een rastalent”, vertelt Edwin Keizer, ex-speler van FC Volendam. “Met hem in de ploeg heb je zoveel extra kwaliteit. Er zijn altijd twijfels geweest over hem. Dat komt door zijn haast achteloze uitstraling.”

Keizer stipt aan dat er al heel lang gekeken wordt naar wat Veerman ‘niet goed doet’. “Het werd hem vaak verweten dat hij te weinig meters maakte en niet goed omschakelde. Maar ik denk dat alle statistieken wel uitwijzen dat hij zijn minpunten enorm heeft verbeterd.”

Keizer denkt dat Veerman het meest geschikt is voor de Spaanse competitie. Ook zijn goede vriend Schokker ziet een transfer naar LaLiga wel zitten. "Joey gaat het liefst naar Spanje toe. Wij hopen voor ons vriendenweekend dat het dan Valencia of Sevilla wordt. Daar zien we ons wel aan het strand liggen. Twee jaar bij Valencia of Real Betis en daarna door naar Atlético Madrid.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je draagt op deze manier weer bij aan het beeld van Veerman. Laat het een keer alleen over voetbal gaan. Wat een geweldige speler en genot zijn passing te zien.

13 maart 2024 om 14:14

Nouja bijdragen aan het beeld, als zijn beste vriend het zegt is het waarschijnlijk gewoon de persoon die hij is.. We krijgen dus een realistisch beeld van de persoon i.p.v. op basis van hoe hij zich (ook) tijdens wedstrijden gedraagt...

13 maart 2024 om 15:28

Welnee dit is Volendams overdrijven. Als je om half 5 uit je werk komt vragen ze of je halve dagen werkt. De werkpaarden attenderen de sierpaarden graag op hun luxe positie.

14 maart 2024 om 11:51

Ahhhh eigenlijk is Veerman zelf ook een hartstikke positief persoon die nooit wat aan te merken heeft op iets of iemand, is Volendams overdrijven

13 maart 2024 om 14:15

Aan de ene kant wel, aan de andere kant weet Joey wel wat het is om in de bouw en in de vis te werken. Denk dat als je naar de voetballers kijkt die als jong talent opgepikt zijn door Eredivisieclubs, hij één van de weinige zal zijn met 'echte' werkervaring. Als ik terugdenk aan mijn eigen vakantiebaantjes zaten er ook wel eens miskleunen tussen. Krijg je alleen maar respect voor de mensen die het wel kunnen, en extra motivatie voor je eigen pad.

13 maart 2024 om 14:46

In beiden respectievelijk een week en een paar dagen gewerkt, hij weet dus helemaal niet hoe het is om daarin te werken want hij heeft alleen een beetje meegelopen met het werk... Dat noem ik nou niet echt werkervaring

13 maart 2024 om 14:50

@mt87, de bouw en vis lijken mij ook wel de ergste sectoren om te werken. Maar goed, ik vind alles afschuwelijk wat zo vroeg is. van Dijk heeft nog vroeger als 16 jarige nog 2 avonden in de week als afwasser gewerkt maar dat is al een stuk minder erg.

13 maart 2024 om 15:14

@ afcad3nnis , dat is waar, maar het gaat mij er meer om dat ik Veerman hierop niet wil afrekenen omdat voetballers die van jongs af aan bij een topclub zitten alles met de paplepel ingegoten hebben gekregen. Voetballers zijn best verwend. Een week plus een paar dagen is dan altijd nog meer haha

Overigens, ik heb ook 'maar' een week in een bakstenenfabriek gewerkt, maar kan wel zeggen dat ik het toen echt wel gezien had. Voor dag en dauw meteen in de pokkehitte van al dat vuur, en tussen collega's waarmee ik door de taalbarrière geen gesprek aan kon gaan, en dan met zo'n autoriteitsgeile opzichter in m'n nek die altijd 300 procent eiste. Doodongelukkig werd ik er van.

13 maart 2024 om 15:28

afcad3nnis:

En toch kun je een hoop leren van een paar dagen werk doen dat je niet ligt. Ik heb een paar jaar geleden drie dagen best wel pittig magazijnwerk gedaan. Toen ik daarna weer lekker in een comfortabele bureaustoel met een kop koffie achter een computer mocht gaan zitten ben ik dat werk toch wel veel meer gaan waarderen dan ik voorheen deed.

Verwend nest dat vervelend gaat doen als hij zn zin niet krijgt. Zo kennen we onze Joey

Dat is knap... bij sevilla aan t strand liggen

13 maart 2024 om 14:27

Ze hebben er vast een meertje met zand eromheen.

13 maart 2024 om 15:41

Eén van de vereisten. Anders komt Joey niet.

13 maart 2024 om 16:12

Inderdaad. Hopen op een transfer naar Cadiz dan.

13 maart 2024 om 16:39

Je loopt achterman. Joey is veel beter dan jij ooit zal worden

Joey liep in zijn Heerenveen tijd al de meeste meters. Hij is nooit lui geweest. Bij PSV is zijn wedstrijdintensiteit omhoog gegaan; hij staat nu altijd 'aan' , en is veel beter geworden in de omschakeling bij balverlies. Hij was heel reactioneel, en tegenwoordig proactief. Ook is hij veel stoïcijnser geworden, met veel minder treurmomentjes waarin hij verzandt in gezeik op zijn teamgenoten. Denk dat deze dingen, waarin hij gegroeid is, zijn beeldvorming een beetje kleuren. En dat halve seizoen waarin hij bij Heerenveen de kont finaal tegen de krib gooide zal het ook niet goed gedaan hebben. Maar qua arbeidsethos (kilometervreten) an sich heeft het dus altijd goed gezeten.

13 maart 2024 om 16:25

In zijn tijd bij Heerenveen was hij meestal een van de eersten die zijn kop liet hangen als het minder ging en zijn man liet lopen. Dan krijg je al snel dat je lui oogt.

Even een lekker stukje PR over, de al niet zo geliefde, Joey Veerman. Van je vrienden moet je het maar hebben zul je maar zeggen haha. Dit artikel verbaast me trouwens helemaal niets. Joey komt nou niet echt als een weerbare jongen over die z’n mouwen opstroopt en goed om kan gaan met de tegenslagen in het dagelijkse leven. Zoals z’n beste vriend al zei. Het is dat Joey goed kan voetballen, anders had z’n moeder nog steeds z’n voetbaltas moeten inpakken. En dan zou hij nog klagen ook als ze er geen schone onderbroek in had gedaan.

13 maart 2024 om 14:40

"het is dat Joey goed kan voetballen, anders had z’n moeder nog steeds z’n voetbaltas moeten inpakken"

Want dat doen ze nu bij PSV voor hem?

13 maart 2024 om 15:06

Profvoetballers hebben over het algemeen geen voetbaltas inderdaad. Die hebben alleen een toilettas. Verder wordt alles verzorgd op de club. Dit doen sommige clubs uit de derde en tweede divisie trouwens ook al.

13 maart 2024 om 15:15

Wat zijn die dingen dan waarmee ik voetballers zie sjouwen als ze uit de bus komen. Dat lijkt me te groot voor een toilettas.

13 maart 2024 om 15:24

Die heel grote tassen zijn voor de tennisrackets of golfclubs voor na de wedstrijd.

13 maart 2024 om 15:40

Daarin zit alles om te freshen. Kam, föhn, föhnkam, krultang, straightener; haarproducten voor nat, vochtig, droog, en zeer droog weer; een on-the-go kappersset compleet met uitvouwbare kappersstoel, en Hannibal Hanna himself. Past net.

Nou ja, ik heb dat idee bij 90% van de voetballers wel... Wat een geluk dat ze voetballer zijn geworden, want anders.

13 maart 2024 om 18:29

@dagrim

Nee dat is simpelweg misgunnend gedrag. De meeste spelers in de jeugd bij profclubs worden geen prof en de meesten bouwen gewoon een andere carriére op.

Dat idee klopt dus voor geen meter.

Wel schokkend dat verhaal van "vriend" Stef Schokker, als Stef geen AI-personage is heeft Joey nu waarschijnlijk een vriend minder en een vijand erbij.

13 maart 2024 om 15:11

Ja, toch mooi dat VZ dit beschouwt als “lovend”.

13 maart 2024 om 15:49

Zal wel meevallen, toch? Van een vriend zou ik dit wel kunnen hebben. Daarbij, na een paar Veerman topics is het duidelijk dat veel niet-psvers hun mening toch niet bijstellen, anders was dat al lang gebeurd. Wij psvers waarderen Joey in ieder geval wel heel erg en zien hoe sterk hij zich ontwikkelt. Misschien dat zijn overall populariteit stijgt als hij bij een buitenlandse club speelt. Zou me niks verbazen.

Dat er nog mensen zijn die Veerman koppelen aan Sevilla of Valencia want deze clubs kunnen hem helemaal niet betalen.

13 maart 2024 om 16:09

In Valencia kunnen ze Veerman misschien deels betalen in sinaasappels, dat geeft ook meteen een Oranje gevoel.

Het mag dan weliswaar verwend klinken, maar die jongen zet zijn talent nu eenmaal in op het veld en ja, met die talenten verdient die jongen nu eenmaal een hoop centjes! Ik had het zelfs gedaan als ik goed had kunnen voetballen, ik zou zeggen geniet ervan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren