Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veerkrachtig AZ deelt RKC volgende dreun uit in degradatiestrijd

Laatste update:

AZ heeft zaterdagavond een zwaarbevochten zege op RKC Waalwijk in de Eredivisie geboekt. De ploeg van trainer Maarten Martens keek bij rust tegen een 0-2 achterstand aan dankzij een dubbelslag van David Min. In het tweede bedrijf zorgden Yukinari Sugawara, Ibrahim Sadiq en Vangelis Pavlidis alsnog voor een knappe Alkmaarse overwinning. AZ heeft de vierde plek zo steviger in handen, terwijl RKC zestiende blijft, één punt achter Excelsior.

Van AZ werd verwacht dat het de rug zou rechten na de twee grote nederlagen tegen Heracles Almelo (5-0) en PSV (5-1). Tijdens de warming-up moest trainer Maarten Martens echter al een flinke domper incasseren. Aanvoerder Jordy Clasie haakte af met een liesblessure en werd in de basis vervangen door de negentienjarige Dave Kwakman, die zijn basisdebuut maakte.

Binnen drie minuten na de aftrap kregen de Alkmaarders al een volgende tik te verwerken doordat Min voor de razendsnelle openingstreffer van de bezoekers zorgde. De spits wist Michiel Kramer op de bank te houden en bewees direct waarom.

Mats Seuntjens slingerde de bal richting de zestien van AZ, waar Min dankzij een fraaie hakbal van Reuven Niemeijer in staat werd gesteld om te scoren: 0-1. De thuisploeg dacht net zo snel met een antwoord te komen toen een voorzet van Kwakman smoorde. Vangelis Pavlidis was alert, maar zag zijn inzet tegen de paal belanden.

AZ bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker en kwam dichtbij via Sven Mijnans. Na een steekpass van Sugawara stuitte de middenvelder op Etienne Vaessen, die alert reageerde en met zijn voet kon pareren door zijn doel snel te verkleinen.

RKC ging vervolgens tegen de verhouding in met een 0-2 voorsprong de rust in na een enorme fout van Sugawara. De Japanner leverde een breedtepass zo in bij Min, waarna de spits van de Waalwijkers doelman Mathew Ryan met een schot van net iets over de middenlijn verraste.

AZ leek niet bij machte om de wedstrijd nog om te draaien. Toch werd de comeback na een driedubbele wissel ingezet. Sadiq, Myron van Brederode en Mees de Wit kwamen binnen de lijnen voor Kwakman, Ruben van Bommel en David Møller Wolfe. Sugawara bracht de spanning halverwege de tweede helft terug met een hard schot: 1-2.

Sadiq zorgde hierna voor de 2-2 met een zwabberbal van afstand en Pavlidis bezorgde AZ luttele minuten later zelfs ook nog de volle buit door een schot van Tiago Dantas subtiel achter zijn standbeen te verlengen: 3-2. De Griekse spits komt daarmee weer op gelijke hoogte met Luuk de Jong, die eerder op de avond zijn 25ste en 26ste treffer van dit Eredivisie-seizoen maakte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel jammer dat Az geen punten heeft gemorst, maar wanneer je als rkc zijnde niks weet te creëren de 2de helft en alleen maar achter de bal aan lopen dan vraag je er ook om.

Az gefeliciteerd met de belangrijke punten!

13 april 2024 om 20:54

Zo belangrijk zijn de punten niet. Twente wordt sowieso wel derde hoor. Wij gaan meer punten verspelen in het restant van de competitie dan Twente ben ik bang

13 april 2024 om 20:58

Ik snap dat ook niet. Staan 5 punten los van jullie en hebben nog een wedstrijd tegen Ajax voor de boeg want met 99% zekerheid 3 punten oplevert. De kans dat de wedstrijd weer bewust gestaakt wordt is mijn inziens groter dan dat Twente morgen punten verspeeld.

13 april 2024 om 21:01

Weet niet wij hebben alles wel in eigen hand, maar blijf zeker nog steeds rekening houden met jullie hoor.

We zien wel wie er 3de word wij of jullie... Diegene aan eind van de rit heeft het verdiend

13 april 2024 om 21:14

Bij verlies had NEC op 3 punten kunnen komen met een onderlinge wedstrijd op de planning. De punten waren dus zeker belangrijk. Twente is inderdaad wel een gelopen verhaal.

13 april 2024 om 21:40

Oké dat klopt. Alleen zag ik Twente in zijn naam waardoor ik dacht dat hij de derde plek bedoelde

14 april 2024 om 05:23

Denk dat alle punten voor AZ belangrijk zijn het restant van de competitie. Volgens mij kunnen de plekken onder AZ jullie nog voorbjj.

13 april 2024 om 20:58

AZ heeft niks te zoeken in de Champions League. Conference League is hun niveau met af en toe een uitschieter naar de Europa League.

Laat dat laatste maar volgend seizoen zijn dus.

13 april 2024 om 21:03

Zowel Az,Ajax of mijn club hebben allemaal niks te zoeken in de Champions League... Waarschijnlijk haalt ook niemand de groepsfase maar blijft toch wel een mooi gebeuren

13 april 2024 om 21:04

@mutsaers78 Buiten PSV en misschien Feyenoord heeft geen andere ploeg iets te zoeken in de Champions League.
Leuk die voorronde CL maar er moet een mirakel plaatsvinden wil Twente die doorkomen, met ook nog die coefficienten die niet in hun voordeel werken.

13 april 2024 om 22:25

@blazer: niet "misschien". Feyenoord en Psv hebben daar beide evenveel of even weinig te zoeken

14 april 2024 om 05:25

Ik vind Twente toch altijd heel stabiel tegen sterkere ploegen. Heb het idee dat dat ze meer ligt, dan zelf het spel maken.

Met het geld wat je met europees voetbal krijgt, kun je toch leuke gerichte aankopen doen.

Dat zijn de lekkerste. Goeie comeback, na een heel matig eerste uur. Goede wissels draaien wedstrijden om en dat heeft Martens een stuk beter in zijn vingers dan Jansen ooit deed. Tempo ging omhoog en het werd meteen gevaarlijker.

In ieder geval goed voor plek 4 en wie weet, zo lang het mathematisch kan, moet je er voor blijven gaan.

13 april 2024 om 20:45

Nouja is dat niet een heel geforceerd compliment aan Martens. Ik heb ook het idee dat AZ fans erg in de cognitieve dissonantie zitten om Martens goed te vinden en Jansen slecht. Dit was toch gewoon niet om aan te gluren weer (grotendeels)?

13 april 2024 om 20:48

@leidsehood Martens weet toch zijn elftal wakker te schudden met die wissels, en draait een uitzichtloze 0-2 om naar een 3-2 winst.
Dat is met dit materiaal gewoon maximaliseren dit seizoen.

13 april 2024 om 20:51

AZ was slordig, maar de hele wedstrijd wel dominant. De aanvallende wissels zijn zeker zaken die op conto van Martens te schrijven zijn, Jansen had gewoon het liefste Bruno Martins Indi ingebracht bij een 2-0 achterstand.

13 april 2024 om 21:45

Er zijn er genoeg die geforceerd Martens bashen omdat ze het niet eens zijn dat Jansen is ontslagen, ondanks dat ze helemaal niet voor AZ zijn. Verder gebeurt dit nu al vaker, dus is het niet raar dat het benoemd wordt. Als iemand onder Martens slecht speelt, wordt hij gewisseld en vaak loopt het na die wissels een stuk beter. Bij Jansen werd je alleen gewisseld als je geen lievelingetje van hem was en die wissels bereikten verder ook helemaal niks.

14 april 2024 om 13:01

Nou, ik kan niet voor anderen spreken, maar ik heb niet het gevoel dat mijn beoordeling van de situatie veroorzaakt wordt door cognitieve dissonantie.

Ik vind en vond vrij snel dat Pascal Jansen matig is in zijn manier van het beïnvloeden van zijn teams, tijdens een wedstrijd. Even helemaal los van wat ik er verder van vind, denk ik dat er een hoop situaties zijn geweest waarin Jansen met zijn team in de slotfase van een wedstrijd punten heeft verloren en een stuk minder waarin er punten zijn gewonnen.

Ik zie nu met Martens al drie wedstrijden waarin er wedstrijden zijn beïnvloed, met extra punten tot gevolg (heerenveen, PEC en Rkc).

En ook in Almelo maakte hij keuzes om te proberen om een wedstrijd om te draaien, door in de rust 3 wissels toe te passen.
En ja, het gaat natuurlijk niet altijd zoals gisteren, maar Jansen deed dat soort dingen niet. Die ging vaak aan het slot van een wedstrijd nat, omdat hij niet ingreep, terwijl iedereen zag dat dat nodig was.

Ik ben nog zeker niet 100% overtuigd van Martens, maar krijgt zeker het voordeel van de twijfel. Die kreeg Jansen overigens ook, maar ik had daarbij heel graag gezien dat ze hem een jaar geleden, na afloop van zijn toenmalige contract, afscheid hadden genomen.

Dat gezegd hebbende, heeft AZ absoluut een flink jasje uitgedaan, dus het is ook niet zo dat ik alleen Jansen daar verantwoordelijk voor houd. Ook de directie heeft daarin een rol gespeeld, maar ik denk wel oprecht dat de selectie van AZ onder Jansen niet heeft gepresteerd naar vermogen, maar wat nóg veel belangrijker is, voor mij, is dat hij de jeugd heeft verkwanseld.

Waar AZ jaren op rij de ploeg was met de meeste speelminuten voor jeugdspelers, ging AZ onder Jansen ineens naar de onderkant van die tabel. En aangezien de jeugdopleiding super belangrijk is, voor AZ, was dat alleen al een reden om afscheid te nemen.

Martens zet gisteren een debutant in (kwakman) bij de uitval van Clasie, die ook nog eens zo'n beetje de beste speler aan de kant van AZ was. Ik heb zeer sterk het idee dat Jansen dat niet gedaan zou hebben.

Ongelofelijk veerkrachtig van AZ, ik had het toch niet meer verwacht. Want wat was het slecht tot de 65e minuut, na die goal van Sugawara zie je toch een vlammetje ontsteken.

Goede wissels van Martens, waardoor de wedstrijd toch kantelt. Wie had verwacht dat Sadiq uberhaupt een bal goed zou kunnen raken..
Prima basisdebuut van Kwakman, die toch de plek van Clasie in moet vullen.

De laatste vier wedstrijden kunnen nog alle kanten op, maar hoop toch dat AZ nu weer wakker is en doorheeft dat die 4de plek nog niet zeker is.

13 april 2024 om 21:48

Vond Kwakman wel iets beter dan prima debuteren hoor. 53 passes met een slagingspercentage van 100%. Gebeurde voor het laatst in 2011. Was ook gewoon de beste man op het veld tot hij werd gewisseld. Durfde de duels aan te gaan en om de bal te vragen en er dan ook wat mee te doen. Veel ballen vooruit gespeeld en aanvallen opgezet. Echt een uitstekend debuut hoor.

AZ echt heel slecht, maar wel heel mooi om zo op karakter te winnen. Hoop dat Sadiq nu los is. Kwakman speelde ook best goed

Leek een moeilijke wedstrijd te worden.
Echter 15 of 20 minuten het tempo iets omhoog en het verschil tussen de twee was duidelijk zichtbaar. Ik zou zegge dit houd de spanning er in voor de plaatse bovenin. Maar ben toch wel redelijk zeker dat plaats 1, 2, 3 en 4 vast staan. Ieders heeft minstens 3 wedstrijden nodig om een plaats te stijgen of te zakken. Dat zie ik geen van allen meer weg geven.

13 april 2024 om 21:39

Dan ga je er wel al vanuit dat Twente morgen bij Ajax wint. 5 punten is momenteel het verschil tussen Twente en AZ. Beide ploegen treffen elkaar nog in Alkmaar. Echter gezien het resterende speelschema zie ik dit ook niet gebeuren. Of Twente moet last krijgen van zenuwen op de laatste speeldag in Zwolle.

Prachtig scoreverloop, maar wel weer een zeer matig optreden. Je houdt je hart toch vast met het naderende programma, en dan vooral met het goed presterende NEC als grootste uitdager. Gelukkig is het seizoen bijna klaar, vierde plek moet zeker na deze zwaar bevochten overwinning haalbaar zijn. Wedstrijd tegen NEC wordt de belangrijkste in de stijd om die vierde plek. Trots op de jongens hoor, wat een veerkracht

Die Min is best een prima speler

Gelukkig heeft Excelsior het weer in eigen hand. Nog vier wedstrijden bibberen voor plek 15.

Die Henk fraser bakt er echt helemaal niks van bij rkc. Of ze er nou in blijven of niet. Met fraser moet je niet door willen gaan. Wat een mega verschil met Oosting vorig seizoen. Zelfs de trainers grim en de koning daarvoor waren veel beter.

14 april 2024 om 11:29

Ik wist nog zo goed dat sommige Feyenoord fans schreeuwde om Henk Fraser als nieuwe coach toen hij bij Vitesse de coach was. Hahaha😂😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren