Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip hakt knoop door over meespelen Brian Brobbey in opstelling Ajax

Laatste update:

John van 't Schip heeft de opstelling van Ajax voor de Klassieker tegen Feyenoord bekendgemaakt. Brian Brobbey zit in de selectie van de Amsterdammers, maar verschijnt niet aan de aftrap. Steven Bergwijn start andermaal als centrumspits, daar Chuba Akpom ook op de reservebank begint. Gerónimo Rulli is de vervanger van de geblesseerd geraakte Diant Ramaj. De wedstrijd in De Kuip begint om 14:30 uur en is te zien op ESPN 1.

Rulli is onder de lat de vervanger van Ramaj, die tegen Go Ahead Eagles (1-1) een elleboogbreuk opliep en hoogstwaarschijnlijk de rest van het seizoen mist. Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato zijn de centrumverdedigers van dienst.

Anton Gaaei bestrijkt de rechterflank, terwijl Kenneth Taylor aan de linkerkant van het middenveld staat. Tussen hen in moeten Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirovic voor de controle zorgen. Bergwijn wordt geflankeerd door Kristian Hlynsson (rechts) en Mika Godts (links).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ajax gaf tegen Go Ahead niet voor het eerst dit seizoen een zege in blessuretijd uit handen, waardoor de strijd om plek vijf nog onverminderd spannend is. De Amsterdammers hebben momenteel twee punten meer dan nummer zes NEC, dat zal hopen op een Rotterdamse zege. Na de nederlaag van AZ bij PSV (5-1) maken de Amsterdammers ook nog kans op plek vier, al lijkt alleen een zege in De Kuip genoeg om daar nog serieus aanspraak op te maken.

Ondanks het teleurstellende resultaat tegen Go Ahead liet Van 't Schip na afloop van dat duel weten vertrouwen te hebben in een goed resultaat tegen Feyenoord. “Het blijft een Klassieker. Dat is een wedstrijd op zich. Als wij spelen zoals we vandaag (donderdag, red.) in de eerste helft hebben gespeeld, dan denk ik dat we gewoon een heel goede partij op de mat kunnen leggen in De Kuip.”

Ajax zal zich daarnaast willen revancheren voor de onderlinge ontmoeting eerder dit seizoen. De recordkampioen van Nederland ging in eigen huis met historische cijfers onderuit tegen zijn aartsrivaal (0-4). De wedstrijd moest op een andere dag worden afgewerkt, nadat er meermaals vuurwerk op het veld terecht was gekomen.

Opstelling Ajax: Rulli; Hato, Kaplan, Rensch; Taylor, Tahirovic, Mannsverk, Gaaei; Godts, Bergwijn, Hlynsson

Bekijk Feyenoord - Ajax live op ESPN via Ziggo!

Feyenoord - Ajax:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hmm, Bergwijn als spits, had het wel ziek gevonden als Rijkhoff basis mocht staan in de klassieker(en zou scoren)

7 april 2024 om 13:27

Ik had het ook wel ziek gevonden als we geen 5de stonden ( en nog kans hadden op het kampioenschap of minimaal 2de of 3de)

7 april 2024 om 13:29

Ik zat tegen GAE in het stadion en heb even op Rijkhoff gelet. Volgens mij heeft ie geen bal geraakt, werd heel erg makkelijk van de bal gezet elke keer (komt fysiek echt zwaar te kort), en loopt er eigenlijk bij als een pupil. Die jongen heeft nog veel stappen te maken en solliciteert nog totaal niet naar een basisplek als je het mij vraagt. Het sentiment is de realiteit een beetje voorbij gestreefd bij hem af en toe.

7 april 2024 om 13:34

Ik snap ook niks van die roep om Rijkhoff. Dortmund vond hem nog niet eens fysiek sterk genoeg om bij Dortmund II in de 3. Bundesliga minuten te krijgen. Dortmund zag hem overigens ook niet als spits, maar meer als halve 10 omdat zijn fysiek te zwak is voor een centrumspits.

Als je in de 3. Liga van Duitsland al geen speelminuten krijgt, is de stap naar Feyenoord uit in de eredivisie echt veel en veels te groot. Ik begrijp echt niks van die roep om hem. Als iemand er niet klaar voor is, is hij er niet klaar voor.

7 april 2024 om 13:42

Toen Fitz-Jim, Forbs en Rijkhoff op het veld stonden, werd er alleen maar op de helft van Ajax gespeeld. Bij het eerste de beste zuchtje tegenwind vielen deze jongens al om. Fysiek komen deze jongens zo zwaar tekort, dat merk je direct in het veld. Dan kies je toch voor meer volwassen spelers??? Vanmiddag wordt een slachtpartij.

7 april 2024 om 13:58

Dankjewel voor deze reactie. Ik word moe van die gasten die continu om Rijkhoff schreeuwen terwijl hij helemaal niets heeft bewezen.

7 april 2024 om 14:32

Rijkhoff heeft bij al zijn invalbeurten op mij totaal geen indruk gemaakt. Logisch dat hij fysiek te kort komt, maar voetballend zo middelmatig, dat ik mij afvraag waar al die enthousiaste verhalen op gebaseerd zijn? Wanneer Bor. Dortmund echt potentie in hem hadden gezien, was hij echt niet voor en appel en een ei aan Ajax overgedaan. Die hebben genoeg gezien. Gewogen en te licht bevonden. Dat licht klopt honderd procent.

7 april 2024 om 14:12

Rijkhoff is nog geen eindproduct. Heeft net 5 potjes in de eredivisie achter de rug... Niet eens volledig. Akpom was logischer geweest, Maja...

Ik snap niet dat hij Bergwijn in de spits zet terwijl je twee andere reservespitsen heb.. Haal Hlynsson er maar uit en zet Bergwijn op een flank

Hoopte op Brobbey/Akpom en dan Bergwijn/Godts op de plaats van Hlynsson. Maar buiten dat wel de sterkst beschikbare namen momenteel. Ben benieuwd, hopelijk kan Ajax er een wedstrijd van maken.

Middenvelders die vrij traag zijn met een Bergwijn die gaat uitzakken en Gaaei die onder druk komt te staan, leuke opstelling wanneer je op de helft van de tegenstander staat maar vandaag sta je waarschijnlijk 85 minuten met je kont in eigen 16. Alle ballen op Godts..

Ongelooflijk. Maar ben ik verrast door van 't Schip?? Helemaal niet. Taylor linksback. Hlynsson weer rechtsbuiten. Helemaal van het padje. Ga gewoon een muurtje bouwen, man. En gok op een counter. Maar niet met deze puppies in de defensie. Op Kaplan na. Als het echt loopt bij Feijenoord, gaat Ajax dit dik verliezen.

7 april 2024 om 13:56

Als het niet loopt bij Feyenoord ook.
Als je drie spitsen op de bank zet????? Tja… Leuke vent die Van ‘t Schip, met een hoge gunfactor, maar tactisch zeer, zeer matig. En de toegevoegde waarde van dat bij Almere aangekochte tactische brein weet ook heel goed te verbergen waarom Pastoor zo lyrisch over hem was….

Ja, ik zou Brobbey ook alleen opstellen als het echt nodig is. Met dit Ajax kun je rustig afwachten hoe de wedstrijd loopt.....

Logisch, is net fit en eerst kijken of er wat te halen valt vandaag. Anders jaag je hem weer over de klink. Gewoon kijken of er vandaag een resultaat in zit zo ja, brengen de laatste 30 of 20 minuten. Er komen belangrijkere wedstrijden aan.

Weer met Hlynsson in de basis, je speelt dus met 10 man ...Verwacht dat Feyenoord me een hoop strijd en fysiek gaat spelen, dan heb je werkelijk niets aan hem.

Hlynsson voor Chuba? Gewoon Chuba spits en Bergwijn links? Moet Hlynsson persee spelen? Die man is al weken niks...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren