Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij onthult plan dat PSV met ‘transferdoelwit’ Lauritsen heeft

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij neemt het zaterdag met PSV op tegen een vermeend transferdoelwit van de club: Sparta Rotterdam-spits Tobias Lauritsen. De 25-jarige Noor was dan ook onderwerp van gesprek tijdens de voorbereidende persconferentie van de Eindhovenaren. Van Nistelrooij sprak onder meer over de kwaliteiten van Lauritsen, en de manier waarop PSV de Spartaanse aanvalsleider wil neutraliseren tijdens het duel op Het Kasteel.

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigde voorafgaand aan de gewonnen bekerfinale tegen Ajax (1-1, 2-3 na strafschoppen) al dat Lauritsen wordt gevolgd door PSV. “Er zijn een hoop namen die de revue passeren bij PSV. Dat zal in de komende maanden niet anders zijn. Lauritsen is een goede speler”, aldus Stewart. Ook Van Nistelrooij ziet specifieke kwaliteiten bij de spits. “Hij is uniek in het winnen van duels, vooral met ballen van achteruit, waarin hij veel duels wint. Daardoor krijg je veel tweede ballen die het middenveld in komen. Of ballen die hij doorkopt met lopers met Van Crooij en Saito die daaromheen bewegen”, aldus de beginnend coach, geciteerd door Voetbal International.

Van Nistelrooij heeft een uitgestippeld plan om Lauritsen zaterdag te stoppen. “Je moet de lopers verdedigen en je moet als middenveld terugkomen als je hoog druk zet en de lange bal komt. Zodat je daar in de duels komt voor de tweede bal. Wij hebben met Branthwaite en Ramalho goede koppers, maar je kunt niet alle luchtduels van hem winnen, dus moet je kijken waar die ballen vallen. Meelopen met de diepgaande mensen en de tweede bal op het middenveld pakken. Dat is belangrijk, want hij is ijzersterk daarin.” Lauritsen was dit seizoen in 32 duels namens Sparta goed voor 13 doelpunten en 3 assists.

Sparta-uit
Van Nistelrooij verwacht sowieso een lastig duel voor PSV. “Sparta is een heel stabiele ploeg met een coach die het geweldig doet. Het is écht een team, met kwaliteiten die ze heel goed benutten, ze weten heel goed wat ze wel en niet kunnen. Ik vind ze heel volwassen spelen, complimenten voor de organisatie die Maurice Steijn neerzet en het seizoen dat ze draaien.” Ook liet Van Nistelrooij doorschemeren wat het plan van PSV is met Sparta-huurling Shurandy Sambo. “Hij is een jongen die wij weer terug willen halen en in de voorbereiding willen laten aansluiten.” De wedstrijd tussen Sparta en PSV begint zaterdagavond om 18.45 uur. Indien de Eindhovenaren niet winnen, kan Feyenoord op zondagmiddag landskampioen worden bij Excelsior.

Moet PSV concreet worden voor Tobias Lauritsen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Godzijdank gaat het over het strijdplan van morgen. En niet het hele transferplan. Zou als kopsterke stormram in de breedte best bruikbaar zijn, maar aangezien je De Jong al hebt, kan PSV beter voor een jongere, talentvollere spits gaan die wat meer voetbal toevoegt aan dit team.

5 mei 2023 om 14:49

Precies, gaan voor een talentvolle spits die volgend jaar kan rouleren met de Jong en die het seizoen erna volledig het stokje van Luuk kan overnemen en de Jong dan nog alleen nog maar als stormram gebruikt kan worden.

5 mei 2023 om 14:56

Dus al je 25 jaar oud bent ben je ineens een oude spits? Deze jongen heeft nog jaren voor zich. Wie zegt dat hij het de Jong niet lastig gaat maken? Zo geweldig was de Jong dit seizoen nou ook weer niet.

5 mei 2023 om 15:07

Nouja, omgerekend naar minuten heeft Luuk de Jong alleen Ugalde nog boven zich als het gaat om goals per 90 minuten. En Ugalde heeft maar 540 minuten gespeeld voornamelijk als invaller dus dat vertekent enigszins. Dus zo slecht was het ook weer niet he.

5 mei 2023 om 14:56

Kan je niet Fabio Silva overnemen met optie tot koop?

5 mei 2023 om 14:58

Nee, daar hebben de Wolves 40 miljoen voor betaald. Zelfs al nemen ze met de helft genoegen, is Silva nog steeds te duur. Eeuwig zonde voor die jongen zelf, vooral. Want bij PSV zit hij precies op zijn plek om door te groeien.

5 mei 2023 om 15:54

Denk overigens wel dat de Wolves openstaan voor nog een jaar verhuur. Zoals je zei zit hij inderdaad perfect op zijn plek bij PSV en hoewel ik er over het algemeen geen voorstander van ben om jonge spelers te huren om ze zo op te leiden voor andere clubs is het voor PSV wel een hele fijne speler voor in de breedte omdat hij op alle voorste posities kan en daar ook daadwerkelijk wat toevoegt. Lijkt daarnaast voetballend een goede klik te hebben met Simons en dan zou ik het denk ik als PSV-fan prima vinden om hem nog een jaar te huren van Wolves.

5 mei 2023 om 16:25

Ik ook, sowieso wel chill als overbruggingsperiode tot het tijdperk Van Duiven. Ik zou die gok aan de ene kant wel aandurven, maar met Fabio Silva speel je het sowieso op safe. Zoveel perspectief kunnen we nieuwe talentvolle spitsen ook weer niet bieden, met Luuk als aanvalsleider en Van Duiven er vlak achter. En Silva weet precies waarvoor hij dan tekent.

5 mei 2023 om 14:59

Die jonge talentvolle spits is er al toch, met van Duiven?
Ik zou juist een onbetwiste nummer 1 in de selectie willen zien terwijl hij zich daaraan optrekt.

5 mei 2023 om 15:15

Gewoon afscheid nemen van Luuk de Jong en dan vervolgens Pavlidis en Lauritsen binnen halen, dan zit je prima.

5 mei 2023 om 15:29

Waarom zou Pavlidis van AZ naar PSV willen? Die heeft heus wel interessantere opties. Bovendien is dit een stap zijwaarts, mogelijk zelfs een stapje terug met het oog op de toekomst. AZ voert goed beleid en PSV en Ajax niet dus wie weet maken zij nog een stap voorwaarts.

5 mei 2023 om 15:52

Een stap zijwaarts is al twijfelachtig maar een stap terug? De vrijdag middag borrel is vroeg begonnen daar of niet?

5 mei 2023 om 15:55

PSV staat op pole position om voorronde CL te spelen terwijl AZ nu op een Conference League plek staat. Hoezo is een transfer van AZ naar PSV een zijwaarste of stap terug? Pavlidis zal niet jaren wachten voordat AZ eventueel Ajax of PSV voorbij zal gaan. Op dit moment is PSV of Ajax daarom een stap omhoog voor Pavlidis al denk ik dat AZ (terecht) meer gaat vragen aan beide clubs

5 mei 2023 om 15:59

@drl80: Dit wordt al jaren geroepen, bijna net zo lang als ik voetbal volg en uiteindelijk haakt AZ nooit aan. Vroeger was het altijd Feyenoord waar ze aan voorbij gingen en tegenwoordig is het PSV (en voor de grootste opportunisten zelfs Ajax). Waarom gebeurt het dan nooit?

AZ is als club gewoon niet groot genoeg, punt. Het kampioenschap was een uitschieter en nu, nu ze ploegen als Lazio uit Europa gooien hebben ze dit seizoen op een paar weken na niet serieus meegedaan voor het kampioenschap. AZ doet bijna alles goed wat je goed kan doen als club met betrekking tot jeugdopleiding en het verkopen van spelers en heeft een redelijke trainer (maar ook zeker niet geweldig, Slot was met dit materiaal misschien wel kampioen geworden), maar structureel aanhaken wordt hem gewoon niet voor AZ, zeker niet als een uitschieter als een kampioenschap al jaren niet meer reëel is (behalve in het coronaseizoen). PSV, Ajax en Feyenoord kunnen jaren kutbeleid voeren, maar hebben gewoon veel meer aanzien, achterban en bekendheid waardoor ze zo weer terug zijn als ze iets goed doen.

" De Rotterdammers hebben wel een optie tot koop"

Voetbalzone, het zou jullie dan wel sieren om ook te publiceren hoe deze optie tot koop in elkaar zit (eerder gemeld door Elfrink) en waarom deze gezien de uitspraken van Ruud van Nistelrooij eigenlijk alweer de prullenbak in kunnen.

Lauritsen helemaal uitschakelen zal niet lukken, dus moet je inderdaad de spelers eromheen zoveel mogelijk proberen uit te schakelen. In dat opzicht denk ik wel gunstig dat Guti moet spelen nu Sangaré geschorst is, want die staat eigenlijk bijna altijd goed voor de tweede bal en brengt de vereiste duelkracht mee. Sangaré is toch wat meer onderweg (al had ik het liefst allebei gehad naast elkaar met Veerman er nog bij).

Verder verwacht ik echt een lastige pot morgen. Dit is een echt een pot waar PSV weer punten kan gaan verspelen. Als we dezelfde intensiteit op de mat leggen als vorige wedstrijden tegen Ajax, zou het goed moeten komen. Daar ging het namelijk bij de meeste verliespartijen gewoon mis, een gebrek aan inzet en strijdlust. Ook jammer dat Hazard er niet bij is, had hem graag een keer op linksbuiten willen zien en Xavi op 10.

Cruciale pot dit, richting het einde. Het goed georganiseerde Sparta zal een lastige horde zijn voor dit PSV. Wij hebben er net teveel die niet kunnen voetballen, dus hun organisatie stukspelen zal lastig worden. Mochten we zaterdag de 3 punten meenemen, dan heb ik veel vertrouwen in de tweede plek.

5 mei 2023 om 15:37

Luuk kan inderdaad niet meer, 9 goals in zn laatste 9 wedstrijden voor psv is echt niet goed genoeg meer...

Toevallig dat ze opeens interesse hebben in de spits van de aankomende tegenstander

Als je overweegt Pepi voor 16 miljoen te halen dan kan je beter voor Lauritsen gaan. Meer een garantie op goals en zal een stuk goedkoper zijn.

Het is natuurlijk een understatement, maar dit is veruit de beste speler in de lucht van de hele eredivisie. Al meer dan 250 luchtduels gewonnen, de nummer zit rond de 100. En met zijn voeten ook niet heel slecht. Echter denk ik wel dat je je spel op zijn kwaliteiten dient aan te passen en dat kan nog wel eens vervelend zijn voor een trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren