Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal krijgt keiharde kritiek van oud-speler: ‘Hij is nep en een leugenaar’

Laatste update:

Hristo Stoichkov heeft hard uitgehaald naar Louis van Gaal. De inmiddels 57-jarige Bulgaar werkte in 1997 als speler korte tijd samen met de Nederlandse trainer bij FC Barcelona. Van Gaal en Stoichkov botsten regelmatig, en dat zit de voormalig aanvaller nog altijd hoog. Dat blijkt uit quotes van Stoichkov in gesprek met het Spaanse Relevo.

In 1990 nam Barcelona Stoichkov over van CSKA Sofia. Onder Johan Cruijff, die destijds de trainer was in Catalonië, ging het de club voor de wind. Stoichkov won met Barça vier landstitels en een keer de Europa I. Bovendien werd hij in 1994 verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar.

Cruijff vertrok in 1996 en werd opgevolgd door Sir Bobby Robson. Een jaar later trad Van Gaal aan, en daar ging het mis voor Stoichkov. Dat zit hem nu nog steeds hoog, blijkt uit zijn eerste reactie als hij een vraag over de Amsterdammer krijgt.

“Louis? Louis wie? Ik wil zijn naam niet eens hardop zeggen. Er komt helemaal niets in me op als het over hem gaat.” Toch is Stoichkov vervolgens wel even positief. “Het is een geweldige professional. Dat zal niemand ontkennen. De trainingsvormen, het spelen in driehoeken en de coaching waren goed”, aldus de 83-voudig Bulgaars international.

“Maar als persoon mag ik hem niet. Misschien ben ik dan zelf een slecht persoon, maar ik wil niet over hem praten. Ik ken niemand zoals hij. Ik ben ook niet overal goed in, maar probeer die aspecten te verbeteren. Ik wil niet zoals hij zijn.”

“Laten we het over een ander hebben, niet over hem”, stelt Stoichkov voor, waarna hij nog een keer hard uithaalt naar Van Gaal. “Hij is een nobody in mijn leven. Hij is nep. Een leugenaar, waar ik geen minuut meer aan wil verspillen. Hij is het niet waard.”

Over Cruijff is Stoichkov een stuk positiever. Zo vertelt hij over 1994, toen hij de Ballon d'Or won: "Op het moment dat we terugkwamen uit Parijs na het in ontvangst nemen van de Ballon d'Or zag ik een blije Johan, met tranen in zijn ogen. Hierdoor besefte ik echt wat Johan Cruijff voor mij was: een vader en een leraar."

Ook vertelt hij een leuke anekdote over een weddenschap met Cruijff. "Hij heeft 100.000 peseta's van mij gestolen! Op Tenerife", begint hij lachend. "Ik zei tegen hem dat ik twee keer zou scoren in die wedstrijd. Ik was overtuigd door de manier waarop we speelden. Dus we gingen een weddenschap aan. Aan het begin van de tweede helft stonden we met 2-0 voor. Ik scoorde, maar dertig seconden later wisselde hij me en zei: '100.000, je gaat me nu betalen'. Dat heb ik toen maar gedaan. Maar ik ben hem echt dankbaar. Uiteindelijk had Johan altijd gelijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij was al matig onder Cruijffs laatste seizoen als trainer nadat hij een goed WK had gespeeld. Net zoals Romario overigens.

Maar de beste man wat met meer naar zichzelf kijken.

klinkt alsof hij een keer bankie is gezet door louis...
leuke anekdote maar je kan er vrij weinig mee als hij niet zegt waarom hij een leugenaar en nep is.

verder was dit een hele goede speler en was bulgarije echt een paar niveautjes hoger wat ze hedendaags laten zien... wat is dat land ver afgegleden

14 oktober 2023 om 18:57

Stoichkov was een geweldenaar. En zo had Bulgarije met Berbatov, Balakov, Letchkov en Penev wel meer geweldige spelers. Kan me ook nog herinneren dat ze een keer de halve finale van het WK hadden gehaald. Inderdaad heel jammer hoe ver dat land is afgegleden.

Veel woorden maar er wordt weinig gezegd. Hij legt niet uit waarom alleen dat hij er niet over wilt praten, dan moet je vooral niet dit gaan zeggen zonder vedere uitleg .

14 oktober 2023 om 19:13

Hij mag dat toch vinden? Niemand zal ontkennen dat Van Gaal een geweldige trainer is, maar hij is wel heel vol van zichzelf en een beetje onsympathiek. Ik kan me helemaal in de woorden van Stoickov vinden.

14 oktober 2023 om 22:49

Louis wilde/moest Barca hervormen en ging voor spelers uit zijn eigen portefeuille. Stoichkov moest doorgeselecteerd worden en had zijn beste tijd ook wel gehad, alleen verwachtte meer krediet en status te hebben. Overigens hadden wel meer sterren destijds (en ook later) moeite met Louis, die zeker na Ajax de vedetten van Barca wel even als schoolmeester ging benaderen. Riquelme en Rivaldo boterde ook niet bijvoorbeeld. Desondanks lijkt het wel echt een gevoel van wrok van Stoichkov en een persoonlijke ervaring.

15 oktober 2023 om 18:34

Hij mag dat zeker vinden , dat ontken ik ook niet. Maar als je er niet over wilt praten , moet je dit natuurlijk ook niet in de media zeggen. Houd dan je woord en zeg er voor de rest niks over.

''misschien ben ik dan zelf een slecht persoon, maar ik wil niet over hem praten.''

En vervolgens:

“Hij is een nobody in mijn leven. Hij is nep. Een leugenaar, waar ik geen minuut meer aan wil verspillen. Hij is het niet waard.”

Een beetje apart dat hij dit allemaal roept zonder verdere context. Wel een leuke anekdote over Cruijff, dat dan weer wel.

14 oktober 2023 om 19:51

Naar mijn mening hoef je niet altijd uit te leggen waarom je iemand een lul vind. Je kunt iets vinden maar er niet over willen praten.

Wel echte de NLse media manier om wat neer te zetten he. Zodat men gelijk een standpunt inneemt.
Als je zou schrijven als Titel Stoichkov uit kritiek op van Gaal komt toch anders over dan "speler". Alsof het een jeugdspeler is die niets kon en ff wat te melden heeft over de grote trainer van Gaal.

Naar mijn idee was het geen kleine jongen de heer Stoichkov

14 oktober 2023 om 19:13

Dat is niet typisch Nederlands. Wij zijn er rijkelijk laat mee begonnen ten opzichte van sensatiekranten als the Sun en Bild. Met alle ‘mediakanalen’ tegenwoordig is het nu eenmaal strijden om aandacht. Zonde als je een goed verhaal hebt dat niet wordt gelezen doordat de kop nauwelijks lezers trekt. Voetbalzone is daar een goed voorbeeld van (qua headlines). Wordt het onder gemiddeld aangeklikt dan wordt snel de kop boven de tekst aangepast, vaak wat smeuïger.

14 oktober 2023 om 19:25

@Ijsmuts: Eens. Moet er wel bij zeggen dat dit soort schreeuwen om aandacht terwijl er niets achter zit, er inmiddels wel voor zorgt dat ik veel spaarzamer kijk op sides zoals VZ. Ik vraag mij dan ook af of uiteindelijk deze wijze van ‘mediakanalen’ zichzelf niet uit de markt plaatsen. Wij lezen immers ook niet allemaal de Story en de juice kanalen hebben ook maar een beperkte hoeveelheid volgers. Uiteindeljk denk, en hoop ik, dat de iets betere journalistiek het overwint.

Cruijff, wat was Barca zonder hem? Al die successen die Barca onder Rijkaard, Guardiola en Luis Enrique hebben kunnen behalen is vanwege La Masia die in de jaren 90 door Cruijff s opgezet. De vruchten daarvan werden decennia later door zijn opvolgers geplukt. Zal er ooit zo iemand als Cruijff terugkeren in het voetbal? Ik betwijfel het.

14 oktober 2023 om 21:06

De impact die Cruijff als speler en trainer op Barcelona had was immens. De oudere generaties adoreren hem. Mijn vriendin komt uit Barcelona en haar familie heeft zelfs een portret van Cruijff in de gang hangen. Het is precies wat jij zegt. Er is nooit iemand anders geweest zoals Cruijff. Vele spelers en trainers hebben grote successen gehad bij Barca, maar Cruijff werd gezien als de man die de club gevormd heeft en een gezicht gegeven heeft. Wat dat betreft komt er nooit meer iemand zoals hij.

Stoichkov hoort bij mijn vroegste voetbalherrineringen. Geweldige speler was dat. En de koning van de schwalbe. Fenomale schwalbes had hij. Tijdens het duiken tilde hij ook echt zijn been heel lichtjes alsof hij geraakt werd.

Van Gaal was toen vrij jonge, maar wel zeer succesvolle trainer. Maar hij had nog niet de starus die hij nu heeft. Spelers als Stoichkov en later ook Rivaldo zaten niet te wachten op een oud speler van Sparta die hun ging vertellen hoe je een bal moet raken. En lieten dat merken. Dan heb je ruzie met Van Gaal, dat is duidelijk.

Tientallen jaren geleden. En dan nou nog zulk gezever als nieuws brengen. Heeft die Stoichkov niks nuttigs meer te doen ?

Voor Cruijff ging geld boven alles. Het is een legende en een mythe maar er zijn ook vele anekdotes waarbij je denkt wat een lul

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren