Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk en Milner boos na doodschop: ‘Het is echt een schande’

Laatste update:

Virgil van Dijk en James Milner hebben geen goed woord over voor de actie van Joris Gnagnon in de oefenwedstrijd tussen Sevilla en Liverpool (2-1). De middenvelder van Sevilla schopte Liverpool-talent Yasser Larouci uit de wedstrijd en verliet met een rode kaart het veld. Gnagnon heeft zijn excuses inmiddels aangeboden, terwijl de blessure van Larouci mee lijkt te vallen.

Bij een 1-1 tussenstand beging Gnagnon een idiote overtreding op het achttienjarige Liverpool-talent, die per brancard van het veld ging. Via de officiële kanalen meldt de Engelse topclub dat de schade niet zo ernstig is als in eerste instantie werd gedacht. Nader onderzoek volgt nog. “Het lijkt erop dat hij geluk heeft gehad”, aldus manager Jürgen Klopp. “Maar met dit soort dingen moeten we het altijd even afwachten. Hij kon de wedstrijd niet vervolgen, dus dat was een slecht teken. Maar in de kleedkamer was het in orde. De dokter zei dat hij geluk heeft gehad.”

Bekijk hierboven de doodschop van Gnagnon in de oefenwedstrijd tussen Sevilla en Liverpool.

De speler verliet het stadion in Boston op krukken. “Ik zag het vanaf de zijlijn en het zag er niet goed uit”, reageerde Van Dijk na afloop in gesprek met Goal. “Het is niet fraai wanneer dit gebeurt bij een jonge jongen die het zo goed doet. Ik denk dat dit iets over hem (Gnagnon, red.) zegt. We moeten hier mee om zien te gaan. Maar dit soort blessures wil je niet in zo’n wedstrijd. Iedereen wil fit worden en zijn niveau halen. Natuurlijk, iedereen wil de wedstrijd winnen, maar het is belangrijker om fit te worden. Hopelijk valt de blessure van Yasser mee.”

Milner was feller in zijn oordeel over de actie van Gnagnon: “Of dit te ver ging? Dat denk ik wel. Het was een schandalige tackle. En dan is dit een vriendschappelijke wedstrijd... Dit is ontzettend teleurstellend. Het is echt een schande. We hebben op de juiste manier gereageerd”, aldus de routinier. Sevilla-trainer Julen Lopetegui uitte zijn zorgen over Larouci en nam na afloop Gnagnon in bescherming. “Hij was ontzettend bezorgd en weet dat het slecht had kunnen aflopen. Ik heb aan Klopp gevraagd hoe het met Larouci is en hij zei me dat het gelukkig niet ernstig is. Dat is het belangrijkste. De scheidsrechter vond het een rode kaart. Ik heb de beelden nog niet terug gezien, maar het is goed mogelijk dat het een rode kaart was.”

Gnagnon ging op Twitter door het stof. “Ik wil graag publiekelijk mijn excuses aanbieden aan de familie van de speler en zijn supporters. Ik maakte een afschuwelijke overtreding en dat hoort niet op het voetbalveld thuis. Mijn gedachten en gebeden gaan uit naar de speler en zijn familie.” Sevilla heeft Larouci via sociale media een spoedig herstel gewenst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Het was een schandalige tackle”. Het was niet eens een tackle te noemen maar gewoon een volle schop van achter. Zulke dingen horen niet thuis op een voetbalveld en ik hoop dat die Sevilla speler een passende straf gaat krijgen van de FIFA of UEFA. Daarnaast vond ik Sevilla sowieso smerig en onsportief spelen en hadden zij eigenlijk minder dan 10 man op het veld moeten hebben. Smerig schopploegje is het en mijn respect zijn ze verloren in ieder geval..

22 juli 2019 om 10:34

Dit mag wel een vervolg krijgen inderdaad. Een van de meest zieke schoppen van de laatste jaren dit.

22 juli 2019 om 11:34

Gewoon een half jaar schorsen. Dit gaat echt helemaal nergens over. Ja, een half jaar is veel, maar met zo'n schop kan je iemand ook een blessure van meer dan een half jaar aannaaien. Zo iets doe je niet en al helemaal niet in een vriendschappelijke wedstrijd.

22 juli 2019 om 11:42

Je zegt het goed..

Dit was echt een zieke actie

Ik keek de wedstrijd live en geloofde niet wat ik zag..

Inderdaad niet zoiets debiels gezien in jaren..

Hij probeert hem ook nog eens zo hard mogelijk te raken, komt zelf helemaal van de grond op het moment dat hij hem raakt...

Gevalletje TBS dit...

22 juli 2019 om 11:56

Doet me denken aan Totti die een 19-jarige Balotelli 60m achtervolgt om hem bij de achterlijn zinloos neer te kunnen vegen.

22 juli 2019 om 16:17

Echt walgelijk. Deed mij denken aan Pepe, Matarazzi en Totti. Ik neem zomaar aan dat Sevilla hier even gaat treden en een schoring uitdeelt.

22 juli 2019 om 11:16

De trainer van Sevilla erger ik me ook aan. Als het bij hun speler is schreeuwt de trainer altijd moord en brand, maar als het een eigen speler is die de overtreding begaat is het altijd: ik heb de beelden nog niet terug gezien.

22 juli 2019 om 11:39

Ik mag hopen dat de Uefa het doet, want aan de uitspraken van Lopetegui te zien hoef je van de club iig niks te verwachten. Schandalig hoe hij dit bagatelliseert.

22 juli 2019 om 12:42

Ik ben echt gedegouteerd van deze ‘actie’. En dan nog maar te zwijgen over zijn reactie als er wordt gefloten. Dit kan gewoon niet, punt. Ik hoop dat deze serieus gestraft wordt en inziet wat hij veroorzaakt heeft.

22 juli 2019 om 12:46

Helemaal mee eens.
Maar dan moet het van de Fifa komen want de wedstrijd was in Boston dus de Uefa heeft daar niets over te zeggen denk ik.
En aangezien het een oefenwedstrijd is , vraag ik me af of de Fifa daar iets van gaat vinden. Ik heb er weinig vertrouwen in.

Ja ik weet het niet. Biedt hij zijn excuses aan omdat dit sociaal wenselijk gedrag is en hij dan niet meer zo negatief in het nieuws zou moeten komen, moest hij dit van de club doen? Het is namelijk heel vreemd om zelfs na die trap -die niks met voetbal te maken had- nog te doen alsof JIJ gelijk hebt, want er werd niet gefloten voor een overtreding op Munir.

Excuses zijn in mijn ogen niet voldoende en zou er nog een straf moeten volgen om dit soort jongens direct te laten zien dat je er niet mee weg komt door enkel je excuses aan te bieden.

22 juli 2019 om 10:42

Tuurlijk meent hij het wel. Op het moment zelf zit hij toch vol emotie, tuurlijk probeert hij dan z'n actie te rechtvaardigen. Achteraf nadat hij tot rust is gekomen ziet hij echt wel in dat het gewoon een oliedomme en vooral smerige overtreding was, dat ziet iedereen namelijk.

22 juli 2019 om 10:55

Zou het? Lopetegui doet namelijk ook een uitspraak waarvan ik denk: oke...

" The referee thought it was a red card and I haven't seen a replay but it's possible it was a red card."

Hiermee geeft ie aan dat hij het wel gezien heeft, maar nog niet in herhaling. Toen ik het beeld zag, keerde m'n maag om. Had ik geen herhaling voor nodig.

22 juli 2019 om 13:04

Is inderdaad een rare uitspraak van Lopetegui, maar trainers proberen altijd hun spelers te beschermen, wat ze ook hebben gedaan.

Dat was geen tackel maar één smerige schop op zijn benen en het ergste vind ik die 7 Sevilla spelers die naar de scheids renden om hem tegen te houden rood te trekken.

22 juli 2019 om 10:33

Dat laatste zie je steeds vaker, ook bij oefenwedstrijden. Het is schijnbaar onderdeel van het voetbal om met zij allen naar de scheidsrechter te gaan om een bepaalde beslissing te beïnvloeden. Helaas passen de scheidsrechters de bestaande regel niet toe dat alleen de aanvoerder naar de scheidsrechter toe mag gaan. Alle andere spelers kunnen geel krijgen. Als deze regel wordt toegepast zullen deze praktijken zo verleden tijd zijn. Het structureel toepassen van regels zou het voetbal zo veel mooier maken. Optreden tegen tijdrekken, schwalbes, commentaar op leiding, voor de bal gaan staan bij vrije trappen etc...
Los daarvan is het inderdaad idioot om een teamgenoot die dit doet te gaan verdedigen bij de scheidsrechter. Ik geloof echter niet dat sevilla verdere maatregelen gaan nemen tegen deze speler. Handje geven en sorry zeggen en weer door, hoe ongemeen het ook is.

22 juli 2019 om 10:46

Een deel van dat tijdrekken wordt wel aangepakt. Het wisselen hoeft niet meer via de zijlijn in het midden, maar bij de dichtstbijzijnde lijn. Dat scheelt ook al gauw een kleine minuut.
Ook de schwalbes worden als het goed is (in Engeland geloof ik) nog bestraft als later blijkt dat het een schwalbe was.

Wat betreft commentaar op de leiding hoop ik ook dat de regels weer worden nageleefd en elke andere speler dan de captain een gele kaart krijgt.
Ook mijn club maakt zich daar meer dan eens schuldig aan en het is ronduit irritant en komt op mij ook een beetje arrogant over. Zo van "wie ben jij dan om deze beslissing te nemen? Jij bent minder dan ons!", terwijl de scheidsrechter de baas van het veld moet zijn.

22 juli 2019 om 11:40

Helemaal mee eens. Wat betreft schwalbes heb ik het idee dat daar minder mee gedaan wordt sinds de intreding van de VAR en dat is mijn inziens slecht. Fopduikjes die leiden tot VAR momenten zijn als stadion publiek niet echt prettig.

22 juli 2019 om 11:39

Dat laatste vind ik nog bijna zieker dan die doodschop zelf. Hoe kan je in hemelsnaam in je eigen leugen beginnen te geloven dat dit geen rood is. Mensen vergeten bijna dat dit die arme jongen zijn baan is, als die kerel nooit maar kan lopen is heel zijn carriere en broodwinning naar de filistijnen. Misselijkmakende actie van die Gnagnon.

Echt een belachelijke overtreding. De reactie van de rest van zijn team ging ook nergens over, beetje wijzen naar een vermeende eerdere overtreding, op dit soort momenten die je toch ook je teamgenoot tot de verantwoording te roepen? Ook lopetegui neemt er niet hard afstand van met zn ‘het is mogelijk dat het een rode kaart was’. Schandalig.

"mijn gedachten en gebeden gaan uit naar de speler en zijn familie."

Oke het was een vieze trap maar dit soort reacties zijn wel heel overdreven, hij reageert nu alsof hij iemand echt dood heeft getrapt.

"de scheidsrechter vond het een rode kaart. Ik heb de beelden nog niet terug gezien, maar het is goed mogelijk dat het een rode kaart was.”

Je hoeft de beelden niet te bestuderen als je hebt gezien wat er gebeurde. Ook al zou Gnagnon hem niet raken, dan is zijn intentie nog steeds verkeerd en moet hij rood krijgen. Ik kan die Lopetegui nu ook niet serieus nemen als je dit zo zegt... Geef gewoon aan dat Gnagnon fout zit en dat je met de club gaat kijken naar een passende maatregel.

22 juli 2019 om 11:06

Echt he? Vind deze reactie van Lopetegui bijna net zo erg als die schop van Gagnon. Dit kan je toch niet zeggen als mens? In de eerste plaats ben je toch gewoon een normaal mens en dan pas voetbaltrainer? Echt absurd dat je zo’n milde reactie geeft. Ben benieuwd hoe Klopp had gereageerd als het een speler van hem was geweest die de trap had gegeven. Klopp is eerst mens en dan pas voetbaltrainer en denk ook niet dat hij zo tam had gereageerd als Lopetegui. Het zegt wat over de persoon Lopetegui en ook de club Sevilla dat ze niet direct afstand nemen en Gagnon straffen

22 juli 2019 om 11:34

We zullen nooit weten hoe andere mensen reageren op deze situatie. Maar ik kan me niet voorstellen dat er nog meer trainers zijn die zo laf reageren en praktisch gezien nog opnemen voor de speler.

Durf gewoon te zeggen dat het een terechte rode kaart was en het een schandalige actie van Gnagnon was. En dat je met de club Sevilla gaat kijken hoe je Gnagnon een passende straf kan toewijzen.

22 juli 2019 om 12:49

Dit soort reacties zijn tegenwoordig altijd zo dubbelzinnig inderdaad. Maar dat komt grotendeels doordat de media vaak met een eigen interpretatie komen en woorden verdraaien.
Het zou de trainer sieren als hij gewoon zegt dat hij de actie afkeurt en dat het een rol speelt in zijn beoordeling van deze speler.

Wauw... Dit is echt belachelijk... Als ik bij Sevilla had gespeeld had ik mijn eigen speler met nog een schop na naar de zijlijn gesleept... Ongelooflijk. Hier moet wel voor opgetreden worden. Een mooie regel bij ernstige tackles en doodschoppen vind ik wel dat de dader even lang als het slachtoffer geblesseerd is op de tribune moet zitten . Misschien zelfs nog wel plus 2 wedstrijden.

Belachelijke schop. Zou hem als uefa zijnde gewoon 3 maanden schorsen voor alle competities. Overigens had Liverpool de bal ook wel even uit kunnen schieten aangezien er een overduidelijke overtreding aan vooraf gaat. Het is maar een oefenwedstrijdje.

Schandalig dat hij zo word geschopt en schorsing op zijn plaats maar het slachtoffer is ook weer flink toneel aan het spelen door op te staan en daarna weer zielig te vallen als er mensen gaan kijken.. Daar mag hij dan wel weer voor bestraft worden.

Haha en dan even makkelijk via Instagram zijn zogenaamde excuses aanbieden. Flikker op man, zou mooi gebaar zijn van de club als ze hem de 1e 5 officiële wedstrijden van het seizoen schorsen. Opzouten met dit soort volk. En Banega erbij met zijn elleboog

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren