Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart adviseert international: ‘Hij moet vijf tot acht kilo afvallen’

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft het vermoeden dat Memphis Depay te veel spiermassa heeft, zo zei de analist maandagavond te gast in Rondo op Ziggo Sport. De voormalig middenvelder ziet in de 29-jarige spits van Atlético Madrid nog altijd een belangrijke speler voor Oranje, maar denkt te weten waarom Depay zo vaak geblesseerd is.

Depay komt ter sprake nadat Marco van Basten zich niet al te hoopvol uitlaat over het Nederlands elftal. “Ik vind het niet zo sterk. Je moet een paar aanvallers hebben die bij grote clubs spelen, echte topscorers.” 88-voudig international Depay, die twee interlandperiodes op rij heeft gemist wegens een blessure, staat op 44 treffers in Oranje. Hij heeft nog zes treffers nodig om Robin van Persie, de topscorer aller tijden, te evenaren.

Van der Vaart is van mening dat Depay een topspits is, al plaatst hij wel een duidelijke kanttekening over de fysieke gesteldheid van de rechtspoot. “Tegenwoordig moet je zo'n lichaam hebben...” Van der Vaart lijkt zich niet te kunnen vinden in de hedendaagse tendens.

“Hij moest juist vijf tot acht kilo afvallen”, adviseert Van der Vaart de sterspeler van Oranje. “Hij is niet dik, maar zijn spiermassa... Hij is zo sterk, maar toch veel geblesseerd. Dan gaat er toch iets fout.” Volgens diverse bronnen weegt Depay momenteel rond de 78 kilo.

Groepstraining
Maandagavond, tijdens de uitzending van Rondo maakte Atlético bekend dat Depay weer meetraint met de groep. Na drie vrije dagen kwam de selectie van trainer Diego Simeone weer bij elkaar in Madrid. Depay was de opvallende aanwezige, daar hij voor het eerst weer meedeed aan de groepstraining. De aanvaller kwam sinds 24 september niet meer in actie voor Atlético, dat die wedstrijd afsloot met een 3-1 zege op aartsrivaal Real Madrid.

Depay is herstellende van een spierblessure en ging maandag na de groepstraining nog de sportschool in. Het is nog niet bekend of de 88-voudig international volgende week kan spelen tegen Feyenoord. De in Moordrecht geboren spits zou, vlakbij zijn geboorteplaats, zijn eerste speelminuten in maanden kunnen maken. Zaterdagavond speelt het elftal van Simeone nog een thuiswedstrijd tegen RCD Mallorca.

Dit seizoen kwam Depay pas 139 speelminuten in actie voor Atlético, verdeeld over 4 optredens. Wel wist hij in dat beperkte aantal optredens tweemaal het net te vinden. Het geduld van de Madrileens clubleiding lijkt op te raken, daar Depay sinds zijn komst in januari van dit jaar al 22 officiële duels moest laten schieten. In de Spaanse hoofdstad ligt Depay tot medio 2025 vast.

Denk jij ook dat Memphis Depay teveel spiermassa heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit klinkt als misgunnen en lullig enzo, maar ik hoop dat ie Van Persie niet inhaalt. Desnoods dat ie wel nog 400 assists geeft ofzo, maar Van Persie als topscorer allertijden is toch mooier 🤐

21 november 2023 om 09:18

Mwah; bij mij overheerst het gevoel dat Van Persie vaak matig was in Oranje. Heb niet zo’n warm gevoel erbij.

21 november 2023 om 13:34

Maar van Persie heeft nog echt gouden momenten gekend in Oranje, met als hoogtepunt die kopbal tegen Spanje op het WK. Memphis heeft dat absoluut niet.

21 november 2023 om 15:25

Wat zijn de overige gouden momenten?

21 november 2023 om 16:36

In de periode van, van Persie was Huntelaar eigenlijk de betere spits in oranje en veel effectiever. Paste er ook beter in. Betreft club voetbal is van Persie uiteraard beter. Toch ben ik er van overtuigd dat we het op vele toernooien beter hadden gedaan zonder van Persie (egoistme, altijd matig spel, grote bek)

21 november 2023 om 16:48

Alsof Depay zo geweldig is in Oranje... Die heeft geluk gehad dat hij met matige spelers speelde waardoor hij alle ballen kreeg (en penalty's mocht nemen).

Van Persie had met Robben, Sneijder, (soms samen met Huntelaar), Van der Vaart, Kuyt veel betere spelers om zich heen die vanuit het middenveld of de flanken konden scoren. In zijn tijd draaide niet alles alleen om hem, bij Depay was dat jaren wel zo.

21 november 2023 om 16:50

Die kopbal van Van Persies was een van de mooiste kopballen die ik ooit zag. Alleen is dat maar een moment geweest, verder was hij niet echt belangrijk in Oranje. Depay maakte net z’n belangrijke, en ook een mooie goal op zijn eerste WK tegen Mexico.. dus die gouden momenten valt wel mee, Memphis heeft met die goal net zoveel gouden momenten gekend.

21 november 2023 om 09:28

Alsof van Persie zo een geweldenaar was in Oranje. 4 absolute topjaren gehad in de spits als clubvoetballer, maar in Oranje was het vaak niks op het WK in 2014 na. Daarnaast heeft Depay vaker in Oranje topwedstrijden gepresteerd dan van Persie heeft gedaan. Buiten dat potje tegen Spanje, welke topwedstrijd als spits tegen een groot land kan je herinneren van RvP? Bij Depay hoeft ik niet lang na te denken, Chili, Duitsland, Belgie, Frankrijk en Portugal.

21 november 2023 om 10:14

Depay is toch ook al twee eindrondes compleet spoorloos?

21 november 2023 om 10:31

Belgie, Frankrijk en Portugal waren oefenwedstrijden, hou je over Chili (WK 2014, 2-0 winst) en Duitsland (EK 2020 kwalificatie, 2-3 verlies).

Turkije in de WK 2022 kwalificatie kan je er nog bij doen, hij scoorde toen 2x. De 2-0 tegen Oostenrijk op het EK 2020 ook wel.

21 november 2023 om 10:58

Heeft Memphis uberhaupt echt grote wedstrijden gespeeld bij Oranje? De nation's league boeit me echt weinig. Van Persie heeft niet echt z'n top gehaald bij Oranje, maar ik vond het gewoon een oneindig veel mooiere voetballer.

21 november 2023 om 11:12

Tsja, wat is een "grote wedstrijd"? Als je het hebt over WK en EK wedstrijden, waren de potten tegen Mexico en Costa Rica op het WK 2014 grote wedstrijden? Daar speelde hij iig. Tsjechie op het EK 2020, USA en Argentinie op het WK 2022.

We hebben daarnaast een aantal potten tegen Frankrijk en Duitsland gehad in de kwalificaties, maar of je dat "grote wedstrijden" kan noemen?

21 november 2023 om 11:13

Het sentiment rondom RvP is dat hij natuurlijk een wereldvoetballer was. Depay is een leuke subtop spits die door gebrek aan beter bij oranje hele leuke statistieken mag halen.

21 november 2023 om 12:13

Ja is ook relatief natuurlijk, maar ik denk dan meer aan de wedstrijden aan het einde van de jaren 90 en wat recenter, Italie en Frankrijk in 2008, Braziliã«, Uruguay en Spanje in 2010, Spanje en Argentinie in 2014 en inderdaad Argentinie op het laatste wk. Maar tussen 2014 en 2022 zit eigenlijk vrijwel niets (best treurig trouwens). In het huidige Oranje is ie een sterkhouder, maar ik vind hem wel een beetje een vlag op een modderschuit voorin. In de generaties voor hem zou hij nog niet de helft van dit aantal interlands hebben gespeeld. Kan hij verder ook niets aan doen hoor, maar ik vind voor een land met de spitsen die wij hebben gehad, Memphis een beetje een "meh" topscorer allertijden. Ik kan me eigenlijk ook niet echt onvergetelijke momenten van Memphis herinneren in Oranje. Bij Van Persie denkt de hele wereld voor altijd aan die ene kopbal (gvd opeens 9 jaar gelden trouwens) of hoe hij en Robben er bij rust in kwamen tegen Frankrijk in 2008 en ze volledig naar de klote speelden. Of die vrije trap tegen Ivoorkust in 2006

Ach misschien word ik gewoon een nostalgische ouwe lul. Laat Memphis maar lekker 12 goals maken op het EK en ons naar de titel schieten, dan heeft niemand het meer over Robin.

21 november 2023 om 09:31

Het is idd wel raar dat een speler uit de slechtste Oranje periode sinds de jaren 60 het record gaat krijgen en niet een Cruijff, Van Basten of Van Nistelrooij, maar Memphis doet waar hij voor geselecteerd wordt: hij schopt al jaren de ballen erin, het is niet zijn schuld dat we al tien jaar geen betere aanvallers hebben of een beter team. Bij een club kan je zo'n speler idd vervangen door wat beters (en dat is wat United en Barcelona ook deden), maar met je nationale elftal moet je het doen met wat je hebt.

21 november 2023 om 11:01

het oranje van begin jaren 80 was slechter

21 november 2023 om 11:29

De donkere dagen van Peter Houtman, Pier Tol, John Metgod en Ronald Spelbos.

21 november 2023 om 09:46

In mijn herinnering vielen van Persie en van Nistelrooy in Oranje vaak tegen, terwijl ze bij hun clubs bizar goed waren.

Depay heeft een tijd gehad dat hij Oranje ongeveer in zijn eentje droeg.

Overall een veel mindere speler maar hij is net zo’n waardige recordhouders als een andere spits. Hadden ze maar meer moeten scoren.

21 november 2023 om 10:41

Het nadeel bij Oranje is dat we altijd een of hooguit twee hele goede linies hebben. De tijden dat we voorin Kluivert, Bergkamp, Hasselbaink, Makaay, v Hooijdonk, de Boer, Overmars en Zenden hadden waren ongekend.

21 november 2023 om 14:57

Ik ben dan toch wel benieuwd wat je verstaat onder in zijn eentje droeg?
Op het wk 2014 kwam hij kijken als talent. 2016 en 2018 had hij oranje mee moeten dragen, maar is dat niet gelukt. Het ek 2021 liep uit op een deceptie en viel hij ook tegen, net als het wk 2022. Althans zo heb ik het beleefd.
Natuurlijk de nations league en de kwalificatiewedstrijden daar was de tandem wijnaldum-memphis heel belangrijk. Maar ik vind dat de ek en wk wedstrijden pas echt om de knikkers gaan

21 november 2023 om 09:56

Haha net Frankrijk die al jaren geweldige aanvallers heeft maar Giroud als topscorer heeft.

21 november 2023 om 09:59

Giroud toch wel een ondergewaardeerde spits, al gaat mbappe er binnen een paar jaar overheen natuurlijk

21 november 2023 om 10:23

Ergens is het nog steeds hilarisch dat Frankrijk wereldkampioen werd met Guivar'ch van Auxerre als vaste spits.

21 november 2023 om 11:01

Ik hoop juist wel dat hij het record verbreekt want dan heeft Oranje nog een behoorlijke spits de komende tijd en kunnen we misschien nog en rol van betekenis spelen op toernooien.

21 november 2023 om 11:07

Naja met 400 assists komen we ook een eind denk ik.

21 november 2023 om 11:13

Dan wordt Weghorst topscorer aller tijden. Ben je dan blij?

21 november 2023 om 14:28

@korenaar, laat Simons ze maar scoren. Dan hebben we er een stuk langer om ervan te genieten

21 november 2023 om 19:38

Van Persie kan niet tippen aan de momenten van Cruijff, Van Basten en Bergkamp.

Van der Vaart kan het weten. Hij had ook altijd erg veel spiermassa...
Maar ik denk ook zeker dat Memphis daar baat bij heeft. Zijn snelheid is hij al aardig verloren.

21 november 2023 om 09:53

Wat je nu ziet (vrienden van mij zijn LO-docent op middelbare scholen) dat veel jongeren heel veel in de sportschool rondhangen en heel gespierd zijn. Als ze dan een sprintje moeten trekken of gaan voetballen, dat ze daar problemen mee hebben ivm hun spieren. Spieropbouw is heel erg belangrijk, maar daar moet je niet in doorslaan omdat het dan in de weg gaat zitten. Uit de mond van Raf komt dat dan weer anders aan, maar in mijn ogen heeft hij wel echt gelijk.

21 november 2023 om 14:43

@4ever4ajax, wat voor Arnold schwarzeneggers in de dop lopen er op die middelbare scholen rond? Om problemen met een sprintje te krijgen door spieren moet je echt gigantisch zijn hoor. Bij duursporten kan het inderdaad in de weg zitten dus 12 minuten loop of piepjesloop kan maar sprinten?

21 november 2023 om 15:13

Vanuit mijn opleiding als fysiotherapeut kan ik je wel vertellen dat je er deels naast zit. Spierkrachttraining is een essentieel onderdeel voor atleten, maar je wordt niet atletisch van spierkrachttraining. Hierin zit het grote verschil.
Door squatten ga je niet sneller rennen, maar renners die squatten leren hun heupen beter te gebruiken bij de afzet fase van de sprint. De truc zit hem in de combinatie... De squat en deadlift is een toevoeging op je rentraining / voetbaltraining etc om sterker te worden, zwakke schakels eruit te trainen, coordinatie te verbeteren, spiervezeltype te veranderen en blessures te voorkomen.

Kijk maar eens naar de sprinters, die zien eruit als koelkasten vol met spiermassa. Die hebben krachttraining gebruikt om on voorwaartse kracht bij sprinten te verbeteren. Ik kan hier lang over doorpraten, maar in ieder geval weet Vdv er weinig vanaf.

Depay = Goku SS3 confirmed:

"these bulky muscles make it hard to move"

21 november 2023 om 09:13

Wat dacht je van Vegeta en Trunks die dachten ook ff een powerboost te doen en leken ook zo geblokt. Werden op snelheid afgetroefd.

21 november 2023 om 09:29

Vegeta en Trunks? Ben ik iets vergeten of is dat niet canon?
Achja...ik ben de sterkste fusion die er is!

21 november 2023 om 09:40

Dat was toch alleen Trunks? Goku deed het alleen in de hyperbolic time chamber (daar waar de quote van Feye_88 vandaan komt.

Trunks werd door Cell in deze vorm (die volgens Dragonball wiki "ultra Super Saiyan" heet) behoorlijk aan de kant gezet op snelheid idd.

21 november 2023 om 09:41

Tijdens de Cell Saga bedoelt mrpuma toen ze anabolen versie SSJ werden, Perfect Cell troefde ze makkelijk op snelheid af. Hahaha heerlijk VZ gesprek ook.

Even On-Topic: Depay heeft al sinds Lyon veel van zijn pure snelheid ingeleverd voor kracht, waar hij bij PSV en destijds als jonge gozer in Oranje juist veel mee opviel in de counters.

21 november 2023 om 09:46

Ooh zo, ik dacht een powerboost in de zin van een fusion, my bad.

21 november 2023 om 18:29

Vegeta werd wel gespierder, maar verloor niet per se zijn speed.

21 november 2023 om 20:23

Omdat hij niet meer op ging poweren
Of hoe je het ook maar wilt noemen 😂

International adviseert Van der Vaart: ' hij moet 5 tot 8 kilo afvallen ' On topic: hij heeft wel gelijk, ik denk dat Memphis beter rendeert als die wat afvalt inderdaad.

Depay heeft met dat lichaam bij Barca gespeelt en Athletico.Die hebben echt grote spelers groot gebracht. Die weten heus wel of Depay moet afvallen of niet. Iedereen gaat ervan dat hij te gespierd is maar die specialisten bij Man Utd Lyon Barca en Atletico weten denk ik wel beter. Ik ben niet objectief tov van de van Rafael. Mijn generatie 20-30 jarige vinden hem een blaaskaak eerste klas.

21 november 2023 om 09:27

Jij spreekt namens jouw hele generatie? Toe maar… ik als 35-jarige vind Rafael een sympathieke vent, terwijl ik het heus niet altijd met hem eens ben

21 november 2023 om 09:28

Ik zit ook in die generatie maar ik vind hem geen blaaskaak, Khalid.

21 november 2023 om 09:49

Ik vind vd Vaart ook totaal geen blaaskaak. Juist iemand die lekker zichzelf is en zichzelf ook niet al te serieus neemt.

Toen Depay bij PSV doorbrak was hij lichtvoetig, snel en onberekenbaar.
Hij kon in de bal voetballen, maar had ook diepgang.
Die diepgang is er met de tijd en de spiermassa helemaal uitgegaan.
Bij ManU werd Depay een voetballer met de bal in de voet, de kont naar de goal en een man in zijn nek.
Zo zonde.

21 november 2023 om 09:40

Probleem was een beetje dat hij voor Eredivisie begrippen een snelle speler was, maar niet in de Premier League of La Liga.

21 november 2023 om 09:54

Een beetje hetzelfde wat een brobbey gaat hebben denk ik. Spelers in de eredivisie houdt die makkelijk af met zijn fysiek, maar in de PL gaat dat niet lukken.

21 november 2023 om 10:03

Ook in de PL is Brobbey nog steeds wel buitengewoon sterk denk ik. Die gast is echt bizar breed. Qua snelheid is het voordeel wel weg denk ik ja.

21 november 2023 om 10:03

Ging hem tegen Brighton anders net zo makkelijk af als in de Eredivisie.

Brobbey is gewoon ongelooflijk sterk, die zou zelfs prime Appiah van de bal afhouden.

21 november 2023 om 10:11

In de heenmatch had Van Hecke letterlijk geen enkel probleem om hem van de bal te houden.

En dat is niet eens een opvallend sterke verdediger voor de PL.

21 november 2023 om 14:11

Wel snel, maar zoals wk020 al goed aankaart, was het fysieke voordeel weg in de Premier League, terwijl hij z'n sterke punten juist door krachttraining een beetje uit het raam heeft gegooid. De voorsprong die hij had door zijn hoeveelheid talent, heeft hij teniet gedaan.

Dat je dan als jongeling niet slaagt bij United, dat kan ook gewoon gebeuren. Memphis heeft echter nooit geleerd van zijn fouten. Hij maakt nog steeds dezelfde fouten als pakweg 7 jaar geleden en is daardoor nog steeds net zo wisselvallig, vooral op een hoog niveau. Hij mist ook gewoon de spelintelligentie voor de wereldtop en daar hoort het inschatten wat voor lichaam bij je kwaliteiten en speelstijl past, bij.

21 november 2023 om 10:21

Ik heb destijds toevallig via via gehoord dat PSV hem adviseerde te stoppen met krachttraining want ook in zijn laatste jaar daar ging hij al aardig tekeer. Hij luisterde niet omdat het hem fysiek zo makkelijk af ging en nog steeds zijn goals maakte in onze Mickey Mouse league. In Engeland was hij echter al zijn voordelen kwijt want iedereen was er fysiek en zijn lichtvoetigheid waar hij wel het verschil mee kon maken was minder geworden dan in zijn begintijd PSV

21 november 2023 om 14:07

Dat heeft hem denk ik ook de kop gekost met betrekking tot zijn ambities in de wereldtop. Hij heeft de verkeerde keuzes gemaakt en bovendien is zijn kracht niet functioneel, omdat hij helemaal niet op die manier speelt.

Student Fysiotherapie hier:

Zijn blessures ligggen niet aan spiermassa. Zijn blessures liggen omdat hij een voorste kruisband heeft afgescheurd. Voor veel mensen die een voorste kruisband hebben afgescheurd is het percentage wat weer terug komt op top niveau aanzienlijk klein (zie hiervoor richtlijn KNGF voorste kruisband revalidatie)
Daarbij is de kans op andere blessures weer een stuk groter. Dit komt mede omdat als de band kapot gaat ook bepaalde sensoren kapot gaan en deze niet meer terug kunnen komen als er een operatie aan te pas komt. Deze sensoren geven je brein het signaal hoe je been staat, als je dit dus niet hebt is de kans op andere blessures dus een stuk groter.

Meer spiermassa kan (mits goede training, alleen maar voordelen hebben). Dat is dan weer een heel ander lang verhaal maar die bespaar ik jullie voor nu.


MAND!!

21 november 2023 om 10:17

Heel interessant stuk en zoals ik dat ook altijd voor me heb gezien qua sensoren waar ruis is ontstaan dat nooit meer volledig hersteld. Hoe zit dit met een knieband scheur of wanneer je de kruisband zonder operatie laat herstellen?

21 november 2023 om 13:20

Je kunt kiezen om geen operatie te doen (mits de functie van de knie nog redelijk behouden kan worden).Je kan dan met je knie de dagelijkse dingen doen denk aan lopen, traplopen fietsen etc.Ben je een sporter of top sporter is er vrijwel altijd een operatie nodig. Dit wordt meestal gedaan met een stukje hamstringpees ook wel een Hamstring graft genoemd. Ook zijn er nieuwere technieken waar ze operatief de kruisband hechten, maar dit kan alleen als deze nog redelijk intact is. Herstel duurt op deze manier langer alleen de functie van deze sensoren blijft enigzins behouden of kan weer normaal functioneren.Bij een scheur in je kniebanden kan herstellen maar dat ligt weer aan welke kant van de knie. Dit heeft te maken met de bloedvaten, die liggen er aan de ene kant meer als aan de andere kant. Voor herstel is dit zeer belangrijk.Het is uitermate belangrijk dat je naast de operatie de juiste krachttraining toepast en dit ook blijft doen om een herhaling te voorkomen.

21 november 2023 om 23:20

Ik vind dat er meer gekeken moet worden naar een conservatieve behandeling (geen operatie). Er is namelijk onderzoek gaande dat een kruisband ook een goed zelfherstellend vermogen heeft. Er is namelijk niet bewezen dat een operatie perse beter is dan een conservatieve behandeling, z’n conservatieve behandeling zal alleen veel langer duren en dat is waar ik denk dat het probleem ligt bij voetballers herstellende van deze blessure is dat alles draait om geld, clubs moeten jongens als depay zsm terug krijgen en hebben toegang tot de beste therapie en hulpmiddelen, wat niet altijd wil zeggen dat het een beter traject is, maar door de rush van het geld worden jongens als depay veel tevroeg klaargestoomd. Waardoor ze nu dus in een vicieuze cirkel terecht komen van andere blessures.

21 november 2023 om 23:44

Er is inderdaad een onderzoek van Filbay '22 waaruit blijkt dat 58% van de conservatieve kruisband rupturen na 5 jaar weer een herstelde kruisband hebben. Duurt idd lang voor een profvoetballer en persoonlijk vind ik 58 % dan nog erg weinig maar zeker interessant

Als vele mensen zich geestelijk iets meer zouden ontwikkelen in plaats van alleen maar aandacht aan hun spieren te besteden, zou de wereld er al enorm op vooruitgaan.

We kunnen aan van der Vaart zien dat het een expert is op dit gebied. Net of de echte experts bij Atletico en Barcelona niet weten wat goed voor hem is, maar Rafael wil weer scoren door iets doms te schreeuwen over vijf tot acht kilo.

21 november 2023 om 14:05

Het is maar net wat je als club van spelers verwacht, hè. Memphis is niet per se te zwaar of wat dan ook, maar Memphis probeert te voetballen zoals hij vroeger deed met een lichaam die daar niet genoeg voor geschikt is. Hij is al een tijdje niet behendig genoeg, niet snel genoeg en niet lichtvoetig genoeg. Het is dus niet per se erg dat hij spiermassa gekweekt heeft, maar hij heeft z'n spel daar niet echt op aangepast. Tja, waar kweek je die spiermassa dan voor? Het moet wel een functie hebben. Ik vind het argument met betrekking tot z'n blessures dus op niets gebaseerd, maar betreft zijn spel snijdt het argument wel degelijk hout naar mijn mening.

21 november 2023 om 21:11

Hele scherpe analyse @Sirius. In zijn hoofd is hij nog steeds die lichtvoetige speler. Hij kan alle skills nog ja maar is niet meer echt makkelijk weg van zijn man. Dat maakt het verschil. Ik denk serieus ook dat sommige spelers zichzelf totaal niet kunnen ontleden. Dit terwijl je op alle mogelijke manieren beelden van jezelf kunt zien.

@redactie De spits heeft te veel spiermassa. De spits heeft een teveel aan spiermassa.

Leer aub wanneer je te veel schrijft en wanneer je teveel schrijft...

Depay is niet te zwaar of heeft teveel spiermassa in het bovenlijf, Depay heeft te kampen met de naweeën van zijn knieblessure. Alle blessures van Depay in het laatste jaar zijn spier gerelateerd en allemaal rondom de knie (kuit, bovenbeen) en zijn allemaal terug te relateren aan de kapotte knie.

Die spiermassa heeft vooral veel invloed op de manier waarop hij speelt. Bergwijn heeft hetzelfde. Ze gingen van snel, lichtvoetig en behendig naar kracht. Nou zijn ze beiden nog steeds niet traag, maar dat behendige is er wel aardig af, evenals de lichtvoetigheid. Ze kunnen niet meer wat ze vroeger konden, maar zelf hebben ze dat niet goed genoeg door, waardoor ze nog wel dezelfde keuzes maken.

Nou denk ik niet per se dat het bij Bergwijn per se invloed heeft gehad op zijn niveau, maar Memphis had er denk ik wel heel wat meer uit kunnen halen als hij simpelweg over meer spelintelligentie beschikte, zowel binnen als buiten het veld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren