Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Schuldbewuste Pardew zoekt professionele hulp voor uitspattingen

Laatste update:

Alan Pardew mag voorlopig niet langs de lijn staan tijdens de wedstrijden van Newcastle United. De coach van the Magpies kreeg het in het duel met Hull City aan de stok met David Meyler en deelde een (weliswaar lichte) kopstoot uit aan de middenvelder van Hull. De FA was een vooronderzoek geopend en heeft besloten om Pardew voor zeven wedstrijden te schorsen.

/

De oefenmeester mag de eerste drie wedstrijden van zijn schorsing niet eens in het stadion aanwezig zijn en daarmee heeft hij een primeur: de FA deelde deze straf nog nooit eerder uit. Bij de laatste vier duels van zijn schorsing mag Pardew wel op de tribune plaatsnemen. De coach en de club laten weten dat zij de straf van de Engelse bond geaccepteerd hebben.

Naast de schorsing kreeg Pardew ook een boete van 72.000 euro. Newcastle had zijn trainer zelf al een boete van 144.000 euro opgelegd en dus moet Pardew in totaal meer dan twee ton betalen. "Ik heb spijt van mijn gedrag en bied nogmaals mijn excuses aan", zegt Pardew. "Ik weet dat mijn gedrag onacceptabel is en accepteer daarom de straf die de FA mij gegeven heeft. Ik richt me nu op de voorbereiding voor het duel met Fulham en wil het seizoen zo goed mogelijk beëindigen."

Update 12 maart 15.15 uur - 'Ik vind eigenlijk dat Newcastle Pardew had moeten ontslaan'
Alan Pardew is voor zeven wedstrijden geschorst en moet in totaal meer dan 200.000 euro aan boetes betalen, na de kopstoot die hij uitdeelde aan David Meyler van Hull City. Kevin Moore, oprichter van de officiële supportersvereniging van Newcastle United, vindt dat echter niet voldoende: "Ik vind eigenlijk dat Newcastle Pardew had moeten ontslaan", zegt hij tegen Perform. "Ik wil niet zien dat iemand die mijn favoriete club vertegenwoordigt zich zo gedraagt, en zeker de hoofdtrainer niet. Als je dit op straat doet, wordt je gearresteerd. Waarom komt Pardew er zo goed van af?"

Update 14 maart 15.02 uur - Schuldbewuste Pardew zoekt professionele hulp voor uitspattingen
Alan Pardew mag zeven weken niet langs de lijn staan bij Newcastle United en de manager gaat die tijd nuttig besteden. Vrijdag maakte hij bekend professionele hulp te hebben gezocht om zijn uitspattingen een halt toe te roepen. "Ik moet een betere manager worden, mezelf onder controle leren houden", zegt hij schuldbewust in The Independent. "Een aantal cursussen moet me helpen om beter om te gaan met teleurstellingen en onrechtvaardigheden."


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
11 maart 2014 om 16:58

Zo veel stelde dit nou ook weer niet voor. 5 wedstrijden schorsing was prima geweest. Maar 7... En dan ook nog een stadionverbod, gaat volgens mij wat te ver.

11 maart 2014 om 18:15

Deze man heeft zich al meerdere malen slecht gedragen langs de zijnlijn. Wordt een keer tijd dat hij hiermee stopt. Als manager ben je het belangrijkste voorbeeld van een club naar de media, supporters etc toe.

11 maart 2014 om 18:54

Ik verbaas me elke keer weer dat er hier mensen zijn die dit soort acties voordoen alsof het niets is... Die man heeft als trainer nog meer een voorbeeldfunctie dan een speler, daarnaast zijn dit soort acties maar weer een teken hoe slecht de mens om kan gaan met emoties. En waar hebben we het over, we geven een "kopstoot" omdat wat? Een speler je opzij zet tijdens een actie langs de lijn... Ik begrijp dat we voor minder ook nog wel klappen willen uitdelen en dat is nou precies waarom de FA hard optreed, te gek voor woorden en het hoort niet in een stadion, het hoort nergens niet. De FA geeft in ieder geval wel het goede voorbeeld door dat aan de voetbalwereld duidelijk te maken.

11 maart 2014 om 19:26

Die speler had wel meer mogen krijgen. Mensen die zoiets uitlokken zijn de oorzaak van dit soort akkefietjes, hun gewoon schorsen en geld boete dan denken ze volgende keer ook wat beter na.

11 maart 2014 om 21:25

Moet een supporter eens doen bij z'n club, krijgt hij een levenslang stadionverbod.

13 maart 2014 om 01:57

Ja, maar geen boetes van in totaal 200.000 euro..Echt een enorme straf.

13 maart 2014 om 11:29

Maar die man verdiend ook even wat meer dan jan modaal he.

11 maart 2014 om 19:57

Newcastle had hem moeten ontslaan zoon trainer wil je toch niet bij je club hebben was gewoon echt 1 wouse actie van die mafkees

11 maart 2014 om 16:49

Pardew accepteert het, en als hij het goed vind, waarom wij dan niet?

11 maart 2014 om 18:57

Ook dat heeft Pardew geaccepteerd

11 maart 2014 om 17:10

Het gaat veel te ver, kijk wat er gebeurt, die speler duwt hem, en een kopstoot kun je het echt nauwelijks noemen. ik vind de schorsing al overdreven, dit helemaal.

11 maart 2014 om 17:48

Hij heeft in het verleden meerdere dingen langs de zijlijn gedaan die niet acceptabel zijn als een manager van z'n grote club. Onder meer Pellegrini geloof ik een keer uitgescholden. Deze straf lijkt me meer dan terecht, wordt een keer tijd dat deze man zich gaat gedragen!

11 maart 2014 om 17:54

straf hem dan daarvoor, niet voor dit. Hij heeft veel fout gezeten, maar dit hebben ze enorm op laten blazen.

11 maart 2014 om 18:16

Het is wellicht opgeblazen maar het gaat er in mijn ogen om dat hij zich gedraagt langs de zijlijn. Hij hoort zijn team te coachen en verder niets. Dat zal hij eens moeten leren en zich niet bezig houden met de tegenstander of andere zaken.

19 maart 2014 om 11:59

Je haalt me de woorden uit de mond. Ik zag de beelden en dacht, is al deze heisa gemaakt om dit?

Hij zit dus de laatste 3 wedstrijden van het seizoen weer op de bank. Ik heb nog niet eerder gehoord dat een trainer of speler een stadionverbod heeft gehad....

11 maart 2014 om 17:13

Ook nog nooit eerder gebeurd, Paul Ince was voorheen de coach met de langste schorsingen toentertijd bij Blackpool.

Zou me niet verbazen als newcastle een nieuwe trainer gaat aanstellen.

11 maart 2014 om 17:10

Dat denk ik niet, Pardew had volgens mij nog een behoorlijk lang doorlopend contract, dus wanneer Newcastle hem ontslaat, komen daar heel wat centjes bij kijken.

11 maart 2014 om 17:14

Als Newcastle hem echt weg wil hebben, sturen ze hem echt wel weg.

Terecht, en 200.000 euro is voor hem niks wellicht maandsalaris of 2 weken?

11 maart 2014 om 17:23

Ja is niks.
Als jij je hele maandsalaris moet inleveren na een incident met collega is dat ook weinig toch?

11 maart 2014 om 17:42

ja en het vermogen dat hij heeft opgebouwd sinds 1980 is het inderdaad weinig.

KNVB kan hier nog iets van leren!

De schorsing lijkt me meer dan terecht maar die boetes zijn wel erg hoog!
Weet iemand trouwens wat er met geld van boetes die spelers/coaches moeten betalen gebeurd?

11 maart 2014 om 17:04

Meestal als het door de clubs zelf wordt opgelegd gaat het naar een goed doel.

Is dit niet een mogelijkheid om hem dan direct te ontslaan?

Zijn selectie is zeer talentvol maar het voetbal is niet om aan te zien.

11 maart 2014 om 17:53

Op Coloccini, Tioté, Sissoko en Remy na toch niet een heel bijzonder team. Daarbij heeft Coloccini al een hele bult wedstrijden gemist door blessures. In de winter transferperiode zijn belangrijkste speler Cabaye kwijtgeraakt. Daarvoor presteerde hij vrij goed met Newcastle. Hij heeft ook een langlopend contract dacht ik dus die ontsla je niet zomaar.

11 maart 2014 om 18:01

Krul is ook zeer goed evenals Yanga Mbiwa, Santon, en Ben Arfa.

Nee er zit echt veel meer in!

11 maart 2014 om 18:12

Goed, Krul had ik over het hoofd gezien en behoort ook tot een van de betere spelers bij Newcastle. Santon is redelijk maar Ben Arfa? Die was vorig seizoen en daarvoor goed bezig maar die heeft dit seizoen nog niets laten zien. Yanga Mbiwa is dramatisch met als dieptepunt de doodschop die hij uitdeelde aan Nasri. Daarnaast moeten we niet vergeten dat Newcastle gewoon 8e staat in de Premier League. Het heeft Chelsea, Liverpool, Arsenal, City, Spurs, Man Utd en Everton boven zich staan. Dat is wel het maximaal haalbare voor Newcastle. Zeker geen slechte prestatie van Pardew in mijn ogen!

11 maart 2014 om 19:25

Geef ik gelijk in! Maar ik mis het goede voetbal.

Tevens zou ik Ben Arfa en Yanga niet te snel afschrijven, Yanga is gewoon International he?

11 maart 2014 om 21:57

Ik vind Ben Arfa zelf ook een klasse speler die in goede doen de smaakmaker van Newcastle zou zijn maar dit seizoen lukt het hem gewoon nog niet... komt misschien ook wel omdat hij lange tijd door Pardew als invaller vaak maar 10-15min speelde. Yanga heeft mij nog niet kunnen overtuigen. Fysiek wel sterk maar heb hem nog niet veel goede wedstrijden zien spelen. Kan natuurlijk nog komen aangezien het zijn eerste jaar PL is.

12 maart 2014 om 15:47

Yanga Mbiwa's laatste interland dateert reeds van september 2012 tegen Wit-Rusland. Er zijn letterlijk 10 betere Franse verdedigers dan hem.

Merkwaardige straf als je mij vraagt.
Ik had een hogere boete en en langere schorsing beter gevonden. Nu krijgt ie erook nog een soort van positieve aandacht voor.

Duur geintje zo, zal er wel voor waken om zichzelf nog eens zo te laten gaan..

De Fa kan ik echt niet meer serieus nemen.
Verder gewoon terecht dat hij geschorst word want het is een vorm van een kopstoot.
Maar 7 wedstrijden en zelfs een stadionverbod?

Pardew can wel tegen een stootje

Gewoon terecht dit. Trainers moeten harder gestraft worden dan spelers als het om geweldgebruik gaat

11 maart 2014 om 17:21

Ahahahaha, en je heet Zizoufan

12 maart 2014 om 12:48

Zo eerlijk dus

Tsja, niet meer dan een terechte schorsing. Hij mag blij zijn dat hij uberhaubt nog een baan heeft. Juist een manager kan zoiets niet maken. Die is niet in het heetst van de strijd betrokken op het veld.

13 maart 2014 om 02:01

Als newcastle hem zou ontslaan zouden ze hem ipv straffen rijkelijk belonen met een enorme afkoopsom en dan zou Newcastle er helemaal de dupe van zijn. Hem een hoge boete geven maar wel laten zitten is damage control

Pardew is een held. Die Meyler duwt een trainer half omver en komt er gewoon mee weg. Hij verdient een volle kopstoot op z'n oog.

11 maart 2014 om 17:49

Het was maar een hoofdduwtje, Zidane deed een kopstoot. Jammer genoeg acteren slachtoffers meestal of dat hun schedel kapot is, meyler gelukkig niet, maar hij duwde hem wel en komt weg. Ze moeten gewoon een verschil maken tussen kopstoot en kopduw.

Het is misschien wat aan de hoge kant. Maar als je bedenkt dat dit niet zijn eerste incident is, kan hij er nu echt eens goed over nadenken. Van de vorige straffen heeft hij blijkbaar niet geleerd!

De straf lijkt me nogal mild. Aangezien deze meneer een voorbeeld functie heeft! ik zou zeggen direct zijn licentie afpakken en verbannen uit ieder stadion in Europa. Supporters misdragen zich wekelijks, spelers misdragen zich wekelijks als nu ook al een trainer zich zo gaat gedragen is het einde toch zoek! dus ik zeg weg met deze grijze gorilla de voetbalwereld zal er mee geholpen zijn!

Terechte opmerkingen vanuit de supportersvereniging. Pardew had natuurlijk gewoon ontslagen moeten worden, geen twijfel over mogelijk. Je trainer is een uithangbord voor de club. Bovendien boet hij hoe dan ook in aan geloofwaardigheid intern. Daarnaast: hij zit dusdanig lang aan de club verbonden, als je van hem af wilt is dit de perfecte kans, want het is bijna zeker dat je dan niet het gehele contract hoeft af te betalen.

"ik wil niet zien dat iemand die mijn favoriete club vertegenwoordigt zich zo gedraagt, en zeker de hoofdtrainer niet. Als je dit op straat doet, wordt je gearresteerd. Waarom komt Pardew er zo goed van af?" Nou, als ik mocht kiezen tussen €200.000 boete (wat voor Pardew weliswaar een stuk minder is dan voor mij) of een nachtje in de gevangenis doorbrengen, had ik het wel geweten...

Natuurlijk wel schandalig dat dit gebeurd is. Overigens ben ik het er volledig mee eens dat Pardew ontslagen zou moeten worden. Dit hoor je niet te doen als vertegenwoordiger van een club. Laat staan als je zo'n belangrijke functie heb binnen de club.

Dat is exact wat Pardew wel zou zien zitten. Het zou enorm veel geld kosten om hem te ontslaan. Als hij het nog een keer doet moet Newcastle hem ontslaan wegens slecht gedrag. Zou hij dan nog z'n oprotpremie krijgen?

Die vent heeft een contract voor 8 jaar ofzo, dan moeten ze 25 miljoen ofzo aan een afkoopsom betalen. Lijkt me niet handig.

Ik ben het volledig eens met die man van de supportersvereniging, alleen het probleem is dat Pardew een contract van hier tot Tokyo heeft en als Newcastle die afkoopsom moet gaan betalen dan zijn ze direct een stuk armer. Dat is nogal lastig dus.

Eigenlijk had Pardew de eer aan zichzelf moeten houden en zelf moeten opstappen. Wat hij gedaan heeft kan niet en is gewoon onacceptabel. Als spelers een kopstoot geven is het al erg, maar als een manager een kopstoot geeft...dat gaat gewoon te ver. Het is de man die juist het goede voorbeeld moet geven aan de spelersgroep. Ik vraag me af of de spelers hem nu nog wel serieus nemen eigenlijk.

14 maart 2014 om 16:42

Zelf opstappen om zo een mini kopstootje? Tjonge jonge, iets met 'mug' en 'olifant'.
Hij is toch gestraft; hard ook, en daar moet dan nog een schepje boven op volgens jou?

Bovendien gaat Pardew nu in behandeling. Dat vind ik een erg goede stap van hem. Dat kon jij alleen nog niet weten op 12 maart.

14 maart 2014 om 16:55

Ten eerste, een mini kopstootje of niet....zoiets doe je gewoon niet als trainer. Je bent het voorbeeld voor je eigen spelersgroep en als je dat soort dingen doet geef je niet bepaald het juiste voorbeeld.

Hij is hard gestraft inderdaad, en terecht. Maar als ik een trainer zou hebben die zoiets doet weet ik niet of ik hem nog wel geloofwaardig zou vinden. Ik zou er best wel moeite mee hebben om zoiets te accepteren, maar dat is per individu wellicht verschillend.

Dat hij kiest voor professionele hulp is heel verstandig. Het vreemde aan Pardew is ook dat hij altijd overkomt als een serieuze, rustige man. Ik vind hem haast iets hebben van een docent of professor, maar dat hij wel z'n momentjes heeft dat hij zichzelf niet meer in de hand heeft. Dat moet er echt uit natuurlijk, maar dat kan goed komen met de professionele hulp.

Ik vind het allemaal enorm overdreven.

Het is niet echt een kopstoot, maar meer een 'kopduw'. Daarbij werd Pardew zelf eerst geduwd. Natuurlijk moet hij gestraft worden, maar de heisa die is ontstaan doet vermoeden alsof hij de boel kort en klein heeft geslagen. Ik vind het allemaal volkomen overdreven.

Goede stap van Pardew. Knap dat je je eigen tekortkomingen inziet en er wat aan wilt doen.

Tsja, Ferguson bekogelde z'n spelers met voetbalschoenen en kreeg een standbeeld. De uitspatting toont z'n zwakte, het zoeken van professionele hulp, en dus het erkennen en aanpakken van z'n zwakte, vind ik een teken van kracht

Gewoon 7 wedstrijden laten brommen.. Wat een slappe hap daar bij de FA!!

19 maart 2014 om 13:06

ben ik met je eens! al snap ik de uitleg van de FA wel. zowel club als trainer hebben maatregelen genomen daar een boete uit te delen en hulp te zoeken. De FA wilt deze acties aanmoedigen door de schorsing terug te brengen. Ik als FA had hem nog wat verplichte "sociale activiteitjes" laten doen, beetje taakstraf achtig.

19 maart 2014 om 13:39

De schorsing is helemaal niet teruggebracht, geen idee waar VZ dit vandaan haalde. Het enige nieuws van vandaag is dat de FA de argumenten voor deze (en niet een zwaardere) straf naar buiten heeft gebracht.

Zie hier voor het originele BBC-artikel: http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/26644920

vind ik wel terecht dat de schorsing is teruggebracht. Emotie maakt het voetbal leuk.

Die nieuwe update klopt niet. De straf is nog steeds 7 wedstrijden (3 stadion verbod + 4 touchline verbod) Dus de eerste 3 wedstrijden mag Pardew helemaal niet in het stadion zitten en de laatste 4 mag hij wel op de tribune maar niet in de dug out).

De FA wilde hem eerst 5 wedstrijden stadionverbod + touchline verbod van 4 wedstrijden en een hogere boete geven maar heeft dit verlaagd naar de uiteindelijke 3 + 4 = 7, omdat Newcastle actie heeft ondernomen en Pardew zelf in therapie gaat.

19 maart 2014 om 13:34

Inderdaad, slecht onderzocht door VZ dit. Het enige nieuws van vandaag is dat de FA de argumenten voor deze (en niet een zwaardere) straf naar buiten heeft gebracht.

Zie hier voor het originele BBC-artikel: http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/26644920

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren