Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Polen stelt nieuwe bondscoach aan na uitschakeling op WK

Laatste update:

Adam Nawalka is niet langer de bondscoach van Polen. De zestigjarige trainer heeft na de vroegtijdige uitschakeling op het WK in Rusland besloten om te vertrekken. “In overleg met de voorzitter van de voetbalbond zijn we tot de conclusie gekomen dat het team nieuwe oplossingen nodig heeft om verder te komen”, aldus Nawalka.

“We hebben een coach nodig die het potentieel van de spelers weet te benutten en de verantwoordelijkheid neemt voor hun verdere ontwikkeling. Daarom heb ik besloten dat ik mijn plekje afsta. Natuurlijk voel ik mij verantwoordelijk voor het resultaat op het WK, want we hebben niet aan de verwachtingen van de fans kunnen voldoen”, vervolgt de Pool.

“Ik voel mij hier verantwoordelijk voor, want ik was de coach en daar loop ik niet voor weg. Het spijt mij dat het zo is gelopen, maar ik blijf optimistisch over de toekomst van het Poolse voetbal.” Nawalka, die eerder voor de groep stond bij onder meer Wisla Kraków, GKS Katowice en Górnik Zabrze, was sinds november 2013 de bondscoach van Polen.

Tijdens dit WK strandde de nummer zes van de FIFA-wereldranglijst in de groepsfase. Men verloor met 1-2 van Senegal, ging met 0-3 onderuit tegen Colombia en won op de laatste speeldag met 0-1 van Japan. Als mogelijke opvolgers zingen de namen van onder anderen Stanislav Cherchesov (Rusland), Cesare Prandelli (clubloos), Giovanni De Biasi (clubloos) en Michal Probierz (KS Cracovia) rond.

Update 12 juli 21.58 uur - Polen stelt nieuwe bondscoach aan na uitschakeling op WK
Jerzy Brzeczek is de nieuwe bondscoach van Polen. De 47-jarige oud-middenvelder van onder meer Olimpia Poznán, Tirol Innsbruck en Sturm Graz wordt op 23 juli op een persconferentie in het Nationaalstadion officieel gepresenteerd. Brzeczek was het afgelopen seizoen trainer van Wisla Plock en stond daarvoor bij de groep bij GKS Katowice, Lechia Gdansk en Rakow.

Een verstandig besluit van Adam Nawalka?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is maar wat je een afgang noemt. Colombia en Senegal zijn sowieso beter en Japan deed het beter dan verwacht. Polen mist kwaliteit en dat kan Lewandowski niet compenseren in z'n eentje.

3 juli 2018 om 16:14

Zat gewoon geen idee achter het spel van Polen. Dat brak ze volledig op, als je kijkt naar individuele kwaliteiten dan zit het daar wel snor.

3 juli 2018 om 16:37

Op Zielinski, Piszczek en Lewandowski na is het allemaal best pover.

13 juli 2018 om 07:34

Glik schijnt ook wel goed te zijn, Nawalka liet Polen gewoon zonder idee spelen, anders was echt wel een kans om iedergeval van Senegal te winnen. Polen is momenteel heel wankelend..., Piszczek, Kuba, Krychowiak halen niet t maximale wat je van ze verwacht, de verdediging is niets zonder Glik, het middenveld is pijnlijk als Krychowiak niks toevoegt en Zielinski verkeerd gebruikt wordt, en Lewandowski.. die niet alles zelf kan doen. het zag er gewoon niet uit, dit team kon meer dan dat jij laat overkomen.

Met alleen een goede spits red je het gewoon niet. Vond het overigens wel sneu voor de Polen, want heb zelden zo'n ontgoocheling bij een team gezien. Lewandowski noemde het na afloop een hulpeloos en machteloos gevoel, en dat was het ook echt.

Is allemaal niet zo vreemd, vind Polen helemaal niks bijzonders op Lewandowski na. En dat is dan ook nog eens de nr 6 van de wereld, laat me niet lachen zeg

Er zit veel meer in Polen dan dat er op het WK uit kwam. Als je de spelers ziet en waar ze spelen verwacht je er toch meer van. Wojciech Szczesny (waarschijnlijk eerste keeper Juventus, totdat Perin het overneemt), Glik (AS Monaco), Bednarek (southampton), Bereszynski (sampdoria), Piszczek (bvb), Zielinski (napoli), Blaszczykowski (wolfsburg), Krychowiak (psg), Grosicki (hull), Milik (napoli) en Lewandowski (bayern) zijn bijna allemaal belangrijke krachten bij hun teams.

3 juli 2018 om 16:41

Krychowiak werd verhuurd aan West Bromwich, Sampdoria, Southampton, Wolfsburg, Hull zijn allemaal geen geweldige clubs. Het valt best tegen. Als je het zo opsomt lijkt het nog enigszins wat, maar doe dat bij Oranje en dan lijkt het ook ineens vele malen beter.

12 juli 2018 om 22:28

Wanneer werd hij verhuurd aan die clubs? ik kan me niet herinneren dat hij bij Wolfsburg heeft gespeeld.

13 juli 2018 om 00:49

@SuperBuLi

Hij is vergeten om een punt te zetten achter WBA.

@Sirius

Sampdoria is vorig seizoen 9de geworden van de Serie A. En ook al zijn het geen geweldige clubs, spelen ze wel allemaal actief op het hoogste niveau, op Hull City na. Ik denk dat je meer aan hebt om 2 seizoenen basisspeler te zijn bij Southampton, dan 2 seizoen basisspeler bij AZ, bij wijze van spreken.

3 juli 2018 om 16:54

Ach hou toch op, wij hebben ook spelers die dragende krachten zijn bij hun clubs in het buitenland, dat zegt geen ene drol. Polen is gewoon helemaal niet zo goed als iedereen denkt met een belachelijke 6de plaats

3 juli 2018 om 17:49

Je zegt steeds 6de plaats, maar het is 8ste. Niet dat dat veel verschil maakt maar ik vind dat je best weinig zegt in je zinnen, terwijl je wel wat hebt getikt. Polen heeft goede individuele spelers, misschien wel beter dan Senegal en sowieso beter dan Japan. Maar het is geen team en met zo´n selectie, hoor je wel een team te smeden. Beetje vergelijkbaar met Nederland dus. Japan heeft een veel minder selectie, maar het is een betere team. Een goede coach kan dit elftal echt levend maken, maar eigenlijk hoorde het dit WK uit te komen. Maar Nawalka heeft uiteindelijk gefaald, wat wel jammer was.

3 juli 2018 om 22:23

Ik ga af op het artikel en daar staat duidelijk de 6e plaats, of het dan uiteindelijke de 8e plaats is, lekker boeiend zeg! Volgens mij zeg ik meer dan genoeg en is het ook wel duidelijk: Je moet Polen niet groter maken dan het is of had jij op voorhand verwacht dat ze kwartfinale gingen halen? Ik vind dat individualisme bij Polen wel meevallen, je hebt Lewandowski en Zielinski en dan heb je het ook wel gehad, het individualisme van Japan kon me veel.meer bekoren met spelers zoals Kagawa, Sakai en Inui oa. Je kan wel zeggen dat Nawalka wel heeft gefaald maar meer zat er niet in hoor, dit Polen is in mijn ogen gewoon 10x niks

13 juli 2018 om 00:57

Wat loop je nou weer hatelijk te reageren man, ik zeg toch dat het vrij weinig uitmaakt als het 6de of 8ste is? Je hebt je niet eens verdiept in de selectie van Polen, bijna meerendeel van de spelers zijn basisspelers bij de top 5 competities ter wereld. Piszcek (Dortmund), Cionek (SPAL), Bednarek (Southampton), Krychowiak (PSG, vorig seizoen verhuurd aan WBA), Bereszynski (Sampdoria), Kownacki (Sampdoria), Milik (Napoli), Fabianski (Swansea City, nu West Ham United), Linetty (Sampdoria, ongebegrijpelijk dat hij niet heeft gespeeld), Blaszczykowski (Wolfsburg), Glik (Monaco), Szscesny (Juventus), Zielinski (Napoli) en Lewandowski (Bayern).

Met de selectie die ze nu hadden, had ik ze minimaal door de poulefase zien komen, boven Japan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gecharmeerd van de Blue Samurai, maar Japan heeft de laatste paar jaren geen sterke lichting gehad.

2 jaar geleden was Polen in een betere staat. Gregowiak had een pracht seizoen bij Sevilla, Grosicki had een goed seizoen, Kuba Błaszczykowski was fit, Milik was blessurevrij, Kapusta was een aankomend groot talent.
Als je 24 maanden later kijkt is eigenlijk alleen Lewandowski op zijn niveau gebleven en Bednarek heeft op zijn niveau gespeeld. Grosicki hele seizoen geblesseerd, Gregowiak geen schim meer van wat hij was, Kuba Błaszczykowski, ouder geworden en blessures. Kapusta achteruit gegaan in plaats van vooruit.
Als je dat combineerd met een slechte wedstrijd conditie en gewoon minder kwaliteit had ook Guardiola deze ploeg geen kampioen gemaakt

Nu Sampaoli nog.. maar die w8 lekker op zijn 17 miljoen afkoopsom (en geef hem eens ongelijk).. Ik had wel meer verwacht van Polen maar die speelde echt zonder idee en deden maar wat... vooral die kale nr2 wat was die slecht!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren