Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Panathinaikos fors bestraft na ‘tragische gebeurtenissen’ tijdens topper

Laatste update:

De wedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiacos in de Griekse Super League is zondagavond na zeventig minuten spelen gestaakt. De bezoekers stonden op dat moment op een 0-1 voorsprong, dankzij een treffer van Miguel Ángel Guerrero. Omdat het zeer onrustig was op de tribunes, besloot de Duitse scheidsrechter Marco Fritz het duel voortijdig te beëindigen.

Voor de wedstrijd was de sfeer al agressief, wat uiteindelijk resulteerde in een clash tussen supporters van Panathinaikos en de politie. Daarbij werd traangas gebruikt, wat door de wind in het stadion terechtkwam. Nadat fans van de thuisploeg de bank van Olympiacos aanvielen, werd het duel in eerste instantie voor vijf minuten stilgelegd. Bij de aanval op de bank zou een supporter van Panathinaikos zelfs een mes bij zich hebben gehad.

Omdat fans op gegeven moment ook op het veld terechtkwamen, besloot leidsman Fritz het duel definitief te staken. Het is niet aannemelijk dat de wedstrijd nog uitgespeeld zal worden. Men verwacht in Griekenland dat aan Olympiacos een reglementaire 0-3 overwinning zal worden toegekend, terwijl Panathinaikos waarschijnlijk zes punten in mindering krijgt voor het stilleggen van het duel en voor de rellen buiten het stadion.

Om rellen te voorkomen zijn in Griekenland bij dergelijke wedstrijden geen uitsupporters welkom. Desondanks hingen er in het stadion spandoeken van Olympiacos, die vervolgens door fans van Panathinaikos in brand werden gestoken. Panathinaikos heeft in een officieel statement afstand genomen van alle gebeurtenissen en ‘veroordeelt alle vormen van geweld die tijdens het duel hebben plaatsgevonden’.

“Het is tragisch, ik heb er geen woorden voor. Het stadion inkomen, de spelers achtervolgen en onze agenten aanvallen... Ik kan het niet uitleggen. Nadat wij scoorden, kwamen de fans het veld op. We hadden deze wedstrijd niet kunnen uitspelen. De spelers van Panathaikos gingen naar de supporters toe om hen te kalmeren, maar dat was onbegonnen werk”, zegt middenvelder Kostas Fortounis op de website van Olympiacos. Indien die club een reglementaire overwinning krijgt toegewezen, wordt de achterstand koploper PAOK Saloniki teruggebracht naar zeven punten. Panathinaikos staat momenteel zevende, maar komt na een eventuele puntenstraf in de buurt van de degradatiezone terecht.

Update 22 maart 16.34 uur - Panathinaikos fors bestraft na 'tragische gebeurtenissen' tijdens topper
Panathinaikos heeft een forse straf van de Griekse voetbalbond gekregen na de ongeregeldheden tijdens het thuisduel met Olympiacos van afgelopen zondag. De club uit Athene heeft drie punten in mindering gekregen, waardoor men van de zevende naar de negende plaats in de Super League keldert. Daarnaast moet Panathinaikos de komende twee thuiswedstrijden zonder publiek afwerken en dient men een boete van 94.500 euro te betalen. De Griekse topclub kan nog in beroep gaan tegen de straf van de voetbalbond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat lijkt me toch wel een unicum: een wedstrijd die gestaakt wordt wegens rellen terwijl er niet eens uit-supporters aanwezig zijn...

18 maart 2019 om 08:44

Niet in Griekenland. Zoals vorig jaar. PAOK-AEK werd toen ook gestaakt en bij die wedstrijd waren ook geen uit-supporters aanwezig. Competitie ging toen 3 weken plat.

18 maart 2019 om 09:12

Was dat niet die wedstrijd waarbij de voorzitter van PAOK met een pistool het veld opkwam?

18 maart 2019 om 10:00

Klopt.. ongelooflijk..

Ik heb zoveel vragen. Waarom fluit een Duitser deze wedstrijd?
Is Panathinaikos zo ver teruggevallen, aangezien ze zevende staan?
En hoe krijg je het voor elkaar als 'fans' dat de wedstrijd gestaakt wordt terwijl er geen eens uitsupporters aanwezig zijn?!
Schandalig!

18 maart 2019 om 08:44

Ja dat vroeg ik me ook af waarom fluit er geen Griekse scheidsrechter

18 maart 2019 om 09:15

De Griekse scheidrechters zullen wel met pensioen zijn.....

18 maart 2019 om 09:25

Na het 'revolverincident' bij Paok tegen AEK van vorig seizoen, is er door de Griekse voetbalbond besloten om de topwedstrijden te laten fluiten door buitenlandse scheidsrechters. Dat incident was het gevolg van een twijfelachtige beslissing om een doelpunt van Paok af te keuren, terwijl het in de Griekse competitie al jaren/decennia over matchfixing gaat. De Griekse voetbalbond heeft toen besloten om topwedstrijden door buitenlandse scheidsrechters te laten fluiten, ook omdat de Fifa met strenge sancties dreigde.

De stand van Panathinaikos valt enigzins te verklaren door financiële problemen, waar ze eerder dit seizoen volgens mij ook al 6 punten aftrek kregen, omdat ze salarissen niet uitbetaalden.

Dat een wedstrijd wordt gestaakt in, terwijl er geeneens uitsupporters aanwezig waren, is daar volgens mij niet nieuw

18 maart 2019 om 09:26

Aan het begin van het seizoen is afgesproken dat er buitenlandse scheidsrechters fluiten in topwedstrijden. Al vaker zijn scheidsrechters aangevallen of zijn er rellen ontstaan na dubieuze beslissingen (altijd in het voordeel van olympiakos).
Verder zit panathinaikos financieel niet zo lekker inderdaad waardoor ze al 6 punten aftrek hadden gekregen begin van het seizoen.
Maarja zo zie je maar weer, eerlijke scheidsrechters gaat een eerlijke kampioen opleveren en dat is paok. Vorig seizoen zwaar genaaid met allerlei straffen waardoor ze het kampioenschap is afgenomen.

Maar wat was de stand na 70 minuten? Als de thuisclub al 2-0 achterstond, zou ik er niet al te rouwerig om zijn

18 maart 2019 om 08:37

Staat toch duidelijk in het artikel? Zelfs in het eerste stukje!

''de wedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiacos in de Griekse Super League is zondagavond na zeventig minuten spelen gestaakt. De bezoekers stonden op dat moment op een 0-1 voorsprong, dankzij een treffer van Miguel Angel Guerrero. Omdat het zeer onrustig was op de tribunes, besloot de Duitse scheidsrechter Marco Fritz het duel voortijdig te beeindigen.''

18 maart 2019 om 08:46

Excuses. Nu wel gezien

18 maart 2019 om 08:52

Geen probleem, het is nog vroeg en weer de eerste dag van de week

Na AEK merkte je al dat het heel gebruikelijk is dat er molotov cocktails aanwezig zijn en de politie de echte toeschouwers zijn. Was er een tijdje terug ook niet een voorzitter die boos het veld op kwam met een geladen pistool? Leuk voetballand, dat Griekenland.

18 maart 2019 om 10:50

Dit is wel heel erg ultra 😜

Bizar. Wat ik ook heb meegekregen uit Griekenland is dat er een paar maanden geleden een scheidsrechter is aangevallen toen hij van zijn auto naar de voordeur liep door een paar van die ultra-idioten. Iemand heeft het gefilmd en je hoorde de arme man krijsen als een biggetje.

Kunnen ze die Griekse competitie niet beter gewoon helemaal opdoeken? Molotov cocktails, pistolen, branden in het stadion, competitie 3 weken plat. Dat lijkt toch nergens meer op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren