Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Olympique Lyon schept duidelijkheid en polste Abidal

Laatste update:

Olympique Lyon liet donderdagmiddag een statement uitgaan waarin het aangaf dat Bruno Génésio het voor het zeggen krijgt bij de A-selectie. De club zei er niet bij dat Hubert Fournier de laan wordt uitgestuurd, maar zei slechts dat het voor maandag een persconferentie belegde waarbij voorzitter Jean-Michel Aulas en huidig assistent-coach Génésio present zijn. De supporters van de nummer negen van de Ligue 1 denken te weten hoe laat het is.

/

Een groep ontevreden Lyon-supporters is meteen een online petitie begonnen om te voorkomen dat Génésio daadwerkelijk solo voor de groep komt te staan. De fans geven aan te vrezen voor een sportieve teloorgang wanneer Génésio daadwerkelijk Fournier opvolgt: zij zien liever Lucien Favre komen, zeggen ze.

De aanhang doet een klemmend beroep op voorzitter Aulas om te luisteren en niet zijn eigen keuze te maken. Ze wijzen erop dat Génésio niets heeft bereikt als trainer van FC Villefranche tussen 1999 en 2001: sterker nog, die club degradeerde onder zijn leiding. “En dat terwijl hij toen al drie jaar assistent-coach was geweest”, halen de fans aan. Ze zijn bang dat het Lyon ook slecht zal vergaan onder de 49-jarige Fransman en roepen Aulas op voor Favre te gaan. Bijna 1750 fans hebben de petitie al ondertekend.

Les Gones werden vorig decennium liefst zeven keer op rij kampioen van Frankrijk, van het seizoen 2001/02 tot en met het seizoen 2007/08. Jacques Santini pakte de eerste titel, daarna was het drie keer op rij de beurt aan Paul Le Guen, vervolgens lukte het Gérard Houllier tweemaal achtereen en Alain Perrin was de laatste die Lyon de titel bezorgde. Nadien bleven Claude Puel en Rémi Garde verstoken van het kampioenschap in de drie seizoenen die zij ieder voor de groep stonden.

Update 28 december 17.18 uur - Olympique Lyon schept duidelijkheid en polste Abidal
Hubert Fournier keert niet terug als trainer bij Olympique Lyon. Hij is niet officieel ontslagen, maar voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigde maandag op een persconferentie dat beide partijen in gesprek zijn over een vertrekregeling. Bruno Génésio volgt Fournier zoals bekend op en Gerald Baticle is doorgeschoven als assistent-trainer. Lyon polste ook nog of Éric Abidal de staf wilde komen versterken, maar de oud-linksback bedankte vanwege ‘persoonlijke redenen’ voor de baan in het Stade de Gerland.

Begrijp jij de angst van de Olympique Lyon-fans?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, je gaat er nou niet echt op vooruit. Eindelijke Fournier weg en dan krijg je iemand met een zelfde soort denkwijze....

Wat is deze club enorm afgezakt zeg. Hoorde destijds met Juninho, Govou, Tiago, Malouda etc gewoon tot de elite van Europa en was de toonaangevende club van Frankrijk.

26 december 2015 om 14:34

Dat kun je op zich wel zeggen ja, hebben wel een aantal CL kwartfinales gespeeld.

26 december 2015 om 15:02

In 2010 volgens mij nog halve finale CL

26 december 2015 om 15:22

Vorig jaar tweede? Twee keer gelijk tegen PSG? Het valt allemaal wel mee hoor.

26 december 2015 om 17:43

In Frankrijk is Lyon nog steeds een van de sterkere ploegen! Maar de Franse competitie is wel iets afgezakt. Tegenstanders zijn minder angstig voor Marseille en Lyon als dat ze vroeger waren.
Het team in 2005 met spelers als Govou, Juninho, abidal, Benzema, Cris, Malouda en Wiltord was zo sterk.

Ik vind alleen Fekir, Lacazette, Lopes en Umtiti echt sterke spelers in het team op het moment. En die zijn allemaal ook nog erg jong.

26 december 2015 om 19:01

Nounou wat een prestatie zeg. Lijkt meer op een uitschieter die 2e plaats gezien alle magere jaren voorafgaand. Zonde van zo'n mooie club maar ze zijn gigantisch afgezakt.

Lucien Favre! Voor hem is Lyon de ideale volgende club om zijn kunsten te vertonen, hij kan Lyon echt terug hogerop helpen. Omgekeerd zou Fournier hetzelfde kunnen doen bij een andere club.. beide trainers deden het erg goed maar aan alles komt een eind. Enkel voor Wenger niet. Tijden zijn veranderd, tegenwoordig verwachten spelers, supporters, media en bestuur sneller trainerswissels als het even wat minder loopt. De blessure van Nabil Fekir heeft Fournier genekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren